Orijinalini görmek için tıklayınız : Araç toplamak hakkında
Öncelikle herkese iyi geceler. Şimdi böyle bi' konu mu açılır diye aranızda bana kızacaklar olacaktır eminim ama kaç gündür aklımı kurcalıyor, dayanamadım, sorayım dedim. =) Şu anda 2010 model bi' Ford Fiesta kullanıyorum, işimi de görüyor açıkçası ama biraz daha farklı arayışlar içindeyim başlıktan da anlayacağınız üzere. Kafamda hep bi' araç toplama sevdası var, özellikle Project Cars bölümündeki MK1 Golf'ü gördüğümden beri. Hele bi de ardından German Style MK1'leri görünce benim bi' içim gitti açıkçası. Ama öyle 1 haftalık bi' heves sanmayın. Okumayı plakalardan söken, hatırladığım en eski hatıralarımda bile arabalarla ilgili bi' şeyler olan, yoldaki kamyonların, arabaların jantlarını hipnotize olmuş gibi izleyen, aslında çocukluktan beri arabalarla platonik aşk yaşayan biriyim denilebilir. =)
Biraz detaylara ve sorulara gireyim şimdi de;
1) Bu tarz bi' projeye girişmek için kendi arabamı satmam gerekiyor, yani 2. araba olarak alamayacağım (maddi olarak imkansızdan da öte). Sizce böyle bi' araç günlük kullanılabilir mi İstanbul'da?
2) Kendi aracımı da sattıktan sonra aşağı yukarı 28-30000 TL gibi bi' bütçeye sahip olurum tahminimce. Bu paraya MK1 Golf (tercihen GTI) alınıp, adam akıllı toparlanabilir mi? Yani kaporta, boya, motor, iç-dış aksesuarlar, elektrik aksamı, döşemeler, yürüyen aksam, jant vs. her şey.
3) İtiraf edeyim motor işinden filan hiç anlamam. Kaputu açıp bi' şeyin yerini sorsanız boş boş suratınıza bakarım muhtemelen. =) Böyle bi' durumda muhtemelen ağır kazıklanırmışım gibi de geliyor sanki bana. Sizler ne düşünürsünüz acaba?
4) Hadi diyelim her şeyi hallettik, böyle bi' işe girişsem eminim TechTurkey ailesinden bana yardım eden bir çok insan çıkacaktır. Zira kimseyle birebir tanışmamış da olsam, böyle düşünebilmemi sağlayacak kadar çok zaman geçirdim sitede. Doğru düşünüyorumdur umarım. =) Neyse, diyelim hallettik her şeyi, arabayı aldık, sanayi yollarını aşındırmaya başladık. Ne kadar zaman alır acaba böyle bi' proje? Araç günlük kullanım için olacak dediğim gibi.
5) Golf MK1'lere bayılıyor olmam her şeyin sonu değil tabi ki. Başka araçlar da önerebilirseniz sevinirim açıkçası. Belki bir 200SX ya da Civic bile olabilir. Ama dediğim gibi, öncelik MK1 Golf'de ve daha da önemlisi kısıtlı bütçede. Tek olmazsa olmaz dediğim şey, ABS ve Airbag. (MK1'lerde ABS var yanılmıyorsam ama Airbag hakkında bi' bilgiye ulaşamadım.)
Şimdilik aklıma bunlar geldi. Umarım çok saçma bi' başlık olmamıştır. Biraz uykulu bi' durumdayım, eğer olur da cevap veremezsem şimdiden özür diliyorum. Cevap veren ya da vermeyen herkese şimdiden teşekkürler. =)
BthnKrkt
02-11-2011, 00:27
mk1 de airbag ve abs yoktur bence...
Conqueror
02-11-2011, 00:42
30 000 TL az bir rakam değil. Fiesta yerine airbagli mk1 yalnız bu hareketten sonra fiesta yatırımı mk1 tüketime geçer. Maddiyat sorunsa golf ten yeniden fiesta çıkmaz. Ama bu para güzel bir s13 için harcanır :)
güzel bir s13 için harcanır aynen ama unutma hiçbir zaman yatırdığını geri alamazsın satmaya kalktığında, hemde hiçbir arabadan.
GokhanE.
02-11-2011, 00:56
Kaporta,boya isleri uzun surecektir emin ol,ikinci araba olarak yapmicaksan arabasiz kalip ciddi bir bunalti icine girebilirsin.senin alman gereken gunluk binilebilir durumdaki bir araci alip fazla yatirmadan eksiklerini gidererek devam etmek olmali.arabasiz kalmaya dayanamam diyorsan komple soyulmasi gereken araclardan uzak dur.
S13 te kotu bir fikir degil aslinda :)
TolgaEsentepe
02-11-2011, 01:00
araba işi hobi işi.. sen gündelik hayatını sekteye uğratıcaksın arabanı satacaksın.. araç toplama işine girmedim ama çok zahmetli, hiç düşünmediğin masrafların çıkacağı ve süresi uzun bir iş.. köşede birikmiş paran olsa 2. araba olarak al hobi için boş zamanında uğraş derdim ama sen hayatını sekteye uğratacaksın kesin bir şekilde.. Açıkcası hiç mantıklı gelmedi bana..
kickbuttowski
02-11-2011, 01:00
Bence oyle tepeden atlar gibi araba yapmaya calismayin..
Seviyorsaniz alin bi tane potansiyeli olan mk1 golf ugrasirsiniz orasiyla burasiyla 4 tane bbs alir takarsiniz yay seti alip takarsiniz, boya koruma yaparsiniz, lip takarsiniz vs. vs.
Bunlari aylik gelirinizle yavas yavas yapabilir arabanin cikaracagi sorunlar sayesinde tecrube edinizsiniz..
Thracian
02-11-2011, 01:06
Beklenrinizi anlıyorum ama 2 sebepten bu işe girişmeyin derim. 1- aracınız yeni bir araç bundan inip mk1 a binmek garip gelecek. 2- maddi olarak ne harcarsanız harcayın aracı aldığınız 3-5 üstünden daha fazla paraya kesinlikle satamazsınız.
Ama illa yapacağım diyorsanız. Kendinize önce 1.000-2.000 tl hazırlayın bu kenarda dursun. Sonra bir mk1 alın hazır parayı bu araç için kullanın. Fiestayı saatığınız andan toplanmalı bir mk1 i sanayiden çıkartmak 3 ayı bulacakmış gibi geliyor.
Siz yapacağınız mk1 gösterin, gerekli bütçe ne olur bir görelim.
Diğer konuda S13 bende çok seviyorum S13 ü ama yatıdığınız paranın %40 ını alabilirsiniz gibi geliyor.
araba toplamak için fiestayı satmak pek mantıklı bi iş gibi gelmedi bana.2. araç olarak alıp yavaş yavaş birşeyler yapmak daha mantıklı geliyo bana bende düşünüyorum böyle bi iş çünkü. mk2 golf, e30, fantaziye kaçarsamda s13 yapmayı planlıyorum.
Ben sizin yerinizde olsam yani 30.000TL'yi gözden çıkartmış olsam.
Kasası düzgün MK1 alırım. Boyayla-kaportayla uğraşmak gerçekten çok zor. Gövde sağlam olsun istediğiniz motoru atarsınız. AGU(1.8T) swap yaparsınız tadından yenmez. :D
Arkadaşım başına belamı arıyorsun ? Gül gibi araban var sakın satma aracını sakın.Zamanla birikim yap onunla bir şeyler yapmaya çalış.
Ayrıca MK1 golf lerin airbag ve ABS li modeli yok diye biliyorum.
63owen63
02-11-2011, 09:57
İsteginizi arzunuzu anlıyorum ama evdeki bulgurdan olmayın.. Biraz birikim yapın 2. araç olarak alın, kafanıza göre spec. isterseniz 2 sene de toplayın. ama bunun hastahanesi var acil durumu var vs vs. kimseye muhtaç olmamak olan en büyük zenginliginizi bu hobi ye adamayın.
Bana göre yeni model aracınızı satıp araç toplama işine girmek biraz garip olur.ıvırı zıvırı ustasıyla uğraşmak insanı bıktırır.Dertsiz başınıza dert almayın.İlla yapıcam diyorsanızda biriktirin 3-5 lira alın bi fazla dökük olmayan mk1 yavaş yavaş elinize geçtikçe bişeyler yaptırırsınız
ikinci araç olarak alamıyorsan hiç girme çünkü çook uzun ve ciddi sabır gerektiren bir olay. Ki bahsettiğin araç mk1 golf zahmetli ve emek istiyen bi araba
kelalper
02-11-2011, 10:15
bu yaptığınız şey ehliyetsiz ya da alkollü şu anda kullandığınız kaskolu arabanızı bilerek ağaca vurmaktan farklı birşey değil. Yatırdığınız paranın yarısını alamazsınız sıkıntılarından bunalıp satmak istediğinizde. Maddi sıkıntılardan 2. arabayı da alamam dediğinize göre uzak durun.
timucintt
02-11-2011, 11:33
araç toplıyacaksan 2. bir aracın olsun gündelik bineceğin yoksa o proje yürümez gün gelir isyan eder satarsın... komple bir arabayı düşük bütceyle toplamak işkencedir sabır işidir...
bindiğin aracı satıp bu işe girme bence yeri gelecek sanayide aylarca yatacak(belki) tek vida için gezeceksin edeceksin, bu işleri seviyorsan gir ama bunalıp 2 gün sonra vazgeçme dışarıdan güzel gibi görünüyor ama bazen çıkmaza girebilirsin, ayrıca maddi olarak hiç bir kazancı olmaz sana sanırım
Proje konularında genelde karşılaşılan sorunlardan pek bahsedilmiyor çıkmacılaral kıyasıya pazarlık, kaporta ustası ile yaşanan kavgalar, boyacıya söylenen küfürler, vs. o nedenle hepimize çekici geliyor ama işin içinde yazın sıcağın alnında kışığın soğukta ayazda sanayide harcanan saatler var
Dünyanın parasını harcarsın neticede eski arabadır dökük hali 4 lira toplu hali 8 lira eder kimse sen 30 lira harcadın diye 34 lira vermez içine dert olur
Bence macera arama sıkıntım yok dert arıyorum diyorsan evlen evliysen metres tut :D
YavuzNaz
02-11-2011, 11:54
birkere yapılan hiç bir hesap yapılan işlere uymuyor, çok ekstra çıkıyor, ustalara el emeği ile iş yaptırmak mesele, kaportacı toplancak araba gördümü adamın yüzüne bakmıyor bakanda nasıl kazıklarım hesabında, araba boyatmak bile mesele haline gelmiş, düzenini bozup böyle bir işe girişmeni tavsiye etmem. öyle bir araca sahip olmak istiyorsan yapılmışları var takip et daha uygun bişiler muhakkak bulursun üzerinde kendi zevkine göre değişiklikler yaparsın.
volume81
02-11-2011, 11:58
Ben sizin yerinizde olsam yani 30.000TL'yi gözden çıkartmış olsam.
Kasası düzgün MK1 alırım. Boyayla-kaportayla uğraşmak gerçekten çok zor. Gövde sağlam olsun istediğiniz motoru atarsınız. AGU(1.8T) swap yaparsınız tadından yenmez. :D
aynısını yazacaktım 1.8T swap mk1-2 golf'ü toplamak çok çok zevkli olur ayrıca çıkıncada herkes'e bye bye demek baya zevkli olur :)
emresener
02-11-2011, 12:26
arkadaşların dediği gibi fiesta satılıp tamamını golf1 e gömmek sıkıntılı bi maddiyat durumu varsa yapılcak iş deil. ancak 1-2ay beklenip 3-4lira toparlandıktan sonra 2. bi arac olarak mk1 alabilirsin daha mantıklı olur.
Kaportacılar genelde eski araclarla uıgraşmak istemiyorlar parasını vermiş olsanda hem onlar için zaman ve yer kaybı oluyor sigortadan bi tampon bi camurluk gelse onları boyarım dyio uzun süreli toplama işi yapan artık çok az olanlarda yüksek fiyatlarla çalışıyorlar.
Motor konusunda pek bi pahalılığı yok mk1lerin hemen hemen her parçası mevcut aksarayda. çıkmacılarda cabası allah çıkmacı eline düşürmesin :D
İç döşeme senın zevkine kalmış bi maliyeti var binlirayada iç döşeme var onbinlirayada :D
elektrik aksamı komple değişcek buda guzel bi masraf demek :D yenı kablolar işinden iyi anlayan bi usta ;)
en azda 2ay lazım çıkması için arabanın :D komple sıfırdan yaparsan eğer..
kolay gelsın.. bizim mk1 6aydır yatıyor tabi bizim maddi sıkıntımız var biraz ondan dolayı. bide adam akıllı bi kaportacı bıulamadık
By_HaNNibaLL
02-11-2011, 12:46
Arkadaşım başına belamı arıyorsun ? Gül gibi araban var sakın satma aracını sakın.Zamanla birikim yap onunla bir şeyler yapmaya çalış.
Ayrıca MK1 golf lerin airbag ve ABS li modeli yok diye biliyorum.
katiliyorum abi sana cok güzel yazmişsin :D
bende 2. araç olarak almayi düşündümde ortalama 5 6 ay sanayide duracak zaten ben 2.ay sonunda binemezsem ya yakarim ya satarim :D
ilker AKTAŞ
02-11-2011, 12:51
bir mk2 sahibi olarak şuanki durumunuzda bulaşmanızı hiç tavsiye etmem heleki ben cok şanslıydım belkide en sorunsuz mk2lerden birine sahibim maşallah ama elinizde nakit para olsa bile 6ayı buluyo bi aracı komple soyup toplamak (en erken) ve eger işciliği kendin yapmıyosan illaki bi yerleri eksik oluyo verdiğin paranın hakkını alamıyosun ustalarla ugraşmak zaten zulüm 30bin liraya TR'nin en farklı en sağlam mk1 ini yapmak mümkün ama hiç bi zaman verdiğiniz paranın harcadığınız zaman ve emeğin karşılıgını almanız imkansız böyle bi proje yapmak istiyorsanız ancak 2. aracınız olmalı yoksa projeyi yarıda bırakanlarda oldu pişman olursunuz ve swap düşünmüyorsanız 16-17bin liralık bi bütce ve 6ayınızı sanayide yaşayarak geçirmek yeterli bir mk1 için ama illa yapıcam diyosanız ben parca konusunda cevrem var yardımcı olabilirim ama yine söylüyorum fikrimi sorarsanız pişman olursunuz
Saygılar...
Aracı satıp hurda bi aracı alıp ugrasmak mantıklı birsey değil bana kalırsa siteden görke s13 toplamıstı gecen sene dolar bu kadar yuksek değilken 45bin tl harcadım diyordu ve tam anlamıyla bitmemişti araba bi iki ufak eksik kalmıstı..
erdem325
02-11-2011, 12:56
4 e alip 20 bin harcayip 24 e mal edene kadar, birikim yapip 8-10 a piril piril toplanmis mk1 alabilirsiniz mesela :)
aradaki rakama bir bakin, bu kadar parayi, zamani ve stresi sanayiye gommenizi istemem..
hazir almanin zevki toplamak kadar olmaz belki ama basiniz daha az agrir..
hazir toplanmis arac alin bence birikim yapip..
daha sonra zamanla o aradaki rakamlara swap ta yaparsiniz, keyfe keder komple de boyatirsiniz vs..
kardeşim kusuruma bakma , beni yanlış anlamanıda istemem ama girme bu işlere boşver
güzel güzel bin fiestana yorma kendini
usta sanayı parça arayışı giden para derken bir bakmışssın tüm özel hayatın bitmiş araba için yaşar hale gelmişsin
ben 1 senedir MK2 kullanlıyorum, geçmişten de çok bilgim var hatrı sayılırda biraz çevre. Ben daha airbaglı absli Mk1 ne gördüm ne duydum.
30 lira bütçeyle çok çok rahat mk1 toplarsın,ama paranın geri dönüşü olmaz. Arabaya 20.000 harcarsın satarken 7.500e anca gider. Kasası sağlam bir araba buldun mu çoğu derdinden kurtulursun, çürüksüz uygun fiyatlı çok fazla araç var.
Motor parçaları modeli eski olduğu için gayet uygundur. Dizel motor toplayan bir arkadaş var CAHİT ARSAL (siteyede üye)2 sene önce 1500lira işçilik dahil motor topladı. Benzinli motor dahada ucuz olur. FAKAT burada işçilik önemli olur.
Mk1'i adam gibi toplarsan çok kaliteli araçtır. Kronik olarak J-tronik adındaki ateşleme sistemi Mk1 Gti hastalığı var, Türkiye'de bu sistemden adam gibi anlayan 1-2 usta belki kaldı. Bu sistem sökülüp de çok hızlı yürüyen Mk1ler var. (106gti ile kalkıp geçen)
Başka bir aracın yoksa tek aracınsa MK1,sıkıntıda yaşarsın. Çünkü senin istediğin aracı hazırlamak en kısa yoldan 6 ay sürer.6ay sanayidesin. Birde arabadan anlamadığını sanayi ustası anlarsa YANDIN, ÖPER ÖPER dururlar, öpmeyede doymazlar.
ben tüm motoru,iç aksamı, yürüyeni, şanzumanı,kaporta boyası ile 14 15 lira hayli hayli yeter diye düşünüyorum(araç hariç) Araçla 20.000'i bulur. Tr'de parmakla gösterilirsin.AMA tekrar söylüyorum KUPASI temiz çürüksüz bir araç bulup kaliteli işçilikle senlerce sorunsuz binersin ama satarken en fazla 7500 eder.
Sormak istedğin birşey olursa yardımcı olurum
saygılar ilhan Aktaş
Proje konularında genelde karşılaşılan sorunlardan pek bahsedilmiyor çıkmacılaral kıyasıya pazarlık, kaporta ustası ile yaşanan kavgalar, boyacıya söylenen küfürler, vs. o nedenle hepimize çekici geliyor ama işin içinde yazın sıcağın alnında kışığın soğukta ayazda sanayide harcanan saatler var
Dünyanın parasını harcarsın neticede eski arabadır dökük hali 4 lira toplu hali 8 lira eder kimse sen 30 lira harcadın diye 34 lira vermez içine dert olur
Bence macera arama sıkıntım yok dert arıyorum diyorsan evlen evliysen metres tut :D
hahahahhahahaha HOCAM o GÜNAH ama ya :D bende düşünüyorum ama :D
redbaron
02-11-2011, 13:50
ekstra paran olsaydı neysede 2010 fiestayı satıp aracsız kalıp bu ise girmek bence oldukca mantıksız.Hevesin pismanlıga donusur bıkarsın bence gereksiz
bu arkadaş ile iletişime geç
http://www.techturkey.com/forum/otomobilleriniz/92745-vw-golf-mk1-gld.html
Hiç kuşkuya yer bırakmayacak cevaplar geldi. =) O zaman bu isteğimi biraz para biriktirip, 2. araç olarak alabileceğim zamana kadar erteliyorum. Teşekkürler herkese.
h.guroglu
02-11-2011, 16:36
sen kafana koymuşsun kim ne derse desin bu işi bir şekilde yapıcaksın hayalin senin bu bazı arkadaşlar bu işe girme fln demiş ama gir yap ancak
benim şu şu şekilde bir önerim olacak
elindeki aracı 30 liraya sattın diyelim bu 30 liranın hepsini tek bir araca gömme git 10-15 liraya başka bir araç al günlük kullanmalık geri kalan paraylada bir mk1 alıp istediğin gibi toplarsın elinde kalan para o aracı toplamaya yeter bence hem günlük kullanmaya bir aracın olur hemde hayalini gerçekleştirmiş olursun
sen kafana koymuşsun kim ne derse desin bu işi bir şekilde yapıcaksın hayalin senin bu bazı arkadaşlar bu işe girme fln demiş ama gir yap ancak
benim şu şu şekilde bir önerim olacak
elindeki aracı 30 liraya sattın diyelim bu 30 liranın hepsini tek bir araca gömme git 10-15 liraya başka bir araç al günlük kullanmalık geri kalan paraylada bir mk1 alıp istediğin gibi toplarsın elinde kalan para o aracı toplamaya yeter bence hem günlük kullanmaya bir aracın olur hemde hayalini gerçekleştirmiş olursun
oldukça makul bi düşünce :icon_tup:
15 e bitane temiz golf 3 alırsın 3-5 arası mk1 alırsın 10-12 civarı bi para kalır elinde onlada ufak ufak girersin araca
emresener
02-11-2011, 18:54
Az önce kaportacı ile anlaştık. sadece çürükleri alıp aracn kaportasını çekiçle düzeltcek 800tl
arac suan komple saç halde yatıo bi kaç yerinde çürükleri var
boyacıdan fiyat aldık 1.500 -2.000 arası boyarım dedi
daha elektriği var komple elektrik sıfır yapılcak en az 1.000tlde o tutar
bunun motoru sıfırlanıp toplanması var 1.000tlde o desek
Döşeme konusunun ucu acık bakalım ona ne yapcaz bilmiyoruz
Artı olarak bi suru abidik gubıdk eksikler var cam fitilleri kapı fitilleri bunları bulmakta zor gibi ama kısmet bakalım..
Zor iş yanı mk1 toplamak...
Az önce kaportacı ile anlaştık. sadece çürükleri alıp aracn kaportasını çekiçle düzeltcek 800tl
arac suan komple saç halde yatıo bi kaç yerinde çürükleri var
boyacıdan fiyat aldık 1.500 -2.000 arası boyarım dedi
daha elektriği var komple elektrik sıfır yapılcak en az 1.000tlde o tutar
bunun motoru sıfırlanıp toplanması var 1.000tlde o desek
Döşeme konusunun ucu acık bakalım ona ne yapcaz bilmiyoruz
Artı olarak bi suru abidik gubıdk eksikler var cam fitilleri kapı fitilleri bunları bulmakta zor gibi ama kısmet bakalım..
Zor iş yanı mk1 toplamak...
hocam muhalefet değilim yanlış anlama ama toplanması en kolay araçlardandır Mk1 :) herhangi bir parça sıkıntın olursa yardımcı olmaya çalışırım, az çok yer bilirim, çevre vardır
saygılar
emresener
02-11-2011, 19:24
hocam muhalefet değilim yanlış anlama ama toplanması en kolay araçlardandır Mk1 :) herhangi bir parça sıkıntın olursa yardımcı olmaya çalışırım, az çok yer bilirim, çevre vardır
saygılar
sıknıtı yok ancak konunun özune gelinirse gereksiz fiesta satıp mk1e gömmek. bende 1yıldır nerdeyse mk1 ile peyderpeyi ugraşıyorum kolay iş ancak
3-5liralık arabaya 5-10lira harcayıp toplamak anca maddi sıknıtı yoksa yapılmalıdır. hemen 1ayda olucak iş deil bilirsin sende.. biz mk1ımızı kendı elimizle soydk ettik zevk alarak yapıoruz mk1 için dukkan kiraladık sanayide falan ama hem hobi hem kafa dağıtmak için 6aydır elimizi dokundurmuoduk şimdi yine başladık işleri yoluna sokunca.
Mk1 candır yoksa :D
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/GOLF/DSC01777.jpg
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/GOLF/CIMG0753.jpg
bnce hevesliysen giriş derim. yanliz kendi aracini saticak olman pek mantikli gelmedi.
zaten 8-9 bin tl ye çok güzel toplanmiş mk1 ler var dizel falan , kafana göre jant coil yapar paşa paşa binersin bence..
İkinci araç olmayıp yepyeni aracını satıp girmek saçma ötesi olur.
Bütün yazılanlara ek olarak çok ama çok sabırlı olman gerekiyor. Sanayide cins cins insanların saçma sapan kaprislerini çekmek zorunda kalacaksın 2 saatlik işi 2 günde yapıp bir ton zorluk çıkaracaklar vs. 2. araç ve boş zaman için yapılabilir yoksa çok gereksiz bir girişim olur. Havaya uçan bir dünya para, yerle yeksan olmuş sinirler ve zaman kaybı.
Trance-R
02-11-2011, 19:49
gerek yok ;)
ha gerçekten para ile sorunun olmasa gir derim ama , güzel bir paradan bahsetmişsin,daha güzel ve hoş modfiye edebileceğin bir araba alıp takılmak en iyisi şu pozisyonda ;)
sıknıtı yok ancak konunun özune gelinirse gereksiz fiesta satıp mk1e gömmek. bende 1yıldır nerdeyse mk1 ile peyderpeyi ugraşıyorum kolay iş ancak
3-5liralık arabaya 5-10lira harcayıp toplamak anca maddi sıknıtı yoksa yapılmalıdır. hemen 1ayda olucak iş deil bilirsin sende.. biz mk1ımızı kendı elimizle soydk ettik zevk alarak yapıoruz mk1 için dukkan kiraladık sanayide falan ama hem hobi hem kafa dağıtmak için 6aydır elimizi dokundurmuoduk şimdi yine başladık işleri yoluna sokunca.
Mk1 candır yoksa :D
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/GOLF/DSC01777.jpg
http://i730.photobucket.com/albums/ww303/emresener/GOLF/CIMG0753.jpg
maaşallah hocam çok güzelmiş inşallah sorunsuz biter :)
konuya dönersek, Fiesta satıp Golf alma :D Fiesta dursun Golf'u sırayla yaparsın :)