Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 28-05-2010, 23:45   #7
merruse

Otomobil: Ford

Sonunda krank case i söktüm.. Karterde denilebilir aslında. Biraz uğraştırdı ama sonunda krangıda söktük.. Bu servis manualinin dizilimini yapan hıyarı bulursam kesin pataklayacağım..

Biraz uğraştırdı ama bunda benim denyoluğumun ve doğru dürüst okumamış olmamında etkisi var. Herşeyden önce motoru sökmeden önce alternatörü ve debriyajı sökmek gerekiyormuş. Tabi ben nasılsa sonradan sökerim diye daldığım için sonradan basacak bir arka fren pedalı bulamadım. Dolayısı ile biraz debelendim. Ama sonuç olarak söktüm.

Bu henüz sadece krang case (Türkcesi ara karter falan olur herhalde. Bizde karter denilen şey tenekeden ibaret. Bu blok ile teneke arasında kalan parça) sökülmüş hali..

Vites kutusunun ilk parçasını sökünce alternatör zincirinin gerki mekanizması ve guide ı kabak gibi karşımıza çıkıverdi.

Vites kutusunu komple sökünce böyle bişey oluverdi ..

Alternatör zincirini dişliden ayırınca krangı sökebilir hale geldik. Ahanda bir adet krang..

Ahanda zafer kazanmış bir kumandan..

Şimdi gelelim bozuk parçalara... Starter clutch ayvayı yemiş. Marş motorunun sıyırmasının sebebi bu.. Bunu değiştireceğiz mecburen.

Alternatörün zincirinin manivelasını tutan ayağı kırıkmış. Şu ana kadar yerinden çıkıp bir yerleri dağıtmaması tamamen mucize.. Mecburen bunuda sıfırlayacağım..

Normalde böyle olması gerekiyor..

Yataklar temiz gözüküyor ama ölçmedim. Onlarıda ölçüp kontrol ettikten sonra gerekirse onlarıda sıfırlayacağım.. Ve pek tabii bilyalar var. Onlarıda sıfırladımmı toplamaya hazır hale gelir..

Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..
merruse isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler