Öncelikle herkese merhaba ...
Yaklaşık 1 yıl önce gtı almak için yola çıktık lakin hem fiyatlar hemde çoğu gtı ın durumu gözettiğimde malesef bi gtı alamadık ;
106 nın duayenlerinden olan bir çoğunuzunda tanıdığı Mehmet Ali Mengüverdi abimle istişareler sonucu xs almaya karar verdik ve düştük yollara
Sivas kayseri yozgat ankara aydın antalya derken en son istanbulda bu minik fareyle arayışımız son buldu
Gözüktüğü gibi birçok eksiği olan bir araçtı gtı a çevirmek için ilk iş jantlar la başladım jantlar bulunduğumuz ilde imkansızdı gece almak için 500 km gittik samsuna geldiğimiz hevesle montaja başladık
JANT ları yaptıktan sonra aracın içiyle trimleriyle ilgili birşeyler yapmak yılların yorgunluğunu temizlemek düşüncesi ile bi anda içini sökmeye başladık gençlik hayali işte fotoğraflarlar biraz fazla kusura bakmayın
Çok detay resimlerle sıkmak istemedim lakin ilk defa sökmeye çalıştığım bir araba yine mengü abimin saatlerce telefon trafiğle kırmadan sökme çabalarımız ama ilk defa söken biz olduğumuzdan sanırım biraz sekman kırdık
ve sonuç olarak temizlikten sonra ortaya çıkan temizlik
Temizlik işleri bittikten sonra tampon dodik alıp dönüşüm işine giriştik lakin fiber malzeme istemiyorduk .Orjinal malzemelerin pahalı oluşu şuan ve komple boya işlemi yapmamız gerektiğini düşündüğümüz için o projeyi erteleyip motor için ne yapabilirz diye düşünürken komple 307 motor alıp harici beyinle yürütelim istedik lakin ayarlı kasnak eksantirik emme manifoldu gibi eksiklerle gtı gibi yürümeyeceğini uzun araştırmalar sonucu öğrendikten sonra yine mengü abim kendi bloğunun üstüne kapak emme toplayarak bu işi yapmaya karar verdik lakin tokatta yız burda parça sorun hemde büyük sorun sonra bu işin duayenlerinden amasyada Mustafa Demir abimle yolumuz kesişti SAğolsun abim diyorum mustafa abim bütün tedarik konusunda hep yanımda oldu ne zaman arasam ne sorsam bıkmadan usanmadan cevapladı başına bela oldum sanırım
hayellerimize yavaş yavaş sahip olmaya yolunda ilerliyoruz.
ufak detaylar yapmaya çalışıyoruz aynaları gövde rengine boyadım
Aslında peugeot sevgimiz çocukluktan vardı şimdi bir 103 ve 106 sahibiyiz
Artık motor için kafamızdaki setup kesinleşmiş parça arayışına başlamıştık
stock gtı makina yapıp
14\60 şanzıman
ince conta +timing
harici beyin + r8 bobin
günlük binmelik aynı zamanda stabil bir araba için kolları sıvadım evimin altında bodrumda sökmeye başladım arabayı
hem akşamları vakit geçirmek hemde öğrenmek için kendim sökmek istedim nerde takılsam telefonun ucunda 2 tane abim vardı
oğlumla birlikte anı biriktirmek içinde güzel bir vesile oldu
garajda imkanlar kısıtlı ilk önce üst kapağı aldıktan sonra parça parça sökmeye başladım blokla şanzıman kalınca önce şanzımanı sonra bloğu aldım