arabanın eveliyatını vs. bilmem ama duruşuyla piyasadaki çoğu arabayı bozar bakarken kendine Maşallah dedirtiyor. kaput altını görünce renk değişiminden dolayı şaşırmıştım
Printable View
106 lar ucusa baslamis :) :)
typer sahiplerine gönderme :)
afedersinz ama işin b.kunu cıkarmıslar, biran önce araç sahiplerinin hayal dünyalarından çıkmaları lazım.
17 18k ya satilmayan arabalara bak ahahahahahqh
Kendilerine gore makara yapiyorlardir :)
60 istering artık bizde :D
Mesajlarını yerine ulaştırabildilerse sorun yok fakat ütopik olmuş tabiki. Bir de araç sahiplerinin "hadi şimdi alacak kişiler düşünsün" gibi yersiz yaptıkları mantıkta bana kalırsa saçma olmuş. 106 almak isteyenlerin bütçesi profili bellidir tüm satılık araçlarda 45ten başlasa hiçbiri satılmaz olur biter. Şuan gerçekten araç arayan insanlar biliyorumki kimsenin umrunda değil fakat bu yapılan alana da satana da zarar verir naçizane görüşüm
20 bin lira kadar param vardı geçen ay 106 gti alacaktım fakat sırf fiyatlar aşırı yüksek olduğu için çok sevmeme rağmen almadım. Temiz bile olsa 106 ya 20 bin lira para vermek bana saçma geldi tamam başka arabaların da fiyatı yüksek fakat gti lar ayrı bir yüksek, hele şimdi daha da yükselmiş. Geçen ay alttaki araca 17 lira isteniyordu gidip baktım hoşuma gitmediği için almadım şimdi 19.500'e yükseltmişler fiyatı.
Connecting Site...
istemek ayrı satmak ayrı. 3 kişi 40-50 bin yazınca aracın piyasası artmıyor
araba yamuk zaten :D
gti piyasasını honda piyasası ile karıştırmamakta fayda var. 106 için konuşuyorum zaten alınabilecek arabaların sayısı belli. Onlarda hep belirli kişilerin arasında duruyor. Bizim tayfa fiyatları bilerek 40 lira bandına çıkardığında 15 liralık araba hala 15di. Çünkü o aracın sahibi de biliyor ne olduğunu. Piyasayı kimse şişirmedi, zaten şişik.
Herkesin şahsi fikri ama evet şu ilanda gibi araclara 20 vermek sacma sen böyle bi 106 işin 20 düşünme zaten cok güzel araclarda piyasada ama fiyatlar doğal olarak yüksek verende cok var sen sacma desende mesela benxe vti e 40 vermek de sacma ama adamlar veriyo arz talep meselesi
Ama bu durumda bir sıkıntı yok mu bu işte? Bu durumda zaten fiyatları yükseltmiş kişilerin elinde demek bu piyasa ve diğerleri zaten temiz değil. O zaman arabası temiz olan bu bir avuç insan da piyasayı dilediği bantta gezdirebilir anlamına geliyor bu. Yani temiz olan araçların bundan sonraki min. 45 bin lira dese o kişiler ne olacak o zaman gerçekten temiz araba almak isteyen mecbur vermek zorunda mı olacak ederi bu olmasa bile? Etik açıdan bir sıkıntı doğar burda tahminimce yada eskilerin tabiriyle bit pazarına nur yağar insanlar mecbur 15lik 10luk arabalara boncuk diye biner
Dediğiniz gibi sadece 106 lara özgü değil yüksek fiyatlar hondalar da öyle golfler de öyle daha bir çok örnek verilebilir. Benim sitemim 14-15 lira etmeyecek arabalara boncuk, gazlanmamış, kazasız diyip 19-20 lira isteyenlere, haliyle elinde orijinal düzgün araba olan hangi insan dökük arabalarla aynı fiyata arabasını satar? Yani piyasayı yükseltenler düzgün araçlardan ziyade bozuk dökük araçlara yüksek fiyat yazanlar.
Mesela piyasaya ile kıyaslarsak bu arabanın fiyatı bence ucuz bile bunun gibi çok örnek var.(Araçla ilgili hiçbir ilgim ve bilgim yok sadece bakarak yorumladım)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...23972189/detay
Bu tamamen arz-talep dengesi aslında. Siz aracınıza 50 binde isteseniz 20 binde isteseniz gelen talebe göre yön almak zorundasınız eğer gerçekten aracınızı satmak istiyorsanız. Ne istediğiniz değil ne verdiklerinin önemi var aslında. Aracına 15 lira isteyip aylarca satamayan da var, 25 isteyip 1 hafta içinde satanda. Burada kilit nokta alıcı çünkü astronomik bir rakamdan da başlasanız pazarlığa, aracın gerçek değeri neyse geleceğiniz sonuç odur yoksa elinizde kalır satamazsınız
Typer ve vti ilanlarına gönderme olmuş anlaşılan