Tekil Mesaj Gösterimi
Eski 12-11-2009, 22:30   #10
alicancalis

alicancalis - ait Avatar

Otomobil: s3 8p, Mini r60s

timmaah´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar iki arabayı kıyaslamıyorum tabi ki de bugüne kadar hep honda kullandım vtec turbo vtec tayyar 1.4 ies mini annamadığım bi araba tip olarak hoşuma gidiyo sadece almışken de "s" ini alayım dedim fakat anlamadığımı söledim yardım istedim hangi arabayı alcağıma tabiki ben karar vericem alternatif demedeki sebepte asıl bmw 5.20 alıp dıştan çıtır bi turboyla 0.5-0.6 barlarda kullanmaktı sonradan cooper mı olsa acaba dedim sadece sorduğum soruların cevabını arıyorum sizden ikisi arasında bi bağlantı kurmanız değil yani dileğim illaki sitede cooperdan anlayanlarda vardır diye yazdım ne bu şiddet bu celal??
Cooper'larda en cok sorun olabilecek yerler, ön amörtisor kulelerinde şiddetli darbelerden dolayı mantarlaşma ama 150-200 tl'lik bir masrafı olur. Bende cok sukur birsey yok, biraz kullanma ile ilgili.

Onun dışında en belirgin sorun direksyon pompasıdır.

Motora gelirsek. Motor aşırı yüklemelerde çabuk ısınan bir motor. Uzun süreli sıkıştırmalarda problem açabilecek bir motor ama tabii bilinçsiz basılırsa. İşini sağlama almak istersen bir egt, afr saati takarsın. Ben çok gazlamam zaten dersen sorun yok.
Piyasada çok fazla buji tırnağı koparan dolayısıyla motor kıran Cooper S var. Bu sebeple en güvenli sınır 17 lik kasnak. zaten 17 bence yeterli. 19/2 takanlar bile var ama o zaman ya çok dikkatli olucan yada motora komple giricen.

Onun dışında bence çok aşırı zevkli bir araba. Bu fiyatlara alabileceğin ve bu kadar dikkat çeken başka bir araba ben bilmiyorum.

Aklıma ilk gelen bunlar, başka sormak istedigin olursa sorarsın.

Ali Can Calis
alicancalis isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla