Gösterge ampüllerini led'ler mi değiştirdin Erel..?
Kullandığım malzemeler maket neşter takımı.
Beyler şimdi öncelikler kadranı söktüm ve parçalarını ayırdım, gösterge kağadını çıkardıktan sonra arka tarafında beyaz ışık olsada sarı gösteren bir boya olduğunu fark ettim. Neşterin ucundada görebilirsiniz hafif kazınmıştır.
Ilk olarak kazınmadan ışığa tuttuğumuzda yine arkadan sarı ışık vurmasına karşın sarı olması gayet doğal, kazıma işleminden sonra farkı anlayacaksınız.
Özellikle sadece piktogramların olduğu yerleri kazıyorum ki sadece oraların beyaz olmasını istiyorum.
Benzin piktogramını kazıdıktan sonra ışıkta görünüşünü fark edebilirsiniz.
Ardından aynı işlemi diğer rakamlar ve çubuklar üzerinde devam ediyorum.
Gösterge kağdı üzerindeki rakamlar piktogramlar bittikten sonra KM sayacının arka plan ışını sarı olması için fabrika bir plastik koymuş ve onuda sarıya boyamışlar.
Sarı arka plan ışını veren plastik parçayı yerinden söktükten sonra ince zımparanın üzerinde hafifce boyayı söktüm.
Ardından camını ve çerçevesini geri montajladım.
Kazıma işlemlerini bitirdikten sonra telefonun beyaz ışını kullanarak farkı göstermek için birde böyle fotoğraf çektim farkı en güzel anlatan bu oluyor.
Tabi daha işim bitmedi ibreleri zımparaladım ki buzlu olsun üstü çünkü normali şeffaf ve ışını direk iletiyor. Bende bunun için ince zımpara ile zımparaladım ki buzlu olsun ışığı işinde tutsun daha aydınlık olsun istedim.
Veee geldik sona ibreleri kadrana takmaya, burası ince iş ister yoksa kalibrasyonu kaçar benzin, hararet KM ve RPM farklı değerleri yanlış gösterir veya da ibrelerin minicik motorlarını bozabilirsiniz
Bu da son hali
Bu fotoda kazındıktan sonra orjinal ampülleriyle çekilde sonradan ben LED taktım.
![]()
Şuan başka bir şey üzarinde çalışıyorum.
Enjektörlerin ve benzin hattının üzerine gelecek olan bi kapak yapmak istiyorum kartondan bir şablon yaptım.
El Gravür makinamla onu kesip biçiyorum ilerledikçe paylaşırım fotolar.
Bu şablonum![]()
Buradada kapağın tam ortasına denk gelen Regülatör ve yağ çubuğun deliklerini kesiyorum.
Bu deliklerin ana hatlarını bitirdim şimdide ufak zımparalarla çevresini düzeltip tam yuvarlak olacak şekilde biraz daha düzelticem.
özverine hayran kaldım abi eline emeğine sağlık bilmediğimden soruyorum son bu yaptığın şeyin ne yararı olacak motora
Erel vites çubuğu çalışması hakkında biraz detaylı bilgi iyi olur?Uygulama amacı nedir? Tune mi yenilemek mi?
Bu arada epey zaman önce benim vites çubuğum yerinden çıktı...Vites boşa düştü..
Akabinde takrar taktık...Aynı olay tekrar vuku bulur mu? Neden çıkar? Yumuşak kullanan bir kişiyim...Neden böyle oldu anlamadım...Tecrüben önerin nedir?
Kapak olayını bekliyoruz bakalım nasıl bir sonuç çıkacak...Kolay gelsin..
Vİtes çubuğu biraz cins bişi aslında yuvası aşındıysada çıkabiliyor yada yuvasındayken terse düşebilme şansın var bendede çıkmışlığı var hatta içinide kopartmışımdır kaç kez
Bu yaptığımız vites çubuğu bu olayı ortadan kaldırıyor. Bilyanın girdiği yer hem segman var içinde hemde kenarına pim takılıyor,
dolayısı ile çıkartma ihtimali %10 max bence ama kırılırmı şanzımanın üstündeki bilya bilemem çubuk kırılmaz ona eminim
Asıl amacımız short (quick) shift gibi olsun yani vites yolu kısalsın istedik internettede mevcut buna benzer ürünler ama ingilizler pahalı satmayı seviyor ya kurdan dolayı öyle
İleri geri vites hareketini pek kısıtlayamadık ama yanal harekette baya bir fark var.
Şimdi onada bi araştırma yapıp bir çalışma yapacağız.
Bu çubuktan alırsan kesinlikle çıkartma gibi bir derdin yok. Ki çıkartıp tampasıda oem malzemeye göre
daha kolay pimi ile kitledikten sonra çıkma şansı yok.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)