Normalde n42 motorlu BMW tavsiye etmem ama makyajlı olduğu ve km düşük lpgsiz olduğu için aşağıdaki ilanı atıyorum. (Makyajsızların stop şeffaftır, sente atlaması kronik sorundur.)
Bu bütçeyle en az sorun ihtimali olan bmw aşağıdaki gibidir.
Just a moment...
Ki bunda bile bazı maliyetli sorunların olma ihtimali hep var; mesela motor elektrik tesisatı çok narindir, bir sorun açmaya başladı mı, egzantrik sensörü, bobin, krank sensörü vs değiştire değiştire bir hal olursun; benim yaptığım gibi elektrik tesisatını komple değiştirince bir bakmışsın tüm soruların hallolmuş. Ha bu arada o zincir 20 senede mutlaka gevşemiştir; kenarda yeni bir zincir + gergi seti parası hep olmalı.
Ne kadar temiz olursa olsun, performans diye bir şey olmaz 316'da. Bakma 116 hp olduğuna. 1.4 85 hp polo dsg 6Rkasayı zar zor ayırıyordu bundan 10 sene önce.
Ama sürüş olarak sedan ya da coupe bir e46'dan en ufak bir eksisi yok kompakt kasanın. Şahane bir konfor ve yol tutuşu var da, zaten yoldan koparacak kadar hızlanamıyorsun :D 17+ jant ve ıslak asfaltta bir ihtimal.
Satışı her daim zor, ama bu araçta sunroof olmasından mütevelli, güzel bir m2 jant falan denk gelirse biraz albenisi artabilir. M paketi daha kolay satılıyor, çünkü bu kasa M paket ile gece gündüz gibi değişiyor. Çıkma M tamponun şu an sahibindende 18bin olduğunu görüyorum, haliyle o yol da biraz kapalı gibi.