User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
28 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 106 XS Restorasyon Ve GTI Dönüşüm

Mehmet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

106 XS Restorasyon Ve GTI Dönüşüm

Öncelikle herkese merhaba ...
    Yaklaşık 1 yıl önce gtı almak için yola çıktık lakin hem fiyatlar hemde çoğu gtı ın durumu gözettiğimde malesef bi gtı alamadık ;
    106 nın duayenlerinden olan bir çoğunuzunda tanıdığı Mehmet Ali Mengüverdi abimle istişareler sonucu xs almaya karar verdik ve düştük yollara
    Sivas kayseri yozgat ankara aydın antalya derken en son istanbulda bu minik fareyle arayışımız son buldu

Gözüktüğü gibi birçok eksiği olan bir araçtı gtı a çevirmek için ilk iş jantlar la başladım jantlar bulunduğumuz ilde imkansızdı gece almak için 500 km gittik samsuna geldiğimiz hevesle montaja başladık

JANT ları yaptıktan sonra aracın içiyle trimleriyle ilgili birşeyler yapmak yılların yorgunluğunu temizlemek düşüncesi ile bi anda içini sökmeye başladık gençlik hayali işte fotoğraflarlar biraz fazla kusura bakmayın

Çok detay resimlerle sıkmak istemedim lakin ilk defa sökmeye çalıştığım bir araba yine mengü abimin saatlerce telefon trafiğle kırmadan sökme çabalarımız ama ilk defa söken biz olduğumuzdan sanırım biraz sekman kırdık
    ve sonuç olarak temizlikten sonra ortaya çıkan temizlik

Temizlik işleri bittikten sonra tampon dodik alıp dönüşüm işine giriştik lakin fiber malzeme istemiyorduk .Orjinal malzemelerin pahalı oluşu şuan ve komple boya işlemi yapmamız gerektiğini düşündüğümüz için o projeyi erteleyip motor için ne yapabilirz diye düşünürken komple 307 motor alıp harici beyinle yürütelim istedik lakin ayarlı kasnak eksantirik emme manifoldu gibi eksiklerle gtı gibi yürümeyeceğini uzun araştırmalar sonucu öğrendikten sonra yine mengü abim kendi bloğunun üstüne kapak emme toplayarak bu işi yapmaya karar verdik lakin tokatta yız burda parça sorun hemde büyük sorun sonra bu işin duayenlerinden amasyada Mustafa Demir abimle yolumuz kesişti SAğolsun abim diyorum mustafa abim bütün tedarik konusunda hep yanımda oldu ne zaman arasam ne sorsam bıkmadan usanmadan cevapladı başına bela oldum sanırım
    hayellerimize yavaş yavaş sahip olmaya yolunda ilerliyoruz.
    ufak detaylar yapmaya çalışıyoruz aynaları gövde rengine boyadım

Aslında peugeot sevgimiz çocukluktan vardı şimdi bir 103 ve 106 sahibiyiz

Artık motor için kafamızdaki setup kesinleşmiş parça arayışına başlamıştık
    stock gtı makina yapıp
    14\60 şanzıman
    ince conta +timing
    harici beyin + r8 bobin
    günlük binmelik aynı zamanda stabil bir araba için kolları sıvadım evimin altında bodrumda sökmeye başladım arabayı

hem akşamları vakit geçirmek hemde öğrenmek için kendim sökmek istedim nerde takılsam telefonun ucunda 2 tane abim vardı
    oğlumla birlikte anı biriktirmek içinde güzel bir vesile oldu

garajda imkanlar kısıtlı ilk önce üst kapağı aldıktan sonra parça parça sökmeye başladım blokla şanzıman kalınca önce şanzımanı sonra bloğu aldım
    Yalanlarla Peynir GEmisi Yürür Ancak...

mikelazi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    elinize emeğinize sağlık.araç baya diri ve düzgün duruyor.

ben olsam aracı xs bırakıp.motoru yuruyeni frenleri gti yapar binerdim.

şimdiden kesenize bereket.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesenize, emeğinize bereket ama 106 için değer mi, bilemedim.

https://i.hizliresim.com/o6ogyuf.jpg

Bu fotoda elinde bıçak olan bir katil adayının gölgesi gibi çıkmış
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ediyorum kasa dediğiniz gibi orjinale sadık kalıp xs kalacak motor stock gti olarak toplamaya başladım frenlerde berlingo 266 mmm hava kanallı disklerle değiştiriyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok teşekkür ediyorum fotodaki. Katil benim ���� hızlı hafif ucuz prestij sahibi bi araç olduğu için 106

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet_61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkür ediyorum kasa dediğiniz gibi orjinale sadık kalıp xs kalacak motor stock gti olarak toplamaya başladım frenlerde berlingo 266 mmm hava kanallı disklerle değiştiriyorum
    projende basarılar diliyorum

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şahane işler, garajda motor şanzıman sökmek herkesin harcı değil. Sen bakma değer mi eder mi diyenlere, inandığın yolda devam et. İçinde emeğin olan araba herzaman binerken keyif verir.

Yapılan işler güzel, destek alabileceğin tecrübeli adamlar olması etrafında çok büyük avantaj. Kesene bereket.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı KÖROĞLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şahane işler, garajda motor şanzıman sökmek herkesin harcı değil. Sen bakma değer mi eder mi diyenlere, inandığın yolda devam et. İçinde emeğin olan araba herzaman binerken keyif verir.

Yapılan işler güzel, destek alabileceğin tecrübeli adamlar olması etrafında çok büyük avantaj. Kesene bereket.
    İnandık başaracağız inşallah biraz daha ilerle kaydettim akşam tekrar fotoğraflar ekleyeceğim iyi dilekleriniz için teşekkür ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Motoru açtık biraz sorunlar vardı binde bir olsada oda bize denk geldi krank 511 gti jetleri gti tip tek sevindirici yer burası oldu pistonlarda sorun vardı 78.5 kurtarmadı 79 a geçiyoruz mahle pistonlar 307 tip 1mm kadar tepeli

tu5jp4 kapağımız yurt dışından geldi

ardından gaz kelebeği aryışımız başladı gtı parçalar anlamsız pahalı rs takalım dedim oda keza aynı şekilde arkadaşta cıvıc ies kelebeği buldum baktım 55 mm kelebek misss hemen manifol için bi flanş birde tps için flanş yapıp kelebeği uyarladım ;

Konu Mehmet_61 tarafından (16-10-2024 Saat 23:30 ) değiştirilmiştir. Sebep: hatalı yazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor yay büyük sorun çin malı yaylar eibach yay soğuk pres kesme derken yayları 1 spral kesip kestiğim yerleri o val yapıp amartisörlerin millerden de 4 cm kısalttım yay zımba gibi boşta iken çıkma kayma vs sorunlar olmayacak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sökmüşken direnksiyon kutusunuda elden geçirdik motor duvarında yılların eskittiği izalatörü söküp kendinden bantlı alev almayan bir yalıtım malzemesi uyguladım
    şanzıman önceden yağ kaçakları kirleri pisleri hepsi temizleyip ısıya dayanaklı boyayla onuda canlandırdım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçaların temizliği şarj marj dinamoların bakımı vs vs

pnp beyin için 33 kodlu xs beynini parçalıyoruz

Kırıksız kopuksuz el değmemiş tesisatı temizleyip 2 map sensörü bağlamak için eklemeler düşük devirde auto tune için wideband siyal kabblosu vs vs eklemeleri

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    firewall için bir önerim olsun, o yapışkanlı malzeme salarsal kendini diye, egsoz koruma sacları var onlardan alıp büküp yapabilirsin. Güzel işler, bir önerim daha olsun.

fotolar kalsın istiyorsan bir blog aç. tek başlık altında topla. Hızlıresim den yüklemişsin fotoları kaybolup gidecek.

İmzama bakarsan blogda topluyorum ben bu tür işleri. İleri de hatıra olur bakarsın neler yapmışız be diyerek.

Blogger.com - Create a unique and beautiful blog easily.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    spor yay büyük sorun çin malı yaylar eibach yay soğuk pres kesme derken yayları 1 spral kesip kestiğim yerleri o val yapıp amartisörlerin millerden de 4 cm kısalttım yay zımba gibi boşta iken çıkma kayma vs sorunlar olmayacak

eibach yay ile amortisörü milden 5cm kısaltmıştım bende,üstede kule gergisi

acayip hisli olmuştu direksiyonu.

bulabilirsen arka torsion için daha sert yaylar kullanabilirsin.gti-xs farklımı tam bilmiyorum.

fren hortum ve hid. değiş derim.hiç değişmemişse ciddi fark oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mikelazi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eibach yay ile amortisörü milden 5cm kısaltmıştım bende,üstede kule gergisi

acayip hisli olmuştu direksiyonu.

bulabilirsen arka torsion için daha sert yaylar kullanabilirsin.gti-xs farklımı tam bilmiyorum.

fren hortum ve hid. değiş derim.hiç değişmemişse ciddi fark oluyor
    eibach yaylar çok pahalıydı diğer marklarda güven vermedi şuanki uygulamamda yay yerinde sıkı sıkı duruyor iyi olacağını düşünüyorum frenleri berligonun 266 mm hava kanallı disk kaliperi ile güncelliyorum gtı 247 mm arkalarda yay yok torsiyon var malesef gtı la xs torsiyonu farklı lakin şuan torsiyon değişimine gitmeyeceğim 206 larda abs siz modellerde güzel bi limitör olduğunu öğrendi onun montajını yapıcam hidrolik hortum vs vakumla çekip komple sıfırlayacağım ana merkezide partner merkezle değiştirip daha kısa bir fren pedalı yapmayı düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    91 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eibach yaylar çok pahalıydı diğer marklarda güven vermedi şuanki uygulamamda yay yerinde sıkı sıkı duruyor iyi olacağını düşünüyorum frenleri berligonun 266 mm hava kanallı disk kaliperi ile güncelliyorum gtı 247 mm arkalarda yay yok torsiyon var malesef gtı la xs torsiyonu farklı lakin şuan torsiyon değişimine gitmeyeceğim 206 larda abs siz modellerde güzel bi limitör olduğunu öğrendi onun montajını yapıcam hidrolik hortum vs vakumla çekip komple sıfırlayacağım ana merkezide partner merkezle değiştirip daha kısa bir fren pedalı yapmayı düşünüyorum
    merkez değişimi ben yaptırmadım ama xs sahibi bir arkadasım takmıştı. oem disk-balatada bile ciddi fark oldunu söylüyordu.

fthdrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    233 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah kesenize bereket. insanın sök tak yapabileceği bir garajı olması büyük lüks. Sırf muhalefet olmak için yazanlara aldırış etme. 106 candır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fthdrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah kesenize bereket. insanın sök tak yapabileceği bir garajı olması büyük lüks. Sırf muhalefet olmak için yazanlara aldırış etme. 106 candır
    teşekkür ederim garajımıza sadece 106 girebiliyor başka araç giremiyor giriş dar biraz herkesin düşüncesine saygı duyuyorum bugün ki imkanlarla fiyat performans olarak en iyi araba 106 dır

8.000rpm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bence bu konunun marka ile bir ilişkisi olmamalı
    ortada ciddi bir emek var
    emeğine sağlık

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler