Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye de tercih edilebilecek Drift Otomobilleri
Mechanix
02-11-2011, 12:11
Bu konu ile alakalı bir çok konu gördüm.Bilen bilmeyen herkes bir tavsiyede bulunuyor.Araba alacak kişilerin zaten yapacağı bir çok modifiye var , yani zaten bir para harcayacaklar.Bu paraları boş yere yanlış otomobillere harcayıp , emekleri boşa gitsin istemiyorum.Bundan ötürü benim , drift yapan , eğitim veren ve drift otomobili hazırlayan biri olarak tavsiyelerimi dinlemenizi öneririm.
Drift otomobili öncelikle arkadan itiş olur.Ama her arkadan itiş otomobilde drift için uygun değildir.LSD'si(Kilitli diferansiyeli) olması iyidir , olmazsa da halledilir.En önemli konu ise parça konusudur.Aldığınız otomobilin yedek parçasının ve aftermarket yani modifiye parçası olması size aylar kazandırır.
Aylar boyu yürümeyen otomobil sizin deneyiminizden götürür.Bu şu demektir , arabanız 6 ay önce hazır olsaydı , siz 6 aydır araba kullanıyor olacaktınız ve kendinizi çok fazla geliştirecektiniz.Ama şekilli araba yapıcam diye arabayla uğraşmaktan daha drift yapamamış olabilirsiniz.
Unutmayın , driftte önemli olan arabanızın farklı olması , herkesin "oooo" demesi yada motor sesi değildir.Önemli olan drift yapabilmesidir.
Tüm bunları göze alarak otomobil alternatiflerine geçebiliriz.
BMW :
http://germancarsforsaleblog.com/wp-content/uploads/2008/06/95m3015.jpg
Hiç sevmem , ama malesef hem türkiye de çok modeli var.Ve bu yüzden parçası ve ustası bol.Tabii ki işten anladığını düşünen ama hiç birşey bilmeyen çok usta/forum insanı da var.Ama doğru yerde , doğru parçalar ile yapılmış bir BMW'nin artıları çoktur.
Örnek vermem gerekirse , en kötü ihtimalle pazar günü antrenmanda motor kırarsanız , bir sonraki pazar olan antrenmana arabanızı yetiştirme imkanınız vardır.Türkiye de başka hiçbir markada bu imkan yok.
Tavsiye edebileceğim modeller şöyle :
E36 M3 : E36 kasada ilk seçenektir.Pahalı gelmiyorsa başka alternatif aramayın.Motoru düzgün olduğu sürece daha da geliştirilebilir.
E36 325 : Standart motor gücü drift yapmaya anca yeter ama turbo için çok başarılı bir motoru vardır.Geliştirilebilir ve çok keyif veren bir otomobil haline getirilebilir.
E36 328 : İyi kondisyonda bir motora sahip 328 yeterli güce ve torka sahiptir.Şase ve yürüyen 325 ile aynı şekilde geliştirildikçe daha fazla keyif verecektir.Turbo'ya 325 kadar iyi cevap vermez çünkü alüminyum bloğa sahiptir.Limitleri bellidir.
E36 323 :Pek yok , ama motor gücü 325 den de yetersizdir.Aynı şekilde geliştirilebilir.
E36 320 :Çok var , ama motor gücü çok yetersizdir.Aynı şekilde geliştirilebilir.Bu daha da fazla para harcamak anlamına gelir tabii ki.
E46 330 : Motor gücü yeterli .Şase güçlendirilmeli. Süspansiyon geliştirilmeli.Kilit yok , diferansiyeli kaynatmak yazık olur.En büyük masrafı bu yüzden LSD.
E46 M3 : Şase güçlendirilmeli.Süspansiyon geliştirilmeli.
E34 Modelleri : Ağır kasaları sizi aldatmamalı , tamam biraz hantallar ama şaseleri oldukça güzel.Motor gücü yüksek modeller tercih edilebilir.Alt takım parçası çok yaygın olmasa da drift için yeterli seviyeye getirilebilinir.
E39 Modelleri : M5 haricini çok deneyemedik.M5 oldukça başarılı ama ağır.Diğer motor seçeneklerini denemek lazım.E34 den daha ağır olacağı bir gerçek.Parçaları pahalı.
Z3 Modelleri : Zor bir otomobil , kontrolü zor.Parçası az.Çok tercih edilmemeli.
E30 Modelleri : E30'lar piyasa da anlamsız rakamlara satılmasa ideal araçlar.Ama çok gereksiz paralar.O rakamlara E36 da alabilirsiniz.Motor gücü 200hp üzerinde olan tüm E30'lar modifiye edildikçe drift yapabilir.Tabii motor , şase, süspansiyon geliştirilmeli.
Nissan :
http://farm3.static.flickr.com/2452/3631730188_55a3097d51.jpg
Drift için Nissan almak isteyenlerin çoğu arabanın görüntüsünü sevdiği için istiyor.Ama drift için Nissan almak hata.Sonuçta 0 parçasını sanayide bulabildiğiniz bir marka değil.Bu yüzden , eğer otomobille uğraşmaktan zevk almıyorsanız hiç girmeyin.
Nissan 200SX S13 : Parça ve servis sıkıntısı var.Sorunlu bir araba değil.Kullanıcıları 0 parça bulamadıkları için derme çatma toplanan otomobiller.Bu yüzden her satın alan eski sorunlarıyla boğuşuyor.Düzgün toplanırsa bir daha kolay kolay üzmez sahibini.Süspansiyon geliştirildiği anda drifte hazır.
Nissan 200SX S14 : S13'e göre daha başarılı şaseye sahip.Ama yine parça ve servis sıkıntısı var. Süspansiyon geliştirildiği anda drifte hazır.
Toyota :
http://www.hachiroku.com.au/blog/wp-content/uploads/2009/10/carland86-initial-d-replica-1-433x325.jpg
Ae86 : Parça ve servis sıkıntısı var.Şaseden motora herşey yetersiz.Herşeyin baştan yapılması lazım.Hala çizgifilmlere inanan yoktur umarım.
Supra MK3 :Parça ve servis sıkıntısı var.Hiç girmeyin.
Supra MK4 :Bulursanız eğer , parça ve servis sıkıntısı var.Piyasa da çok az var.Size bırakmazlar.
Mazda :
http://images.mazdausa.com/MusaWeb/images/photographs/vehicles/RX8/img_models_rx8SE_1.jpg
Rx7 FC : AE86 ile ilgili ne yazmışsam bunun içinde aynısı geçerli.
RX7 FD : Supra MK4 ile ilgili ne yazmışsam bunun içinde geçerli.
Rx 8 : Mükemmel bir şasesi var , kullanımı çok keyifli.Ama en büyük sorunu torksuz bir motora sahip olması.Debriyaj tokatlayarak kullanamaya razıysanız güzel.
Mx 5 : Çok keyifli bir otomobil.Eski kasalarında , yeni kasalarında şasesi çok güzel.Ama parçası ve motor gücü az. Modifiye parçaları yurt dışında bulunabiliyor. 2. eli pahalı olduğu için başka alternatiflere bakılabilir.
Honda :
http://www.arabalarim.org/data/media/44/9610-2000-Honda-S2000.jpg
S2000 : S2000'ininiz var ve drift yapmak mı istiyorsunuz ? Çözüm çok basit . Onu satın ve M3 yada 200SX alın.Hatta ikisinden de birer tane alabilirsiniz aynı paraya.Nasıl olsa bu aralar baya prim yaptı S2000'ler.
Sebebine gelince , S2000 çok keyifli bir otomobil olabilir ama drift için gerekli olan dengeye sahip değil.Bu otomobil pistte en iyi zamanı yapması için üretilmiş.Limitlerde çok fazla kafandan kayması , motorunun devirsiz kaldığı bölümlerde torksuz olması ve çok ani olan direksiyon tepkileri S2000'i listeden çıkarıyor.S2000 ile drift çok zor ve anlamsız.
Ford :
Yedek parçası çok olmasa da var , ama otomobilleri yetersiz.Çok geliştirilmeleri lazım.
http://www.driftingstreet.com/images/ford-sierra.jpg
Sierra : Zor bir araç.Motor gücü az.Üzerinde çalışılması gereken noktalar ; motor , şase , süspansiyon.Fiyatları çok uygun ama modifiye parçası çok az.
Mustang : Ağır , hantal , parçası az ve pahalı. Vaugh gittin jr yapmış ama diye konuşmayın , yapın siz de o zaman.
Drift otomobilinde amacımız , aracın kolay ve kontrollü bir şekilde drift yapmasıdır.Çok fantastik farklı otomobiller ile de drift yapılabilinir.Ama iyi drift otomobili, arabayı kullanırken sizi kan ter içinde bırakmaz.
Bir not daha.Buradakiler giriş seviyesinde konuşulması gereken otomobil tercihleridir.Eğer ki 100.000 EU bütçeniz varsa , V8'li bir otomobil hazırlayabilirsiniz.Ama lütfen 30.000 TL bütçe ile sizi aşan hayallere dalmayın.
Bu yazı sadece Techturkey.com için yazılmıştır.Kaynak göstermeden lütfen paylaşmayın.
Mustafa Mert Kazanç
JDM Works.
Bunlar ilk etapta akla gelen araçlar.Alternatif fikirleriniz varsa paylaşın sizde.Ama amaç drift yapmak , fantazi peşin koşmak değil.
E30, E21 gibi araçlar neden yok merak ettim?
Edit: Düzenlemişsiniz yazınızı. Ben 2008 yılında tıpkı buna benzer bir yazınızı okumuştum. O vakit 130 hp'nin yukarısı güce sahip her 3 serisi ile drift yapılabilir diyordunuz. Zaman içerisinde kendinizi geliştirmenizi samimiyetle takdir ediyorum.
Ayrıca eğer uygun görürseniz Rx7 FC ile alakalı biraz daha bilgi vermenizi isticem. Öyleki geçtiğimiz sezonda 1500-2000 liraya bir Rx7 kaçırdım. :)
erdem325
02-11-2011, 12:31
belki size garip gelebilir ama benim aklima gelen mercedes w124 300e ler var..
motor gucu o kasada yetermi bilmam ama 124 kasanin bulunmayan parcasi yok gibi..
300 ler belki motor parcasinda biraz sknti cekebilirler ama net olarak bilmiyorum..
edit:
300e ler ms ile injeksiyona gecirilip, custom headers eksoz ve cold air intake ile yeterli olur diye aklima geliyor..
3litre hacim var nihayetinde, ama suspansiyon olarak ugrasmak gerekir saniyorumki, cok yatiyor cunki..
emresener
02-11-2011, 12:33
Evet mercedes hakkında bi araştırma yapmak lazım Bmwye göre biraz daha ucuzlar sankı 190lar ?
Mertle ilk konuşmaya gittiğimizde gecen ilkbaharda 3.25-3.28 hakkında konuşmaya başlayıp m3e karar verip çıkmıştık ve suan m3 var ama kısmet olmadı drift'e yazılmak iş güçten dolayı :(
Turquake
02-11-2011, 12:35
Çok faydalı bilgiler.Yol gösterici ve karar verme sürecinde çok etkili olacağına inanıyorum.Teşekkürler...
snan1910
02-11-2011, 12:39
mazda mx-5 hakkında da yazılmamış gibi :)
faydalı bilgiler elinize sağlık.
Mechanix
02-11-2011, 12:40
E30, E21 gibi araçlar neden yok merak ettim?
E30'u yazdım ama başlığı bold yapmamışım.Düzelttim.
E30'un açıklaması şöyle ;
E30 Modelleri : E30'lar piyasa da anlamsız rakamlara satılmasa ideal araçlar.Ama çok gereksiz paralar.O rakamlara E36 da alabilirsiniz.Motor gücü 200hp üzerinde olan tüm E30'lar modifiye edildikçe drift yapabilir.Tabii motor , şase, süspansiyon geliştirilmeli.
E21 daha zor bir otomobil , şasesi daha güçsüz ve modifiye parçası daha az.Dediğim gibi , alternatif araçlar olabilir ama E21 önerebileceğim ideal araçlardan değil.
En uygunu nedir peki, fiyat/bulunabilirlik/yedek parça açısından?
E30'u yazdım ama başlığı bold yapmamışım.Düzelttim.
E30'un açıklaması şöyle ;
E21 daha zor bir otomobil , şasesi daha güçsüz ve modifiye parçası daha az.Dediğim gibi , alternatif araçlar olabilir ama E21 önerebileceğim ideal araçlardan değil.
Düzenlemişsiniz yazınızı. Ben 2008 yılında tıpkı buna benzer bir yazınızı okumuştum. O vakit 130 hp'nin yukarısı güce sahip her 3 serisi ile drift yapılabilir diyordunuz. Zaman içerisinde kendinizi geliştirmenizi samimiyetle takdir ediyorum.
Ayrıca eğer uygun görürseniz Rx7 FC ile alakalı biraz daha bilgi vermenizi isticem. Öyleki geçtiğimiz sezonda 1500-2000 liraya bir Rx7 kaçırdım. :)
Mechanix
02-11-2011, 12:44
belki size garip gelebilir ama benim aklima gelen mercedes w124 300e ler var..
motor gucu o kasada yetermi bilmam ama 124 kasanin bulunmayan parcasi yok gibi..
300 ler belki motor parcasinda biraz sknti cekebilirler ama net olarak bilmiyorum..
edit:
300e ler ms ile injeksiyona gecirilip, custom headers eksoz ve cold air intake ile yeterli olur diye aklima geliyor..
3litre hacim var nihayetinde, ama suspansiyon olarak ugrasmak gerekir saniyorumki, cok yatiyor cunki..
Bahsettiğin otomobillerin şasesinin bu spora uygun olduğunu düşünmüyorum.Kaldı ki bunun direksiyon sistemi var , süspansiyonu var vs vs Hangisi için hazır modifiye parçası bulacaksın ve kaç paraya mal olacak bunlar ? S13'ün alt takımını yapmak 4.000 TL tutuyor.Bu kolay otomobillerden biri.Mercedeslerde hazır parça olmadan kaça mal edilebilir bunlar ? Ki dediğim gibi , sadece iyi bir otomobilin alt takımının geliştirilmesinin bütçesini yazdım.Ya kötü bir alt takıma sahip bir otomobilin geliştirilmesi ?
Mechanix
02-11-2011, 12:45
mazda mx-5 hakkında da yazılmamış gibi :)
faydalı bilgiler elinize sağlık.
Haklısın , ekliyorum :)
erdem325
02-11-2011, 12:47
Bahsettiğin otomobillerin şasesinin bu spora uygun olduğunu düşünmüyorum.Kaldı ki bunun direksiyon sistemi var , süspansiyonu var vs vs Hangisi için hazır modifiye parçası bulacaksın ve kaç paraya mal olacak bunlar ? S13'ün alt takımını yapmak 4.000 TL tutuyor.Bu kolay otomobillerden biri.Mercedeslerde hazır parça olmadan kaça mal edilebilir bunlar ? Ki dediğim gibi , sadece iyi bir otomobilin alt takımının geliştirilmesinin bütçesini yazdım.Ya kötü bir alt takıma sahip bir otomobilin geliştirilmesi ?
ben ideal demedim zaten :)
yalnizca aklima geldi, mercedes icinde fikir almak istedim..
dogrudur alt takim vs dusunmedim ben..
Mechanix
02-11-2011, 12:48
En uygunu nedir peki, fiyat/bulunabilirlik/yedek parça açısından?
Şu an için en iyi alternatif BMW . Sırası ile de M3 , 325 ve 328.
Mechanix
02-11-2011, 12:54
Düzenlemişsiniz yazınızı. Ben 2008 yılında tıpkı buna benzer bir yazınızı okumuştum. O vakit 130 hp'nin yukarısı güce sahip her 3 serisi ile drift yapılabilir diyordunuz. Zaman içerisinde kendinizi geliştirmenizi samimiyetle takdir ediyorum.
130HP üzeri 3 serileri ile drift yapılıyor evet ama zor oluyor.Tıpkı AE86 da olduğu gibi.Daha iyi bir otomobil alın , daha kolay yapın.Mantık bu.
RX 7 amerika , ingiltere yada japonya da olsa keyifli bir otomobil.Ama burada cam fiskiyesine koyacak su hariç başka malzeme yok.A dan Z ye yurt dışından , modifiye ve yedek parça getirebilirim sorun olmaz dersen denenebilir.Ama bu yedek parçalar bazen arka cam , bazen diferansiyel olacaktır.Yağ filtresinden bahsetmiyorum.
Böyle zor otomobillerin en kötü tarafı şu , siz bu otomobillere para harcarsınız , sonunda bir gün bir iyi drift yapacağını düşünürsünüz ama o gün bir türlü gelmez.Sizde harcadığınız para ile öyle kalırsınız ortada.Bu arada diğerleri 10 defa antrenmana gitmiştir vs vs . Daha sonra satmak istediğinizde alıcı da bulamazsınız.
Yani Rx7'yi özetliyeyim sana , o arabayı kaçırdığına üzülme. :)
Mechanix
02-11-2011, 12:56
ben ideal demedim zaten :)
yalnizca aklima geldi, mercedes icinde fikir almak istedim..
dogrudur alt takim vs dusunmedim ben..
Bende ideal olur demedim zaten , hiç girmeyin diyorum Mercedes'e.
Peki mr2 hakkındaki görüşleriniz?
Bir de Altima'lar var. Çok uğraştırıyor sahibini bildiğim kadarı ile
Hatrı sayılır 350Z'de var drift için. Fakat siz Türkiye şartları için drift otomobili düşündüğünüz için (doğru olan da bu, muhalefet olmuyorum burada.) fiyatları dolayısı ile tercih sebebi olmayabilir.
by serçe
02-11-2011, 13:08
güzel bilgiler teşekkürler ...
Mechanix
02-11-2011, 13:08
Bir de Altima'lar var. Çok uğraştırıyor sahibini bildiğim kadarı ile
Hatrı sayılır 350Z'de var drift için. Fakat siz Türkiye şartları için drift otomobili düşündüğünüz için (doğru olan da bu, muhalefet olmuyorum burada.) fiyatları dolayısı ile tercih sebebi olmayabilir.
Altima'nın motor gücüne bir bak.Benim bildiğim 86hp falan olması lazım.Burda parçası da yok zaten.Deneyen oldu , ama benim size anlattığım gibi sonuçlandı.
350Z çok güzel bir otomobil , ama pahalı olduğundan tercih edileceğini sanmıyorum.Bir tek bizim vurdum duymaz Ali aldı 1 sene drifte geldi o kadar. :) Yoksa güzel bir alternatif.Arabayı alan servisten sıfırdan parça alıp almamayı umursamaz nasıl olsa.
MR2 de Ae86 ile aynı kaderi paylaşıyor.Ama esktra kötü tarafı , ortadan motorlu olması.Aracın dengesi istedğimiz gibi değil.Arkası fazla kayıyor.Bu yüzden de baya yavaş kalıyor.
timucintt
02-11-2011, 13:09
çok güzel özetler geçmişsin abi :) bende bir ara rx7 fc için uzun bir yazı yazacağım konu içinde sakıncası olmazsa ? :) çünkü o aracın ne kadar lanet birşey olduğunu paylaşmam laızm :)
Mechanix
02-11-2011, 13:13
Altima ile ilgili bu konuyu okuyabilirsiniz ;
Nissan Laurel Altima Drift Spec - Ceftima - (http://www.drifttr.com/forum/index.php?topic=1612.15)
initial-D
02-11-2011, 13:18
w124 kasa mercedes 300e
yada w201 190e 2,3-2,5?
yada turbolanmak üzere bir w124 yada w201?
Mechanix
02-11-2011, 13:40
w124 kasa mercedes 300e
yada w201 190e 2,3-2,5?
yada turbolanmak üzere bir w124 yada w201?
Piyasada 1 tane turbo uygulanmış W124 yada 201 varmı ? Sağlam mı şu anda ? Ne kadar para harcamış ?
Bence gereksiz deneysel işler bunlar.Eğer verdiğiniz örnek otomobiller ucuz bir çözüm değilse , proje yapmak için yanlış spordasınız.
mert abiye ne alım dedim (kafada sierra vardı ucuz diye ) gelen cevap
olm uğraşma 325 al :D
çok güzel konu gerçekten lazımdı böyle bi konu.bu süre önce bi s13 bulmuştum bende fiyatta anlaşamamıştık. iyiki de anlaşamamışız şu andaki maddi durumumla beni baya bi üzeceğini acı da olsa öğrendim. Drift olayınında bana çok uzak olduğunu anladım dolayısıyla. bigün s13 alırsam toplamak için almam yapılmış temizini alırım.
hedef küçülttüm bende e30 alıp köşe başlarında yanlıcam bi süre :D
Mechanix
02-11-2011, 14:54
M5 yada 350Z almadığınız sürece , üzerine para harcayacaksınız bu işi yapmak için.Bunları hesaba katın mutlaka bir araç alırken.
ondertopcu
02-11-2011, 16:06
Çok yararlı ve yerinde bilgiler, istekli arkadaşlar mutlaka dikkate almalı..
NoSaDdicT
02-11-2011, 17:45
Faydali bi topic olmus, elinize saglik...
bu yazacağımı mazur görün cidden merakımdan soruyorum, ve ciddi olarak soruyorum.
Sizce bir Tofaşla bu yola çıkılmaz mı_? Tr'de motoru güçlendirip, turbo ile sorunusuz 150 beygir güç alanlar duydum.araç zaten soyulunca 780kg kadar düşüyor. Hertürlü aracın malzemesi biraz uğraşla Tofaşlara uyabiliyor. Zaten hafif bir araç. Şaseyide uzman ellerde güçlendirilirse, difransiyel şanzumanda daha güçlüleri uyduruyormuş (ilk aklıma gelen Miafiori, Ford transit minibüste uyduran duydum) bu olmaz mı_? Hem Drift'e renk gelir hem değişik hemde yerli malı ile sempati kazanılır. Tabiki işin apaçi tarafıda varda, göz ardı etsek dielim.
parçalar ucuz, arac ucuz benimki bir hayal mi sizce_?
saygılar
onn_dear
02-11-2011, 19:05
Oncelikle guzel bilgiler tsk ederiz yalniz burada onemli bir noktada su;
Drift araci kullanan kisi eger baslangic asamasindaysa buna uygun arac tercih etmeli ornegin mersinde skyline ile direge patladilar guclu araci hrrkes zaptedemez
.
mr2 ile bol bol spin atılır drift pistinde :)
mert_leon
02-11-2011, 20:38
bu yazacağımı mazur görün cidden merakımdan soruyorum, ve ciddi olarak soruyorum.
Sizce bir Tofaşla bu yola çıkılmaz mı_? Tr'de motoru güçlendirip, turbo ile sorunusuz 150 beygir güç alanlar duydum.araç zaten soyulunca 780kg kadar düşüyor. Hertürlü aracın malzemesi biraz uğraşla Tofaşlara uyabiliyor. Zaten hafif bir araç. Şaseyide uzman ellerde güçlendirilirse, difransiyel şanzumanda daha güçlüleri uyduruyormuş (ilk aklıma gelen Miafiori, Ford transit minibüste uyduran duydum) bu olmaz mı_? Hem Drift'e renk gelir hem değişik hemde yerli malı ile sempati kazanılır. Tabiki işin apaçi tarafıda varda, göz ardı etsek dielim.
saygılar
bende merak ettim bunu :S
Elinize ağzınıza sağlık :)
"OHAAAA S15 NİYE YOOOK!!" diye bir çıkış yapacaktım,başlıkta "Türkiye'de" yazısını sonra gördüm.
eline sağlık mustafam. şu araç bu araç niye yoktan çok mustafa direk amaç odaklı yazmış bunu dikkate alalım bence. mesela motoru düzgün bir 3.25, 3.28 için yapçağınız diferansiyel ve coilover ilk etapta tatmin edecektir. bu da en mantıklı drift aracı seçimi ve en uygun maliyetli bir seçim olacaktır.
Peki BMW'de SC mi TC mi ?
MUTLU RAFİ
02-11-2011, 21:37
350 z az para harcanarak keyifli bir drift aracı elde etmek mümkündür derim ben drift amca mustafa :)
Mechanix
03-11-2011, 08:38
350 z az para harcanarak keyifli bir drift aracı elde etmek mümkündür derim ben drift amca mustafa :)
350Z 'e alacağın tek parça coilover , jantlar sende gani zaten :) direk drifttesin sonra.
Mechanix
03-11-2011, 08:41
saygılar
Valla Şahin işi biraz zor geliyor bana.Şasesini güçlendirme ile gene de yeterli rijitliğe geleceğini düşünmüyorum.Coilover yok zaten arabaya , yapma coiloverler ile bu iş yapılmıyor zaten. Direksiyon kutusu nasıl tepki verir ? Hadi diferansiyeli de kaynattın ama motor işi de sakat.150hp aldık diyelim , bir de işin dayanıklılık yönü var ki en önemli konulardan biri.
Yani özet olarak , biri yapsın ben kullanır yorumlarımı söylerim tarafsız olarak.
MUTLU RAFİ
03-11-2011, 08:41
350z 'e alacağın tek parça coilover , jantlar sende gani zaten :) direk drifttesin sonra.
o zaman ne yapıyoruz 350 z leri drifte uygun getirip yanlıyoruz haydi gençler 350 z almaya :d
Mechanix
03-11-2011, 08:43
Oncelikle guzel bilgiler tsk ederiz yalniz burada onemli bir noktada su;
Drift araci kullanan kisi eger baslangic asamasindaysa buna uygun arac tercih etmeli ornegin mersinde skyline ile direge patladilar guclu araci hrrkes zaptedemez
Drift eğitimi almadan bizim ile piste çıkamıyor arkadaşlar zaten.Bu bilgileri zaten sokakta drift yapabilmeleri için vermiyorum :)
Mechanix
03-11-2011, 08:45
Peki BMW'de SC mi TC mi ?
SC basit ama etkili , turbo meşakatli ama tatminden öldürücü. :) Nasıl cevap ?
Tabii burda bahsettiğim sanayi mantığı ile yapılan turbolar değil.Adamlar wastegate'in vakum hortumunu çekip turboyu iptal ettik biz , bu şekilde turbo çalışmaz diyorlar. Heheh.Süperdi bu laf gerçekten.
Ali Özdoğan
03-11-2011, 09:18
Bu altima 15 gün sonra coiloveri satılığa çıkarıp drift yapmakdan vazgeçmişti demi:D
mtahakorkmaz
03-11-2011, 09:39
200sx s14 her zaman istediğim araçlardan birisidir gerek görüntü gerek performans anlamında çok beğeniyorum ama yaşadığım şehir ve servis sıkıntısından dolayı yanaşamadığım araç :(
SC basit ama etkili , turbo meşakatli ama tatminden öldürücü. :) Nasıl cevap ?
Tabii burda bahsettiğim sanayi mantığı ile yapılan turbolar değil.Adamlar wastegate'in vakum hortumunu çekip turboyu iptal ettik biz , bu şekilde turbo çalışmaz diyorlar. Heheh.Süperdi bu laf gerçekten.
turbonun fişini çektik rodaj ettik baya iyi gidiyo hacı :D:D
Valla Şahin işi biraz zor geliyor bana.Şasesini güçlendirme ile gene de yeterli rijitliğe geleceğini düşünmüyorum.Coilover yok zaten arabaya , yapma coiloverler ile bu iş yapılmıyor zaten. Direksiyon kutusu nasıl tepki verir ? Hadi diferansiyeli de kaynattın ama motor işi de sakat.150hp aldık diyelim , bir de işin dayanıklılık yönü var ki en önemli konulardan biri.
Yani özet olarak , biri yapsın ben kullanır yorumlarımı söylerim tarafsız olarak.
çok teşekkür deerim samimi cevbınız için
Mükemmel yararlı bir konu olmuş.BmW her zaman Tercihimdir diğer araçlara göre daha az masraf yaptırır.Mustafa abi sen eli öpülesi bir insansın sizin sayenizde bir çok şey öğrendim.
academian97
30-11-2011, 23:58
Güzel konu, emeğinize sağlık,
Konu her ne kadar Türkiye ile sınırlı olsa da fikir olsun diye şuan bulunduğum macaristandan bir örnek verecem, macaristan diyip küçümsemeyin, 10 milyon ülke nüfusu İstanbuldan küçük ama adamların "Hungarian Drift Association" yani Macar Drift Kurumları var!!!
Bu linkte de drift klüplerini göreceksiniz, az-çok hangi arabalarla drift yaptıklarını anlarsınız...
Drifter.hu (http://www.drifter.hu/index2.php?m=3)
(google chrome ile açıp çeviri özelliğini kullanırsanız daha iyi olur)
Mehmet Gazihan
01-12-2011, 00:24
Konu harika..
E46 330D düşünüyorum.. Torku erken doldurup fazla devir cevirmeden cizgimi koruyabilirmiyim.. çok merak ettiğim bi konu. ona gore araç secicem.. 4 kapı olsun istiyorum baska amaclarada hizmet etmesi bakımından.. illede coupe mi dersiniz ?
ortalama 280hp 600nm civarında olacak, ilk işim LSD difr. hid.hand brk.
Konu harika..
E46 330D düşünüyorum.. Torku erken doldurup fazla devir cevirmeden cizgimi koruyabilirmiyim.. çok merak ettiğim bi konu. ona gore araç secicem.. 4 kapı olsun istiyorum baska amaclarada hizmet etmesi bakımından.. illede coupe mi dersiniz ?
Polo'dan sonra yine yapılmayan için adım atıyosun tebrik ederim.
Polo Tdi ile Drag :)
330d ile Drift :)
Konu cok iyi.
Drift yapmadim hic biriyle sizin kadar hardcore ama kendi tecrubelerimden taviseyem sudur ki BMW dusunenlere;
Kesinlikle e34 525 veya ustunu tercih etsinler. 535 ozellikle tork egrisi, dayanikliligi, sasi ve karoserin saglamligi, BMW de mihenk tasi gibidir. Herhalde BMW;nin yedek parcada en fazla zarar ugradigi kasa e34'tur :) Tas gibiler gercekten
e36'da ise hem cebinize hem de zamaniniza en uygun olan 3.25 en idealidir. Vanossuzsa kaymaklidir gercekten. Makine bildigin ölmüyor :) M3 kadar bir sey oldugu zaman uzmez ve ayar gerektirmez.
Mechanix
01-12-2011, 09:03
Konu harika..
Yurt dışında 2-3 tane gördüm dizel drift aracı.Ama ne kadar keyifli olur bilmiyorum.Motoru geçersek , coilover ve kilit ile ilk adımı atmış olursun dediğin gibi.
Mehmet Gazihan
01-12-2011, 21:25
Polo'dan sonra yine yapılmayan için adım atıyosun tebrik ederim.
Polo Tdi ile Drag :)
330d ile Drift :)
Sence nası olur..
Şu drift boyunca arkasından duman eksik olmayan spec olurmu acaba..
Mehmet Gazihan
01-12-2011, 21:27
Yurt dışında 2-3 tane gördüm dizel drift aracı.Ama ne kadar keyifli olur bilmiyorum.Motoru geçersek , coilover ve kilit ile ilk adımı atmış olursun dediğin gibi.
Coiloverdaki amac fazla esnetmemek mi ?
Kamber kit gerekirmi ?
1998corsa
01-12-2011, 22:42
opel omega 2.5 lar ıcın ne dusunursunuz acaba??
Mechanix
05-12-2011, 09:17
Coiloverdaki amac fazla esnetmemek mi ?
Kamber kit gerekirmi ?
Coilover'ın amacı arabanın süspansiyonunu geliştirmek.Ağırlık merkezini aşağı almak ve tabii ki yatmayı engellemek.Bu size direksiyon kontrolü olarak geri dönüyor.
Bmw'lerde kamber önde coiloverdan , arkada alt kollardan ayarlanıyor.Evet kamber de lazım.Driftte otomobillerin hiç düz gitmediğini unutmamak lazım.Viraja giren otomobil içinde kamber kesin olarak gereklidir.
Mechanix
05-12-2011, 09:18
opel omega 2.5 lar ıcın ne dusunursunuz acaba??
Driftten çok uzak olduğunu düşünüyorum , hantal , parçası yok , motor gücü yetersiz vs vs .
İbrahim Erdem
05-12-2011, 23:49
kuş serisi konuşulmuş ama bence güzel bir seçenek olmazmı? zira parça servis sorunu yok herşeyi ucuz örneğin motor kırma derdi olmaz. ya da diğer pahalı arkadan iterlere göre daha acımasızca sürebiliriz.Bence mantıklı geliyor.
Mechanix
06-12-2011, 11:23
Onu da sen yap biz görelim valla artık . :)
capreolus
06-12-2011, 13:17
Altima'nın motor gücüne bir bak.Benim bildiğim 86hp falan olması lazım.Burda parçası da yok zaten.Deneyen oldu , ama benim size anlattığım gibi sonuçlandı.
Altima ile ilgili bu konuyu okuyabilirsiniz ;
Nissan Laurel Altima Drift Spec - Ceftima - (http://www.drifttr.com/forum/index.php?topic=1612.15)
Mustafa öncelikle verdiğin değerli bilgiler için çok teşekkür etmek istiyorum. Benim deneyimlerimi bu işe başlama arifesindeki arkadaşlara aktardığın için çok teşekkür ederim. Konuyu yeterince açıklamışsın Altima üzerine söyleyecek bir kelime yok artık..
Bu altima 15 gün sonra coiloveri satılığa çıkarıp drift yapmakdan vazgeçmişti demi:D
15 gün sonra değil ama bir yıl sonra evet, sebepleri de yukarıda mustafanın verdği linkte detaylı olarak yazılı ;)
Mechanix
12-12-2011, 10:12
kuş serisi konuşulmuş ama bence güzel bir seçenek olmazmı? zira parça servis sorunu yok herşeyi ucuz örneğin motor kırma derdi olmaz. ya da diğer pahalı arkadan iterlere göre daha acımasızca sürebiliriz.Bence mantıklı geliyor.
Konuyu okumadan mesaj yazmışsın . Sorduğun sorunun cevabı vardı zaten.
Mechanix´isimli üyeden Alıntı
Elinize sağlık çok faydalı bir paylaşım olmuş...
bosphorus34
21-12-2011, 18:26
evolation veya impreza sti olamaz mı?
GorkemCosgun
07-01-2012, 13:56
Burda bmw 1 serisi eksik mustafa sizde bi ara vardı onunla ilgili gorusleriniz nedir?
o 1 serisi mertin gunluk arabasıydı gırgırına bi iki cıkarmıstı pistte
Güzel bilgiler elinize sağlık geçen gün mecidiyeköy fulyaya inen yolsa bir s14 gördüm volk jantlar vardı arka tampon yok çok hoş duruyordu drift spec gibi param olsa alabileceğim araç serisidir :D
vallaha yazdığın araçları okudum da
zaten s2ooo alıp o paraları verip dirft için mahvedicek insan cok az
tabiki bmw zebil gibi kesinlikle ve uygun rakamı oldugundan insanlar bmw secıyor
S2000'i drift için mahvetmek mi. S2000 drift için uygun değil ki. RX8 olsa tmm o uygun ama oda masraflı.
Çok faydalı bir paylaşım olmuş.. Teşekkürler..
e36 3.23 ti compact ?
subaru awdnin ön akstan ayrılarak rwd yapılması ?
abi bu iki araç hakkındaki görüşlerini alabilirmiyi ?
özellikle e36 compact hakkında .3.18ti compacta bu soruya dahil olabilir
hondafit
02-02-2012, 18:36
peki güçlü bir cressida nasıl olur drift için mustafa abi?
fiyatları normal seviyelerde ama parça sıkıntısı var mı bilmiyorum ayrıca coilde sorun olabilir herhalde
oytun200sx
02-02-2012, 19:39
e36 3.23 ti compact ?
daha önce antremanlara katılmış 3.18ti vardı.sanırım stok haldeydi.gayet tatminkar bir performansı varmış gibi görünüyordu.videosu mevcut hatta.
http://www.streetfire.net/video/daily-drive-318ti-compact-drifting_636852.htm
edit:link düzeltildi.
hocam videp goruntulemıyor lınk yazarmısn ?
1998corsa
02-02-2012, 22:37
Nissan 200SX 1.8 Turbo 1993 Model 16.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Beyaz renk - 72229904
bu arac hakkında bır bılgısı olan war mı arkadaslar. daha oncekı ılanında motoru yapılmıstı ama genede yag yakmaya dwm edıyodu alınır mı alınmaz mı ? bılen soran eden yardımcı olucak arkadaslar warsa sewınırım
peki güçlü bir cressida nasıl olur drift için mustafa abi?
fiyatları normal seviyelerde ama parça sıkıntısı var mı bilmiyorum ayrıca coilde sorun olabilir herhalde
İmkan ve maddi imkan doğrultusun da çok güzel olur.Olmaz diye birşey yok zaten yeterki yukarıda yazdıklarım olsun....
Mechanix
06-02-2012, 18:21
evolation veya impreza sti olamaz mı?
4 çeker ile bizim bahsettiğimiz şekilde drift söz konusu değil.
Bu arabaları arkadan itiş yapacak kadar bütçe koyarsan ortaya neden olmasın.Ama ucu açık tabii bu harcamaların.
Mechanix
06-02-2012, 18:24
e36 3.23 ti compact ?
Paylaşılan video da arabayı ben kullanıyorum.Misal bu araç üzerinden gidersek , yağmurlu hava da 2. viteste drift yapabiliyordu.Ama kuruda keyif vermiyordu pek.Bu yüzden büyük hacimli motorlar tercih ediliyor zaten.
Compact serisi bana kalırsa iyi bir tercih , parça sıkıntısı da yoksa 6 silindirli modelleri iş yapar.
psikolojikdeli
06-02-2012, 19:09
böyle bir araç yapmak isterken okadar soru çıkıyor ki ortaya sadece basit olarak şunları eklemek isterim
motor, yedek parça, usta
bunları bir göz önüne alın
japonyada adamların nissan yapması gayet normal zebille sizde bu ülkede ne zebilse ondan kullanırsanız okadar rahat edersiniz, bu iş yapılacaksa çok fantazi yapmaya gerek yok tabi bütçe meselesi oda neyse çok uzattım kısaca bir nissancı olarak bmw diyorum
ortalama araçların parça bekleme tabiri yanlış olmasın yatma sürelerine bakın birde servislere bir telefon edin bakalım yağ pompası su pompası lazım fiyat ve zaman isteyin nissanın genelde 1 ay sonra bmw in 15 dakika sonra elinizde olur :)
Gayet güzel bir yazı olmuş
Sormak istediğim soru
E36 larda herhangi bir şasi takviyesi/güçlendirme önermemişsiniz.
Ama E46 serilerinde bunu önermişsiniz, aslında daha eski olan kasanın daha çok şasi güçlendirmeye ihtiyacı yok mudur? (bkz. Metal yorgunluğu) E36 kasa nereden baksanız 10-15 yaşında arabalar çünkü.
Ya da şöyle sorayım, E46 nın şasisi çok mu dayanıksız E36 ya göre?
Teşekkür ederim.
bosphorus34
07-02-2012, 20:44
çok sağolasın abi bayadır arıyodum ben bunun cevabını tokyo drifttede vardı hatırlarsanız.birkaç videoda daha gördüm imprezaların drift yaptıpını o yüzden iki 4WD sorayım dedim.demekki çeviriyorlarmış arabaları RWDye.Yine çok sağolasın..:heyoo:
çok sağolasın abi bayadır arıyodum ben bunun cevabını tokyo drifttede vardı hatırlarsanız.birkaç videoda daha gördüm imprezaların drift yaptıpını o yüzden iki 4WD sorayım dedim.demekki çeviriyorlarmış arabaları RWDye.Yine çok sağolasın..:heyoo:
Bu konuda Mustafa abi cevap vermişti.Verdiği cevap şu bu araçlarla drift yapabilmek için 50.000$ harcanması gerektiğini söylemişti.sen en iyisi bmw al e36 mantıklı e30lara hiç bulaşma bir özelliği kalmadı.Zaten ilk konuyu incelediysen japonlara hiç bulaşmayın diyor paran bütçen varsa bir şey diyemeyiz
bosphorus34
08-02-2012, 19:11
görünüşe göre en ideal seçenek bmw.keşke bir kaç yaygın japonda olsaydıda seçim yapabilseydik.abi bide hyundai gen coupe var onun hakkında bir yorum alabilirmiyiz ???
görünüşe göre en ideal seçenek bmw.keşke bir kaç yaygın japonda olsaydıda seçim yapabilseydik.abi bide hyundai gen coupe var onun hakkında bir yorum alabilirmiyiz ???
Bahsettiğin araç güzel ama çok pahalı bir araç bir önceki mesajda dediğim gibi paran varsa bir şey diyemeyiz.Bmw her zaman iyidir istersen özelden konuşalım
cetinkaya55
08-02-2012, 20:35
Çok güzel bir konu bilgiler için çok teşekkürler,bu arada sormak istediğim ascona b ile neler yapılabileceğim.Çünkü bu konuda bir proje hazırlığı içindeyim diyebilirim.Konu içerisnde e30 tavsiyesini görünce çokta olmazmış gibi gelmedi bana,ne dersiniz? örnğin:
Opel Ascona 400 turbo VS BMW M3 E30 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=oP0xa77jCxo)
Çok güzel bir konu bilgiler için çok teşekkürler,bu arada sormak istediğim ascona b ile neler yapılabileceğim.Çünkü bu konuda bir proje hazırlığı içindeyim diyebilirim.Konu içerisnde e30 tavsiyesini görünce çokta olmazmış gibi gelmedi bana,ne dersiniz? örnğin:
Opel Ascona 400 turbo VS BMW M3 E30 - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=oP0xa77jCxo)
e30da olabilir ama piyada bulunan e30ların çoğu pert kazalı yanlanmış olarak bulursunuz e30da olabilir orada yazıldığı gibi güçlendirilmeli diyor e36 alsanız daha mantıklı olur.Ama bense bir bmw klasiği olan e21 ile drift yapmak paha biçilmez
cetinkaya55
08-02-2012, 22:26
e30da olabilir ama piyada bulunan e30ların çoğu pert kazalı yanlanmış olarak bulursunuz e30da olabilir orada yazıldığı gibi güçlendirilmeli diyor e36 alsanız daha mantıklı olur.Ama bense bir bmw klasiği olan e21 ile drift yapmak paha biçilmez
Bmw dediniz gibidir ancak ben opel ascona'yı sordum e30'a çok muadil gibi,derim
Mechanix
29-02-2012, 19:52
"Şahin , Doğan hatta Kartal olur mu ? " diyen arkadaşlarımız , kimsenin denemediğini yaptık ve Kuş serisinden bir araç hazırladık.Eksiklerini antrenman sonrası göreceğiz.Şimdilik durumunu görmek için videoya bakabilirsiniz ;
http://www.techturkey.com/forum/videolar/113598-angry-bird-kartal-launch-control.html
DaRkNeSs-
29-02-2012, 21:31
"Şahin , Doğan hatta Kartal olur mu ? " diyen arkadaşlarımız , kimsenin denemediğini yaptık ve Kuş serisinden bir araç hazırladık.Eksiklerini antrenman sonrası göreceğiz.Şimdilik durumunu görmek için videoya bakabilirsiniz ;
http://www.techturkey.com/forum/videolar/113598-angry-bird-kartal-launch-control.html
ya vallaha geyik yapıyosunuz sanıyordum ama değilmiş :D
video başlayınca kahkaha attım :D
videoda sağ koltuktaki kim? :)
araç kimin :D
Mechanix
29-02-2012, 22:38
Sağ koltuktaki mert , kullanan sword murat.Arabanın sahibi önemli değil :D
DaRkNeSs-
29-02-2012, 23:09
Sword murat abiyi tanıyorum biraz tipi değişmiş görmeyeli :D
mert dediğiniz mert bilaloğlu mu?sarı m3?
birader siz bu işi hakkaten keyif alarak yapıyorsunuz,çektiğiniz videolara da sirayet ediyor.
geçen drag videosunda da çok güldüm kendi yorumlarınızı katmışsınız viideoya
bunda da angry birds çalmaya başlayınca bide kartalı görünce kahkahayı patlattım :)
bosphorus34
01-03-2012, 15:16
keşke şahin yada doğan olsaydı:S
keşke şahin yada doğan olsaydı:S
Zoru seviyolar bence :D
Mechanix
01-03-2012, 16:26
Zoru sevdiğimizden değil değil ya , sabah çıktılar burdan Mert ile Şahin alıp gelicez diye , Kartal bulmuşlar Kartal almışlar . Bu kadar :) Hehe
Mert= mert bilaloğlu evet .
Biz işimizi bitirene kadar ne kadar ciddiysek , iş bitince de o kadar sapıtıyoruz.Ondan oluyor hepsi :)
Konuyu dağıtmayalım.Şahin/Kartal/Doğan dan drift aracı olurmu test ediyoruz.Yakın zamanda sonuçları yazarım.
kuş serisinde coilover olmadığından drift yapmanın zor olacağından bahsetmiştiniz. kartal için ne düşünüyosunuz?
kuş serisinde coilover olmadığından drift yapmanın zor olacağından bahsetmiştiniz. kartal için ne düşünüyosunuz?
uydurulur hacı custom olur vs , olmaz diye birşey yok ki :) yeterki amaç o olsun :D
uydurulur hacı custom olur vs , olmaz diye birşey yok ki :) yeterki amaç o olsun :D
toplumsal bi sorunla karşı karşıyayız demektir bu :D
ygtkrmdnz
01-03-2012, 21:17
Bir e30 da bize lazim en acilinden projelik turbo dusunuyoruz drift amacli :D
Coilover halledilir, bi şekilde uydurur jdm :)
erdem325
01-03-2012, 22:40
kus gurubundan drift arabasi olur derseniz tr de patlama olur bu drift isinde benden demesi :D
Zoru sevdiğimizden değil değil ya , sabah çıktılar burdan Mert ile Şahin alıp gelicez diye , Kartal bulmuşlar Kartal almışlar . Bu kadar :) Hehe
Mert= mert bilaloğlu evet .
Biz işimizi bitirene kadar ne kadar ciddiysek , iş bitince de o kadar sapıtıyoruz.Ondan oluyor hepsi :)
Konuyu dağıtmayalım.Şahin/Kartal/Doğan dan drift aracı olurmu test ediyoruz.Yakın zamanda sonuçları yazarım.
Eğer olursa drifte iyi cevap verirse iyi bir seçenek olabilir
Mechanix
02-03-2012, 10:56
Konuyu geyiğe bağlamayalım arkadaşlar.Kartalın konusunu açınca orda konuşuruz bunları.Şimdilik deneme aşamasındayız sonuçta.
darkmoon
02-03-2012, 10:59
geçen driftworks diye bir sitede bir arkadaş starter olarak drift aracı sormuş ordakilerde volvo 340 -360 ford sierra önermişdi sierra türkiyede varda diğerleri varmı bilmiyorum..
Mechanix
02-03-2012, 11:10
Türkiye de varmı acaba ? dediğiniz bir aracın , Türkiye de iyi bir drift aracı olması mümkün değil.Çünkü acaba varmı , kaç tane var dediğimiz araç çok az sayıda olduğundan yedek parçası , ustası yoktur.Modifiye parçası zaten hazırda yoktur.Bu yüzden son tercih olarak düşünebilecek araçlar listesine koyabiliriz onları.Kuş serisi bile onlardan önce gelir bizim listemizde.
darkmoon
02-03-2012, 11:20
o zaman taunusdan olur hem parçası hala var hem sudan ucuz 100-200 tl arası kaporta parçalarının fiyatı :) hem ustası bolcana var :)
muhtesem bir konu olmus elınıze saglık 325 biraz modifiye edilmiş arabamız var yalnız bu lsd malesef yok en kısa yolu kaynakmı sızce
Eğer olursa drifte iyi cevap verirse angaralı kroları şahinci yancıları tıplayıp drift çekelim olmazmıydı:D
kroları ? derken nası bi laf
Mechanix
02-03-2012, 17:28
o zaman taunusdan olur hem parçası hala var hem sudan ucuz 100-200 tl arası kaporta parçalarının fiyatı :) hem ustası bolcana var :)
Of yoruldum gerçekten ...
Mechanix
02-03-2012, 17:29
muhtesem bir konu olmus elınıze saglık 325 biraz modifiye edilmiş arabamız var yalnız bu lsd malesef yok en kısa yolu kaynakmı sızce
Evet en ucuz basit yol kaynak .
:)
Maxo , laflarına dikkat et.
kroları ? derken nası bi laf
arkadaşım neyse özür tahrik edici mesaj yazdım kusura bakma sileyim
Bir e30 da bize lazim en acilinden projelik turbo dusunuyoruz drift amacli :D
http://www.techturkey.com/forum/members/2434-eray-yumsel.html
Mechanix
03-03-2012, 11:39
Sierrayı soran arkadaşlar , ilk sayfaya bakabilir.Konuyu okumadan aynı şeyleri sormayalım lütfen.
bosphorus34
03-03-2012, 11:51
Of yoruldum gerçekten ...
haha :D işte burda yarıldım :D
ygtkrmdnz
03-03-2012, 11:56
http://www.techturkey.com/forum/members/2434-eray-yumsel.html
ilk kapı eray abi zaten belki 2. bir seçenek daha çıkar
volvoların eski modellerinde arkadan itişli araçlar mevcut yurtdışında bu araçlar ile oynayanlar var orataya güzel görüntüler çıkıyor ülkemizdede bu şekilde volvolar ile oynanabilirmi , neler yapılması gerekir
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427370_339671559410939_291849910859771_1061319_472 592369_n.jpg
volvoların eski modellerinde arkadan itişli araçlar mevcut yurtdışında bu araçlar ile oynayanlar var orataya güzel görüntüler çıkıyor ülkemizdede bu şekilde volvolar ile oynanabilirmi , neler yapılması gerekir
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/427370_339671559410939_291849910859771_1061319_472 592369_n.jpg
Türkiye de varmı acaba ? dediğiniz bir aracın , Türkiye de iyi bir drift aracı olması mümkün değil.Çünkü acaba varmı , kaç tane var dediğimiz araç çok az sayıda olduğundan yedek parçası , ustası yoktur.Modifiye parçası zaten hazırda yoktur.Bu yüzden son tercih olarak düşünebilecek araçlar listesine koyabiliriz onları.Kuş serisi bile onlardan önce gelir bizim listemizde. Mechanix abi bunu demiş galiba zaten o araçla hiçte hiç uğraşılamaz.
Mechanix:Sierrayı okudum motorları çok sıkıntılı yedek parçası bile yokmuş.Yedek parça işleriyle uğraşan arkadaşım söyledi.Swap yaparsanız olur dedi
E36 318ti compact alip E30 kilitli diff taksak 143 hp eglenceli olur mu? M3 kadar yan gidemesek de kotu olmaz heralde :)
Konuyu geyiğe bağlamayalım arkadaşlar.Kartalın konusunu açınca orda konuşuruz bunları.Şimdilik deneme aşamasındayız sonuçta.
inşallah öncü olursunuz, çok istiyorum Türk malı bir araçla yurtdışındakilere olabilirliğini göstermek ve en düşük maliyetle bilinçli drifti yaygınlaştırabilmek...
z4 3.0 için de durum z3 gibi mi? (kontrolü zor) yoksa lsd ile drifte uygun hale gelir mi?
musti saklamana gerek yok...
Arkadaslar kartalin sahibi benim hani su m5 e pembe sekiller yapip sevilmeyen insan =)
evet bir turk arabasindanda drift arabasi yapilabilecegine inandik ondan dolayi ben onculuk yaptim gittik aldik bitane ve gelistirmeye calisiyoruz olurda basarabilirsek soforlerden maddiyati elverenlerin benimle bunu yapicagini ve yurtdisindaki drift videolari gibi carpa carpa drift yapabiliceimiz bi ortam yaratmak istiyoruz
cunku gercekten sponsorlarimiz olmadigi icin ve insanlar araclarina cok emek ve maddiyat harcadigi icin korkarak drift yapmaktan SIKILDIK...
sirada carpa carpa drift yapmak var hazirmisiniz?
oytun200sx
04-03-2012, 11:08
z4 3.0 için de durum z3 gibi mi? (kontrolü zor) yoksa lsd ile drifte uygun hale gelir mi?
bu konu ile ilgili michael essa yı araştırmanızı öneririm. :icon_tup:
Mechanix
04-03-2012, 19:14
bu konu ile ilgili michael essa yı araştırmanızı öneririm. :icon_tup:
Essa da ki bütçe varsa neden olmasın ?
Ne gerekli drifte hazırlamak için, yoksa s2000 gibi drifte uygun değil mi? ya da z3 gibi mi?
Ne gerekli drifte hazırlamak için, yoksa s2000 gibi drifte uygun değil mi? ya da z3 gibi mi?
ilk konuya yazmış cevabını
Mustafa abi:Sierra nasıl araç? sierra hakkında yazdıklarınızın hepsini okudum fakat kafamda soru işaretleri oldu drift için alınabilir ve yürütülebilirmi?
Arkadaslar kartalin sahibi benim hani su m5 e pembe sekiller yapip sevilmeyen insan =)
evet bir turk arabasindanda drift arabasi yapilabilecegine inandik ondan dolayi ben onculuk yaptim gittik aldik bitane ve gelistirmeye calisiyoruz olurda basarabilirsek soforlerden maddiyati elverenlerin benimle bunu yapicagini ve yurtdisindaki drift videolari gibi carpa carpa drift yapabiliceimiz bi ortam yaratmak istiyoruz
cunku gercekten sponsorlarimiz olmadigi icin ve insanlar araclarina cok emek ve maddiyat harcadigi icin korkarak drift yapmaktan SIKILDIK...
tebrik ederim böyle bi proje için mustafada zaten gerekeni yapıyodur :)
bu zamana kadar hangisi olmadıda kartal olmasın çoıkda güzel keyifli olur bence çoğu kişinin hayali :D merakla beklemedeyim çarpışan drift de eğlence tavan yapar :D
inşallah herşey istediğiniz gibi olur; yaygınlaşır ve keyifle ÇARPA KIRA eğleniriz, öğreniz drifti :)
Saygılar
oytun200sx
04-03-2012, 23:44
z4 gibi bi araba için soruyosa vardır bi bildikleri heralde. :)
ilk konuya yazmış cevabını
Mustafa abi:Sierra nasıl araç? sierra hakkında yazdıklarınızın hepsini okudum fakat kafamda soru işaretleri oldu drift için alınabilir ve yürütülebilirmi?
Yanlış anladın galiba. bmw z4 3.0 için sordum.
"Ne gerekli drifte hazırlamak için, yoksa s2000 gibi drifte uygun değil mi? yoksa durum z3 gibi mi?"
Çarpa çarpa drifti umarım yapabiliriz. M5 e gelince beğenmeyenlerin ve pembe vinly yaptın diye seni sevmeyenlerin yaptıkları araçları ve kendi kişiliklerini çok merak ettim.:icon_wack Son antrenmana kız arkadaşımla geldik, o da ben de çok beğendik. Pilotajda harikaydı. Tebrik ediyorum seni.
Low-Rider
05-03-2012, 07:26
Çarpa çarpa drifti umarım yapabiliriz. M5 e gelince beğenmeyenlerin ve pembe vinly yaptın diye seni sevmeyenlerin yaptıkları araçları ve kendi kişiliklerini çok merak ettim.:icon_wack Son antrenmana kız arkadaşımla geldik, o da ben de çok beğendik. Pilotajda harikaydı. Tebrik ediyorum seni.
Sanane milletin kişiliğinden?Birinin yaptığı birşeyi beğenmek zorunda mı herkes?.
Kraldan çok kralcı olmayın
Ben beğenmedim evet rezil etmiş m5'i,bir çok kişide benim gibi düşünüyor ama doğrularıda söylemek gerek..
bosphorus34
05-03-2012, 18:16
Sanane milletin kişiliğinden?Birinin yaptığı birşeyi beğenmek zorunda mı herkes?.
Ben beğenmedim evet rezil etmiş m5'i,bir çok kişide benim gibi düşünüyor ama doğrularıda söylemek gerek..
sana bi yönden katılıyorum.renkler ve zevkler tartışılmaz. ama sert olmayalım lütfen çok yararlı bir konuyu kavga konusuna çevirmeyin.:icon_wack
Hatta o aracı bmwteamda çok eleştiren vardı.Musa abi zevkine isteğine göre yapmış
Emeklerinize sağlık olmaz diye birşey yok çabalamak biraz da maddiyat ile alakali birşey.Her zaman söylerim olmaz diye birşey yoktur derim her zaman.....
Pardon ama, adam arabayi yaparken sana sordumu "ya begendinmi guzel olmusmu" diye? Sormadiysa senin bana dedigin gibi "Sanane ozaman adamin yaptigi arabadan" diye bir cevap hakki dogar. Kisilik konusunuda adamin yaptigi arabayi begenmedi diye adami sevmeyenlere soylemistim ben neden alindigina anlam veremedim.
Ayrica birseyi duzgun, guzel yapan insani tebrik etmek kraldan cok kralcilik olarak algilaniyorsa kraldan cok kralcida olabilirim.
Low-Rider
09-03-2012, 18:16
Pardon ama, adam arabayi yaparken sana sordumu "ya begendinmi guzel olmusmu" diye? Sormadiysa senin bana dedigin gibi "Sanane ozaman adamin yaptigi arabadan" diye bir cevap hakki dogar. Kisilik konusunuda adamin yaptigi arabayi begenmedi diye adami sevmeyenlere soylemistim ben neden alindigina anlam veremedim.
Ayrica birseyi duzgun, guzel yapan insani tebrik etmek kraldan cok kralcilik olarak algilaniyorsa kraldan cok kralcida olabilirim.
Arkadaşım boş konuşuyorsun.
Arabayı yaparken bana sormadı güzel mi çirkin mi diye sana sordu mu?Umrumda da değil güzeldir çirkindir kendi malı benim umrumda değil
Sen burda beğenmeyenlerin kişiliklerine laf edemezsin psikologmusun sen herkesi çözdün bir anda?
Üstteki arkadaş doğru söylüyor.Adamın illaha gelip soracak hali yokki güzelmi çirkinmi diye? Adam kendi isteğine zevkine göre yapmış.Sende yapsan çevrenden çok eleştiri almazmıydın
Trance-R
09-03-2012, 19:34
peki birşey soracağım ; E21 323i ile birşeyler yapılabilir mi ?
kilit dif,hafifletme,slickler filan ...
konu kirlenmemesi açısından ; ö.m bekliyorum :)
affederseniz slickle ne yapacaksınız? diğer konu ise parçası az aftermarket, uğraşmaya değcek gerçek bir ucuz drift aracı olmayabilir e30 daha mantıklı olur gibi sanki. bütçeyle alakalı tabi herşey, belki aftermarket parçası e30la aynı civarlarda bile olabilir ama tabi kasa olarak e30 daha iyi olur gibi gözüküyor.
affederseniz slickle ne yapacaksınız? diğer konu ise parçası az aftermarket, uğraşmaya değcek gerçek bir ucuz drift aracı olmayabilir e30 daha mantıklı olur gibi sanki. bütçeyle alakalı tabi herşey, belki aftermarket parçası e30la aynı civarlarda bile olabilir ama tabi kasa olarak e30 daha iyi olur gibi gözüküyor.
Zaten e21'rin tek özelliği bulunup restore edilip yıllarca saklanacak araç olmasıdır.Hiç uğraşılmaya değmez.Bmw alınırsa e36 veya e34 kasa çok iyi bir seçenek Nissan 200sx'de olabilir drift için
e30 325 mi e34 525 mi daha mantıklı ?
Trance-R
25-03-2012, 15:22
birşey yapmadan önce fikir edinmek iyidir sağolun...
fakat ; kasa hafifliği ve motor gücü ele alınırsa güzel bir sonuç çıkabilir düşüncesindeyim.
ayrıca ; e30 tabikide çok elverişli drift için...
e30 325 mi e34 525 mi daha mantıklı ?
Bmw olarak e34 5.25 tabiki.e30'zu listeden çıkart.Piyasada adam gibi bir tane e30 yok.Hepsi apaçi yancı çıkması ona para vereceğine git e34 5.25 al daha iyi zaten e34 kasa gelmiş geçmiş bmw'nin en iyi güvenlikli en donanımlı kasalarından birisi zamanında ödüle doymuyordu araba
Mechanix
25-03-2012, 20:56
Maxo yorum yazma sen lutfen . Bu araclara sahip olmamaıs , kullanmamıs kisiler fikir verirse yanlıs yonlendirmis olursunuz insanları.
525 daha uygun rakamlara bulunuyor , drift icinde uygun. E30 daha hafif ve daha keyifli , ama piyasa fiyatları yuksek. İcine hangisi siniyorsa onu alabilirsin.
nemonomani
22-05-2012, 10:18
Bmw olarak e34 5.25 tabiki.e30'zu listeden çıkart.Piyasada adam gibi bir tane e30 yok.Hepsi apaçi yancı çıkması ona para vereceğine git e34 5.25 al daha iyi zaten e34 kasa gelmiş geçmiş bmw'nin en iyi güvenlikli en donanımlı kasalarından birisi zamanında ödüle doymuyordu araba
Dostum apaçi ve yancı çıkması ne oluyor insanların zevkleri seni niye bukadar sitemkar etmişte her yorumunda insanlara apaçi kro vs. ithamlarda bulunuyorsun. Bak dostum bir abimizin imzasında gördüğüm ve çok hoşuma gden bir cümle var
ELEŞTİRİ GİZLİ HAYRANLIKTIR :hahaha:
nemonomani
22-05-2012, 10:21
Maxo yorum yazma sen lutfen . Bu araclara sahip olmamaıs , kullanmamıs kisiler fikir verirse yanlıs yonlendirmis olursunuz insanları.
525 daha uygun rakamlara bulunuyor , drift icinde uygun. E30 daha hafif ve daha keyifli , ama piyasa fiyatları yuksek. İcine hangisi siniyorsa onu alabilirsin.
Abi senin sukunetinede gerçekten hayran kaldım çok sabırlısın insanların bilgi sahibi olması için gerçekten emek harcıyorsun tebrik ediyorum ve saygılarımı sunuyorum.Aracım ve ben drifte pek uygun karakterler değiliz ama yapabileceğim bir şey varsa öm den emret arzular şelale.
nemonomani
22-05-2012, 10:55
Üst üste mesaj atıorum kusura bakmayın mechanix abicim çok hoşuma giden bir araç var mb190 bu araç drifte uygunmudur parçası çok fazla var sanayide anlamayan adamda yok lsd varmı bilmiyorum ama bolt on olarakta yut dışında bir çok modifiye parçası var
Mechanix
22-05-2012, 11:38
Denemediğimiz araçlar için sadece tahmin yürütebiliyorum. Mercedes de lsd olmuyor. Kaynatılır kullanılır orası sorun değil. Ama modifiye parçası üretiliyormu onun hakkında bilgim yok. Olsa bile zor bir araç olacağını düşünüyorum. Motor gücüde kasasının ağırlığına göre yetersiz kalacaktır.
ALPER-VNS
22-05-2012, 14:37
ben beğenmedim arabalarıma bakabilirsin konularımdan.. kişiliğimi de feyşpuktan ekle alper aydil diye öğrenirsin.. niye merak ettin onu merak ettim ben de.. beğenmedik diğe kişiliksiz mi olduk zevksiz mi.. hayırdır?
nemonomani
22-05-2012, 16:37
Denemediğimiz araçlar için sadece tahmin yürütebiliyorum. Mercedes de lsd olmuyor. Kaynatılır kullanılır orası sorun değil. Ama modifiye parçası üretiliyormu onun hakkında bilgim yok. Olsa bile zor bir araç olacağını düşünüyorum. Motor gücüde kasasının ağırlığına göre yetersiz kalacaktır.
şimdi araştırdım 2.3 amg modellerde orjinalinde lsd var şimdi fikrin nedir abi 2.3 136 hp standart hali bunların dışında aracın amg versiyonlarının tamamında lsd var bunun dışında ilk seri cosworth motorların orjinal i 186 hp bunlardanda çok sayıda var bunun dışında tr de 2.5 evo olanları var onlardada lsd var ama rakamları beygirlerden daha hızlı yükselmiş fiyatlar € üzerinden 2.5 2.6 gibi seçenekleride var ama ya lsd yok yada otomatik he birde tr de olmayan 3.6 brabus modeli varmış en uygun ve el yakmayan fiyatlara göre en güçlü modeli 2.3 16v 186 hp cosworth olanı orjinal lsd li
ben beğenmedim arabalarıma bakabilirsin konularımdan.. kişiliğimi de feyşpuktan ekle alper aydil diye öğrenirsin.. niye merak ettin onu merak ettim ben de.. beğenmedik diğe kişiliksiz mi olduk zevksiz mi.. hayırdır?
Sorunuzun cevabı alıntı yaptığınız mesajda önceden verilmiş. Arabayı beğenmeyenlerle ilgili değil, arabayı böyle yaptığı için sahibini sevmeyenlere idi benim lafım.
Ayrıca VNS 65 plakalı 206'yı beğenmedim. Bu aracı beğenmediğim için sizin kişiliğinizi yargılayıp sizi sevmemezlik yapamam. Saygılar.
(Konuyu farklı taraflara çekmemek adına Pink M5 hakkında daha fazla yorum yapılmasa daha iyi olur görüşündeyim.)
Paylaşım için teşekkürler süper olmuş
Mechanix
25-05-2012, 17:32
Şu konuda alakasız şeyler konuşulmasa ne güzel olacak...
bosphorus34
30-08-2012, 12:20
iki araçta potansiyel var gibi gözüküyor.
NISSAN A31 LAUREL ALTIMA
TOYOTA CRESSIDA
a31 hakkında küçük bir araştırma yaptım:
motoru 2000cc
yurtdışındaki modelleri rb türkiyedekiler ise ca kodlu motora sahip.
yurtdışındakilerde r32 motorunun aynısı bulunduğundan bol bol örneği var.
bence şekli gayet iyi.
ca20 motor pek yükseltilemez diye söyleniyor.swap yapılırsa gayet iyi bir araç olur bence.
seçenek bol sahibindende ilan kaynıyor.
bazı parçaları s13 le tutuyor.ama diferansiyeli kaynak atınca kırılıyor.bence motorun güçsüz olmasına bağlı.
toyota cressida hakkında pek bir bilgim yok ama türkiyedeki son genrasyon (en sonunda bir arabanın son generasyonunu getirtmişler.türkiyede ne s15 var ne r34.)
ikiside 4 kapılı.
bu araçları deneyen veya bilgisi olan varsa deneyimlerini paylaşsınlar lütfen.
tşk.
ilovedrifting
30-08-2012, 14:00
NISSAN A31 LAUREL ALTIMA
TOYOTA CRESSIDA
motoru 2000cc
bence şekli gayet iyi.
ca20 motor pek yükseltilemez diye söyleniyor.swap yapılırsa gayet iyi bir araç olur bence.
bazı parçaları s13 le tutuyor.ama diferansiyeli kaynak atınca kırılıyor.bence motorun güçsüz olmasına bağlı.
toyota cressida hakkında pek bir bilgim yok ama türkiyedeki son genrasyon (en sonunda bir arabanın son generasyonunu getirtmişler.türkiyede ne s15 var ne r34.)
ikiside 4 kapılı.
tşk.
Bende A31 in kaynak ile kırmasını şuna yoruyorum. Motor güçsüz ama düşük devirde torklu birde buna diffin çekişli olması eklenince dife çok yük biniyor. Motor zayıf rahatça da saramıyor kırıyor difi. :D
bosphorus34
31-08-2012, 14:13
torklu olmasını beklerdim zaten 2000 motor 90 beygir bir yerlerde güç olması lazım :)
ya kimse takmıyor yada kimse gerçekten bu araçlara binmemiş.
cressida hakkında biraz araştırdım paylaşayın dedim.7M-GE diye bir motor var.türkiyedede var ama hepsi 7M-GE midir bilmem.7M-GE motor 3000cc.yalnız bir kaç ilan dışında çoğu ilan 2000 motor ve 101 125 beygir arasında.internette araştırma yapsamda çıkmıyor.herhalde türkiye gibi zamanın sefil ülkelerine sefil bir motor koyup yollamışlar.1jz olanlar var ama daha kötü motorlu olanlarda var.öbür motor hakkında araştırma yaptım ama birşey bulamadım.
edit:en düşük üretilen motor 2.4 108 hp.herhalde bu motor türkiyedeki çoğu cressidanın motoru.motor kodu:2rr
gurkanberk
09-09-2012, 12:39
nissan 200sx s13 gayet başarılı :)
DetailEF
02-10-2012, 05:52
Zaten e21'rin tek özelliği bulunup restore edilip yıllarca saklanacak araç olmasıdır.Hiç uğraşılmaya değmez.Bmw alınırsa e36 veya e34 kasa çok iyi bir seçenek Nissan 200sx'de olabilir drift için
Türkiye'de tercih edilebilecek Masturbasyon yöntemleri diye başlık açsak en önde bayrak taşıyanı olursun yemin ederim :)
Bak kardeşim bu insan işi TR şartlarında 15000 tl ye yapabileceğin bir drift aracı.
JiOsX5LwMRs
BMW e21 drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JiOsX5LwMRs)
Orta karar bir e21, 25.000 tl 30.000 tl arasına böyle bişey yaparsın
XOmC2WpfIdY
sarry zahalan in bmw e21 in zaarour speed test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XOmC2WpfIdY)
Bu da çok para harcarsan fantaziye kaçarsan olabilecekler :)
VLgkXKsPRK0
BMW E21 - drift monster - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VLgkXKsPRK0)
KFsG6OeyxVk
BMW E21 drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KFsG6OeyxVk)
eBSR5EFaAu0
Sopot Driftingowe Mistrzostwa Polski 2012 STW Drift Team - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eBSR5EFaAu0)
İzah edebildiysem ne mutlu bana, böyle asıp kesince şekil olmuyosun ya da o kıro deyip aşağıladığın insanlardan daha aşağıda oluyorsun, makyajını akıtıyorsun çirkinleştiriyorsun mevzuyu :)
1998corsa
02-10-2012, 12:56
Türkiye'de tercih edilebilecek Masturbasyon yöntemleri diye başlık açsak en önde bayrak taşıyanı olursun yemin ederim :)
Bak kardeşim bu insan işi TR şartlarında 15000 tl ye yapabileceğin bir drift aracı.
JiOsX5LwMRs
BMW e21 drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=JiOsX5LwMRs)
Orta karar bir e21, 25.000 tl 30.000 tl arasına böyle bişey yaparsın
XOmC2WpfIdY
sarry zahalan in bmw e21 in zaarour speed test - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=XOmC2WpfIdY)
Bu da çok para harcarsan fantaziye kaçarsan olabilecekler :)
VLgkXKsPRK0
BMW E21 - drift monster - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=VLgkXKsPRK0)
KFsG6OeyxVk
BMW E21 drift - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=KFsG6OeyxVk)
eBSR5EFaAu0
Sopot Driftingowe Mistrzostwa Polski 2012 STW Drift Team - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=eBSR5EFaAu0)
İzah edebildiysem ne mutlu bana, böyle asıp kesince şekil olmuyosun ya da o kıro deyip aşağıladığın insanlardan daha aşağıda oluyorsun, makyajını akıtıyorsun çirkinleştiriyorsun mevzuyu :)
ılk asamadakı 15000 lık butce aracla berabermı aracın dısında mı ??
DetailEF
02-10-2012, 20:42
ılk asamadakı 15000 lık butce aracla berabermı aracın dısında mı ??
Piyasadaki araçlar için konuşuyorum isteyen böyle bi araç için 15.000 de harcayabilir isteyen 10.000 tl de harcayabilir tamamen seçim, çünkü alacağınız e21 in fiyatları astronomik fiyatlara tırmandı, bakıyorumda 4 liraya da var leş 8 liraya da var leş, ama 6 liraya düzgün var 15.000 tl ye oynanmış var, çok karışık bir piyasa eğer 4-5 liralara alabilirseniz 15 liraya çıkarabilmeniz biraz mümkün ama pahalıya alırsanız aracı 20 k ya çıkabilir, iş tamamen sizde bitiyor yani :)
Opel omega 3.0 v6 drift de neler vaad edebilir ?
Opel omega 3.0 v6 drift de neler vaad edebilir ?
Opel Omega önden çekişli olduğu için driftte hiç bir şey vaadetmez, anca el freni çekmek suretiyle arkası kaydırılır.
Jön Türk
21-11-2012, 12:49
Opel Omega önden çekişli olduğu için driftte hiç bir şey vaadetmez, anca el freni çekmek suretiyle arkası kaydırılır.
rapvR6HxBpw
Oldu hayırlı işler..
darkmoon
21-11-2012, 13:31
http://galeri.uludagsozluk.com/26/yaran-inci-s%C3%B6zl%C3%BCk-capsleri_17090.jpg
Merhaba,
turbo e39 5.28 in drift e yatkınlığı nasil gidiyor işlemi yapan arkadas antremanlara geliyor mu, drift den sonra yasadiği sorunlar var mı?
kendi aracımla düşük süratte dönemeclerde arkayı koparma şeklinde yaptiğim denemelerde direksiyon hidroliği hortumları ve hararet hortumları ve binimum devirdaim de yer alan parcaları degistirmek zorunda kaldim :) Her ay bir hortum mefta :) baya hortum varmıs aracda :)
sizde de aynı durumlar olustu mu?
ek olarak triptonik aracla drift deneyen oldu mu? Düz olmaz ise olmaz mı bu işlem
rapvR6HxBpw
Oldu hayırlı işler..
http://galeri.uludagsozluk.com/26/yaran-inci-s%C3%B6zl%C3%BCk-capsleri_17090.jpg
Dostlar sakin, yanlış biliyodum, doğrusunu öğrendim. Teşekkür ederim ayrıca hatamı düzelttiğiniz için :icon_tup:
Üzülme kardeşim Tek değilsin bende seninle beraber öğrendim ve şaşırdım.
Sinan Koc
05-02-2013, 02:30
E46 330Cİ quafie lsd ile yeterlimidir sizce?
Mechanix
05-02-2013, 09:40
Merhaba,
turbo e39 5.28 in drift e yatkınlığı nasil gidiyor işlemi yapan arkadas antremanlara geliyor mu, drift den sonra yasadiği sorunlar var mı?
kendi aracımla düşük süratte dönemeclerde arkayı koparma şeklinde yaptiğim denemelerde direksiyon hidroliği hortumları ve hararet hortumları ve binimum devirdaim de yer alan parcaları degistirmek zorunda kaldim :) Her ay bir hortum mefta :) baya hortum varmıs aracda :)
sizde de aynı durumlar olustu mu?
ek olarak triptonik aracla drift deneyen oldu mu? Düz olmaz ise olmaz mı bu işlem
Öncelikle tiptronik ile bu iş olmaz , arkasının 10cm kaymasına drift demiyorsan eğer.
528 günlük olarak kullanılmaya devam ediyor.Direksiyonle ilgili herhangibir hortumu vs değişmedi.Araçlar arası kondisyon farkı olabilir.Drift e gelip gittiği zamanlarda tek sıkıntısı aks kırmasıydı. Kaynak diff+turbo , stadart 528 akslarına fazla geliyor . iyi bir aks a geçmek gerekiyor.
Mechanix
05-02-2013, 09:41
E46 330Cİ quafie lsd ile yeterlimidir sizce?
Sadece diff yeterli değil , süspansiyonda da iyileştirme yapılmalı.
Sercanius
05-02-2013, 09:45
lastiklerime kıyamadığım için böyle bişi denemem herhalde ama 2H ye alınca stock nissan Terrano/Pathfinder VG30E (LSD) ile sonuç bu :D
W7jfV4ohWh0
NISSAN A31 LAUREL ALTIMA
TOYOTA CRESSIDA
motoru 2000cc
bence şekli gayet iyi.
ikiside 4 kapılı.
tşk.
Cressida (GX81) Laurel'e göre güclü bir şaseye sahip mk3 supranın neredeyse tüm yürüyen parçaları uyumlu. Cressidaların Türkiyede 1-2 istista hariç tamamı 1G-FE i6 2.000cc motor barındırıyor ve motorların genel durumu çok kötü, swap yapılmadığı sürece bu aracı drift için hazırlamayı düşünmeyin bile.
Cressida için birçok motor swap yapılabilir fakat 1JZ ve 2JZ swap kolay, hazır kitleri var.
Şu an bu şekilde bir araç hazırlanmakta 1-2 ay gibi bir sürede antremanlara çıkacak, ilk kez deneyeceğiz bakalım neler olacak :)
bosphorus34
11-02-2013, 20:08
Cressida (GX81) Laurel'e göre güclü bir şaseye sahip mk3 supranın neredeyse tüm yürüyen parçaları uyumlu. Cressidaların Türkiyede 1-2 istista hariç tamamı 1G-FE i6 2.000cc motor barındırıyor ve motorların genel durumu çok kötü, swap yapılmadığı sürece bu aracı drift için hazırlamayı düşünmeyin bile.
Cressida için birçok motor swap yapılabilir fakat 1JZ ve 2JZ swap kolay, hazır kitleri var.
Şu an bu şekilde bir araç hazırlanmakta 1-2 ay gibi bir sürede antremanlara çıkacak, ilk kez deneyeceğiz bakalım neler olacak :)
ben burda bitiyom işte :) türkiyede hor kullanılmasından dolayımı çok kötü yoksa 1g-fe motor bloğumu kötü bir motor.aslında çok mantıklı geliyor 6 silindir atmosferik güçlendirmelere çok uygun geliyor.8 valve fazlalığı var ödür 2000cc lere göre.yani pro olmasına gerek yok başlangıç seviyesinde yeterli olacak güçte bir motor olsa yeter.????
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRnAm-XQkIpcvSoRWntjL4IRpBo5B-gESlMvZUKEwE8HJwjYvUW
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSxdm4HuKp7pf7ohO6b-5E-btH_GTwKXEO7gnJsDU85YB-UogoA
Bu arabadanda var.
Bro benimde aklima Manta geldi , bunun hakkindaki dusuncelerini merak ettim.
Zamaninda bi tanidigim OpelDostlar Yalcin abi de 150 Hp ligi vardi eski pusku ama gaza basinca arkayi oynatirdi , bakimli motora biraz takviye yapilse is gorurmu ? Eski olmasindan fiyati uygun , cok yardirici olmasa ilk adim olarak dusunsek is yaparmi ?
+
Bro supersport larla Ferrari , Lambo gibi araclarla bu is nasil oluyor ? Hep merak etmisimdir bilgilerini ve tecrubelerini paylasirsan sevinirim :)
kickbuttowski
06-03-2013, 02:28
Dolaşırken denk geldim belki ilgilenen olur Nissan Laurel'le de sanırım drift yapılabilir.. Hem japon hem arkadan itişli.. :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-turkiyede-tek-nissan-datsun-laurel-yeni-sahibini-ariyor-54430307/detay
Dolaşırken denk geldim belki ilgilenen olur Nissan Laurel'le de sanırım drift yapılabilir.. Hem japon hem arkadan itişli.. :)
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-nissan-turkiyede-tek-nissan-datsun-laurel-yeni-sahibini-ariyor-54430307/detay
şase bağlantı noktaları ciddi güçlendirme istiyor diye biliyorum, şase bakımından zayıf bir araç deniliyor genelde :)
parça varsa ''coil,açı kiti , swaybar '' vs vs ne varsa artık bulmasıda çok zordur ..
Emre-Dylan
25-06-2013, 19:19
Genellikle günlük kullanım da, arada bir trafiğe kapalı alanlarda drift "yapmaya çalışmak" için amatör bir şekilde hangi kasa hangi model bmw seçilmelidir?
Şöyle diyim sizlere abiler %70 günlük kullanım %30 amatör şekilde drift öğrenmek maksadıyla.
1992-1994 Bmw 3.20i m50b motor
1995-1996 Bmw 3.20i m52b motor. Turbo v.b işlemlerde m52 m50 ye bakarak daha nazikmiş doğru mudur?
1997 model tercih etmememin sebebi çoğu motor fabrika çıkış hatası barındırmaktaymış. Bu varsayım sizlerce doğru mu? Bu arada 3.20i seçmemin nedeni 3.25 modeline bakarak daha ucuz ve iler de 60 70hp daha yükseltmeyi düşünüyorum sizlerinde yardımıyla şimdilik 130 140hp bir araç bana yetecektir. Saygılar...
Edit: Coilover kesinlikle takılacaktır ve difflerde kitlenecektir :)
oZaFaCaN
27-08-2013, 11:39
Genellikle günlük kullanım da, arada bir trafiğe kapalı alanlarda drift "yapmaya çalışmak" için amatör bir şekilde hangi kasa hangi model bmw seçilmelidir?
Şöyle diyim sizlere abiler %70 günlük kullanım %30 amatör şekilde drift öğrenmek maksadıyla.
1992-1994 Bmw 3.20i m50b motor
1995-1996 Bmw 3.20i m52b motor. Turbo v.b işlemlerde m52 m50 ye bakarak daha nazikmiş doğru mudur?
1997 model tercih etmememin sebebi çoğu motor fabrika çıkış hatası barındırmaktaymış. Bu varsayım sizlerce doğru mu? Bu arada 3.20i seçmemin nedeni 3.25 modeline bakarak daha ucuz ve iler de 60 70hp daha yükseltmeyi düşünüyorum sizlerinde yardımıyla şimdilik 130 140hp bir araç bana yetecektir. Saygılar...
Edit: Coilover kesinlikle takılacaktır ve difflerde kitlenecektir :)
ılk sayfayı okursan 320 nın guclendırmeden drıft ıcın cok fazla tatmınkar olmayacagını anlarsın, ama ıslak zemınde ıyı olabılır :). arkadan ıtıslı olarak sadece e36 320 ve 328 kullandıgım ıcın soyluyorum.
oZaFaCaN
28-08-2013, 09:18
arkadaslar e36 cabrıo ma assagıdakı aır rıde kıtlerden takmayı dusunuyorum, aracı %40 drıft %60 gunluk kullanım ıcın kullanıcam sızce uygunmudur takılabılır mı, drıft ıcın takmıyorum sevdıgım ıcın takıyorum ama drıft yapmaya engel olur mu? yada nekadar saglıklı olur.
kısmetse bu hafta bu ıslemı halledıp haftaya yada sonrakı hafta drıft acedemy ye yazılıcam.
AIR RIDE KITS - BMW - 3 SERIES - E36 - BAG RIDERS (http://bagriders.com/modlab/categories/AIR-RIDE-KITS/BMW/3-SERIES/E36/)
konuyu hortlatmak olacak bu ama olsun suan aklımda Black Smoke Racing (youtubea yazın cıkar) gibi birşeyler düşünüyorum. dizel motorlarda tork cok yuksek turbo ve pompası ıyı ayarlandıgında guzelk gucler verıyor ve dızel motorların dayanıklılıgı da cabası dızel motorlar sureklı lean(fakir) calısan motorlar olduklarıiçin ecu sıkıntısı minimal. Birazdan yazacagım plan kaynak yapabilen eli alet tutabilen arabadan anlayan kişiler için geçerli.plan su motoru kırık bir bmw e30 alınır;(3-4bintl). Ağır kaza yapmış bir dizel bmw veya mercedes bulunur (kazalı araçlar %95 sağlam motorlara sahiptir kaza yapmak için mototrun çalışması lazım.) işte sıkıntı şimdi başlıyor yeni parçaların üretilmesi tavsiyem imkanınız varsa blok alüminyumdan cnc işletmeniz ama bu imkanınız yoksa çelik plakaları kaynatarak size lazım olan bağlantı elemanlarını üretebilirsiniz rollcage için internette mühendisliği yapılmış çizimler var kaynak yeteneğinize güveniyorsanız yapın yoksa ciddi bir kaynakçıya götürün e30 coiloverları almanyada cok ucuz tanıdığınız var ise getirin yok ise shipping biraz tutabilir. mükemmel olmaz ama bence başlangıç için yeterli olacaktır.
1998corsa
17-12-2014, 08:26
Amerika daki 240sx ler ka24de motorlular, nasıldır tavsiye edermisiniz ?
Ahmet Bby
17-12-2014, 11:31
Daha önce soruldumu bilmiyorum ama GT86 bu konuda nasıl bir araç? S2000 gibi geri plandamı kalıyor?
Tayfun.O
17-12-2014, 12:48
Daha önce soruldumu bilmiyorum ama GT86 bu konuda nasıl bir araç? S2000 gibi geri plandamı kalıyor?
Gt86 40 km/h hızda bile drift yapabilen bir araba bir begeselde drift için tasarlandığını duymuştum zaten belki fiyatı için geri planda kalmış olabilir ama
HardCore
17-12-2014, 21:27
40 km çok mu hızlı drift için?
Dusuk suratte dahi yapabiliyor demis arkadas
HardCore
18-12-2014, 00:32
Dusuk suratte dahi yapabiliyor demis arkadas
Yani arkası tutunamıyor mu anlamadım
En iyi Drift aracı S2000... Fabrikası tarafından yolda tutunamasın diye yapılmış tek araçtır... Allah kullananların yardımcısı olsun..
Agbi katılmıyorum sana tutunamaması iyi drift yapacagı anlamına gelmez güzel 0 çizer :)
VtecDream
19-12-2014, 10:27
s2000 doğru sürücüde çok iyi tutunan bir araba :) gidip birinci viteste dip gaz yaparsan aracın tutunamaması çok normal :)
Motoharu Kurosawa abinin nurburgring s2000 prototip koşusu var daha orda araç piyasaya çıkmadan ne kadar güzel süreler yapılıp , iyi bir sürücünün elinde neler yapılabileceğini göstermiştir , driften ziyade pist koşu aracı dememiz daha doğru olur gibi...
En iyi Drift aracı S2000... Fabrikası tarafından yolda tutunamasın diye yapılmış tek araçtır... Allah kullananların yardımcısı olsun..
Ne alakası var s2000 ile drift olmaz hatta Sıfır çizmek bile zordur bir süre sonra aniden arkayı atar ve tam ters yöne çevirir alt Takımı'na gerekli yatırım doğru bir Kamber kaster ayarı ile pistte harika iş çıkarır
e34 ile yaptığımız sürüş deneyimlerine dayanarak söyleyebilirimki e36 dan daha stabil.
Bende benim m52b28 swap sierrayi cok begendim cok kontrollu ne istersen yapiyor,ucuz maliyetli yapabilir cok butce ayirmak istemeyenler icin
Mechanix
20-12-2014, 13:39
Senin arabanda standart Sierra değil Selçuk. İçi bomboş , koltuğu ,Coilover 'ı , rollcage'i herşeyi var. :) 2.800 cc ile de tabii ki keyifli olur.
Fazlasıyla yanlış .
S2000 düz gitmek üzere tasarlanmış bir otomobildir ve aslına bakılırsa çokta güzel yoltutar .
Otomobil kullanmayı bilmiyenlerin altında kıçı başı sağa sola dağılır ama aslında s2000 in yapmak istediği devamlı düzelmeye çalışmaktır .
S2000 bu dünyada drift için seçilebilecek sondan 10. otomobildir benim gözümde . Köşebaşı yancılığı ile drifti birbirinden ayırt edebiliyorsak tabi ...
Senin arabanda standart Sierra değil Selçuk. İçi bomboş , koltuğu ,Coilover 'ı , rollcage'i herşeyi var. :) 2.800 cc ile de tabii ki keyifli olur.
Maliyet ? :) tas patlasa 30 ancak kanka
Mechanix
20-12-2014, 14:02
konuyu hortlatmak olacak bu ama olsun suan aklımda Black Smoke Racing (youtubea yazın cıkar) gibi birşeyler düşünüyorum. dizel motorlarda tork cok yuksek turbo ve pompası ıyı ayarlandıgında guzelk gucler verıyor ve dızel motorların dayanıklılıgı da cabası dızel motorlar sureklı lean(fakir) calısan motorlar olduklarıiçin ecu sıkıntısı minimal. Birazdan yazacagım plan kaynak yapabilen eli alet tutabilen arabadan anlayan kişiler için geçerli.plan su motoru kırık bir bmw e30 alınır;(3-4bintl). Ağır kaza yapmış bir dizel bmw veya mercedes bulunur (kazalı araçlar %95 sağlam motorlara sahiptir kaza yapmak için mototrun çalışması lazım.) işte sıkıntı şimdi başlıyor yeni parçaların üretilmesi tavsiyem imkanınız varsa blok alüminyumdan cnc işletmeniz ama bu imkanınız yoksa çelik plakaları kaynatarak size lazım olan bağlantı elemanlarını üretebilirsiniz rollcage için internette mühendisliği yapılmış çizimler var kaynak yeteneğinize güveniyorsanız yapın yoksa ciddi bir kaynakçıya götürün e30 coiloverları almanyada cok ucuz tanıdığınız var ise getirin yok ise shipping biraz tutabilir. mükemmel olmaz ama bence başlangıç için yeterli olacaktır.
Hacı sen ne anlatıyorsun ? :)
Mechanix
20-12-2014, 14:03
Maliyet ? :) tas patlasa 30 ancak kanka
Maliyeti arabayı hazırlayan Mahmut abiye sor , ama 30 a imkansız. :)
Tayfun.O
22-12-2014, 02:05
Yani arkası tutunamıyor mu anlamadım
Arabada bir çok sistem var canın sıkılırsa bütün modları devre dışı bırakıp kayıyorsun canın ister açıp süre kasıyorsun
40 km/h de bile derken yavaş giderken bile drift yapabiliyor hemen acık arama
Tayfun.O
22-12-2014, 02:07
Hacı sen ne anlatıyorsun ? :)
Abi bence e30 dizelle drift yapsak nasıl olur diyor
Mechanix
22-12-2014, 09:33
E30 uygun bir kasa , ama dizel motor ile denemek lazım. Yapanlar elbetteki var , ama bir işin kolay tarafı var , bir de zor tarafı. Biz burda TÜRKİYE'DE TERCİH EDİLEBİLECEK DRİFT OTOMOBİLLERİ üzerine konuşuyoruz. Yapılabilecek fantastik projeler değil.
S2000 iyi bir drift otomobili değil. Kaldı ki şu andaki piyasa fiyatı bile onu kötü bir seçim yapmaya yeter.
Drift aracının teknik yapısı nasıl olmalı inanın bilmem. Sadece S2000 lerin kıçı başı çok oynadığı için yazmıştım.
Kardeşim yaklaşık 11 sene 200SX kullandı. Bununda kıçı başı çok oynuyordu yolda zor tutunuyordu. Belki bu da drift aracı olabilir..
Bos yorumdan baska birsey yapmiyosun.s2000 yolda ciddi tutunan bi arac,salak sepet hareket yapip patlayanlar yuzunden arabaya *** atmayin.ciddi trafik atraksiyonu yaptim s2000 lerimle vsa sizdi hepsi,saglam tutunuyolar
E30 uygun bir kasa , ama dizel motor ile denemek lazım. Yapanlar elbetteki var , ama bir işin kolay tarafı var , bir de zor tarafı. Biz burda TÜRKİYE'DE TERCİH EDİLEBİLECEK DRİFT OTOMOBİLLERİ üzerine konuşuyoruz. Yapılabilecek fantastik projeler değil.
S2000 iyi bir drift otomobili değil. Kaldı ki şu andaki piyasa fiyatı bile onu kötü bir seçim yapmaya yeter.
Bakınız 86 yı gömmüş bile biz ağzımızı açıyormuyuz adam haklı Tr de 86 ile drift yapmak çok mantıklı degil Akılla kalbi karıştırmamak lazım :)
AhmetKaratay
11-01-2015, 22:28
Güzel temiz yapılı drift aracı s13 için ne kadar para gerekir kendiniz yaparsak daha maliyetli olur hazır almak daha mantıklı geliyor
Güzel temiz yapılı drift aracı s13 için ne kadar para gerekir kendiniz yaparsak daha maliyetli olur hazır almak daha mantıklı geliyor
temiz bi araç için 50 kağıttan kapı açarsın.
Tşk
Rıdvan..
FurkanElsiz
08-02-2015, 14:51
şu videoyu ne zaman izlesem sekmeyi kapatıp hemen ilanlara dalıyorum. başlangıç seviyesi için gayet mantıklı ve yeterli görünüyo. maliyet olarak en makul olanlardan biri. pistte giderli
https://www.youtube.com/watch?v=2ApChAAL1eE
pek de baslangıç seviyesi gibi görünmüyo reyiz ;)
FurkanElsiz
13-02-2015, 12:08
stok m20b20 210hp civarlarındaydı yanlış hatırlamıyorsam maliyet-performans açısından yine daha mantıklı bence
Maalesef yanlış hatırlıyorsun. Diğer bir ihtimal ise rakamları yanlış sıra ile yazmış olman. : )
FurkanElsiz
13-02-2015, 13:50
Maalesef yanlış hatırlıyorsun. Diğer bir ihtimal ise rakamları yanlış sıra ile yazmış olman. : )
yo hayır bu videodaki araçtan bahsediyorum stok m20b20 üzerine turbo. stok bi m20b20 127hp
fyildiz58
27-06-2015, 13:15
peki abi çok güzel anlatmışşsın eline sağlık
Şimdi s14 alsak 35 TL Civarına coilover ile başlangıç için araba yetermi veya fazla mı gelir ?
ufak bir araştırma yaptım şöyle bir sonuç çıktı
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Araba
200Sx 2.0L SR20DET 35.000 TL
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Coilovers
Driftworks Control System 2 CS2 Coilovers Nissan Silvia/200sx S14 and S15 905 £
bu fiyata mümkün mü ? tek sorun parça beklemesi olur diye düşünüyorum. ebay vs ile parça geliyor nede olsa ?
okulda bitiyor bi kaç seneye işim vs hep hazır genç iken şu drift işini hayran olduğum araçlardan biri ile yapmak(daha doğrusu denemek) istiyorum
ayrıca yeni başlayanları antremanlara vs sokmuyoruz demişsin bir mesajında. Öğrenme kısmı nasıl olacak ?
slm arkadaşlar e36 320 coupe aracı olan var mı ascyi nasıl kullanıyorsunuz? teşekkürler
yusufcan_k
15-12-2015, 14:23
slm arkadaşlar e36 320 coupe aracı olan var mı ascyi nasıl kullanıyorsunuz? teşekkürler
http://www.techturkey.com/forum/genel-teknik/143296-e36-asc-sistemi-hakkinda.html
azıcık araştırsaydında hortlatmasaydın keşke konuyu :)
5 aydır araştırıyorum net olarak kimse bir şey diyemedi asc tuşuna basılınca tabloda sarı bir simge yanıyor bu aktif olduğunu gösteriyor ama kullanırken ben bunu bariz fark edemiyorum acaba sistemde bir sorun mu var? bir de araç içi telefonum benden araç kodu istiyor bu kodu nereden bulabilirim?
erkan_01
16-12-2015, 02:22
5 aydır araştırıyorum net olarak kimse bir şey diyemedi asc tuşuna basılınca tabloda sarı bir simge yanıyor bu aktif olduğunu gösteriyor ama kullanırken ben bunu bariz fark edemiyorum acaba sistemde bir sorun mu var? bir de araç içi telefonum benden araç kodu istiyor bu kodu nereden bulabilirim?
Sarı simge ASC pasif durumda iken yanar yani Sarı Simge yandığı zaman çekiş kontrol sistemi devredışı kalmış demektir
cuneytturkoglu
13-01-2016, 00:50
Konuyu hortlatıcam kusura bakmayın
Benim aklıma takılan bi araba var subaru brz- gt86 bu arabalarda 350z gibimi değilse eksikleri neler drift için neler yapılması gerekiyor.
Bizim milletimiz yanlamayı drift sandığı için, konuyu görünce aklıma direk "Tofaş" geldi. :)
dragstar
03-05-2016, 20:08
uygun maliyetli olarak ford sierra olabilir
AliGizda
17-05-2016, 09:57
uygun maliyetli olarak ford sierra olabilir
Sierra' yı bir kaç yazıda Drift' e çokta uygun olmadığını söylemişlerdi, bende bir ara çok almayı düşündüm fakat motoru oldukça hantal kalıyormuş mahalle arasında küçük yanlamalar yapabilirsin demişlerdi ama sizin tecrübeniz varmıdır?
dragstar
17-05-2016, 20:30
Sierra' yı bir kaç yazıda Drift' e çokta uygun olmadığını söylemişlerdi, bende bir ara çok almayı düşündüm fakat motoru oldukça hantal kalıyormuş mahalle arasında küçük yanlamalar yapabilirsin demişlerdi ama sizin tecrübeniz varmıdır?
kendi motorunu turbolarsanız hantallığı gider ama parça konusunda çok rahat bir otomobil değil,
5000 tl ye arabayı komple alıp istediğiniz motoru swaplayabilirsiniz.
AliGizda
24-05-2016, 10:08
kendi motorunu turbolarsanız hantallığı gider ama parça konusunda çok rahat bir otomobil değil,
5000 tl ye arabayı komple alıp istediğiniz motoru swaplayabilirsiniz.
Bu araçların dizel olması bir avantajmıdır peki? Mesela bu araç alınıp turbolansa çıtırdanda olsa güzel şeyler yaparmı?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-daha-temizi-varsa-buyursun-dizel-144,000-de-tamamen-orjinal-301153700/detay/
rain man
24-05-2016, 10:31
Her ne kadar piyasada çok olmasa da 155 Q4 ne konumda? Veya alfa 75 2.0, hatta bulunabilse 3.0 :)
Thejustice
17-06-2016, 16:17
o zaman derhal bir bmw topluyoruz :D
Hazır konu hortlamışken yazayım da ben hortlatmış olmiyim :D Konuyu okuyunca benim aracı satıp bmw alasım geldi, sonra baktım fiyatlar uçuk arabalar pert. Vazgeçtim :D
Talha BAHÇIVAN
01-10-2017, 15:34
350Z de fena değil kan ter içinde bırakmıyor diye biliyorum. :D
yusufcan_k
01-10-2017, 19:13
350Z de fena değil kan ter içinde bırakmıyor diye biliyorum. :D
Klima acik mi yanliyorsunuz?
en ucuza nasıl başlanır sorusunun cevabı sierra galiba dedim , ama yarışan bi sierra var m50b25 atmış galiba, madem işin sonu m50ye gidecek, direk e36 3.25 almak daha mantıklı gibi, sierrayı e36 kıvamına getirene kadar harcayacağın para yine 3.25 e36 fiyatına gelir diye düşünüyorum.
kafalar karışık, 25k nakiti olan ve benzin,bakım,beklenmedik sorunlar dışında ayda maks 100-150 harcayabilecek birisi dişini sıkıp e36ya mı zorlasın?
yoksa hiç hayallere kapılmayıp, aşağıdaki sierra ayarında mı eğlenmeye çalışsın?
çok değil, aşağıdaki videodaki gibi bi coil, bi kaynak ve yağmur duası beni tatmin eder gibi
tabii kaynak varsa, bakkala arabayla gitmeye son.. sadece yanlamaya çıkarsın bu arabayla, a noktasından b noktasına gitmek için kullanamazsın, yanlış mıyım?
https://www.youtube.com/watch?v=iUlV6mGYeBw
en ucuza nasıl başlanır sorusunun cevabı sierra galiba dedim , ama yarışan bi sierra var m50b25 atmış galiba, madem işin sonu m50ye gidecek, direk e36 3.25 almak daha mantıklı gibi, sierrayı e36 kıvamına getirene kadar harcayacağın para yine 3.25 e36 fiyatına gelir diye düşünüyorum.
kafalar karışık, 25k nakiti olan ve benzin,bakım,beklenmedik sorunlar dışında ayda maks 100-150 harcayabilecek birisi dişini sıkıp e36ya mı zorlasın?
yoksa hiç hayallere kapılmayıp, aşağıdaki sierra ayarında mı eğlenmeye çalışsın?
çok değil, aşağıdaki videodaki gibi bi coil, bi kaynak ve yağmur duası beni tatmin eder gibi
tabii kaynak varsa, bakkala arabayla gitmeye son.. sadece yanlamaya çıkarsın bu arabayla, a noktasından b noktasına gitmek için kullanamazsın, yanlış mıyım?
https://www.youtube.com/watch?v=iUlV6mGYeBw
kaynakla her yere gidersin sorununun bi tek olsun :) abartıldıgı kadar kotu bisey degil inan kullanınca anlarsın. Gönül ister ki kilit olsun tabi. Bmw de işler degisik biraz, ucuz diye alacagın araba seni cok uzebilir, ayda 100 lira butcede seni cok sıkıntıya sokabilir bilemedim isin zor.. Ama bence e36 ile basla sierrayı sonra satman vs.. de zor olacak, e36 ile baslarsan hic olmaz ise harcadıgın paraya da uzulmezsin o platform hep sende kalır ileride swap falan yapsanda onun şasi olarak açık.
kaynakla her yere gidersin sorununun bi tek olsun :) abartıldıgı kadar kotu bisey degil inan kullanınca anlarsın. Gönül ister ki kilit olsun tabi. Bmw de işler degisik biraz, ucuz diye alacagın araba seni cok uzebilir, ayda 100 lira butcede seni cok sıkıntıya sokabilir bilemedim isin zor.. Ama bence e36 ile basla sierrayı sonra satman vs.. de zor olacak, e36 ile baslarsan hic olmaz ise harcadıgın paraya da uzulmezsin o platform hep sende kalır ileride swap falan yapsanda onun şasi olarak açık.
aynen öyle, sierra ucuz olduğundan 'en ucuza sierra ile başlanır' diye düşündüm ama 3-4 yıllık bi plan yapınca, e36/e34 çok daha mantıklı duruyor.Hem harcadığın paranın karşılığını daha fazla alırsın, hem en kötü elinde güzel bi şasi kalır.
bunun yanında herşeyin pahalı olduğu dönemde elimi hiç bulaştırmasam mı diye düşünüyorum, e ne zaman girişecem ki bu işe?
en güzeli e36/e34 kovalamak.Alt takım, motor güzel bi araba bulup yolumuza devam etmek.
Grimlord
03-10-2017, 12:36
https://www.youtube.com/watch?v=Iy7pA7Nbq_E
Bu vergi, araç ve benzin fiyatlarıyla bence en mantıklı araç :D