jIMNY Hakkatten süspansiyon sert ve konforsuzdur, performans uzun yoldada zulum olur.
tOUREG Çok başarılıdır hem konfor hem arazi ama o kmlerde ben benzinlisini alırım,
Printable View
jIMNY Hakkatten süspansiyon sert ve konforsuzdur, performans uzun yoldada zulum olur.
tOUREG Çok başarılıdır hem konfor hem arazi ama o kmlerde ben benzinlisini alırım,
Telefondan linki kopyalayamadim ama;
Ilan no: 568953952
Wk kasa. Her ihtiyacinizi karsilar bence. Km yuksek degil ve kolay kolay problem cikartacak bir motor ve sanziman da degil. Dizel, haftasonu gezileri icin donanimli, cocuklu aile icin yeterli ic hacim vs.
Ben bu araci almaya cok niyetliyim ama keyfini surmeye hic vaktim yok. Ilan sahibi gunde 3 defa fiyat guncelliyor. Satmak istiyor yani. 82 bin yazdigi gunler oluyor. Bence 80 e alinir. Insanlar tampon ve vincten korkuyor.
Muayeneden geçebiliyor mu bu araç bu tampon ve vinçlerle ?
Burada adi gecen bir cok arabaya gidip baktim bindim ancak malesef hicbiri icimize sinmedi. Aslinda icime sinmeyen araclar degil Adam gibi nadir ve gercekten sifirdan farksiz olan aracimizi satip eski arac almak mantiksiz gelmeye basladi. Corsa bile 120.000₺ olmus;. Yrin oburgun Adam ayarinda (donanim ve tarz olarak) bir arac almak istesek cok cok fazla para odemek gerekecek bu yuzden ben kendi BMW 5.20 mi satip daha modelli, yeni, donanimli bir arac bakmaya basladim. Buyuk olasilikla X Class veya Amarok Aventura olacak gibi, Suv pek istemiyorum Pick-Up’lar daha albenili geliyor gozume. Ozellikle ici taba ve ahsap olan X Class gercekten cok ilgimi cekiyor.
Konu acmaycagim tekrar eger oneriniz varsa yine buradan rica ederim, ilginiz yardimlariniz icin teşekkür ediyorum.
5 serisi olsun 3 serisi olsun bu tip araçlardan sonra orta segment suv veya pick up kullandıktan sonra, iç genişliğine, konforuna, yüksekliğine, sürüşteki görüş açılarına, yoldaki önceliğine (büyük oldukları için, özellikle kadınlar için çok büyük artı) bagajına vb alıştıktan sonra tekrar sedan vb araçlara dönmek çok zor olsa gerek. bizim için öyle oldu. 2008 xtrail ile girdik bu sekmente. xtraili değiştireceğimiz zaman kesinlikle sedan tarzı araçları aklımızın ucuna bile getirmedik. eşim xtrail aldığımızda bu çok büyük nasıl kullanacam bunu ben diyordu, şimdi sedan vb arabaya aman diyor. şu an 2017 forester var, çok memnunuz yukarıda bahsettiğim artılardan dolayı. artık bu suv lerin yol tutuşu da çok iyi. turbo sayesinden (benzin veya dizel) çekiş te çok iyi. asvallta gidiyor, arazide gidiyor, her şeye geliyor daha ne olsun...
Xtraildeki diz mesafesi superb kadar vardır, tavanının yüksek oluşu da artısı lakin pick-up la suv aynı şey değil. Xtrail çoğu binekten daha geniş bir yaşam alanına sahip. Tahminimce forester da hacim, yalıtım ve tutuş konusunda Xtrail'den çok farklı değildir.
Yani mutlu edebilir bu sizin parametrelerinize bağlı ben hem sevdiğimden, hemde babamın işleri gereği sürekli suv, pick-up tarzı araçlara biniyoruz. Misal İzmir - Çeşme otobanında 120yi geçtikten sonra navara ile f30un içindeki gürültüyü kıyaslayın, yada virajlardaki salınımını.
Ben Amarok 3.0tdi ile golf7 1.6tdi'ı kıyasliyim evet kocaman araba gaza oturduğun zaman az bişey bekletip şahlanır vaziyette aracın ilerlemesi yola yukardan bakmak vs. iyi şeyler lakin aracın yapısı gereği, kocaman aynalar vs. yüzünden rüzgar yalıtımı golfe göre düşük, keza virajlarda kasa salınımı da çok fazla (bu freelander ve xtrail'da da var), arka koltuklardaki diz mesafesi az, saklama gözleri yetersiz ve malzeme kalitesi düşük eğer bunlar sizin için önemli değilse mutlu etmiştir çünkü navaranın da çok farklı olduğunu sanmıyorum.
Bunları f30 vs. navara yaptığınızda aksini idda edebilirmisiniz, navara da f30 da sahip olmadığım araçlar belkide bu yazdıklarım pickupların hepsi için geçerli değildir ama Amarok için konuşabilirim araca 2 kişiden fazlası binecek veya uzun yol yapılacaksa e60 ve üstü her 5 kasayı aratır.
Navara uzun yolda yormaz 1000km yolda yaptım bir kerede. Ama iki aracı birbiri ile kıyaslamak saçma. Biri elma biri armut. 5 serisinde şöyle kalite var pick-up'lar şöyle kalitesiz demek saçma olmuş. Navara için konuşuyorum iç mekanı geniş arka koltuk dikliği diğer araçlara göre daha az v.s. Kullanım rahatlığından dolayı pick up candır. F10 satılıp Pick up alınıncada mutlu olunabilir demek istediğim bu. Araçtan ne beklediğine bağlı.
Bu arada xtrail'in dingil mesafesi 10cm kadar daha kısa superb'ten. Bu da otomatikman arka koltuğa yansıyor. Xtrail'in arkası dar demek değil bu aksine gayet geniştir ama superb azımsanmayacak kadar daha geniş.
5 kasayı bırakıp XClass veya Amaroka geçmeyi düşündüğü için pick-upla kıyaslıyorum.
Saçma elma armut, sonuçta elmayı bırakıp armudu yemeye devam edecek. Superb'i küçümsemek için örnek vermedim, aksine Xtrail'in arkadaki diz mesafesinin büyüklüğünü belirtmek için kullandım. Dediğiniz gibi araçtan ne beklendiğine bağlı fakat biri yolcu, diğeri yük taşımak için üretilmiş araçlar haliyle belirgin farklar oluyor.
Yorularınız için tekrar teşekkür ediyorum, azğınıza sağlık. deneyip test ettikten sonra gerçekten EOZDAG ya hak verdim, X class dahi kesinlikle bir SUV konforu yok. Fakat Pickup'lar arasında en konforlusu oldugunu söyleyebilirim.
Seçeneği SUV'den yana kullanmayı planlıyorum. Uzun uzun baktım birçok araca aklıma en yatan Evoque oldu. Kısmet olursa bakalım alacağım.
Kardeşim yeti baktınızmı?
Kullananlar çok memnun.
Yeti tip olarak hiç hoşuma gitmiyor. Genel olarak VW Gurubunu sevmiyorum zaten hocam.
Sorry, you have been blocked
İlandaki araç hakkında yorum alabilir miyim? Baktığım tüm Evoque'lardan temiz görünüyor, iç ve dışında neredeyse çizik bile yok, iç mekan hiç aşınmamış, Borusan'da tüm bakımları yapılmış ancak araç turbo değiştirmiş ve 122.000 km'de... Alınır mı?
122 binde bmw group bünyesinde bir araç almazdım ben olsam.
122binde japon harici bir araç almazdım hatta :)
yüksek km demek yüksek sorun cıkarma potansiyeli bence.
Yerinizde olsam düşük km seçeneklere bakarım
Abi sen bilirsinde ben olsam 120binde turbo değiştirmiş araba almazdım(illa kötü binilmiştir demek değil ama şanssızlıkta olsa, tercihimi şanssız bir arabadan yana kullanmazdım), 150binde ne masraf açacak diyerek ama evoque bencede güzel tercih olur. Bunların 2 handikapı var. 1) yakıtı ş.içi 15 civarı gezer, 2) bakımlar son zamlardan sonra bayaa uçmuştur, zaten çok yüksek idi. Onun dışında çok keyifli arabalar. Kemer country club'da ufak bir parkur var, orada bi test et istersen evoque'u standart lastikleriyle arazi kabiliyetine şok olursun. Araba cidden hobi edindirir :)
80000 civarına suv tavsiyesi isteyip 200000lik araba ilani paylasinca tastas geciyor gibi oluyor :)
Okuduysanız konuyu zaten söyledim vazgeçtiğimizi, 80K lık araçlara artık bakmadığımı. Tekrar konu açmamak için buradan devam ediyorum dedim.
Alıntı:
Burada adi gecen bir cok arabaya gidip baktim bindim ancak malesef hicbiri icimize sinmedi. Aslinda icime sinmeyen araclar degil Adam gibi nadir ve gercekten sifirdan farksiz olan aracimizi satip eski arac almak mantiksiz gelmeye basladi. Corsa bile 120.000₺ olmus;. Yrin oburgun Adam ayarinda (donanim ve tarz olarak) bir arac almak istesek cok cok fazla para odemek gerekecek bu yuzden ben kendi BMW 5.20 mi satip daha modelli, yeni, donanimli bir arac bakmaya basladim. Buyuk olasilikla X Class veya Amarok Aventura olacak gibi, Suv pek istemiyorum Pick-Up’lar daha albenili geliyor gozume. Ozellikle ici taba ve ahsap olan X Class gercekten cok ilgimi cekiyor.
Konu acmaycagim tekrar eger oneriniz varsa yine buradan rica ederim, ilginiz yardimlariniz icin teşekkür ediyorum.
Teşekkür ederim öneriniz için. Bakalım hayırlısı artık içime sinen bir Evoque bulursam neden olmasın :) 120 bin km durumu düşündürdü son sorduğum araçta da , siz ve diğer arkadaşlar da gayet güzel açıklamışlar bu durumda biraz daha beklemeye karar verdim. İlla güzel bir araç gelir herhalde sabredersem bakalım.. Beklemedeyiz :D
Konuyu takipteyim ben de aracımı satıyorum. 07-08 forester dusuncem var.
Arac hakkında bilgisi olan arkadaslar var mı?
Aradıgım sey japon sorunsuzlugu ve iyi bir çekiş sistemi konfor unsurları geri planda. Alternatiflere de acıgım
Tekrardan konu açmayayım dedim, 1.6 motor grand vitaralar hakkında bilgisi olan varmı ?
200 lere çıkıyorsan hem de benzinli, aynı araştırmaları ben yaptım yazın, test sürüşü de yaptım ve en çok son kasa foresterı beğendik eşimle özellikle işi ve frahlığı açısından. ok yakışıklı değil ama onun dışında her şeyi 1o numero 2.0 xt 240hp. (araç resmen uçiyeaah bir suv a için.) izmir içi civarı yakıt 9,2lt ye oturdu ama istanbul trafiğinde çok yakar. konuyu merak edersen;
http://www.techturkey.com/forum/kars...fsi_211hp.html
Lpg'li turbo forester var üyelerimizin arasında
2017 Mazda cx5 öneririm. 2.0 atmosferik 160hp 4X4. donanım olarak cok dolu araçlar ve malzeme kalitesi ciddi iyi
dün kardeşime lpg'li 2009 subaru forester aldık. bence güzel bir alternatif
2.5 lpg li foresterlar çok masraflı araçlar değildir dimi ?
Bakımlı araçda km den neden korkulur
Bakımsız 60.000 km deki aracı almaktansa
122.000 km full düzgün bakimliyi tercih ederdim ben
Olay o zaten, düzenli bakım yapıldıysa sorun yok ama ülkemizde maalesef kim aracına düzenli bakım yaptırıyor ?
Yetkili servisten kaçan özele gidiyor onda da soruyorsun kagıt yok kanıt yok bakım yaptım diyor. Nasıl güveniceksin ?
Ben şahsen 100k üstü araç alacaksam isterim seceresini. Kaçıncı sahibisin ? Kaç kez bakıma götürdün çıktıları var mı vs ?
Bunlar ok se araçta expertiz den geçmişse alınır tabi. Ama şunu unutmamak lazım her şey tam olsa bile potansiyel risk var
Turbo sorunu olabilir şanzıman sorunu olabilir. 100k km den sonra bunlarla karşılaşılabilir.
arkadaşlar 2.8 crdi cherokee ler ile ilgili tecrübesi olan var mı? Fiyatlar uygun. Evin ikinci arabası olacak ve zevk için binilecek. 2 gün kullandım 10 lt yaktı ortalama. Modeli düşük olduğu için vergisi de abartı değil. kenara 10 bin TL ayırsak 200 küsür bindeki bir araç bizi üzer mi?
2005 Jeep Cherokee 2.8 CRD 52.000 TL Sahibinden satılık ikinci el - 689735807
60 bin TL ye micra almaktansa böyle bir araba alıp kenarda da 20 bin TL tutsak şanzıman ve enjektörü de aradan çıkarmış oluruz o zaman çok iyi.
3.7 ler de güzelmiş. Tüplü olarak değerlendirebiliriz.
2006 Jeep Cherokee 3.7 79.500 TL Sahibinden satılık ikinci el - 712641538