evrendogu Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba jokey, Okmeydanı' ndaki aracın sahibi benim. Evet piyasaya düşmemiş, ilk sahibinden bir arkadaşım aracılığı ile alınmış bir araç. Bende sizin gibi düşündüğüm için gözüm gibi bakıyorum. Bazen belirti olmamasına rağmen sırf kıllandığım için parça değiştirdiğim bile oluyor. 2000 yılında aldığım ilk 106 ım dan sonra bu 3. 106 ım. Satma konusu aklımda yok şu anda. Kısmet diyelim :)
Merhaba PiscocuK,
Sizinle EN nin farları için konuşmuştuk belki hatırlarsınız. Bu konuda ki yazılarınızı okudum. Bazı düşüncelerinize cevabın nacizhane yazmak isterim.
- Tüm 106 ların anası bellenmiştir diyorsunuz. Bellenmemiş bir sürü 106 var.
- Metal yorgunluğu konusu tamamen kullanım ve aracın başından geçenler ile ilgili.
- Masraf konusunda size katılıyorum. En yüksek paraya satılan, en temiz diye lanse edilen araçlarda bile bir sürü masraf çıkma olasılığı yüksek. Alım satım yapanları hiç söylemiyorum bile. Al boya sat ( kordon güzelleri :) ) Ama bu durum her araç için geçerli sadece 106 için değil. BMW ve Honda fiyatlarına hatırlatırım.
- 15 liraya alacağınız 106 yı 15 lira harcayarak biblo, boncuk, evladiyelik vs. hale getiremezsiniz. Hiç kaza yapmamış, yapsa da çok hafif yapmış ve çok iyi onarılmış, kasası çok düzgün, eziksiz, çürüksüz ve hatasız bir araç bulacaksınız. Bulduğunuz aracın bütün mekanik ve iç ve trim aksamı bitik olacak. ( 15 liraya öyle olmalı ) 5 liraya hadi mevcut motoru standart parçalar ile ( piston forget olsun ) topladınız. 1 lira da tesisat dediniz, 6000 lira. Şu anda 21000 olduk. Elde kalan 9000 ile bu aracın geri kalan tüm mekanik, iç, trim, kaporta ve boya işlerini yaptırabilen ve aracım boncuk oldu diyen var ise gerçekten görmek isterim.
Lütfen bu yazdıklarımı sataşma vs olarak algılamayın. Araç zaten erişilebilir durumda ( fiyatı olarak ) olduğu için 150 kez el değiştiriyor. Her alan gazlayıp daha yüksek fiyata satmanın peşine düşüyor. Bu işi hakkıyla yapan kişi sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Demek istediğim nacizhane birkaç araç yapmış biri olarak 15 alır 15 harcar biblo yaparım neden 30-35k vereyim ki mantığı çok yanlış. İnsanları yanlış yönlendirmemek gerek.
Saygı ve sevgilerimle.