Sahibine :)
Printable View
Sahibine :)
Ben de diyorum ki işin ehli bir servise gidersen işte hepsine bakarlar. Usta değilim ben bile bunları biliyorum düşün işin ehli usta neleri farkeder. Düzgün usta bunlara bakar farkeder. N13 kronik problemleri bunlar, konu da zaten bunun üzerine inadın neye çözebilmiş değilim ? Umarım sen anlamışsındır güzel abicim.
https://i.hizliresim.com/deoaj0o.jpg
Aracı dün teslim aldım.Teslim öncesi yapılan bakımda(Araç 96binkmde) rutin yağ vs.bakımı,v kayışı,krank keçesi,su pompa kasnağı,turbo geri dönüş borusu&tüm soğutma oringleri,bujiler,motor blok tapası değiştirilmiş.85binkmde ön fren disk ve balataları,80bin kmde genleşme tankı,71bin kmde arka fren balataları&soğutma sıvısı borusu yapılmış.Rutin yağ,fren,filtre bakımları zamanında halledilmiş.Şimdilik bir sıkıntı yok,dizelden sonra benzinli araç kullanmayı özlemişim.e60 520d'den sonra 6 ay falan e350cdi 4 matic'e binince f30da hayal kırıklığına uğrayabilirim diye düşünmüştüm,beklediğim sertlikte çıkmadı araç.
güle güle kullanın kazasız belasız
Normalde kırmızı döşeme sevmem, ama siyahla mükemmel bir uyum olmuş, sakın koyu cam filmi yapmayın :)
Valla siyah olması çok güzel olmuş. Bende beyaz var ama koyu renk f30 lar göze daha güzel geliyor.
RFT lastikleri de çıkarıp normal lastik takarsanız daha da yumuşuyor araç. Lastik patlarsa büyük sıkıntı ama :)
https://i.hizliresim.com/93ke3gx.jpg
https://i.hizliresim.com/k32omqy.jpg
https://i.hizliresim.com/bgrw4qk.jpg
bu canavarı hatırlatmasıda biraz moral oldu.:)
konu burda açıldı,burdan devam edeyim.Sizce Kışlık lastikleri rft olmayan lastikmi,yoksa orjinaldeki gibi runflat lastiklerdenmi devam edelim.?
RFT ler daha pahalı daha sert ama lastik patlarsa sizi en uzaktaki lastikçiye bile götürür
RFT olmayanlar daha ucuz, daha yumuşak ama lastik patlarsa en yakındaki lastikçiye bile gidemezsiniz. Ufak çivi vs girerse kurtarır tabi.
Bence güzergahınıza göre tercih yapabilirsiniz.
RFT yapısı gereği daha sert abi. Conti rft yi çıkarıp normal conti koysan anlarsın arabadaki farkı.
Ben RFT sevmiyorum çok, lastiğin yapısı gereği performanslı kullanıma çok gelmeyen bi lastik. Konfor da yok. Serit değiştirirken bile bazen salınımlar yapabiliyor yoldaki şerit değişimine denk gelirsen.
Karar senin :)
Normal lastik + lastik köpüğü devam
RFT pişmanlıktır bence, araba kendini dövüyor gibi, eziyet oluyor gibi hissediyorum.
bu arabadan sonra ne arabalara bindim abi,fakat bunu ilk gördüğüm ve aldığım günkü sevincimi tarif edemem.Yıllarca beklediği oyuncağa kavuşan çoçuk misali.:)
https://i.hizliresim.com/curwlgy.jpg
benim 20li yaşlarımdaki araçlar BMW e36-46, 205-306gti, GC8, calibra, 220T, EVO, RS4 vs değil de, F30, cupra, C ve E serileri gibi araçlar olsaydı, otomobille tek alakam binip bir yere gitmek olurdu...
aracı alırken kronikleri bunlar,bunlar acaba değişmişmi vs.diye sorgulayınca 2.el departmanında aracı bize satan arkadaş borusan 2.elden alınan araçların(aracın model yılına göre)garantili vs.gibi satıldığını bu sebeble müşteri memnuniyeti tarzı için bazı şeylerin yapıldığını belirtmişti zaten.Ayrıca ben yazmadım ama boya koruma,kaporta kısmının kontrolü vs.yapılıyor,daha dğrusu benim aracımda yapıldı,hatta arka tamponda çizik vardı,sökülüp boyandı.
Bugun yazlik rft lerimi cikarip ayni olculerde pirelli Sottozero takim taktim aracima.
Sanki 3 serisinden inip 5 e bindim. Oyle bi konfor oldu aracta. Rft nin araci ne kadar sertlestirdigini bir kez daha gormus oldum.
Kullanıma bağlı değişebilir.
Yazlıkta Rft den vazgeçilebilir ama kışlıkta vazgeçmemekte yarar var .Mesela seneler önce bmw ile dağın tepesinde sadece inik sandığım patlak lastikle gezmişim haberim yok anlaşılmıyor çünkü normal lastikle 1 metre kıpırdayamazdım onda mutlaka rft ile devam ediyorum
Mini de de kışlık olarak rft almadım pek dışarı çıkarmadığım için normal kışlık aldım
Sonuç olarak rft gerçekten işe yarıyor ama konfor dezavantajı var mı evet var..
Bende eskiden sadece haftasonu araç kullandığım için rft yerine normal kış ve yaz lastiği takıp,bagajdada tamir kiti ile geziyordum.Fakat bu yılın başından beri aktif araç kullandığım için kararsızım.Konfor olarak e60da çok farketmişti,rft ile normal lastik farkı.
Konu hort olacak ama bir tane beğendiğim araç var . 3.20 ied m sport 2014 model , 80.
Bin km de , nelere dikkat etmeliyim bakarken ve kosiflerde mi ekspertiz önerirsiniz ?
su kaçağı - yağ kaçağı- devirdaim kayışı- lastik * fren - kaporta her yerine bakıcan yada baktırıcan.
işi bmw olan yere mekanik gösterirsen rahat edersin
En garanti yöntemi iyi bir bmw servisi tabiki. Ancak ilk aracın yanına gittim kendi gözümle neye bakalım diyorsanız şahsen o aracı soğuk yakalayıp ilk marş yapmaya çalışırım. İlk marşta çok sarsıntılı ve gürültülü çalışıyorsa hemen uzaklaşmak gerek. Özellikle turbonun oralarda kaçak var mı ve yağ kütüğünde kaçak var mı buralara bakmak gerek, sonrasında yağ çubuğu çekilip ucu sağlam mı kırılmış mı diye bakılabilir.
İmkan varsa lifte alıp altı ne durumda bakılırsa iyi olabilir.
sogukta genelde hepsi sarsıntılı çalışır. aynı araç yazın farklı kışın farklı çalışır. sarsıntı bence çok buyuk bır kıstas degıl.