Teşekkür ederim ilgin için dostum.
Bu hafta içi açıp bakacağım ne var ne yok olan oldu artık önüme bakacağım ;)
Printable View
Ustanın en iyisine git, dandik bi adama gidersen.. Motora harcadığın para da çöp olur..
Ben şuan kendi aracımı sıfırdan topluyorum.. usta hatası yüzünden %97 performanstaki motorumu sıfırdan toplamak zorunda kaldım ..
Ustalık tabiki her zaman en önemli faktördür
Fakat Bazı arabalar vardır ki; o araca özel pratik, bilgi ve tecrübe ister.
Arkadaşta bundan bahsetmiştir muhtemelen.
Çünkü almış olduğunuz o araba, bahsettiğim "bazı arabalar" kategorisindedir ;)
Aracınız hayırlı olsun bu arada,
Valla abicim geçmiş olsun ama suç sende arabanın motoruna baktıracaktın alırken! Artık olan olmuş calibra güzel ve özel bi arabadır eğer aracının iç aksamı ve kaportası güzelse motorunu yaptır fıstık gibi bin :)
Sen boyle makineyi bulmussun, motoru salla. Her zaman yaparsin motoru..
İnsanlara güvenmek gerçekten çok bu devirde, bir hata olmuş almışsınız bence devam edin. Kasası düzgün araba bence her zaman gösterir kendini. Geçmiş olsun.
Zararın neresinden dönersen kardır
Ayıplı mala girermi bir araştır bence
Bu hafta içi motoru açıp bakacağım neden kaynaklanıyor kompresör düşüklüğü onu anlamaya çalışacağım. İşin tuhafı aracın ivmelenmesi gayet yerinde onada anlam veremedim
Teşekkürler şimdilik duruma göre hareket ediyorum ;)
Sıfır mamül olsa ayıplı ürüne girerdi hemen tüketiciler derneğinde alırdım soluğu. Düşündüğün için teşekkürler ;)
Bu tür konuları anlamıyorum aynı olay bizimde başımıza geldi hatta siteden Fatih abiyle yaşadık. Sattığım aracımın bir takım masrafı vardı Fatih abide bunu bilerek aldı ama masraf ikimzinde bildiğinden fazla çıktı. İş öyle olunca telefonda görüştük masrafın bir kısmını ben karşıladım karşılıklı helallik aldık şuanda da aramızda hiç bir problem yok.
Baktırmadan almış olabilirsiniz insanlara güvenmek bu devirde ne kadar doğru bir hareket bilmiyorm belkide kişiden kişiye değişebilir bu ama bence karşı tarafında elini vicdanına atıp "haberi olmasa" bile belli zararı karşılaması gerekirdi diye düşünüyorm.
Bu konuda bazı ruhların rengi o kadar kararmış ki anlatamam sana. Bu şahıslara ne desen boş konuşmuş oluyorsun onlara göre.
Şahısı arayıp durumu izah ettim kabul etmedi
Söylemleri;
Mükün değil abi.
Her şeyi değişti pistonlar dahi olamaz böyle bir şey.
Bunun üzerine kendisine;Ben hemen geleyim Ankaraya istediğin ustaya gösterelim kompresörü ölçelim uygun olmadığını göreceksin dedim.
Ben uygun olmadığını ispatlarım sende uygun olduğunu ispatla lafım sözüm olmaz sana. Buna rağmen kendisi öyle olsada elimden bir şey gelmez benim borçlarım var sana para veremem dedi ve ben bunun üzerine parayı sana helal etmiyorum umarım bir şekilde senden çıkar diye beddua ettim buna rağmen tamam abi sorun yok o zaman dedi... Yuh diyorum sana daha ne diyebilirim ki.Bu kadar kararmış bir ruha sahipsen seni karalarınla başbaşa bırakıyorum...
geçmiş olsun kardeş ama dediğin kadar kasası düzgünse motor her türlü halledilir.. türkiyede calibra üzerine bir kişi tanırım istediğin her parça kendisinde vardır yada bulabilir... ve c20let motoru toplarken kesinlikle ona danış çakma mazeme kullanma (Okan Diyar....)
keşke baktırsaymışssın motora:(
kısmet diyelim.altından kalkarsın umarım. böyle yalancı dolancı sahtekarların kat kat mislisi kendinden çıksın inşallah sürünsünler.malesef çevrede çok.yakın arkadaş falan da hikaye yani.
Gecmıs olsun abı herseyde vardır bı hayır. Elınızden geldıkce toplayıp keyıfle bınmeye bakın ıyı gunler...
dostum oncelkle hayrlı olsun aldıgın araac soyu tukenmekte olan temizleri parmakla gosterılen bı aractır motoru guzel olup kasası bıtık olsaydı dahamı ıyı olurde bıde o yonden dusun bozuk kasayı duzeltemezsın motor heraman yapılır sıkma canını benım aracın motoruda c20let sukur sıkıntımız yok ıyı yapılsın yeterkı sıkıntı yasamazsın okan abiye danıs istersen serdarın dedıgı gıbı calibra=okan diyar
Kotu bi durum ama eski sahibini suclamak yada cikacak masrafa ortak etmek istemek biraz yanlis aldgnz araba siradan ni araba degil heleki motoru hic siradan degil ordabaktirsaydin olcturseydin hersey ok aldin geliosun merak ettin bi basayim dedin cok guzel gidioda ama o an enjektorlerden biri 2 saniye calismasa yada ne bilimpislik gelse o an isemese bu tarzbi sonuc cikar oyuzden gunah almak dogru deil bence kasasi guzel diosun dosemesi diri diosun motoruda icine sine sine hyap ve bin ama cok beddua etme donmesin .kazasiz belasiz
Yavuz kardeşim geçmiş olsun Ben konuyu baştan sona takip etmedim şimdi başka bir forumda abi burada böyle bişey var diye yazmışlar.
Motoru sıfırlamanız ,herseyin yenisini koymanız maalesef bişey ifade etmiyor bazen .
evimin önünde 2 adet var biri calibra 4x4 biri vectra 4x4 ............
Gecen hafta başka iki kisinin turbosu bitti .1 tane gelecek komple toplanacak var . Varda var .
Siz siz olun şunu iyi bilin cALİBRANIN DİĞER İSMİNE metres DENİYOR :)
Tr deki nerdeyse hepsi bi şekilde elimden gecti c20let lerin .
Ben size çok sey anlatırımda sizin dinleyecek zamanınız varmı acaba :)
geçmiş olsun hemşo. can sıkmaya deymez. çok daha iyi hale getirirsin abi. bu arada balıkesir sanayide kalifiye usta bulmakta zor ama illaki adam gibisi vardır. dikkatli seçimlerle ve emekle güzel edilir.
yeterki kaportası elektrik tesisatı düzgün olsun.
evet şimdi konunun en basınada baktım SU anda elinizde olan arac içlerinde parmakla gösterileceklerinden bir tanesiydi .
En azından sıkıntısı yoktu ve genelde ankaranın elit kesiminde bulunan bir apartman önünde dinlenirdi :)
Bu olaya cok üzüldüm Siz lütfen bos bir vakitte arayın elimden gelen ne yardım var ise yaparım .
O arac düzgün merak etmeyin . Ufak bir hamle yapacaksınız hersey yoluna girecek dert etmeyin :)
Hersey silindir segman vs vs değil. Benim inancım zamanının vermiş olduğu yorgunluk .
Dediğim gibi son bir hamleden sonra inanıyorum düzelecek.
Satıcı emin olun dügün ve samimi bir insandır .Ben senede bir yüzünü görürüm ama eminim şans oldu bu .
Geçmiş olsun.Karşı taraf ıyı nıyetlıde olabilir.Motoru yaptırdığı yer iyi iş çıkaramamış olabilir v.s v.s inaının 2 ucu boklu deynek
kalibralarda sübap ayarı var mı? yoksa yağlı itecek filanmı?
şunun için soruyorum ayarlı sübap sa sübap ayarıda kompresyonu aşırı etkliyen bir etkendir.
Bahsettiginiz calibraya 0 motor yapildi. Pistonlar orjinal mahle.Sorun contadan olabilir veya kapak.
Ankarada pilot nikli arkadas kendine ayirdigi pistonlari vermisti(araci aldiginiz kisiye).Bu model araclarda pek kafaya takilacak seyler degil, kaporta duzgun olduktan sonra gerisi dert degil.
Öncelikle düşünceli davranıp bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
5.000 km oldu diyor Sahibi motor yapılalı fakat motorun altına bakıyorum 1 parmak pislik yağ vs 5.000 km önce yapılan motorun vida ve somunlarında anahtar izleri olur bunun anahtar izini bırakın temiz bile değili ve etrafında tozlar girmiş eğer yeni yapılmış olsa anahtar izleri olurdu ayrıca pırıl pırıl olması gerek ;)
Sadece şu ihtimal var yaptık dediler motoru ama hiç el sürmediler oda buda inandı tabi bu çok küçük bir olasılık ama olasılıkl neticede :)))))
(IMOBILIZER) Okan ile 53 dakika 44 saaniyelik konuşma sayesinde yüreğim kuş gibi hafifledi :))) ve buradan da kendisine çok teşekkürlerimi iletiyorum zamanını ve bilgisini paylaştığı için.
Aracın pistonlarının yüksek bir ihtimalle değişmiş.
Bu kadar aracın kompresörünün düşük olşunun bazı nedenleri olabilir bunların başında sübaplarda yani motorun üst bölümünden kaçırıyor diye tahmin ediyoruz.
Şimdilik 10/40 yarı sentetik veya 10/60 tam sentetik yağ ekleyeceğiz 4,5 litre alıyor unutmadım Okan :))
Hava + Yağ + Benzin Filiteleri değiştirilsin.
Bujiler sökülüp güzelce temizlenecek aralıkları tekrar ölçülecek :)
Bu işlemler bittikten sonra üst kapak sökülüp temizlenecek sübap ayarları yapılacak eskimiş yıpranmış malzemeler değiştirilecek vs. vs. vs.
Gazamız mübarek olsun...
Okan Öküz öldü ortaklık bitti mi demek istedi ;)
Cebİmİzde para oldumu hepİmİz araba almada acele edİyoruz geÇmİŞ olsun
Dün arabayı kanala alıp altını ve motor kısmını inceledim.
Motorun kartel contasından yağ geliyor. Başkaca hiç bir yerinden yağ gelmiyor. Aldığım 4+1 litrelik 10/60 tam sentetik yağ değişimini yapmaktan vaz geçtim beklemede kalsın şimdilik.
Bu motoru açmak şart oldu bana malzemeleri ve finansmanımı toparlayıp motoru açmaya niyetim var. Ustamla konuştum ve kurban bayramından sonra motoru yapmaya başlayacağım o zamana kadar parça ihtiyacını halletmem gerekiyor.
Oncelikle gecmis olsun. Fakat okudugum yorumlara gore kasa olarak cok duzgun bir araba almissiniz. Eski bir opel hayrani olarak,uygun bir zamanda aracinizi incelemek isterim. Bende sorunun ust kapak veya silindir contasindan oldugunu dusunuyorum. Karter olayina gelince c20xe de bende o alttan yag akitma sorununu bir turlu cozememistim:o
Kasası ve iç aksamı gayet güzel durumda şimdilik sorun motorda onuda ufaktan başlamam gerek. İlk önce takım conta kartel contası sekman bir ihtimal kadehler (valfler) almam gerekiyor. Motoru hallettikten sonra egzoz büyük cooler silikon hortumlar gibi aşamaları yapacağım. İncelemek konusunda ne zaman istersen ;)
Arkadaşlar hatalı ölçüm yaptım ***** kullandığım saatin azizliğine uğradım :( Mekanik bir bar ölcüm cihazı bulup onunla ölcümler yaptım ve aracın motor sıcaklığını 95 dereceye kadar yükseltim ölcümler bu derecedeyken yapılmıştır her ne kadar bujiler elimi yaksada ölcümleri yapmayı başardım
1.PİSTON: 11 bar
2.PİSTON: 10 bar
3.PİSTON: 9 bar
4.PİSTON: 11 bar
Tablo böyle olunca 3. pistonda sıkıntı acıkca belli :(
o değilde aracı kaça aldıgınızı yazmamışsınız.Uygun fiyata aldıysanız çok dert edilicek birşey değil yaptırırsınız motor.Eğer motor yeni yapıldı deyipde yüksek fiyat ödediyseniz o zaman can sıkıcı durum.
16.000 tl ye aldım şuana kadar 17.000 tl ye geldi motoru henüz açmadım ;)