Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : çok önemli !!!

civelek
01-11-2011, 17:49
2 hafta önce siteden tavsiyeyle teg arıyordum. cebimdeki para 11000 liraydı bu aracın piyasasını bilen arkadasların tavsiyesi ve diğer okuduğum yorumlara bakarak ADANAdan MKT nickli arkadasın aracı için irtibata geçtim. arabanın kazasız olduğunu 2 parça boya oldugunu motorun sıfır olarak gecen sene yapıldığını ve şuan sıkıntısız olduğunu ayrıca stage 2 exedy devriyaj ve eibac 5 cm yay oldugunu söyledi istanbuldan geleceğimi ısrarla aracın durumunu sorduğumda gayet güzel şeylerden bahsedip referans olarakta radar hondayı ve ve cogu kişininde arabanın durumunu bildiğini söyledi. aracın resimlerini gönderdi baktım beyendim ve işten izin alıp adananın yolunu tuttum. ilk görüşte vaz geçtim araba yorgun duruyordu ve ön koltuklar yırtık kalorıfer vana düğmesi uydurmaydı ön tamponda acil boya istiyodu. alttaraftan yarı şanzıman yarı katalizör sesi gibituhafbi ses geliyordu ara ara iştahım kaçtı 14 saat yol gitmişim oturduk konuştuk gezdik fln fln mustafa kardes gercekten arabanın hiç sıkıntısız olduğunu ısrarla bana kabul ettirdi. bende bi hesap yaptım 500 lira tampon ve koltuk yaptırmak için ikramda bulundu eksik düğmeleri göndereceğini söyledi kopuk olan km telinide radar hondaya gidip kendi hesabından yaptırmamı söyledi. alttan gelen sesinde bakalit sesi egzoscunun düzeltecegini bişey olmadıgını söyledi.tmm dedik herşey iyi güzel anlaştık yola cıktı. sonuç aksarayı geçtikten sonra o bakalit sesi çogalmaya başladı. boluda yağa bi baktım çubukta yağ yok 1 litre koydum seviye yerine geldi.aradım sordum yağ sogutucu oldugunu en az yarım saat 45 dakika sonra yağın kartele indiğini söyledi tmm dedik. istanbula geldim arkadası evine bıraktım baktım egzosdan baya su damlıyo araba teklemeye başladı. neyse sanaiye gittim 1 gün sonra distribütör kapağı erimiş içi dağılmış bobin ölü elektirk çok zayıf değiştik araba hala salak gibi çalışıyo 2. enjektör tıkalı söküldü hepsi temizlendi hava hortumları sacma sapan usta düzeltti. bütün radyatör hortumları temizlendi rolanti motoru tamamen tıkalı ona giden hortumlarda tıkalı. açıldı araba kendine geldi. şanzımandan gelen ses için motorcuya gittim. sonuç 2 motor kulagı tamamen kopuk şanzıman prizdirek rulmanı dagılmış dendi açtırdım 6 adet rulman darma dagın herkes sok o halde araba ordan buraya nasıl geldı ve prizdirek rulmanı tamamen dagılmış ama misketler şanzımanda yok !!!!!!!! çıkmadı neyseki dişliler saglamdı toplandı oda düzeldi. bunlar 1 haftada oldu araba sanaiden cıktı 100 km yaptım egzosdaki su atması cogaldı tekleme başladı gene enjektördür diye gittim gene teksilindir yok ustaya genemi temizlenicek dedimki bujiyi söktü ve hayırlı işler buji yeri komple su !!! yani contada gidik araba komple boyalı Allahtanki öyle macunlu falan değil kafadanda hiç bişey yok baskı balatada exedy değil madein korea valeo yazıyo yaylarda tam bakamadım ama büyük ihtimal ek civic orjnal yayları. şimdi araba gene sanaide kapak açılacak ve ustam sadece conta değildir büyük ihtimal kapaktada çatlak çıkacağını söyledi. şimdiye kadar ettiğim masraf 1300 lira adanaya gidip gelişim hariç. bundan sonrasını soruyorum sana MKT mustafa kemal maaşımı çektim bitti. kurban kesicektim yalan oldu arabamı satıp hemen senın yanına gelmiştim bayram seyran cocukta rahatsız hastaneye gidip geliyodum oda sıkıntıya girdi şimdi ben ne yapayım..!!!!! sana yarısı borc yarısı alınteri parayı verdim hani ben bi hıyarlık ettim ama bu hakkımı sana nasıl helal edeyim şimdi...??? araba kapımda yatıyo bayramdan sonrada açılacak ama parasızlıktan toplanamayacak büyük ihtimal şimdi bana bi dönmeni bekliyorum ??

kafanızı şişirdim belki ama bana hak vereceğinizi düşünüyorum bunu buraya yazmak istemedim ama artık aklıma başka bişey gelmedi sonuçta bu site artık kemikleşmiş arayıpta bulamuıyacağımız bişey yok en faydalı bilgiler bizimgibi araba hastalıklılarına burada uygulayanlarda üretende tüketende burda ve burdaki yorumlara göre çok işler yapılıyor. benimde kalkıp hiç düşünmeden adanadan araba aldıgım gibi.. konunun yorumunu sizlere bırakıyorum !!!!:

JDM VTİ
01-11-2011, 17:53
Offf çok çok ciddi sorunlar bunlar, mustafa döner size burdan, ki bence ona yakışan gerkeni yapması, birde mustafadan dinlemek lazım olayları,

çok geçmiş olsun.

som306
01-11-2011, 17:54
Yazık olmuş,Allah yardımcın olsun kötü bir durum.Neyin ne olacağı belli olmaz ama sıfır motor mubabbeti kafa karıştırıyor..

Emre İlbi
01-11-2011, 17:55
geçmiş olsun, çok kötü bir durum,

aracı aldığınız kişiyi hiç aradınız mı?

eeagle0
01-11-2011, 17:55
Çok geçmiş olsun eski sahibi insallah bir şekilde maduriyetinizi gidermek için elinden geleni yapar.. Üzücü

HaKo
01-11-2011, 17:56
Can sıkıcı durumlar kötü olmuş geçmiş olsun diyelim, ama kabahatin büyüğü sende mal ortada adanaya kadar yol gidiyosun baktırmadan niye alıp geliyosun ? Sözüm meclisten dışarı yanlış anlaşılmasın kimseye ithafen söylemiyorum bunu ama bu zamanda 10 yıllık arkadaşından kazık yiyosun kimseye güvenmeyeceksin körü körüne, eşşeği sağlam kazığa bağlamak lazım.

Spawn
01-11-2011, 17:56
eminim makatın mantıklı bir açıklaması vardır

büyük geçmiş olsun

berkay_aydin
01-11-2011, 17:57
Karşı tarafı tabiki dinlemek lazım ancak yeni konusunu okumuştum.. Hergünümü burda geçiriyorum neredeyse arkadaş gibiyiz birbirimizle... Bazı durumlarda forumdan diyerek gözümüz kapalı güveniyoruz... Yazık....

trgy
01-11-2011, 17:57
çok gecmiş olsun.

keşke almadan önce mtk nında tanımadığı birine veya honda servisine aracı gösterseydiniz.

JDM_5
01-11-2011, 17:58
geçmiş olsun eçok kötü olmuş Allah kimsenin başına vermesin

onurkara
01-11-2011, 17:58
çok üzücü bi durum.. ah be hocam okdr yol gidiyosun masraf yapıyosun niye bi ustaya götürüpte baktırmıyosun.. olan olmuş artık geçmiş olsun inş düzeltrsiniz bi şekilde..

Güvenc
01-11-2011, 18:00
Geçmiş olsun , şimdi ne desek boş :(

mehmetRS
01-11-2011, 18:02
çok gecmiş olsun.. onca yol gidilmiş, sonucunun böyle olması iki taraf içinde can sıkıcı olmalı

AcA_1988
01-11-2011, 18:03
Çok geçmiş olsun benzer şey son aracımda benimde başıma geldi sıfır motor diye aldık dogru motor sıfırdı ama triger v.s degiştimi diye sordum hepsinin degiştigini söyledi bende sözüne itimaden kontrol etmedim ve 10 bin km sonra triger kayışı koptu üst kapak komple elden geçti insanları anlamıyorum araç satarken neden yalan konuşurlar

SONE-R
01-11-2011, 18:03
çok uzundu okumadım.. geçmiş olsun diyelim.. :)

tunceR
01-11-2011, 18:05
site içerisnde dönen bi alış verişin böyle sonuçlanması üzücü olmuş gerçekten. ama ilk etapta tek taraflı bakmamak lazım olaya.

douu
01-11-2011, 18:05
mkt yapar gerekli acıklamayı. yalan söylemez. sadece onunda bilmedikleri cıkmıştır.

mmustu
01-11-2011, 18:06
mustafa kemali aradım şimdi giriyor konuya....

uluckaban
01-11-2011, 18:08
Geçmiş olsun üzücü bir durum

TC_VTEC
01-11-2011, 18:09
Geçmiş olsun, çok kötü bir alış veriş olmuş.

EdgeVII
01-11-2011, 18:10
Geçmiş olsun

SErhat.
01-11-2011, 18:11
Geçmiş olsun..

Ama aracı zaten beğenmemişsiniz ilk gördüğünüzde.Keşke başka ustalara/servislere de gösterseymişsiniz..

Aldığınız mal ikinci el olmasa;1 hafta içinde sorgusuz sualsiz malı iade etme hakkınız ama ikinci elde böyle bir durum da söz konusu değil..

Evrenoz
Geçmiş olsun..

Bu kadar sorun var iken çiçek gibi, tıkır tıkır demek pek olmamış. Baskı balatanın markasının da exedy olarak söylenip valeo çıkması enteresan olmuş. Diğer tarafı da dinleyelim bakalım ne söylenecek.

mehmetRS
mustafa kemali aradım şimdi giriyor konuya....

özel mesaj kutuna bakarmısın muştucum?

MKT
01-11-2011, 18:14
Suan telefondan yaziyorum hic cevap veremeyecegim bise yok kimseye buyu yapmadim kandirmadim.10.250 ye o arabayi aldin gittin baktin bakistirduin.misafirim oldun karsiladim zorla satmadim.inancli abdestli namazli birisin bunlar yanlis seyler.benden buyuk insansin neyi aradinda soylemedim yardimci olmadin,radara gittin yaptirmadimmi yardimci olmadimmi ne aradin ne sordun.senin ustan seni sikmeye kalknis haberin yok.sana dedimki motorada sanzumanada kefilim bisr olursa ara abi yardimci olurum diye

Mikrop_Ali
01-11-2011, 18:15
aracın fotoğraflarını konusunu vs görmüştüm çok temiz oldugu söyleniyordu her yerde tavsiye ediliyordu herkese.. üzücü bir durum.. araç sahibi gerekli açıklamayı yapar inşallah..

a.colak
01-11-2011, 18:18
ilginç bi durum herkes haklıyım diyo valla...

cem
01-11-2011, 18:19
kurban kesicektim yalan oldu arabamı satıp hemen senın yanına gelmiştim bayram seyran cocukta rahatsız hastaneye gidip geliyodum oda sıkıntıya girdi şimdi ben ne yapayım..!!!!! sana yarısı borc yarısı alınteri parayı verdim hani ben bi hıyarlık ettim ama bu hakkımı sana nasıl helal edeyim şimdi...??? araba kapımda yatıyo bayramdan sonrada açılacak ama parasızlıktan toplanamayacak büyük ihtimal şimdi bana bi dönmeni bekliyorum ??
:

Cidden şu kısmı okuyunca kötü oldum umarım magduriyetiniz giderilir..Allah yardımcınız olsun acil şifalar cocugunuza...

AşkınS.
01-11-2011, 18:22
Keşke ama keşke baktırsaydınız araca :(

bilalMW
01-11-2011, 18:25
Gerçekten çok üzücü bir durum olmuş. Allah kimseye yaşatmasın. :(

freelife
01-11-2011, 18:25
geçmiş olsun her iki tarafada umarım helalleşilir bu işin sonunda.

cembozbey
01-11-2011, 18:26
bu sitede maalesef bu var yakın arkadasların arabası heb cok duzgun diye lanse ediliyor birebir musteri oldugum bir aracta vardı burdan simdi isim vermeme gerek yok baktıgımda bildigin tursuydu

baktrmadan almamak lazım kimsenin sözune inanmadan

h.guroglu
01-11-2011, 18:27
senin ustan seni sikmeye kalknis haberin yok.sana dedimki motorada sanzumanada kefilim bisr olursa ara abi yardimci olurum diye

malesef böle ustalarda var aslında birde başka bir ustaya göstermek lazım aracı

adam demiş bişey olursa ara yardımcı olayım diye he bu olaylar olduktan sonra aramadıysanız suç bir yandanda sizindir.

eğer aradım ama telefonunu açmadı bana geri dönmedi dersenizde bu safer mkt arkadaştan şüphe duyarım ben

Günkut
01-11-2011, 18:27
Suan telefondan yaziyorum hic cevap veremeyecegim bise yok kimseye buyu yapmadim kandirmadim.10.250 ye o arabayi aldin gittin baktin bakistirduin.misafirim oldun karsiladim zorla satmadim.inancli abdestli namazli birisin bunlar yanlis seyler.benden buyuk insansin neyi aradinda soylemedim yardimci olmadin,radara gittin yaptirmadimmi yardimci olmadimmi ne aradin ne sordun.senin ustan seni sikmeye kalknis haberin yok.sana dedimki motorada sanzumanada kefilim bisr olursa ara abi yardimci olurum diye

gereklı acıklama yapılmıs gıbı zorla alınan verılenbırsey yok araba alırken baktırman lazım o kadar para baglıyorsun lafa bakarak araba alınmaz.

2 tarafında magdurıyetı gıderılır umarım bayram ustu kırgınlık olmsın

kelalper
01-11-2011, 18:28
Hala motoruna şanzımanına kefilim diyor yaw. Conta yakmış motoru vermişsin. Debriyaj valeo çıkmış. Şanzımanda problem var. İnsanlık kalmamış kimsede.

eg4
01-11-2011, 18:28
anlamadım bıir konu var motora sajumana kefil olup motor yapılan bir araç nasıl su atar tek secenek vardir ya kapat çatladir pistona su karişir ya araç onceden haraet sorunu yasamışdır kapak yamukdur conta yakarsa bu nedemek anlamadım

onu gecdım exedy deniyor farklı çıkıyor bunuda analamıs değilim gerçekden şaka gibi kurban kesicekdim kesemiyorum diyor canım sıkıldı gercekden çok uzuldum ya

34btr1907
01-11-2011, 18:29
umarım en ucuz ,uygun yoldan halledersin aracını ihale sana kalmış belliki ...ne kadar muhattap bulabilcen bakalım kendine, inşallah madur olmazssın...

geçmiş olsun.

freelife
01-11-2011, 18:31
malesef böle ustalarda var aslında birde başka bir ustaya göstermek lazım aracı

adam demiş bişey olursa ara yardımcı olayım diye he bu olaylar olduktan sonra aramadıysanız suç bir yandanda sizindir.

eğer aradım ama telefonunu açmadı bana geri dönmedi dersenizde bu safer mkt arkadaştan şüphe duyarım ben

burda çelişkiyi göremeyip suçlu buluyorsunuz arabayı alan arkadaşı, motora şansımana hem kefil olunuyor hemde birşey olursa deniyor. demekki birşey olacakki yardımcı olunmak isteniyor.

SONE-R
01-11-2011, 18:32
Civelek@ şimdi okudum yazdıklarını.. gözünle de görmüşsün arabanın bitik olup okeye döndüğünü.. vazgeçtim deyip dönecektin evine..

h.guroglu
01-11-2011, 18:35
burda çelişkiyi göremeyip suçlu buluyorsunuz arabayı alan arkadaşı, motora şansımana hem kefil olunuyor hemde birşey olursa deniyor. demekki birşey olacakki yardımcı olunmak isteniyor.

öncelikle her iki tarafıda tanımam etmem

peki sen sattığın arabaya kefil olmazmısın hiçmi araç alıp satmadın hayatın boyunca

ben araçlarımı satarken hep arkasında olmuşumdur kefilde olmuşumdur bunda bir art niyet sezemedim ben

Trance-R
01-11-2011, 18:35
allah kimsenin başına vermesin öncelikle.
motor ve şanzıman kefil ise , adanada teslim edilebilir araç ;) madem kefil ,

eg4
01-11-2011, 18:36
araç yağ yakıyor pistona su karışırıyor balata farklı çıkıyor şanzıman rumanları 6 tane yok motor kulakları bitmiş motora şanzımana kefelim arkadaşlar ne olursa olsun sorun cıkarsa beni ara

63owen63
01-11-2011, 18:36
Geçmiş olsun, umarım birbirinize haklarınızı helal edecek duruma gelirsiniz.

h.guroglu
01-11-2011, 18:38
he bu arada aracın eski sahibi bunları bile bile aracın bir sorunu yok al git dediyse orasıda onun terbiyesizliği

bu arada baskının farklı çıkmasını yeni farkettim özür dilerim o kısmı atlamışım.
bu da çok ama çok büyük bir terbiyesizlik sen exedy var de üstünden valeo çıksın varmı böle bir iş ya valeo sa valeo var de exedy yok diye bir adam benim aracımı almıcaksa almasın kalsın

EdgeVII
01-11-2011, 18:39
Bunun gibi insanlar yüzünden 2. el araç alınmaz hale geldi, ya sıfır alcan ya metrobüs tech takılcan.
Tekrar büyük geçmiş olsun, merak etmeyin bu şekilde cebine giren para yanına kalmaz mutlaka bir tarafından çıkarır allah fitil fitil :icon_tup:

Safak
01-11-2011, 18:40
Aracı satan arkadaşın tavrı ortada.

Keşke bu kadar ekonomik sıkıntı çekerken, bütçenize daha uygun ve ülke şartlarında daha kolay bulunup binilecek bir otomobil tercih etseydiniz.

Size şimdiden kolay gelsin, allah bol kazanç nasip etsin.

Çocuğunuz için çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin.

freelife
01-11-2011, 18:40
öncelikle her iki tarafıda tanımam etmem

peki sen sattığın arabaya kefil olmazmısın hiçmi araç alıp satmadın hayatın boyunca

ben araçlarımı satarken hep arkasında olmuşumdur kefilde olmuşumdur bunda bir art niyet sezemedim ben

bende iki tarafı tanımam suçlu suçsuz kim onuda bilemeyiz ama ben o cümledeki çelişkiyi görürüm, ve inan hem kefil olup hemde birşey olursa diye bir cümle kullanmam kefil oluyorsam birşey olmaz kullanıcı birşey yapmadıysa. ben sadece gözünden kaçmış olabilir diye sana cevap verme gereği duydum aklına birşey gelmesin.
sende kötü mala kefil olmazsın herhalde , kefil olduğun malde dağılmaz muhtemelen senden alıp eve gidene kadar..

Evrenoz
01-11-2011, 18:43
Madem bu kadar somut bir kefillik, arkada duruş var; durum sözde değil özde ise araç iade edilir, para alınır. Veya araç eski sahibinin gösterdiği yerde eski sahibince kusursuz hale gelinceye kadar tamir edilir..

Ha kefalet özde değil sözde ise o zaman yapacak birşey yok..

h.guroglu
01-11-2011, 18:45
bende iki tarafı tanımam suçlu suçsuz kim onuda bilemeyiz ama ben o cümledeki çelişkiyi görürüm, ve inan hem kefil olup hemde birşey olursa diye bir cümle kullanmam kefil oluyorsam birşey olmaz kullanıcı birşey yapmadıysa. ben sadece gözünden kaçmış olabilir diye sana cevap verme gereği duydum aklına birşey gelmesin.
sende kötü mala kefil olmazsın herhalde , kefil olduğun malde dağılmaz muhtemelen senden alıp eve gidene kadar..

yok abi ne aklıma kötü bir şey gelcek ben sadece olaya şeffaf yaklaşıyorum tmm aracı alan arkadaş için gerçekten çok kötü bir durum adam borç harç masrafsız denen bir araç almış ve aracın bir dünya masrafı çıkmış adam kurbanını bile kesemicem demiş üzücü bir durum

ama diğer tarafın lafına da bakarsak arkadaş ben aracımın arkasındayım aracıma kefilim demiş burasıda kafa kurcalıyor iki taraftan biri yalan söylüyor ama kim :beuj:

rebelh
01-11-2011, 18:47
iki taraftan biri yalan söylüyor ama kim :beuj:

iki tarafta şu an konu dışında :)

metin01
01-11-2011, 18:51
Mkt yanımda karşı tarafla telefonla konuşuyor

trgy
01-11-2011, 18:53
Madem bu kadar somut bir kefillik, arkada duruş var; durum sözde değil özde ise araç iade edilir, para alınır. Veya araç eski sahibinin gösterdiği yerde eski sahibince kusursuz hale gelinceye kadar tamir edilir..

yapılması gerekeni cok güzel özetlemişsin abi.

berkay_aydin
01-11-2011, 18:54
Debriyaj olayı ilginç..

by_hayali
01-11-2011, 18:55

:icon_tup:

freelife
01-11-2011, 19:00
yok abi ne aklıma kötü bir şey gelcek ben sadece olaya şeffaf yaklaşıyorum tmm aracı alan arkadaş için gerçekten çok kötü bir durum adam borç harç masrafsız denen bir araç almış ve aracın bir dünya masrafı çıkmış adam kurbanını bile kesemicem demiş üzücü bir durum

ama diğer tarafın lafına da bakarsak arkadaş ben aracımın arkasındayım aracıma kefilim demiş burasıda kafa kurcalıyor iki taraftan biri yalan söylüyor ama kim :beuj:

herkes kendince haklıdır bu tip konularda , o yüzden bakıp göreceğiz .

Ome_RS
01-11-2011, 19:00
ben niyetlenmiştim bu araca forumdan bi çok kişide o aracı diyordu iyiki almamısım tertemiz denen araba sorunlu cıktı geçmiş olsun umarım iki taraflı anlasılır..

fatihvts
01-11-2011, 19:01
çok gecmıs olsun

alfonso4474
01-11-2011, 19:02
geçmiş olsun bu arada madem araca kefilsiniz aracı alanın maduriyetliğini karşılayın okadar şey ustayla ne alakası var

mehmetRS
01-11-2011, 19:03
bir kefillik varsa eğer Evrenoz abininde dediği gibi, karşı tarafın mağduriyeti giderilmeye calısılır.. adana uzak mesafe fakat en azından bir şekilde yardımcı olunması gerek diye düşünüyorum..

Baskı balata olayı gerçekten üzücü olmuş, hadi motor sağlamdı iyidi güzeldide, exedy diye valeo yu da bile bile satın almazki bir insan..

Mikrop_Ali
01-11-2011, 19:03
yazmıyacaktım ama dayanamadım. adana ekibinde bi sıkıntı var mal satma konusunda..
daha önce benimde bu gruptan bir arkadaşla alışverişim oldu takas yaptık ürünleri. direksiyon göbeği ve lip takası yaptık. integra için dendi özellikle sordum uyarmı diye uyar integradan söktük dendi neyse malzemeleri takasladık geldi göbek baktım 92-95 civic yazıyor taktım olmadı büyük geldi. attım bagaja halen duruyor.. arayıp söylemedim bile uymadı diye. sonra istanbuldan bi tane daha almak zorunda kaldım saolsun jdm-vti yolladı verdim parasını cuk diye oldu göbek. 20-30 liralık malzeme sorun değil benim büyük bi mebla değil anlatmak istediğim adanalı arkadaşların bu sorunu mal olmuyosa olmuyo dersin. ha belki gerçekten integradan sökmüştür 91 kasadır.. benim araç 92 kasa oldugugundan farklıdır orasını bilemiyorum.. benim için sorun yok şu anda kendim için yazmadım bunları arkadaşın başına gelen olaydan dolayı yazma hissi doğdu içime..

mkt nickli arkadaş ve o gruptaki arkadaşlar bu işin içindeler araba yapıyolar alıyolar satıyolar motor kulaklarından, şanzımandan, debriyaj'dan haberi olmaması gibi durum olacagını sanmıyorum.

veya ne amaçla şöyle güzel böyle güzel dendi onuda bilemiyorum.
civelek ve mkt ne konuştu yüz yüze onuda tam olarak bilemiyoruz yazılanlara göre yorum yapabiliriz sadece...
ve kim integra arıyorsa o konuda illaki bu teg için birsürü övgü dolu mesajlar yazılıyordu..

bende integra aldım hiçbişeyine bakmadan kimseye baktırmadan kaputu bile açmadım. sadece parayı verdim arabayı aldım.. birsürü eksiği vardı kendim yaptırdım para harcadım.. aldıgım kişi tanıdık olmasına ragmen şöyle böyle demedim..

şonuç olarak aracın sorunsuz olarak söylenen kısımlarının satıcı arkadaş tarafından yaptırılması gerekli bence..

Onamdar
01-11-2011, 19:05
ben arabamı satıcam ama araç hafta bi kez filan bi stop ediyo bi 5 dk filan çalışmıyor bunu çözmeye uğraşıyorum bi aydır usta usta geziyorum ki kulaklarım çınlamasın diye. Yaptırmadan satmam içim rahat etmez. Olay biraz da insanın içinin rahat etmesiyle ilgili. Anladığım kadarıyla turşu bile denmicek bi araba masrafsız diye satılmış. Burda satan kadar olmasada alanında ciddi suçu var sen ta adanaya gidiyosun o araç bi ustaya göstermeden bi lifte kaldırmadan alınırmı?

taytay
01-11-2011, 19:06
çok geçmiş olsun okuyunca çok üzüldüm bende bi kaç arkadas tavsiyesi üzerine gitmiştim baska sehire bana kapora ile 500 tl ye mal oldu ama aracı almadım böyle seyler yasıcagım icin bi yerinden cıkar nasılsa Allaha havale edip gectim . Bu arada çocugunuza acil şifalar.

BurakCengizhanoğlu
01-11-2011, 19:10
Diğer tarafı dinliycek bi durum yok.Aracın bozuk olmayan yeri yokmuş ?Kefilim dediği için almış integrayı adam.İnsanların lafına güvenemiycekmiyiz?3 kuruş için kuldan beddua yediğinize değdimi?İnsanlar o paraları kolay kazanmıyo ve üstüne böyle kazık yiyince(afedersiniz bunun adı kazık yemektir)yediremez insan kendine..Ayıptır tarafsız olarak söylüyorum aracının o kadar arkasındaysan geri alırsın yada masraflarını ödersin bu kadar basit.

erhanarici18
01-11-2011, 19:12
ilk defa forumda bi alışverişin mutsuz sonuçlandığını gördüm
çok geçmiş olsun inş sorunlar çözülür

SekoLive
01-11-2011, 19:13
arkadaşlar yanlıs anlamayın ama görmediğiniz bilmediğiniz arabayı site üzerinden görüp iki muhabbet edip bu adamın arabası on numaradır diyip yüzlerce km mesafedeki arabaları başkasına tavsiye etmeyin. bu olay için yazmıyorm mkt da üstüne alınmasın ciddi anlamda bazı arabalar olyor adamın biliyorz nasıl arabası oldugunu ama kanka olmslar forum üstünden yazyolar ooo araba kral araba king.... kendinize istemediğiniz şeyi başkasına yapılmasına vesile olmayın...

bu arad cocugunuz tez zamanda sağlıgına kavusur çok geçmiş olsun.

Kadyr
01-11-2011, 19:13
dırek gerı ver

mehmetRS
01-11-2011, 19:14
çokca mutsuz sonuclanan alışverişler varda, böyle büyük mevzular değil, mesela arkadasın direksiyon göbeği olayı gibi.. bende zamanında bir amfi bir bas almıştım ankaradan gelmişti, bas bozuk cıkmıstı pörtlüyordu yani.. öyle, attım çöpe gitti, bu adamı arasam kardeşim basın bozuk desem ne diyecek.. yada birşey dese ben ne yapacam 100 liralık basın davasınımı güdecem dedim ses cıkarmadım

aviator35
01-11-2011, 19:16
geçmiş olsun, forumdan olmasa da ben de bir araba kazığı yedim acısını bilirim, en baştan komple reset vti topladım bir arkadaş sayesinde. çok şükür ben satarsam arkamdan bunları duymayacağımı umuyorum..

baretta
01-11-2011, 19:16
arkadaşlar yanlıs anlamayın ama görmediğiniz bilmediğiniz arabayı site üzerinden görüp iki muhabbet edip bu adamın arabası on numaradır diyip yüzlerce km mesafedeki arabaları başkasına tavsiye etmeyin. bu olay için yazmıyorm mkt da üstüne alınmasın ciddi anlamda bazı arabalar olyor adamın biliyorz nasıl arabası oldugunu ama kanka olmslar forum üstünden yazyolar ooo araba kral araba king.... kendinize istemediğiniz şeyi başkasına yapılmasına vesile olmayın...

+1 aynen katılıyorum ,

aracımı sattıgım arkadaş (polo), arabayla beraber beni de araştırmış Alllah razı olsun kime sorduysa hakkımda çok iyi şeyler söylemişler kimlere sordugunu bilmiyorum ama yine de arabayı teslim ederken bir sıkıntı problem olursa ara hemen paranı gönderip arabayı geri alırım ya da arabayı vermek istemezsen magduriyetini gideririm diye özellikle belirttim

sinan-s
01-11-2011, 19:19
Çok geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm..:( Para kolay kazanılmıyuor sonuçta yalan sölemek en büyük terbiyesizliktir..Ve bunun arakasında durulması gerekir..bayram üstü olana bak yaa :(

Aracın geri verilip tamirinin yapılıp takrardan alan arkadaşa geri verilmesi gerekmektedir..Madem kefill

Emre İlbi
01-11-2011, 19:21
telefon konuşması noldu aceba,

alıcıda, satıcı online şuan

civelek
01-11-2011, 19:23
telefon konuşmamız yeni bitti mkt aradı suçlu duruma düştük önce tel ile arayıp bi haber verseydin dedi konuyu açmadan. tmm ben suçluyum ozmn kapakta çatlak olmayacağını benim yaptırdığım hararet sonucu bu olayın oldugunu sanzımandan kesinlikle haberi olmadığını baskı balatanın dış kısmındaki muhafazada valeo yazdıgının içinin exedy oldugunu söyledi. herşeyi geçtim ilk fırsatta arabayı radara götürmemi söyledi herşey için yardımcı olacagınıda bende şimdi öyle yapıcam. sonucu paylasıcam onu aramadan konuyu açtığımız içinde hatalı olduğumu söyledi ok tmm ozmn konu kilitlensin adminlerden ricam. servise girdikten sonra ve duruma göre ben burdan paylaşıcam.

coolvtec
01-11-2011, 19:24

Bence de yakışan davranış şekli budur. Aksi taktirde ayıp olur.

baretta
inşallah güzel sonuçlanır bayram öncesi iki taraf adına da

mehmetRS
harareti sizmi yaptırdınız pes?

BAR22

bence Evren abi yine son noktayı koymuş...:icon_tup::icon_tup:

bu arada çocuğunuz için çok geçmişolsun elimizden gelen birşey olursa yazın eminim herkes yardımcı olmaya çalışacaktır..

Shadow_Dancer
01-11-2011, 19:25
Beyler iyi hoş konuşuyorsunuz da, bütün suç ev sahibinden mi? Eskilerin lafıyla hırsızın hiç mi suçu yok? Kalkıp Adanaya kadar gitmişsin, babanın oglu bile olsa mal alıyorsan araştırmasını yapacaksın.. Gider en azından bir ustaya baktırırsın.. Dişinden tırnagından arttırdıgın parayı vermeden önce kendini bi saglama alırsın.. Kaldı ki gittigin yerde bir sürü servis var.. Hiç biri yoksa Honda'nın kendi servisi var..Kıyacaksın paraya yapacaksın bi ekspertiz olacak bitecek..

Ben mkt nickli arkadaşı tanımam etmem, hataları varsa elbette ayıp etmiştir.. Ama olaya biraz da objektif bakmak lazım..

BRETE
01-11-2011, 19:26
bende 2 kere araba kazığı yedim hayatımda 5000 lira kaçtı bana sırf iyi niyetimden herkesi kendim gibi biliyorum tek suçum bu en son gittim kredi çektim sıfr araba aldım, herkes kredi çekip araba alıcak durumda olmayabilir ama ucuz etin yahnisi yavan olur ata lar boş konuşmaz inşallah arkadaşın mağduriyeti karşılanır üzüldüm açıkçası olayın tatlıya bağlanmasını umuyorum...

freelife
01-11-2011, 19:28
Beyler iyi hoş konuşuyorsunuz da, bütün suç ev sahibinden mi? Eskilerin lafıyla hırsızın hiç mi suçu yok? Kalkıp Adanaya kadar gitmişsin, babanın oglu bile olsa mal alıyorsan araştırmasını yapacaksın.. Gider en azından bir ustaya baktırırsın.. Dişinden tırnagından arttırdıgın parayı vermeden önce kendini bi saglama alırsın.. Kaldı ki gittigin yerde bir sürü servis var.. Hiç biri yoksa Honda'nın kendi servisi var..Kıyacaksın paraya yapacaksın bi ekspertiz olacak bitecek..

Ben mkt nickli arkadaşı tanımam etmem, hataları varsa elbette ayıp etmiştir.. Ama olaya biraz da objektif bakmak lazım..

iyi niyet ve güvenin adı suç oldu ,tamamen haklısın iyi niyetli olmayacaktı ve güvenmeyecekti...
suçlu tabiiki bu yönden bakınca.

Shadow_Dancer
01-11-2011, 19:31
iyi niyet ve güvenin adı suç oldu ,tamamen haklısın iyi niyetli olmayacaktı ve güvenmeyecekti...
suçlu tabiiki bu yönden bakınca.

Abicim göz var izan var..

Sen araba alacak olsan, baktırmaz mısın?

Ben en yakın arkadaşımdan dahi alacak olsam, en azından gider bir ustaya gösteririm..

Bende alınteriyle para kazanıyorum, riske etmemekte en büyük hakkım, hele ki aldıgım araba 90 küsür modelse en ince detayına kadar bilmek isterim..

Benim malı satan adamı savundugum yok, nihayetinde memleketlim bile olsa yanlış yaptıysa ayıp etmiştir diyorum...

Ama vurun abalıya durumu da yanlış..

HondatugraL
01-11-2011, 19:32
Cidden şu kısmı okuyunca kötü oldum umarım magduriyetiniz giderilir..Allah yardımcınız olsun acil şifalar cocugunuza...

hepsıne uzulduysem aynı cem abi gıbı sadece o kısmına 5 uzuldum :(

freelife
01-11-2011, 19:33
Abicim göz var izan var..

Sen araba alacak olsan, baktırmaz mısın?

Ben en yakın arkadaşımdan dahi alacak olsam, en azından gider bir ustaya gösteririm..

Bende alınteriyle para kazanıyorum, riske etmemekte en büyük hakkım, hele ki aldıgım araba 90 küsür modelse en ince detayına kadar bilmek isterim..

Benim malı satan adamı savundugum yok, nihayetinde memleketlim bile olsa yanlış yaptıysa ayıp etmiştir diyorum...

Ama vurun abalıya durumu da yanlış..

böyle yazacağını biliyordum :) fakat ben ciddiyim o yönden bakınca suçlu tabiiki, bakmadan mal alınmaz heleki o kadar km gidince...

MoDVTeC
01-11-2011, 19:33

Çok güzel özetlemişsin katılıyorum...

MKT
01-11-2011, 19:35
ismail abi ile gereken konuları konuştum.oda yazacaktır birazdan.ben baskıbalatayı izmirden arabayı ilk aldırdığımda taktırdım.Arkadşaımdan balatayı aldım izmirde sanayide özel bir honda servisinde takıldı hatta d-d tune doğan adamı tanıyor.ben gözümle görmedim ama babam başındaydı aracın tamir edilirken ne ibnelik olduysa orda olmuştur.
KİMSE KİMSENİN TAŞAKLARINI YALAMASIN ŞAKŞAKCILIK YAPMASIN.herkes kimin ne olduğunu biliyor.yüzlerce kişi ile gün içerisinde telefonla konuşuyorum parça satıyorum alıyorum ediyorum.allaha şükür ne haram lokma geçti bağazımdan nede kimseyi sikmenin derdinde oldum.İsmail abi bunları yaşamış 1 kez olsun aramadı bu sorun var şu sorun var demedi.sonra 3-5 kişinin gazına gelip söylediğine göre "içini soğutmak içn"bu konuyu açmış.Ben kendine dedimki ne sorunun olursa olsun bir alo de ben bir telefonla her sorununu hallederim dedim.Adam yoldayken 10 dk beklemiş motorun yağını kontrol ediyor.Eeeee doğal olarak yağ eksik görünüyor 2 lt yağ koyuyor.dedimki abi sakın zorlama basma araba çok duman atar haberin olsun.Sonra aradı tamam kardeşim dedi duman attı sonra düzeldi dedi.sonra distribitör içn söyledi.elektronik parça kaç yıllık şey değiştik düzelttik araba mükemmel oldu gazlıyoruz şimdi dedi.Gaz yemesi değişti nefes alması değişti dedi.Peki bunları yaparken bu araba su eksiltmiyormuydu yada sonradn conta patlayamazmı? bu adam sıkıştırdıysa gazladıysa ben nasıl kefil olacam siz söyleyin.

Kendi keldi otobana çıktık bastım araba ile 1-2-3-4 bitti 210 yaptıı vayy bukadar hızlımıydı bu araba dedi çok beğendi.Ozaman ne duman atıyordu bu arba nede kapaktan dolayı egzozdan su işiyordu.Kanala çektik arabanın altına üzerine baktı motoru açtı baktı gaz verdi dinledi.
Ben ne yapmış olabilirim de 1000 km idare edecek şekilde bu adamı gönderecem.
Şanzuman burada toplanmadığı için içini gözümle görmediğim için bir yorum yapamıyorum.Ama bildiğimve doğruluğundan emin olduğum tek birşey Prizdirek bilyası kırık olsa parçalanmış olsa ne dişli kalır nbe bişe üstelik araba okadar yolu gitmezzzzzzzzz gidemezzzz.
Kapağı çatlak araba herazaman hararet yükseltir.Az önce konuşuyorum arabayla gazlıyoruz basıyoruz ne hararet yükseliyor nede bişe oluyor ama su eksiltiyor diyor.Radyatör hortumları çatlamış sertleşmiş tıkanmış diyor.Bu araba hiç bukadar soğuk görmedi istanbul soğuk memleket.Orda bu hortumlar çatlayamazmı? kul yapısıdır yaaaa.
Bu adamın hiçmi şanssızlığı yok.Ben dedimki abi her ne olursa olsun bu konuda sana herzaman yardımcı olurum dedim yeterki bir alo de elimden ne gelirse yaparım zaten en fazla 2 ayda bir istanbuldayım gerekirse geldiğimde ilgilenirim dedim.Motor geçen sene izmirde yapılmış 40,000 km olmuş dedim kendine hiçbirinin aksini idda etmiyorum.
KAPAĞI USTASINA DAHA SÖKTÜRMEMİŞ.aMA USTASI MÜNECCİM OLDUĞU İÇİN KESİN KAPAK ÇATLAKTIR SEKMANLAR PİSTONLARDA ÖLMÜŞTÜR KOMPLE REKTEFİYE OLACAK DEMİŞ.bu adam açık açık gel ben seni SİKECEM diyor.bunun başka bir açıklaması yok.Yada işin içndn çıkamayacak anlamadığı bilmediği motor(çünkü ismail abi dedi ilk kez söktüğü uğraştığı bir araba diye) bu şekilde kesin çözüme ulaşmak istiyor.
Babama sordum sadece Balatayı değiştik sanırım diyor.Kii ismail abide balata zaten internetten baktım exedy e benziyor ama baskıda valeo yazıyor diyor.ama ben baskı balata aldım diye iyi hatırlıyorum.ordaki tek şerefsizlik izmirdeki ustanın adiliğidir.ama ben bir şekil yapıp o adamada ulaşırım hiç sorun değil.
Hesabını veremeyeceğim birşey yok.İsmail abiye neden aramadın diyorum zaten bana şemsiye girmiş arayıp ne soracam sana diyor.Ama burda 2 saat harcayıp herşeyi yazıyor.Neymiş arkadaşları ara demiş kendi aramamış kalp kırmamak için.
SADECE ŞUNU SÖYLÜYORUM KİMSE GÖTÜNÜ BAŞINI OYNATMASIN İSMAİL ABİDEN (civelek)HARİCİNDE KİMSE YORUM YAPMASIN KENDİSİDE GİRİP YAZACAK.KENDİSİDE SÖYLEDİ SÖKTÜRMEDİM KAPAĞI SÖKTÜRECEM EĞER CONTAYSA OLABİLİR BENİM HATAMDIR YADA ŞANSSIZLIĞIMDIR ÖZÜR DİLEYECEM SENDEN KONU ÜZERİNDE DEDİ.O YÜZDEN millete gün doğuyor boş adamlar burda yazıyor çiziyor. 2005 yılında siz bokunuzla gulle oynarken biz bu siteye üye toplamaya çalışıyorduk bu işlerle uğraşıyorduk.Gevezeliğin luzumu yok.Kim üzeirne alınırsa alınsın.
Ben zaten bu adamı kazıklayacak biri olsam burdan 2 satır yazar banane ne bokun varsa ye der bırakır giderdim.Ama ben adamı aradım yarın git benim dediğim yere göster sana ödemedede kolaylık yaptıracam malzemedede yaptıracam dedim.kapakta çatlak çıkmazsa kendisinin burdan özür dileyeceğini belirtti 50 dk konuştuş.o yüzden
KONUYU AÇAN civelek İSMAİL ABİ HARİCİNDE KİMSE KÖTÜLEYİCİ VS YORUM YAPMASIN...................(hiç kimse bişe yazmasın demiyorum.Ama bilip bilmeden tanımadan şahsi yorumlar yapılmasın.)

mehmetRS
01-11-2011, 19:38
burada insanlar birşeylere üzülüp yorumlarını yazıyor, bu forumum amacıda kısmen bu, kimsenin fikirleri yazması, g.tünü başını oynatması demek olmamalı bence..

MKT
01-11-2011, 19:40
burada insanlar birşeylere üzülüp yorumlarını yazıyor, bu forumum amacıda kısmen bu, kimsenin fikirleri yazması, g.tünü başını oynatması demek olmamalı bence..

karşı tarafı dinlemeden böyle sahtekarlar var vs gibisinden konuşulmasından bahsediyorum ben.Okadar insan yorum yapmış şahsi kimseye bişe söylemedim söylemiyorumda.Benim tek muhattabım ismail abidir.onunlara aradım konuştum.
Millet bilip bilmeden tanımadan yorum yapıyor ona kızıyorum

Frid
01-11-2011, 19:41
bir mal salak benım demekki herşeyini yaptırıp satıyorum zararına :D

mehmetRS
karşı tarafı dinlemeden böyle sahtekarlar var vs gibisinden konuşulmasından bahsediyorum ben.Okadar insan yorum yapmış şahsi kimseye bişe söylemedim söylemiyorumda.Benim tek muhattabım ismail abidir.onunlara aradım konuştum.
Millet bilip bilmeden tanımadan yorum yapıyor ona kızıyorum

ok........ :)

Evrenoz
MKT,

Öncelikle usluba dikkat. Kimse sana hakaret etmiyorsa sende bu forumun üyelerine hakaret edemezsin. Herkes kelamını düzgün bir uslupla, küfürsüz, hakaretsiz anlatıyorsa sende aynı şekilde anlatmalısın.

Ayrıca burası forum. 2 kişi haricinde kimsenin muhabbete katılmaması isteniyorsa özel mesaj veya msn gibi yollar tercih edilir. Burada konu açıldı ise, burası da ortak bir alan ise herkes yorum yazabilir. Bunu engelleme imkanın veya hakkın yok.

omR35
01-11-2011, 19:42
Çok geçmiş olsun.
Bende akrabamın arkadaşının sözüne, bilgisine güvenerek bir araç aldım.5-6 ay kullandım aracı zarzor sattım.5liradan fazla zarar ettim.Bu saatten sonra babam olsa ustalarıma göstermeden arac almam.
Buarada şakşakçıları da saygıyla selamlıyorum.:heyoo:

Vtec-SEDAN
01-11-2011, 19:42
Yorum yapanlara kızman başka, muhattabınla aranda konuşmaların başka. Ama forum ortamı genel bir ortamdır ve senin yazı üslubundaki sokup çıkartmalar kurallara aykırıdır. Kimse senin küfürlerini yada argo yazılarını okumak zorunda değil, derdini düzgün bir üslup ile anlatabilirsin.

yoshimura
01-11-2011, 19:43
Çok geçmiş olsun başına gelen gerçekten üzücü.Keşke bi servise gösterseydin..

MKT
01-11-2011, 19:43
MKT,

Öncelikle usluba dikkat. Kimse sana hakaret etmiyorsa sende bu forumun üyelerine hakaret edemezsin. Herkes kelamını düzgün bir uslupla, küfürsüz, hakaretsiz anlatıyorsa sende aynı şekilde anlatmalısın.

Ayrıca burası forum. 2 kişi haricinde kimsenin muhabbete katılmaması isteniyorsa özel mesaj veya msn gibi yollar tercih edilir. Burada konu açıldı ise, burası da ortak bir alan ise herkes yorum yazabilir. Bunu engelleme imkanın veya hakkın yok.

ben kimse hiç yorum yapmasın demedim.Sonradan editledim zaten açıklamayıda yaptım.Şahsi olarak olumsuz yorumlar yapılmasın dedim.Adam gelsin açıklasın herşeyi ozaman tamam yazsınlara ama herşey muallakta kaldığı için bilip bilmeden yorumlar yapılmasın.
İnsan namusu şerefi haysiyeti için yaşar......En azından ben öyleyim

MKT
01-11-2011, 19:45
telefon konuşmamız yeni bitti mkt aradı suçlu duruma düştük önce tel ile arayıp bi haber verseydin dedi konuyu açmadan. tmm ben suçluyum ozmn kapakta çatlak olmayacağını benim yaptırdığım hararet sonucu bu olayın oldugunu sanzımandan kesinlikle haberi olmadığını baskı balatanın dış kısmındaki muhafazada valeo yazdıgının içinin exedy oldugunu söyledi. herşeyi geçtim ilk fırsatta arabayı radara götürmemi söyledi herşey için yardımcı olacagınıda bende şimdi öyle yapıcam. sonucu paylasıcam onu aramadan konuyu açtığımız içinde hatalı olduğumu söyledi ok tmm ozmn konu kilitlensin adminlerden ricam. servise girdikten sonra ve duruma göre ben burdan paylaşıcam.
gerek açıklamayı yapmış ismail abi daha yeni gördüm

Evrenoz
01-11-2011, 19:46

Şimdilik konuyu kilitliyorum. İleride konu ile ilgili bir paylaşım gerekir ise pm atıldığı takdirde açarım.