Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 30-12-2009, 13:06   #19
merruse

Otomobil: Ford

Teşekkürler arkadaşlar..
SifirinciMurat´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
1. istediğin rastgele ebattaki kayışı nasıl temin ettin?
2. roots tipi üniteler havayı dalga dalga yolladığı için yanma odasından uzaklaştıkça verimi azalıyor gibi bir muhabbet vardı eminim biliyorsundur, bunu dikkate aldın mı, nasıl bir sonuca ulaştın?
3. intercooler kullanmadan detonasyon problemi çıkıyor mu veya iat ne kadar yükseliyor bunun hesabını kitabını yaptın mı hiç?
1- Önce gergi bilyasını taktım sonra iple boyunu ölçüp sanayiden o boyda kayış baktım. Zaten neredeyse her ebatta kayış var..
2- Bende okudum onu ama şikayeet edenede rastlamadım. Ben kelebeğin yerini değiştirmediğim için dalga dalga hava basmak gibi bir sorunum yok. Kelebek açıldığı anda zaten direk boost ile karşılaşıyor manifolt. Basınç dalgalanması falanda olmuyor. Nerdenmi biliyorum? Hala hem FIC tan hem zeitronix ten boost loglarını tutuyorum, aynı zamanda OBDII dende MAF logunu almaya devam ediyorum..
3- Bilmem.. Ben en başından beri intercooler ile kullandığım için o konuda yorum yapamam.
Bendeki setupta IAT yükselmedi düştü. Zira arabanın orjinal halinde atmosferikken hava girişini radyatörün üst köşesinden aldığı için rölantide uzun beklemelerde falan IAT 60 dereceleri bile görebiliyordu. Şu an gen eaynı yerden almasına ve SC ye rağmen IAT max 40 derece civarında geziyor.

corolla117´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
contayı ikiye ayırma işini şöyle açıkliyim, dediğini anladım ben sonucta kapağa ve bloğa temas eden kısmın conta olmasını istemiştim sızdırmazlık işlevini yerine getirmesi için ama heralde sorun olmaz. Peki kapak saplamalarını ne yaptınız? atıyorum 2 mm conta taksak bile külbütör kapağını fazla zorlarız gibi geliyor.

FICle avans veremiyormuyuz? Yani benim vereceğim tahmini avans 6-7 derece civarı olucak, MS mükemmel tek kelimeyle tam istediğim şey ama şu anda zor göründü gözüme. Zaten arabanın mekaniğini ben yapıcam ama elektronikle aram pek iyi değil. Stage 2 olarak öyle düşündüm. FIC in özelliklerini anlatabilirmisin acaba ? Ya da daha iyi bir piggyback ünitesi (Ateşleme kontrolü olan)
Teşekkür ettim
Daha öncede yazdığım gibi alta conta koymaya gerek yok. Saplamalara hiçbir şey yapmayada gerek yok. Tork anahtarı ile sıkıyorsunuz zaten. Bir süre sonra tekrar sıkılacak o kadar..

FIC ile avans veremezsin. Sadece retard verebilirsin. Ama şunu yapabilirsin istersen, FIC tan MAF voltajını manuple ederek arabanın yük hesabını değiştirerek arabanın kendi ECU sunun daha avanslı çalışmasını sağlayabilirsin. Ama ECU nun ne kadar avans verdiğini tam olarak bilemezsin tabi.. Eğer aşırı besleme yapılacaksa avans vermeye gerekte yok aslında. Eğer kompresyonu düşüreceğim için boost öncesi devirlerde avans vermem gerekecek ondan dolayı avans verebilmek istiyorum diyorsan en kötü ihtimalle adjustable camshaft gear almaya bakar o iş..

FIC aşırı beklenti yoksa ve kolay kullanım ve basit arayüz isteniyorsa iş görecek bir piggyback. Çok yetenekli değil. Sadece gerekli olanlar var. Ne fazlası ne de eksiği.. Bazı eksiklikleri var ama bunlar genelde detaydaki ayarlar ile ilgili şeyler. Ayarlaması kolay, takılması kolay, çok büyük bir iş çıkartmak gibi fantazi yoksa kullanılabilecek bir alet.. Gerçi piggyback ten başka ne beklenir o konuda pek bir fikrimde yok ama mükemmel bir alet diyemem. Kötümü? Yok kötüde değil..

Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..
merruse isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla