iki araç bayağı farklı şahsi kanaatim
Printable View
1.6 156 lık bir araçla 3.6 lık camaro nasıl aynı yakar anlamadım ya biz hesap kitap bilmiyoruz ya da başka bişi var :) hadi yaktı diyelim birinin vergisi kaskosu nerdeyse rcz nin 3 te 1 ine gelir.
rcz e gelince 1.6 156 yearling modelini kullandım yaklaşık 8 ay kış geliyor diye sattım ama böyle olcagını bilseydim havaların hayatta satmazdım. bugün 70 milyara arkadaşım bmw 1.16 sını sattı ne hız sabitleyici ne de bizenon vs hiç bir şey yoktu aracta.. almak isteyen arkadaş kıyaslasın rcz de ne özellik arıyorsan var. bluetooth bizenon deri döşeme deri torpido hız sabitleyici hız sınırlayıcı elek hafızalı ısıtmalı koltuk daha kılı tüyü.. inanılmaz keyifli bir araç. hayalimde bir araç daha var onu aıym ondan sonra tekrar alıcam bir araçtır.
yakıt konusuna geri dönersek ne bekler ki insan spor bir araçtan yakıt olarak. bugün 10 lt yaksa 50-55 kuruşa denk gelir. rcz yada diğer bir benzinli araç daha ne kadar az yakabilir ki ? insigniam vardı bana soruyorlardı 1milyon yakıyormu diye gülüyodum :) 35.bin km yaptım aldıgım benzin fişleri hala duryor uzun yolda ben o arabayı 0.40 krş u geçiremedim. (ort 120-140 süratle) onun için bence yakıt göreceli bir olay denemeden bilemessin büyükşehirde nerden yakıt alacaı belli olmuyor insanın.
tek soruna gelince rcz de sente probleminin olmasıdır. servisdeki arkadaşımın dediğine göre bmw nin bir modeli ile aynı oldugu.
Hesap kitap bilmemekle alakası yok, kendim denemiş olmasam ben de inanmam açıkçası. Camaro bi yana, dediğim gibi aşağı yukarı aynı motor hacmindeki Chryslerim bile o kadar yakmıyordu benim.
Ufak motorlu araç az yakacak diye bi kaide yok. 2 tane Volvo S60 aracımız var. Birisi 2.0 dizel, öteki 1.6 dizel. 2.0 olan daha az yakıyor. Aynı konu benim aracım Latitude'da da mevcut. Aşırı sıkışık trafiğe girilmediği sürece 2.0 dizel olanlar 1.5 olanlarla aynı yakıyor.
Ufak motor dediğiniz araç 1.6 t 156 beygir. Ne olursa olsun hiçbir zaman yol bilgisayarındaki değerleri dikkate almam. Sadece cebimden cıkan para ve yaptığım km bana aracın yakıtını söyler.
Connecting site... araç hakkında bilgisi olan var mı? tahmini masrafı nedir?