Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Sport Filtre ve Eksoz - Jant önerisi
- Arkadaşlar clio sport aldım filtre kit olarak yada normal işte en iyi verimi ve sesi alabileceğim hangi markadır. Aem Dryflow diyenler olmuş forumlarda araştırdım ama bana 1. kullanıcı yorumları lazım deneyen eden tavsiye istiyorum.
- Kayseride Polis abilerimiz çok sıkıyolar normal eksoz takamam ama kumandalı olsun istiyorum 400 tl yi gözden çıkarttım o fiyatlara kumandalı tatmin eden bi eksoz taktırabilirmiyim.Sanayi işi burda 150 tl ye var tam vitesin altından ayırıp boşa sallamışlar alttan çok ses veriyo onlardan olmayacak. Yine kullanıp deneyen varsa marka olarak çok iyi olur.Hani böyle çok fazla tok değil ama güzel bi ses istiyorum mümkünmü acaba?
- Jant olarak ilk önce megane 2 jantı düşündüm ama onlarda 16 hani ağır gelir gibime geldi 15" olarak Oz Racing tarzı bişe olabilirmi sizce. Yada başka yakışacak tavsiyeleri bekliyorum. Biraz uzun bi yazı oldu ama idare edin:) Şimdiden herkese çok teşekkürler.
kardeşim elimde scenic jantı var clio ya en çok yakışan janttır düşünürsen veririrm
yunus_kg
01-11-2011, 10:26
araba ne renk??
filtre olarak k&n 57i kit kullanbilirsin.ben her türlüsünü deneyip kutu içi green ya da simota derim
Cliosportve
01-11-2011, 10:29
KN57i direk kit olarak direk uyumludur aracına ...
Burdan YN sporta taktık AEM dry flow eksoztlu gibi ses yaptırıyor :)
Eksozt için qtp ci arkadaşlar yardımcı olcaklardır.
Jant olarak OZ F1 satıyor bi arkadaş ....(Clio Rs) jantı
Megane çok ağır ama gösterişli bence gene clio rs oz f1 jant hem hafif hemde güzel
kardeşim elimde scenic jantı var clio ya en çok yakışan janttır düşünürsen veririrm
Resimleri varmı jantın bi bakıyım kaç inç oluyo scenic jantı?
araba ne renk??
Araba 2001 siyah renk
filtre olarak k&n 57i kit kullanbilirsin.ben her türlüsünü deneyip kutu içi green ya da simota derim
k&n 57i arattım ama bulamadım kit halinde. Onun yerine sahibindende kn borusu buldum megane 2 den çıkmış clioya uyar gibime geldi uyar demi olursa onu alıp ucunada filtre alırsam çok ucuza gelecek.
KN57i direk kit olarak direk uyumludur aracına ...
Burdan YN sporta taktık AEM dry flow eksoztlu gibi ses yaptırıyor :)
Eksozt için qtp ci arkadaşlar yardımcı olcaklardır.
Jant olarak OZ F1 satıyor bi arkadaş ....(Clio Rs) jantı
Megane çok ağır ama gösterişli bence gene clio rs oz f1 jant hem hafif hemde güzel
üzerinde bi jant var idare eder cinsten onu satarsam rs jantı alabilirim ** şuan jant öncelik değil o yüzden çok para veremem malesef:(
yunus_kg
01-11-2011, 10:45
egzos için kanımca düz boru kullan orjinal susturucu ile poliste sıkıntı yaratmaz.
jant konusunda oz f1 scenic(gunmetal) speedline bikaç modeli vardı onlarda çok hoş bence megane hem modası geçti hemde ağır.
DoguErdogan
01-11-2011, 11:31
k&n kiti birlastan aldık gerçekten verimli seside gayet tatminkar birde tamponu delersen cok cok daha iyi olur siteden görkem arkadasımız silencerlı egzoz kullanıyordu duz boru arkasına egzoz silencer varken gayet sessiz söküncede güzel sesi vardı ve sadece düz boru egzozla araç baya canlanıyor. Görkem görürse yazar zaten
edit: bence bulabilirsen orj. jantı tak çünkü çok yakışıyor
OttOman06
01-11-2011, 12:06
hayırlı olsun sende aldın sonunda
OttOman06
01-11-2011, 12:13
benimde acık hava fıltresı sorunum war arabada lpg var bu yuzden koyacak yer yok bı resmını cekıp szlere sunucam fıkır alısverısı ıcın kafaya koydum yapıcam fşltre kit
hayırlı olsun sende aldın sonunda
Solasın evet aldım cuma günü işte yavaştan bişeler yaptırcam.benimkindede lpg var ama görünmüyo nereye koydularsa bulamadım:D
Şu linkte anlatmışlar K&N 57i montajını ama sökme açısından çok yardımcı olacaktır.
http://www.knfilters.com/instructions/57i-6508_inst.pdf
k&n kiti birlastan aldık gerçekten verimli seside gayet tatminkar birde tamponu delersen cok cok daha iyi olur siteden görkem arkadasımız silencerlı egzoz kullanıyordu duz boru arkasına egzoz silencer varken gayet sessiz söküncede güzel sesi vardı ve sadece düz boru egzozla araç baya canlanıyor. Görkem görürse yazar zaten
edit: bence bulabilirsen orj. jantı tak çünkü çok yakışıyor
K&N kiti alabileceğimiz bir link varmı acaba? yada telefon. Şimdi düz boru zaten yaptırcam ama düz boru ve slincerli eksoz sesi kesiyomu o kadar onu bilmiyorum işte eğer hani fazla çıkartmıyosa boşuna kumandalıya para vermemiş olurum.
flexamin
01-11-2011, 12:55
bir arkadaşımda vardı ben kayseride öğrenciyken 1.6 sportlarından
flexi boru ile sis farının oraya kadar indirip ucunda da aem dryflow koymuştuk ( boruyada headers sargısı sarmıştık) ses ve performans açısından çok çok iyi olmuştu.
kat iptali + orta ve sona freeflow susturucu koymuştuk.
bunları yaptıktan sonra aracın kaderi değişmişti. sesi ve gideri çok güzel olmuştu aracın tavsiye ederim bu şekilde yapmanı
DoguErdogan
01-11-2011, 13:41
sana acıkca anlatıyım 3 farklı filtre şekli denedik en iyisi birlastan aldıgımız clio sport için olan kit 57-0488 - K&N 57i Series Kits, Performance Intake Kit (http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0488) bi pahalı modeli var onda boru plastik değil birse ısı yalıtım bölümü var. Egzoz için de vanalıya boşuna para bayılma düz boru arkasına silencerlı egzoz bulursan yeterli olur ve yakıt sarfiyatı egzoz dan dolayı cliolarda farkedilir vazıyette düşüyor. Görkemin yaptığı 51lik ti diye hatırlıyorum
sana acıkca anlatıyım 3 farklı filtre şekli denedik en iyisi birlastan aldıgımız clio sport için olan kit 57-0488 - K&N 57i Series Kits, Performance Intake Kit (http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=57-0488) bi pahalı modeli var onda boru plastik değil birse ısı yalıtım bölümü var. Egzoz için de vanalıya boşuna para bayılma düz boru arkasına silencerlı egzoz bulursan yeterli olur ve yakıt sarfiyatı egzoz dan dolayı cliolarda farkedilir vazıyette düşüyor. Görkemin yaptığı 51lik ti diye hatırlıyorum
Anladım kardeşim birlas neresi telefon link filan varmı K&N kit ne kadar şuanda piyasada nerden bulabiliirm
Alicanrs
01-11-2011, 13:49
yaa k&n vs kite para dökme :) barzo sistem yap bizim rs ler gibi baya güzel hava çekio :D aküyü salla arkaya
yaa k&n vs kite para dökme :) barzo sistem yap bizim rs ler gibi baya güzel hava çekio :D aküyü salla arkaya
Parçaları nerden aldınız şu sensör olayları beni düşündürdüde olmadı kendim dirsek filan bulup yapıyım.
DoguErdogan
01-11-2011, 14:21
gönderdiğim linkte adresi telefonu var 300 küsür e almıştık filtreyi. aküyü bagaja alırsan büyük yer acılır sonra kendinde yaptırabilirsin illa o kadar para vermiyim dersen ama orada bi sensör var o illallah ettiriyor
gönderdiğim linkte adresi telefonu var 300 küsür e almıştık filtreyi. aküyü bagaja alırsan büyük yer acılır sonra kendinde yaptırabilirsin illa o kadar para vermiyim dersen ama orada bi sensör var o illallah ettiriyor
Linki göremedim ozaman boru dirsek filan bişe uydurucaz artık oraya dur bakalım sensörlerinde bi çaresini buluruz inş.
Eksoz konusunda slinceri takınca sesi baya kesen bi eksoz varmı ya bende replika otto vardı taksanda hemen hemen aynıydı nerdeyse:)
DoguErdogan
01-11-2011, 15:53
Linki göremedim ozaman boru dirsek filan bişe uydurucaz artık oraya dur bakalım sensörlerinde bi çaresini buluruz inş.
Eksoz konusunda slinceri takınca sesi baya kesen bi eksoz varmı ya bende replika otto vardı taksanda hemen hemen aynıydı nerdeyse:)
valla görkemde sanayi tipi bişi vardı gayette sessizdi otto ya bişi diyemicem
1.6 Sporta yapacağınız en güzel ve basit sistem 172 manifoldu bulup kendi flanşınızı buna kaynaklatın,arkaya kadar 51mm düz boru,en sona da supersprint in Sportlar için özel egzostu var bulursanız onu koyun yada yine supersprint universal.
Bence kn'e para verme derim kendin halledebilrsin.Aküyü bagaja salla.Fara port deliği aç uzunlar iptal olur güzel olur.Kelebek önündeki orj hazneyi çıkarmak için de hiç su haznesini falan sökme.Üst emmeyi sök.Sökmüşken hem temizlemş hem de oriingleri yenilemiş olursun..
Evet 51 lik düz boru ve filtreyi aem dryflow kendim yapıyorum. son susturucuyuda duruma göre karar vericem direk takamıyorum malesef polisler çok sıkıyo durduk yere çevirip bakıyolar.
Geçen ay sanayiye pusuya yatmışlar yanlarındada eksozcu varmış eksozcu bunda eksoz var derse bağlıyolardı bizimkiler değişik stiller deniyolar o yüzden kumandalı olsun diyorum yada slincerli:D
Evet 51 lik düz boru ve filtreyi aem dryflow kendim yapıyorum. son susturucuyuda duruma göre karar vericem direk takamıyorum malesef polisler çok sıkıyo durduk yere çevirip bakıyolar.
Geçen ay sanayiye pusuya yatmışlar yanlarındada eksozcu varmış eksozcu bunda eksoz var derse bağlıyolardı bizimkiler değişik stiller deniyolar o yüzden kumandalı olsun diyorum yada slincerli:D
Sök egzostu gitsin o zaman var derlerse yok bende egzost dersin :)
Bu arada fazla sıkmayan bi orta susturucuyla supersprint kullanırsan pek anlamazlar alt devirlerde.Üst devirler istediğin gibi olur.
mehmetRS
01-11-2011, 19:53
Sök egzostu gitsin o zaman var derlerse yok bende egzost dersin :)
Ahahahahahah çok sağlamdı bu :)
:) evet en kısa zamanda yapıyorum bunları inş. peki jantlar megane yada scenic takarsam çok ağırlaştırırmı arabayı acaba 15 inç mi takıyım yoksa şuan üstünde 15 var gayet iyi ama jantı sevmedim akşam fotosunu yükleyim buraya aracın sizlerinde tavsiyesini alıyım
Bence orj jantlarını tak.Alçaltınca güzel durur. Hiç bozma derim ben.
OttOman06
02-11-2011, 19:34
orjinal jantlarını ara bence
Orjinalleri hiç yok sahibindende baktımda. 15 lik bi oz racing gibi bişe bulursam alırım inş.
mechanic
04-11-2011, 23:28
her zaman her yere yazdığım gibi.
ne yaparsan yap, ya zaman ölçerek ya da deneyerek sana bir artısı var mı yok mu kıyasla.
qtp denen saçma şeyi takacaksan orjinal al sakın sanayi malı işe girme 10 beygirin gider haberin olsun.
haa benim güçle işim yok ses çıksın diyorsan sanayi malı qtp olur...
Eksoz kimse kumandalı önermiyo evde Otto Spec var slincerli bu hafta içi onu taktırcam arkdaşlar.Bakalım nasıl bi ses çıkıcak:D Şimdilik onla takılıyım uygun bi eksoz bulursam alıyım.
LIGHT RS
09-01-2012, 15:18
eğer custom bi filtre yapmayı düşünüyosan, yardımı olabileceğini düşünüyorum.
http://www.techturkey.com/forum/atmosferik-besleme/76585-k4m-filtre-uygulamasi.html
şimdi filtremi değiştiriyorum yalnız. yaza hks için aşağıdaki gibi bi çalışma yapmayı düşünüyorum.
http://www.techturkey.com/forum/do-it-yourself-diy/100588-carbon-fiber-hks-filitre-kutusu.html
Patisever
10-01-2012, 11:45
Egzos için 63 mm ara borular orta susturucu meolsun derim filtre için aem özellikle jant için oz superleggera olması lazım serçe parmagınla kaldırırsın jantı son susturucu olarkada superspirint derim