Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Boyal jant için hangi ürün?

RR-V8
30-10-2011, 00:45
Merhabalar

Forumda bu konu için arama yaptım fakat çok fazla ve alakasız konular çıktı.Gözümden kaçtıysa kusura bakmayın.Boyalı jant temizlemek ve parlatmak için hangi ürünleri tavsiye edersiniz?Elimde nxt var uygulanabilir mi boyalı janta?Başka tavsiye edebileceğiniz ürünler var mıdır?Şimdiden teşekkürler

yavuz364
30-10-2011, 00:56
bence güzel konu olmuş bende bunu soracaktım :) normal kaporta boyası ile boyanmış olduğu için kaporta malzemeleri yeterli olur heralde dimi ?

dark
30-10-2011, 01:34
Boyalı jantta çok aşırı tanzikli yıkama makinasınından kaçının ufacık taş izlerini kocaman yapabiliyor :) Pasta ve cila balata tozlarını sökmek ve parlatmak için bence yeterli oluyor.

RR-V8
30-10-2011, 01:39
Teşekkür ederim.Peki ürün olarak boyalı janta hangi ürünleri tavsiye edersiniz?

d16y4
30-10-2011, 09:26
balata tozlarını selülozik tiner ile silip ardından cila çekerseniz çok güzel olur misler gibiii :)

RR-V8
30-10-2011, 09:54
Cila atabileceğimizi anladım fakat ürün olarak ne önerirsiniz?Nxt bu işi görür mü?

E0041
30-10-2011, 10:09
balata tozlarını selülozik tiner ile silip ardından cila çekerseniz çok güzel olur misler gibiii :)

selülozik tiner boyayı kaldırır sentetik kullanın bence

Blackbird
30-10-2011, 10:31
Jant temizlik kimyasallarında dikkat edilicek ilk şey detarjanın alkali veya asitik olmasıdır, asitik detarjanlar balata tozlarını çabuk temizlesede uzun vadede boyasına zarar verir.

Temizlik için Asit içermez ibaresi bulunan bir jant temizleyici ile güzelce fırçalayıp bir süre bekleyerek en zararsız şekilde temizlemiş olursunuz.

Jantın kir tutmaması geç kirlenmesi için yapılabilcek şey jant için özel üretilmiş wax,sealant ve nano koruma ürünlerinin uygulayabilirsiniz bu ürünler yüksek ısıya dayanıklı oldukları için daha uzun süre tutuna biliyor.

Araç boyası kaportası için üretilmiş ürünler jantta verimli olmuyor, disklerdeki ısı ve sürtünme sebebeyle çok fazla ısınındığı için jant için üretilmemiş ürünler eriyip gidiyor.

Tiner,mazot,tuz ruhu gibi ürünleri kullananları gördüm duydum jantlarından memnun olmayanlar deneyebilir tabi.

RR-V8
30-10-2011, 18:39
Jant temizlik kimyasallarında dikkat edilicek ilk şey detarjanın alkali veya asitik olmasıdır, asitik detarjanlar balata tozlarını çabuk temizlesede uzun vadede boyasına zarar verir.

Temizlik için Asit içermez ibaresi bulunan bir jant temizleyici ile güzelce fırçalayıp bir süre bekleyerek en zararsız şekilde temizlemiş olursunuz.

Jantın kir tutmaması geç kirlenmesi için yapılabilcek şey jant için özel üretilmiş wax,sealant ve nano koruma ürünlerinin uygulayabilirsiniz bu ürünler yüksek ısıya dayanıklı oldukları için daha uzun süre tutuna biliyor.

Araç boyası kaportası için üretilmiş ürünler jantta verimli olmuyor, disklerdeki ısı ve sürtünme sebebeyle çok fazla ısınındığı için jant için üretilmemiş ürünler eriyip gidiyor.

Tiner,mazot,tuz ruhu gibi ürünleri kullananları gördüm duydum jantlarından memnun olmayanlar deneyebilir tabi.

Teşekkür ederim yani anladığım kadarıyla asit içermeyen bir jant temizleyiciyi boyalı jantlarda da kullanıp güzel sonuçlar alabiliyoruz.

enginman01
30-10-2011, 20:21
sonaxın balata tozunu temızlemek ıcın kullanılan bır urunu var kesınlıkle o urunden kullanmayın boyalı jantlarınızda ben kullandım boyanın vernıgını oldugu gıbı sıldı attı suan jantımda vernık namına hıc bırsey kalmadı dıkkat edın ama orjınal boya ıse jantlar kesınlıkle kullanın tertemız bır janta bıle uygulasanız farkını gorebılıyorsunuz

fastchild
30-10-2011, 20:36
babam zamanında tuz ruhu dökmüştü e36nın jantlarına ama boyasız normal gri janttı 5dk'da sıktı sildi yıkadı

imprezaWRC
01-11-2011, 14:35
Boyalı jant için bu ürünü tavsiye ederim. Ürünün kullanım alanlarını ifade eden yazıları çektim.
Ürün boyalı jantlarada uygulanıyor.
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/cg1.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/cg2.jpg
http://i1117.photobucket.com/albums/k589/SubaruOutback/cg3.jpg

RR-V8
12-11-2011, 23:52
Teşekkür ederim ürün tavsiyeniz için.

Mr.K
13-11-2011, 00:00
yaklaşık 3yıl boyalı jantla dolastım tazzıklı suda tuturdum kımyasallarda kullandım.Ne vernıge bısey oldu ne taş izim büyüdü ne de başka bişey :S

kaldı ki genelde boyalı jant zaten suyu yıyınce balata tozuvs normal jant gıbı yapısmadıgı ıcın suyla akıp gıdıyo ınce fırca,sungerle gırısınca(oto sampuanı) gayet kolay temızlenıyo zaten..

Ben arada cila atıyodum yetiyodu..

fatihcakin
13-11-2011, 11:12
Selulozik tiner kullanabilirsin tabi gerek varsa ama dikkatli olmalısın bezi fazla ıslatmadan silmelisin zaten tiner cok kolay uçucaktır hava kurumalı oldugu için parlatırkende pasta cila malzemeleri yeterli olur elinle sürersin

RR-V8
13-11-2011, 22:08
Teşekkür ederim bilgilendirmeler için