yoksa rs mi alıcaksın abi ? :)
Printable View
ben bu mesajdan sonra rakam sormadim :)
Bende yazılım ve varex yapayım 220 HP olsun. Boşuna yırtınıyorum custom emme, klima iptali falan ...
Öyle bir anda gaza gelip aldığınız yada alacağınız her hangi bir araç adamın belini kırar.
Araba değil önemli olan size satan insanın önemi var.
GZD den sonra sana "rs 149" sana yakışırdı be abim çokta iyi olurdu ama verdim ya :)
Çekirdekler hazırmı ?
Bi kardeşimiz ile ticaret yaptık, clio rs ni aldım Crm suki de bakımlarını yaptırdım yürüyeninde problem yoktu, bir kaç kişi servisde aracın şase değiştirdiğini söyledi ilk önce inanmadım sonra araştırdım evet servisde şase işlemli yazmışlardı, sonra aldım aracı üst katdaki ekspertiz servisine götürdüm istoç oto market de sürekli çalıştıgımız ekspertiz, dedimki şu araca ekspertiz sadece kaporta için yaparmısınız dedim yaptılar, kaput değişik bel altında 3 parça veya 4 parça boya var dediler özellikle sordum aracın şaselerde işlem varmı ? yok şaselerde işlem yok. Borcumuz ne kadar dedim gerekmez bu seferki bizden olsun dediler, sağolun çok teşekkür ederim diyerek ekspertiz kağıdınıda alarak çıktım, daha sonra samsun dan yunus ile takas karşılığı anlaştık o polosunu takasda verdi bende clio yu verdim ekspertiz kagıdınıda gösterdim, aracın şanzımanından ses geliyor diyerek ufak bir pazarlık daha ettik, takas 20 ye anlaşmış olduğumuz aracı 18,500 hayırlı olsun dedik gönderdik, noter işlemleri yetişmedi vergi borcu vs vardı hafta içi hallederiz dedik gönderdik kardeşlerimizi, pazar günü yunus beni arayarak motoru kırıldığını söyledi nasıl olduğunu anlattı yapabilecek birşey varmı dedim motor inince anlarız dedi, Asıl iş başlıyor:) motor söküldükten sonra motor numarasının farklı olduğunu söyledi motorun çenc olduğunu söyledi motor söküldüğünde ön şaselerin kaynaklı olduğunu söyledi fotograflandırıp bana attı, bende bunun ile alakalı ilk olarak ekspertize gittim, arkadaşlar böyle böyle bir cenazemiz var nasıl yaparız ? abi yapacak birşeyimiz yok zaten senden ekspertiz ücreti bile almamışız dediler :) kardeşim bari bana ekspertiz fişi verin en azından böyle yardımcı olun dedim oralıda olmadılar hani istersen git mahkeme tavırları :) sonra yunus ile görüştük benden 10 bin üzeri para istedi bende aracı aldığım kardeşimizin babasının yanına gittim, çıkmazdayım ve kimse oralı değil :( babası bana bu iş para ile çözülüyormu dedi evet abi çözülüyor dedim o zaman problem yok bir daha konuşma hallederiz diyerek mevzuyu kapadı, o verdiği sözün rahatlığı ile bende yunus a garanti bankasından 6.000 tl para yolladım oda biraz zarar etti cenazeyi kaldırdık en azından kimse bana bu ticaretden dolayı küfür edemez :) aracın mevzusu yaklaşık 2 sene olacak bana verilen söz sürekli ötelendi sürekli ötelendi en son baba yaşar o ticaret bitti onu unut ben sana ona istinaden para vermem ama senin ile olan diyoloğumuzdan dolayı halledeceğim merak etmememi söyledi, bizde yine bir rahatlama :) araç ticareti yaptığımız kardeşimizde trafik kazası geçirmişti o dönem, başlarını ağrıtmak istemedim sürekli neticede ölümden dönmüştü çocuk :(
Gel zaman git zaman aldığım 5 kuruş para yok verilen sözlerin hiç bir hükmü yok bahsi geçen insanların maddi durumu çok ama çok iyi Gözüm varsa ALLAH belamı versin keşke daha çok kazansalar. Yıl sonuna kadar ben sana ödeme yaparım abi sen bizi idare ettin sağol dedi kardeşimiz ama yıl sonu geldi yine yok yine yok belki başkası için 5.6 bin liranın önemi yoktur ama benim için var, şimdi siz olsanız ne yaparsınız ?
Verilipde yerine getirilmeyen sözemi yanarsınız? kardeşim dediğiniz insanın size mandik atmasınamı kızarsınız ?
Yoksa din imandan bahsedip hacca umreye giden adamın bana verdiği sözü yerine getirmediğinemi kızarsınız ?
Çok dandik bi mevzu geçmiş olsun
@yaşar üstand bunu konulaştırki insanlar uyansın. change motor çıkmak ne demek yahu. direk suç yani kim yaptıysa. bildiğin hapislik.
Allah yardımcın olsun.
Zor bir durum. Keşke şu sıfır araba fiyatları zamanında da astronomik olsaydı da böyle saçma sapan ellere düşemeyeydi diye enteresan fikirler akla gelmiyor değil.
Daha neler neler...
Gerizekalı ben, halen insanlar hakkımda yanlış düşünmesin diye zerre kadar kırıcı söz söylemedim :)
Sonra bakıyorum yaptığımız iyilik bize koca bir kazım olarak dönüyor.
Techturkeyde o zaman aracı almadan önce FORUMDA yazılanları görseydim hiç bulaşmazdım, ama şimdi yapılan işlemi görünce o aracı bana bile bile ÇAKTILAR.
Plaka 61 DF 111 miydi neydi tamda hatırlamıyorum aracı.
Çakarlar abicim çakarlar. Hiç acımazlar. Buradan yazmayayım şimdi "benim bildiğim kadarıylaki" isimlerini ama öyle çiğ tipler var ki. Anlatılmaz yaşanır. Hatta aldığın hizmet ya da üründen dolayı kaza yapıp ölme ihtimalin bile olsa umurlarında olmaz. Onlar (kendilerini çok iyi bilirler) kazandıkları paraya ya da olayın menfaatlerine yarayıp yaramadığına bakarlar.
Allahtan korkmayan kuldan korkar mı?
Allah böyle sıkıntılı şeyler yaşatmasın kimseye..