Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 04-06-2010, 02:01   #5
Spawn

Spawn - ait Avatar

Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2

Hüzün;
tarih: 15 Kasım 2009...

normal bir antreman günü idi .. herşey süperdi çok eğleniyorduk ..

fakat , balon yapmış bir lastik milyarlara mal oldu ..

yeni tura çıkarken arabanın arkasının sekmesi üzerine lastiği değiştirmek için pit alanınıa döndüm , fakat niye değiştiriyosun abi "yak " önerisi üzerine , hayatında daha önce burnout yapmamış biri olarak , ne olabilrki ? sorusunu kendime sorduktan , ve mertten ufak bir brifing aldıktan sonra burnout yapmaya başladım . fakat inatçı lastiğin yaklaşık 40 sn patlamaması ve benim yeter artık demem üzerine donut yapmaya başlamam ve dvamında patlayan lastik ile pit alanına döndüm .

utanarak o görüntüleri kamuoyu ile paylaşıyorum ..

http://www.dailymotion.com/video/xb5...ut-ve-gum_auto

o sıralar da yamuk egzoz manifoldum dolayısıyla bolcana kaçağım vardı ve ses yapıyordu .

antremandan 1 hafta sonra JDM works service e gidip freezede manifldun ağzını güzelde düzeltip contamızı koyup sıktık . bende eve doğru yola koyuldum . Fakat daha bostancıdan çıktım maltepeye gelmeden motordan garip bir ses geldiğini farkettim . yükte yada boşta 2500 deviri geçtikten sonra taka taka taka taka diye ses geliyordu . tahminettiğiniz üzere yatak sesi..

antremanda burnout yapayım derken 5-30 mobil 1 i çok ısıtıp yağın incelmesine sebep oalrak yatakları bitirdim . tabi bu hala bir tahminden öteye geçemeyecek .

o sıralar mali durumum pek de kuvvetli olmadığı için araba maalesef nisan ayının başına kadar evin otoparkında yattı . artık mustafa(mechanix) in hadi olm getir artık açalım ne çıkacaksa görelim önerisinden sonra bende hadi o zaman deyip arabayı çekici ile jdm works e götürdüm . bu arada araba 4 ay boyunca marş bile görmedi , kranka zarar gelmemesi için...

neyse ki motoru açtık ve korktuğumuz başımıza gelmedi. kol yataklarının tamamen bititği ve ana yatakların da bitmek üzere olduğunu gördük .

sonrasında bismillah deyip parça listemi çıkardım ve çok sayın Cenk (mig - Garage GT )
ile bağlantıya geçerek parçaların siparişini verip beklemeye geçtik . buradan cenk bey e ilgi ve alaka için bir kez daha teşekkür ediyorum

cometic in elinde ca18det contası tutmaması sebebiyle yaklaşık 3 hafta beklediğimiz toplamda 2 adet kolinin bitanesi 2 hafta önce geldi . diğer koli ise bugün elime geçti..

Garage gt den gelen parçalar;

Wiseco 83.0 piston ve segman
K1 Forged piston kolu
ACL Race ana kol yatak
ARP saplamalar
OEM yağ pompası
OEM su pompası
z32 maf
motor conta seti komple
Cometic üst kapak contası
Greddy oil press gösterge

şu anda kollar hariç rektefiye bitmiş durumda . yarın sabah da kolları bırakacağım , ve inşallah 15 haziran gibi de rodaja başlamayı planlıyorum ..

toplamdaki parça listesini yazmam gerekirse,

Motor:
Wiseco 83.0 mm piston
K1 Forged piston kolu
ACL Race Ana & kol yatak
ARP saplama
Cometic üst kapak contası
Sıfır Oem yağ pompası
Sıfır Oem su pompası
Custom krom egzoz manifoldu
XS racing turbo elbow
Port polish
HKS 80mm Mantar filtre ( Made In Japan )
Sandwich plate
9 litre Front Mount Intercooler
Walbro 255lph benzin pompası
550cc Evo9 enjektörü
NGK BKR6E-11 buji
bronz subab guide ları
Elektrikli fan
Silikon Radyatör hortumları
Custom FMIC boruları

Yürüyen:
XYZ Super Street coilover
Cusco ön gergi
Kaynaklı diferansiyel
Exedy Stage II Debriyaj - Baskı

elektronik:
Greddy E-Manage ultimate & Harness
Greddy 3 bar Map sensor
Greddy Boodt & egt & oil press göstergeleri
Aem uego wideband
HKS Type-1 turbo timer
HDI boost controller
Z32 maf

Şimdilik benim yazacaklarım bu kadar.

sizin nazarınız dokunmaz biliyorum fakat yinede maaşalalhı eksik etmeyin lütfen ..

okuyan okumayan herkeze teşekkürler ..
her türlü iyi kötü eleştriye açığım . çekinmeden fikirlerinizi belirtiniz

Ayrıca ; desteklerini hiç mi hiç esirgemeyen dostlarım Mustafa ( mechanix ) , tuna , muffy , killererkan , gorke(görkem),Korhan ( crx_power) , Cenk (Mig - Garage GT) ye buradan sonsuz teşşekürü bir borç bilirim

ayrıca;
JDM Works & JDM Works Service ekibi
Konyalı Motor yenileme
Garage GT ekibi
ne de tek tek teşekkür ederim

Son Düzenleyen Spawn; 17-06-2010 00:02.
Spawn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Teşekkür Edenler