Herkese kocaman bir merhaba, 2025'in ilk konusu olsun isteyerek bir buçuk ay kadar sabırsızlıkla bekledim ve sonunda en büyük hayallerimden biri ile 6 yıllık restorasyon süreci sonrası buradayım. Buyurun bir kraliyet üyesi;
Çok severek, peşinden koşarak ve büyük bir heyecanla kavuştuğum İngiliz'imin konusunu heyecandan ellerim titreyerek açmış ve hevesle yapmak istediğim bir iki şeyi yazmıştım. Onu da şöyle bırakayım https://www.techturkey.com/forum/oto...16_coupe_.html
Sonrasında aşkın kör ettiği göz misali bir iki bir şeyler yapalım derken bir baktık komple restorasyona girivermişim, çok da güzel oldu.
İlk önce hem maddi olarak gücümün yettiği hem de yeni bir yola girmenin heyecanı ile kendi ellerimle yapabileceğim işlerden başladım. Bunlardan ilki çok çok detaylı bir iç dış temizlikti, ikincisi hemen bir jant müdahalesi oldu. Renk için de ufak bir konu açmıştım. Kış gelir gelmez takılan kara jantlı kış lastikleri ve arabanın kapalı garaja çekilmesini fırsat bilip jantları alıp fabrikadaki kumlama makinasında tüm kumlama ve ön hazırlık işlemlerini yaptıktan sonra güzel, simli ve pırıl pırıl bir boya ile fırın boyamızı yaptık, jantlarımızı taktık.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Sonrasında yürüyen, şanzıman ve frenlerimizde hem gerekli bakımları hem de iyileştirmelerimizi yaptık ancak uzun zaman olduğundan fotoğrafları bulamadım. Affola. Motor içi düzenlemesi ve temizliğinden sonra bir kare bırakayım.
[IMG][/IMG]
Hafta sonundan hafta sonuna sadece güneşli günlerde asfalta ayak basan evlattan, bir sezon başında dedik ki haydi bir triger değişimi ve bir kaç iyileştirme yapalım. Trigeri değiştirelim, dişli göbeklerini değiştirelim, gergisi, bujisi, buji kablosu vs derken dedik ki elimiz değmişken motoru yerinden alalım, dağıtalım, içini dışını sıfırlayalım ve yaptık.Hazır motor çıkmışken ben de yerimde duramadım ve motor odasında ne var ne yok, gram yağ pislik kalmayacak şekilde daldım ve temizledim. Bir kaç temizlik fotoğrafı bırakıyorum.
[IMG][/IMG]
[IMG][/IMG]
Şimdi geldik aldığımdan beri beni kıvrandıran, kime emanet edeceğimi, ne yapacağımı kesinlikle bilmediğim, sonrasında kavga dövüş çıkmasından korktuğum, arabama en az benim kadar hassas ve kibar davranmasını istediğim, her adımı titiz ve olması gerektiği gibi yapmasını istediğim kaporta boya işine. Çünkü bu delikanlı hastalık derecesinde beni kendine bağladı ve her santimine verdiğim emeğim ve özenim her baktığımda beni daha da içine çekiyordu. Bu yüzden bu konuda en az benim kadar titiz ve hassas olduğunu bildiğim canım abim, kuzenime gözüm kapalı emanet ettim ve mekanik ve elektrik ile ilgili her işi kendi dükkanında yaptık. Her ne kadar "boya konusunda istediğimiz sonucu alamazsak aramız bozulur ben senin boya işine karışmam" dese de benim bunalımlarımı ve kimseye güvenemediğimi görünce abi yüreği dayanamadı başladık sökmeye, neyi varsa
sökümden bir kaç kare. Sökerken yılların yorgunluğundan kırılacak korkusunu yaşadığımız ne kadar parça varsa abim saolsun hepsini tertemiz çıkardı ve ağız dolusu küfürleriyle kulaklarımı bol bol çınlattı
Sonra başladı kaporta ve boya serüvenimiiiiz. Kuzenim o işlerle uğraşırken ben de içerden dışardan sökülen ne varsa bir güzel detaylıca temizliği iin sırtladım geldim eve. Fotoğrafını çekmeyi akıl ettiğim bir kaç fotoğraf;
Arka iç cam çerçeveleri;
Arka pandizorlar;
Nacizane tavan döşemesi;
Geliyoruz yavaş yavaş mutlu sona doğru. Veee uzuuuun süren kaporta, astar, boya, fırın, pasta vs vs işleri sonrası güneş altında parıl parıl gördüğüm ilk an, fotoğrafların çoğu heycandan ellerim titrediğinden bulanık çıksa da bir ilk an hatırası bırakıyorum;
Kendimi bir an Chip Foose programında gibi hissetmiştim, beni bu kadar duygulandıracağını hiç düşünmemiştim
Sonrasında yavaş yavaş bütün parçalar takılırken, ben de bir taraftan ağzımdan salyalar aka aka hala parçalar takılmadan biryerlerin temizliği için çabalıyorum bir taraftan naçizane taban, bagaj ve kapı içi yalıtımını yaptık
Sanki yıllar sürmüşcesine uzun gelen toplama işlemi sonrası yapılan ilk piyasadan bir kare ;
Boya sonrası gidilen ilk araç buluşma etkinliği, laf aramızda parlıyoruz bebeyim
Zaten bana gelene kadar sahip olan herkesin çok kıymet verdiği ve koruduğu bu aracın bende olduğu için kendimi çok sanslı görüyorum. Ne kadar kazası belası, çürük çarığı, boyası, akması olmasa da yılların vermiş olduğu güneş yanıkları, otoparkta milletin kapısını vurup da kaportasında bıraktığı ufak göçükler, minik sürtmelerle yaşanmışlık izlerini taşısa da şimdi her şeyiyle yenilenmiş mermi gibi delikanlı görüntüsü ile tüm hayallerime kavuşmuş oldum. Bu süreçte kendi arabasına özenmediği kadar özenen ve titizlenen canım abim kuzenime ve evde araba parçalarıyla geçirdiği aylarca zaman boyunca kahrımı çeken canım eşime sabırlarından dolayı teşekkür ederim.
İşlerin bitmesi ve bir kaç günlük hasret giderme sonrasında kapalı otoparkta inzivaya çekildik ve yazın gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum;
Forumda bulunan bütün abilerim ve kardeşlerime bir gün hayallerinin gerçekleşmesini diler, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.