204 hp ne kadar gidiyorsa o kadar gidiyor vala. :)
Printable View
Maşallah baya keyifli gidiyor o zaman. :)
potansiyeli nasıl peki?
Benzer bütçede araç bakıyordum, tercihimi 1.6 ecoboosttan yana kullandım
Öncelikle Giu nin rakibi rocco değil.
Ayrıyetten rocconun at hırısızı, torbacı vs arabası olması konusuna girmiyorum bile üstüne para versenizde binmem o at hırsızı arabasına.
Golf ve leon ile kıyaslarsak, tasarım olarak kıyaslanmaz bile italyanlar bu konuda varoluşlarından beri üstünlerdir.
İğrenç dediğiniz multiair yurtdışında defalarca ödül almış yılın motoru vs seçilmiş bir motordur. Golf ve leondaki 122-125-140-150 vs daha performanslıdır.
Sürüş karakteri olarak gayet hisli ve keyiflidir golf ve leona göre. Direksiyon tepkileri vs çok yapay kalıyor golf ve leonda.. Yol tutuş olarak ikisinden de ciddi başarılıdır. Fren olarak standartta da ikisinden de iyi, brembo fren sistemli olanı ise handikap yapar.
Lafı daha fazla uzatmadan Alfa her zaman sürüş odaklı bir felsefe benimsedi ve buna bağlı olarak otomobiller üretti.
Ön planda her zaman tasarım ve sürüş oldu. Bahsettiğiniz problemler yok değil. Ama önce markanın felsefesini anlamadan bu gerekçelerle saçma sapan konuşmanız inanın komik oluyor. Yani gerçek alfa kullanıcıları bu olumsuzlukların farkında, herkesin otomobil seçimi yaparken farklı kriterleri var. Giu nin hitap ettiği yaş aralığı 20-35 ve inanın bahsettiğiniz problemler yok sertmiş yok sesmiş vs ikinci planda bu kitle için. Dediğim gibi markanın zaten böyle bir amacı yok hele satış kaygısı gibi bi durumu hiç zaten vw den misli misli zengin bir firmanın elinde olan bir marka. Sizin için tasarım, yol tutuş , fren , performans, direksiyon hissi vs gibi konular değilde konfor ön planda ise zaten Giulietta tercih etmeyin size göre değil, size uygun araç memur arabası olan golf ve leon.
Umarım yazdıklarımı biraz olsun anlayabilmişsinizdir ve daha fazla saçlamazsınız..
Bu arada Alfa da seçici olmak gerekir. Dolu ve benzinli olmalıdır. Yanlış hatırlamıyorsam aracınız boş bir dizel.
Onun yerine şöyle bir aracınız olsaydı eğer eminim kullanırken aldığınız zevk ve golfüne ve leonuna binen bir gencin iç geçirerek bakıp uzaklaşmasından oldukça keyif alırdınız.. Sağlıcakla iyi forumlar..
İlan No: 227485555
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MultiAir Distinctive 2012 Model 65.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 227485555
Not: Alfa sahibi olmuş, defalarca alfa modellerini kullanmış bir fr sahibi olarak yazdım bunları..
bundan daha fazla fiyata cıkamıyorum 45 46 yokmu bildiginiz baska
Öncelikle yazdıklarımı iyi oku sonra muhattab alarak yazarsın.
MultiAir motora iğrenç dediğim kısmı yaptığınız alıntı da göremiyorum bu 1.
Sürüş karakteri vs olarak bıdı bıdı yapmışsınız zaten önceki postları okursanız görürsünüz aynı şeyi savunduğumuzu ve boş konuşmazsınız bu 2.
Scirocco, giulietta nın rakibi değil demişsiniz ancak konu başlığını okumamışsınız. Arkadaş rakibi mi diye sormuyor , Giulietta mı alayım , rocco mu alayım diyor. Yine boş konuşmuşsunuz bu 3.
Adam yılların alfacısı yada alfista değil. 2 araca hakkında da bilgi almak istiyor ve tecrübelerden faydalanıyor. Arkadaşa somut bilgilerle bilgi veriyoruz bunun neresi yanlış ? Adam soyut kavramlarla ilgili bir soru sormamış , ben göremiyorum , siz gördünüz mü ? Ayrıca konuyu açan arkadaşta ben gerçek alfacıyım diye bir tabir kullanmamış ve 2 araç kıyası yaparmısınız tarzı başlık haliyle bizde kıyas yaptık , boş yere savunma yapmaya gerek yok bu 4.
Ben konfor istiyorum , rahat istiyorum diye bir cümle kurmadım. Kurmuş olsaydım Giulietta değil daha konforlu bir araç alırdım. Arkadaş her anlamda bilgilensin ona göre tercih yapsın diye açıklama yaptık bu 5.
Ayrıca Stock giuliettanın frenlerinin iyi olduğunu ilk defa sizden duydum , bence siz bir daha sürün. Bu 6.
Sürüş zevkinin , yol tutuşunun , hissiyatının olduğunu en başta söyledik , yine iyi okuyun bu 7.
Umarım yazdıklarımı daha iyi okur ve boş konuşmazsınız....
Aracımın boş bir dizel olduğundan bahsettiğimi de hatırlamıyorum , aracım gayet dolu,keyifli bir Giulietta. Üzerinde harcadığım parayıda Giulietta kullanıcıları arasında benim kadar harcayan yoktur , bunuda beni bilenler gayet iyi bilir. Buda 8.
Dizel olan aracımla geçemediğim stock benzinli giulietta da yoktur Bu 9. Zaten yazılım yapılsada bir tsi kadar verim alınamıyor bir önemi yok :)
Boş yere savunma yapmayın , iyi okuyun. Kimin ile muhattab olduğunuzu da bilmeden sallamayın.
İğrenç motordan kastım defalarca ödül vs alması beni pek ilgilendirmiyor , sanırım arkadaşı da ilgilendirmiyor. Ben motorun verimine bakarım , saçma sapan kapalı kutu olmasına değil. Türkiye de daha MultiAir motor'u doğru düzgün çözen yok. Yabancı forumlarda "MultiAir failure" diye aratırsanız bir çok sorun görürsünüz. Adam Rocco ile kıyaslama yapıyor , MultiAir motor TSI motorun yanında iğrenç oğlu iğrenç bir motordur. Bu kadar basit.
Rocco da surdum
Alfa da uzun bır sure surdum
ıkısı bambaska
tek tavsiyem size bu tarz KUPON diye gecen araclarda boş versiyonunu almayın
ne tad veriyor nede satarken keyif bırakıyor ınsanda :D
veya en bosununun tavanlısını alın anında satarsınız selamlar :D
Kimse yazmamış ama kimileri için (örneğin benim için) önemli bir detay; Alfa'nın 170hp'lik 1.4 TB motoru lpg uyumludur. Tek başına bu bile oldukça ciddi bir tercih sebebi olabilir.
bende bu sıralar alfa mitolara takmış durumdayım ama çok garip davranıyolar bu yanlış bu yol olduğunu her fırsatta kafama sokuyorlar sizce denemeli iyim :)
Geçenlerde alfa kullandım 1.6 dizel 11 bindeki araca ne olduysa deli gibi turbo ıslık sesi gelmeye başladı ve araba gitmemeye başladı bi yarım saat sonra geçti artı olarak premium denen alfada linea direksiyonu linea tuşları kullanmak da pek mantıklı değil açıkçası frenlemesini beğendim ama. Roccoya gelirsek 1sene kullandım alfaya göre daha spor derli toplu ve can sıkan problemler çıkarmaz roccoya apaçi arabası diyenler hangi arabaya biniyor çok merak ediyorum her türlü de kendine baktırır rocco sen laflara kulak aldırma
Konuda giuliettayı ağır eleştiren 2 kişi de dizel giu kullanıcısı. Aslında Haklı eleştiri olabilecek bir çok nokta varken absürt şeyler söylenmiş. Mesela trim sesi konusu. Artık insanlar S classta bile trimden şikayet edecek konuma geldi. Bu tüm güncel otoların ortak sorunu haline gelmişken Trim yüzünden b.klamak saçma. Sorunları yüzünden satttım deyip giuliettadan belki 10 kat sorunlu 159'a aşık olmak ayrı saçma. Madem subjektif olarak giuliettaya alışamadın trime vs sarma.
Multiair konusu ayrı saçmalık. Burada multiairden insaları korkutuyorlar da; rocconun DSG'sinin patlama ihtimali bir multiair üniteden 50 kat fazladır. Multiair sorunlarının çoğu yanlış motor yağı, veya yazılım vs kaynaklı. Alfa servisleri bile aracın yağını OPAR koyuyor.
Gırtlak yüklü büyük turbolu kara tren dizel giu ile stock multair üniteleri geçmenin nesi multair rezil bir şey yapar onu da anlamadım. O dizele yapılan masrafın yarısını multiaire yapsanız dizel vs ufukta göremezdi. Tek haklı nokta multiaire TR'de pek uğraşan yok TSI gibi gözün kapalı 220 hp yapamazsın arabayı. Uğraş ister.
Son olarak giu alınacaksa mutlaka spor paket cam tavan alınmalı. Bambaşka bir araba oluyor. MK1'lerin direksiyonu Fiat evet. MK2-3'de toparladılar.
Trim sesine cok takilmayin kizkardesimin 2015 a180 dizeli 28bin kmde amg cam tavan bahsi gecen fiyatlardan iki kat pahali sözüm ona mercedes! tavanindan sagindan solundan gelen sesleri duysaniz sağa çeker yakarsınız... Yeminle linea'dan daha az trim sesi geliyor.
Valla ben multiair'i geçtiğim için rezil bir motor demedim fark ettiyseniz. Arkadaş bana *** atmış bende örnek gösterdim çünkü kendisi daha ne yazıldığını okumadan boş konuşmuş.
Fark ettiyseniz sorun DSG ise manuel alın dedim. MultiAir motora Türkiye de bir çok firma yazılım yapmaya çalıştı ancak verim alınamıyor. Mito QV yazılım-dp-komple egsoz ve filtre ile 1.5 boy önümde gidiyordu , araca naparsanız yapın verim alınamıyor. Yani anlayacağınız uğraşılsa bile üzerine çalışan tuner olmadığı için verimde alınamıyor. Uğraşan da piyasada toplasan 50 bile etmeyecek yazılım yaptırmaya gelen MA için ne vakit nede emek harcıyor ki haklılar. MA motora yazılıp yaptırıpta bir çok sorunla karşılasan arkadaşlarımız oldu. Ee bizde Türkiye yaşadığımız için bu şartları göz önünde bulundurarak tavsiye veriyoruz. Yurtdışında da araştırınca saçma sapan sorunlar çıkarttığını görüyorsunuz , elle tutulur yürüyen bir MA zaten yok haliyle buda motoru benim gözümde verimsiz kılıyor. Stock binilecekse okey ancak rakipleriyle kıyaslayınca başarısız bir motor oluyor.
Yaşadığımız veya gördüğümüz tecrübelerden bilgi aktardık bunu siz boklamak olarak algılayabilirsiniz ancak yalan cümle kurmuyoruz olanları söylüyoruz. Ayrıca her giulietta problemli olmadığı gibi her DSG de problemli olmadığını biliyorsunuz.
Neticede DSG şanzuman ile 400+ yürüyen arabalar var tık da demiyor ancak bunu gönül rahatlığıyla alfa için diyemeyiz.
Eğer performanstan yola çıkıcaksak maalesef başarısız bir araba oluyor. Düşünün mito qv , giulietta dan 200 kilo civarı hafif olmasına rağmen dediğim gibi yürüyor , ayrıca ruhsatta da 1390 kilo yazmasına rağmen , fabrikasyon jantlarla birlikte 1460 kilo gibi bir ağırlığı var Giulietta nın (kantar fotosu koyabilirim) , üzerine ortalama birisine ekleyince eşşek ölüsü oluyor.
Tekrar ediyorum ; görünüş , sürüş hissiyatı , sürücüye verdiği his , ayrıcalıklı olmak bunlar Giulietta'nın güzel yanları. Eğer biraz daha konuyu açmak isterseniz manuel şanzuman ve aktarımın rezilliğinden de bahsedebilirim ama biz ne söylesek siz boklamak olarak kabul edeceksiniz o yüzden ağız yormaya gerek yok.
Bir trim sesidir gidiyor ancak trim sesi hariç başka problemlerden de bahsettik , takılmayın trim sesine. Benim aracımda da trim sesi yok.
Hem manuel hem tct giulietta sahibi olup bunları soft, hard yazılımlar ve magneti marelli box ile kullandığım için aktarmasını emin olun gayet iyi bilirim. Manuelde bir aktarma sorunu falan yok. Teknik verilerin tersine tctden her disiplinde hızlı. Ayrıca mk1 manuel giu ruhsatta 1280 kg olarak geçer. 1460 kg ile alakası yok. Yorumlarınız doğru olsa da bu sadece dizel için geçerli. Arada en az 110 kg ağırlık farkı var multiaire göre. Ve bu ağırlık tamamen aracın önüne yığılmış. 65 beygir daha güçsüz ve 110 belki 180 kg daha ağır ( hem de aracın ağırlık dağılımını bozan) bir fark aynı aracı attan eşeğe çevirebilir. Yol tutuş ,süspansiyon direksiyon hissi hepsini bozar. Aktarmanında canına okuyabilir. Ayrıca dizelin fren diskleri bile daha küçük. O yüzden yorumlarınızın sadece dizel özelinde doğru olabileceğini söylüyorum.
Bende zaten dizel sahibi olduğumu en başında söylediğim için sizinde okumanızı tavsiye ederim. Diğer bahsettiğim problemler ise dizel - benzinli ayırt etmeksizin karşılaşılan problemler.
Ayrıca cam tavanlı bir giu ruhsatta 1395 yazar iken kantarda 1460 kilo geliyor , yani sizin bahsettiğiniz gibi 1280 olarak geçmiyor. Siz kendi aracınız için yorum yapıyorsunuz , ben kendi aracım için yorum yapıyorum. Haliyle alakası olmayan bir durum yok. Yorumlarım zaten doğru , internette giulietta teknik veriler diye aratarak değil bizzat tecrübe edilinip ispatlanmış şeyler , teyyareden sallamıyorum. Fren konusunda da yine bahsettiğim gibi büyük veya küçük olmasından ziyade 2 araçtada yetersiz olduğunu yine kullanıcıların söylediği. Dizeli zaten yetersiz , benzinlininde yetersiz olduğunu söyleyen bir çok kişi var , birisini sende tanıyorsun İstanbuldaki Oğuz.
Soft ,hard , magneti vs fark etmiyor ayrıca hepsinden alacağınız güç belli o yüzden pek bir önemi kalmıyor. 200 Hp yi geçemiyor araç. Magneti Box'un tercihi ise doğru düzgün yazılım yapılamadığı için. Novitec ve Magneti Box da yanlış hatırlamıyorsam saçma sapan kısıyordu kendisini oda diğer bir saçmalık :) araçla 2 gazlayınca otomatik olarak kısıyor ve aynı performans'ı sunmuyordu , adını unuttum hangisi olduğunu ama oda yine internetten okuyarak değil tecrübe ile sabittir.
Direksiyon olayı içinde arkadaşın bütçesi zaten mk1 e yetiyor , haliyle fiat direksiyonlu giuliettaya binmek zorunda.
Ayrıca ne kadar otomobiller üzerinde tecrübeniz veya bilginiz var bilmiyorum ancak Giulietta nın aktarması iyi falan değil , size göre iyi gelebilir ne ile kıyasladığınıza ve ne kadar otomobil bilginiz olduğuyla alakalı. Ayrıca herkesin elindeki tek koz olan b0k atılan DSG için de şunu söyliyim , daha doğru düzgün km yapan TCT şanzuman bir Giulietta yok , bakalım ilerisi ne göstericek. Yurtdışında TCT ilede sorun yaşayanlar var.
Arabayla performans odakli oynayacaksaniz scirocco alin, onun disinda gonlunuzden hangisi geciyorsa. :)
5 ay bindim giu'ya. Trim sesleri gerçekten felaket. İşim gereği birçok arabaya binip tecrübe etme şansım oluyor. örneğin 2000 model 16 yaşındaki bir golf4 bile daha sessizdir o konuda belki. Giulietta sert , yol tutuşu efsane olan , bence sorunsuz hatta sağlam bir araç. öyle yerden yere vurmak yersizdir bence. 159 a biniyorum 2 aydan fazladır , aracım 240 binde henüz bir sorunla karşılaşmadım. Giu.dan ötürü kafamda soru işaretleri vardı konfor ve trim sesleri ile ilgili ancak beklediğimden çok daha rafine , sessiz ve konforlu bir araç çıktı 159.
Bu arada frenleri zayıftır doğru.
sahibi olmadığım hiç bir araba ile ilgili yorum yapmam, yapmadım.
siz hiç 159 sahibi oldunuz mu?
ne tür sorunlarını gördünüz?
gideremediğiniz kronik, ya da oha bu da olmaz artık dediğiniz trajikomik bir hatasıyla karşılaştınız mı?
cevabınız , hayır sahibi olmadım arkadaşımda vardı şöyle problem yaşadı vs ise , malesef bunlar bana göre "alfa romeonun ikinci eli çok kötü, parçası pahalı " gibi hurafeler kadar uzak geliyor.
Sahibinden Volkswagen Scirocco 1.4 TSi Sportline 2011 Model Beyaz Renk Bursa | Arabam.com
bu araç hakkında bursa'dan bilgisi olan var mı
2010 model scirocco 80 binde 122 hp beyaz renk cam tavan yok zenon yok 900 tl tramer var 1 parca boya var sizce kaca alinir beyaz renk