PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kendi otomobilini yaptı

Frid
02-11-2011, 10:19
http://media4.ntvmsnbc.com/j/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/111029-OTO1.widec.jpg

Aydın'ın Söke ilçesinde bir iplik fabrikasında çalışan Kazım Demir, evinin garajında, saatte 70 kilometre hızla gidebilen otomobil yaptı.

AYDIN - Söke ilçesinin Sarıkemer beldesinde yaşayan 33 yaşındaki Kazım Demir, kendi tasarladığı, adını Kazım Demir Tasarım (KDT) koyduğu mini otomobilini 2,5 ayda tamamladığını söyledi.

Otomobiliyle Söke caddelerinde dolaştığını, vatandaşların, mini aracına ilgi gösterdiğini ifade eden Demir, şöyle konuştu:

''Söke Endüstri Meslek Lisesi Makine Bölümü mezunuyum. Sarıkemer'de bir iplik fabrikasında sorumlu bölüm ustası olarak çalışıyorum. Araç tasarımı merakım çocukluktan geliyor. Küçükken kartondan veya tahtadan maket araba yapardım. Babam, 'bunlarla ne uğraşıyorsun' deyip verdiği harçlıkları boşa harcadığımı düşünerek maketleri kırıp atar, ben de ağlardım ama merakım büyüyünce de devam etti.''

Demir, geçirdiği rahatsızlık sonrası ameliyat giderleri için otomobilini satmak zorunda kalınca ''Kendi otomobilimi kendim yapabilirim'' diye düşündüğünü söyleyerek, şunları kaydetti:

''Şehir içinde kullanılabilecek basit, pratik bir araç yapmak istedim. Küçük motoru sayesinde yakıt tüketimi az olacak, az yer kaplayacak, park sorunu olmayacak bir araç tasarladım. Motor aksamını ikinci el aldım ve birleştirdim. Kaportasını, iç aksamını, her şeyini kendim yaptım. Çalıştığım iplik fabrikasından kullanılmayan sert plastikleri alarak garajımda tasarımıma uygun şekle getirdim. Bagajı alan daraltmaması için portatif düşündüm. 200 kilogram yük taşıma kapasiteli olan bagaj istenildiğinde kapatılıp açılabiliyor. Önden çekişli bir otomobil oldu. Ağırlığı 180 kilogram olan araçta 125 cc'lik motor kullandım. 5 vitesli otomobilim saatte 70 kilometre hız yapıyor ve kilometrede 10 kuruş yakıyor.''

Demir, evinin garajında, mesai saatlerinden arta kalan zamanda 2,5 ayda tamamladığı otomobilini 2 bin liraya mal ettiğini belirterek, ''İzmir'deki otomobil fuarında aracı tanıtmak istedim ancak ücretsiz yer talebime olumsuz cevap verildi. Yer kiralamaya da maddi açıdan gücüm yetmedi'' dedi.

Baba Memduh Demir de oğlunun bu merakına önce olumsuz yaklaştığını, parasını boşa harcadığını düşündüğünü kaydederek, ''Oğlumu artık destekliyorum. Yaptığı otomobille bizi gezdiriyor. Otomobil ilgi çekiyor. Oğlumla gurur duyuyorum. İnşallah bu alanda daha iyi işler yapacak'' diye konuştu.

AA

http://media.ntvmsnbc.com/i/NTVMSNBC/Components/ArtAndPhoto-Fronts/SectionsThumbnails-TSM-Colorbox/_Cover/111029-oto13.jpg

HaKo
02-11-2011, 10:20
2 demir kaynatıp şase yapan herkese otomobil yaptı diye haber yapmaya başladılar iyice suyu çıktı bu işinde

rebelh
02-11-2011, 10:21
haber oldu ya çoktan bağlamışlardır aracı rahat bırakmaz bizim polisimiz :)

Cliosportve
02-11-2011, 10:25
Böyle çok kişi var yakında bunuda mındar ederler :)

alperkirman
02-11-2011, 10:26
yaa bu babalar neden önce köstek sonra destek adamı önceden desteklese belki daha iyi işler yapıyo halde olmazmıydı ??

asot
02-11-2011, 11:59
hiç yapmasa daha iyiymiş, hatta bu haberi hiç görmeseymişim :)

Orhan
02-11-2011, 12:02
Eskiden böylelerin ebizim mahallede deli derlerdi her mahallede var bunlardan

delta0o
02-11-2011, 12:04
Adam meraklaymıs yapmıs bu kadar basit aslında..

FatihR.
02-11-2011, 12:04
şerefsizim benim aklıma gelmişti gerçek

AşkınS.
02-11-2011, 12:05
zonguldakta bi garajda jeep yaptılar adamlar bi tanede porsche tarzı bi araç yaptılar ama bi süre sonra ortalıktan kayboldular,ikiside tamamen el yapımıydı fakat fotoğraf falan yok,kaldı ki sadece şase kaynatıp üstüne bi iki metal ekleyip motor koyanlar araba yapıyorsa ülkemizde çok cevherler var.

sasuuke
02-11-2011, 12:19
taktir ediyorum boş durmamış

elpadre
02-11-2011, 12:21
Bende yapıcam bir gün :)

Ome_RS
02-11-2011, 12:47
geçen gun tv de vardı çıkma parçalarla yapmıs köy yerinde kullanıyo motorlu el arabası spec :D

ZaZy
02-11-2011, 13:48
bu ne ya herkez atar gider peşinde, adam boş vaktini kullanmış yapmış kendi hevesi, kendi parası!!! Oturduğunuz yerden anca atın tutun, klavye başında gürleyin. 2 şasi 1 motormuş.Olumsuz yorum yazan herkeze bu sorum_? Siz naptınızda bugüne kadar para verip satın almaktan başka yada baba parası yemekten başka!!! zati olumsuz yazanların yaşı 25ten yukarı değil!
Hemen olumsuz,hemen bi *** atma. Biraz taktir etmeyi öğrenin!

FatihR.
02-11-2011, 13:51
sakin ol şampiyon

bahadı-R
02-11-2011, 13:54
Hazır yapılmışı varken ne gerek var... nerden baksan 3 lira harcamıştır, 4 liraya aslan gibi şahin var....

rebelh
02-11-2011, 13:54
bu ne ya herkez atar gider peşinde, adam boş vaktini kullanmış yapmış kendi hevesi, kendi parası!!! Oturduğunuz yerden anca atın tutun, klavye başında gürleyin. 2 şasi 1 motormuş.Olumsuz yorum yazan herkeze bu sorum_? Siz naptınızda bugüne kadar para verip satın almaktan başka yada baba parası yemekten başka!!! zati olumsuz yazanların yaşı 25ten yukarı değil!

adam haklı beyler :)

BRETE
02-11-2011, 14:04

tebrikler hocam süper yazmışın
baba parayı verir, oğlu ne alacaksa beğenir gider alır, sonra ben aldım olur:icon_wack baba arka kalan planda bir hiçtir bazıları için...

adam uğraşmış yapmış zaman harcamış para harcamış emek vermiş belki çok habelik bir durum değil ama emeğe saygı demişler...

sasuuke
02-11-2011, 14:33
adam işyerindeki gereksiz parçaları birleştirmiş taktir etmemiz gerekiyor.
parçaları temin etsek kaçımız yürütebilir ki?

TaGo
02-11-2011, 14:36
adam sac jantı 4 kollu haline getirmiş dikkat :) felaket mühendislik var

Emre Ekrem
02-11-2011, 14:39
işte o aranan o babayiğit

asot
02-11-2011, 15:14
lamborghini reventon yapan usta, nedir bu? yeni bir girişimcilik öyküsü mü? mahalledeki delinin boş zaman öldürgeci..

böyle mucitlerin yanında, ben lastik bile değiştiremiyorum.

bir aralar pedallı porsche vardı, ben de ondan istiyorum :)

hakan115
02-11-2011, 15:23
herkes gucu yettigince birseyler yapiyor, bence olmus. emek gostermis yapmis. insanin kendi emegiyle yaptigi hazirdan daha lezzetli olur.

gökan
02-11-2011, 15:36
bı cıvata sıkamayan tıpler var

kickbuttowski
02-11-2011, 16:03
herkes gucu yettigince birseyler yapiyor, bence olmus. emek gostermis yapmis. insanin kendi emegiyle yaptigi hazirdan daha lezzetli olur.

oyle tabi ama bunun haber olacak bir yani yokki..

hakan115
02-11-2011, 16:07
oyle tabi ama bunun haber olacak bir yani yokki..

kesinlikle, onu belirtmeyi unutmusum. bence de haber degeri yok.

UtkuG
02-11-2011, 16:18

helal olsun en doğru yorum heralde

hakan_41
02-11-2011, 16:20
böyle buggy/gokart yapan çok vaarki :)

herkezi böyle haber yapsalar keşke, belki birilerinin dikkatini çekerde bi gelişme kaydederiz.. :D

Ahmet Saraçoğlu
02-11-2011, 16:35
isterse uçak yapıp uçursun ,, o jantları ve tavan direklerini cart mavi yaptığı sürece hiçbi şansı yok gözümde:D

alfonso4474
02-11-2011, 17:36
way bea adam dibimizde hiç görmedim bu aracı

İbrahim33
02-11-2011, 17:39
Rize'dede kartaldan bozma bir pick-up vardı geçenlerde sahibindende :)