Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 18-12-2009, 23:18   #16
merruse

Otomobil: Ford

1- O şekilde yapılmış bir decompression plate şu an focus 1.6 da takılı ve sorunsuz çalışıyor. Plate in altına bally sürüldü, üstünde normal conta var. Bally ne alaka diye sorma herkes öyle yapıyormuş.. Bende ilk duyduğumda şokemon olmuştum..
Contayı neden ikiye ayıracaksınki? Kalınlığı içinse hiç gerek yok. Decompression plate i istediğin kalınlıktan kestirebildiğin için gerek yok o tip denemelere...

2- İleride ne yapmak istediğine göre değişir aslında. FIC sonuçta bir piggyback ve yapabileceklerinde sınırlı. Avans verememesi önemli bir handikap bence. He dertmi ? "bence" değil..
MS mi yoksa FIC mı? Arabasına göre değişir aslında. Eğer benim arabada ESP TCS cruise Control falan filan gibi şeyleri kullanabilecek olsam bende MS yapardım herhalde. Gerçi gaz kelebeğine kadar bir sürü şeyi değiştirmem gerekirdi ama o durumda MS i alternatif olarak daha ciddi düşünürdüm... Benim arabamda her bi halt ECU tarafından kontrol edildiği ve yönetildiği için standalone benim için bir seçenek değildi. O nedenle piggyback taktım. Eğer araban resimdeki Corolla ise, elin anahtar havya tutar ve bu işlere ayıracak bol zamanın okumaya hevesin var ise, altından kalkabileceğine de inanıyorsan, ve dahası eğer destek alabileceğin birilerini tanıyor isen herşartta MS daha iyi... Önün sonuna kadar açık olur, epey kafa patlatırsın ama bir sürü şey öğrenmiş olursun, en önemlisi kendinden birşeyler katarak ortaya birşey çıkartmış olursun.
FIC çok geyik bir piggyback bence. İş görüyormu ? Evet. Takılması kullanılması programlanması kolaymı? Evet.. Ama piggyback olarak benim eski LPG kitinin piggyback i bile daha detaylı ayar yapmama olanak sağlıyordu. Yazılım olarak FIC çok yetersiz bence..
Senin yerinde olsam, yani o corolla bende olmuş olsaydı hiç düşünmez MS takardım. Ama neyi ne kadar bildiğini ve tecrübeni bilmeden, tamamen işkembeden sallayarak yazıyorum bunu...

Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..
merruse isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla