PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : oto yıkama açmak?

Lquin
03-11-2011, 14:54
iyi günler herkese.inşallah bu yaz oto yıkama açmayı planlıyorum.sizce bi markanın bayiliğinimi almak mantık yada kendi kendimemi bişeyler yapmaya çalışayım?birde oto yıkama için güzel isim önerilerinde bulunursanız sevinirim :)))

imprezaWRC
03-11-2011, 15:19
Bence, iyi bilinen bir markanın bayiliğini almak en mantıklısı, öteki türlü derdini anlatmak, güven hissini verebilmek için epey ter dökersin diye düşünüyorum.
Zira ben aracımı yıkatacaksam adı sanı belli olmayan bilinmedik bir yerde yıkatmam.

Ferhat_V
03-11-2011, 15:42
markan ne olursa olsun düzgün iş yap..adı marka olan bi yere gidiyorum haftada 2 3 kere sadece kendi arabamı yıkatıyorum birde şirket arabaları var...arabayı yıkatıpta tek seferde güzel olmuş diyemedim daha..hep 2. sefer bir iş yaptırıyorum ya kurutmayı beceremiyolar ya içini süpürmüyolar...iç temizlik için 100 tl verdim yıkadık temizledik diye getirdiler koltuklarda hala leke vardı..verdim 2. seferde yapmışlar. sen sen ol işi düzgün yap marka hiç dert değil..zaten uşak'ta açacaksın galiba istanbul kadar piyasası olan bi yer değil iş yapabilirsin çevrende başka yıkamacı olmazsa..

CRUEL
03-11-2011, 15:47
sonax gibi yerlerin bayiliğini düşünüyorsan astarı yüzünü geçiyor tabelan şeklin dükkanın düzgün olsun uşakda yeter bence ayrıca o tür yerlerde kaliteli yer pahalıdır mantığıyla müşteri kaybıda yaşayabilirsiniz.

Lquin
03-11-2011, 15:59
işte bende bu yüzden sorma gereği duydum.evet inş uşakta açmayı planlıyorum.uşak büyük bi markayı kaldırırmı onuda bilmiyorum onun için sizlerle fikir alışverişi yapmayı uygun buldum.bide şey var ben hiç bi zman çevreme endeksli iş yapmam.onları yok sayarım.he gelirlerse benm için iyi olur çünkü ne kadar çevrende olsa adam işine gelen yere yaptırıyo işini haksızmıyım ?

Lquin
03-11-2011, 17:03
tmm güzelde benm açacağım yer küçük bir yer olduğu için kaldırmaz diye düşünüyorum.onun için kendim bir marka olacağım. :) peki bana güzel isim önerebilirmisni yıkama için? akılda kalıcı karizmatik bir isim ingilizcede olabilir :))

Lquin
03-11-2011, 18:16
değişik güzelll başka ???? :)))

3rk4n
03-11-2011, 18:16
Yenilerde duyduğumuz ataş markası var mesela onu bi incele onu ürünlerini kullanabilirsin fiyat performans olarak memnundu kullananlar. Ataşın yıkama olarak işyerleri varmı onu bilmiyorum ama :)

Lquin
03-11-2011, 18:24
mesela insanın aklında kalıcak bişey olması lazım :))

alfonso4474
03-11-2011, 19:35
güzel bi isim meguiars fln ürünlerini kulanıp ilk gelen müşterilere yıkadıktan sonra cila fln atarsın bubizden hesabı özen gösterip yaparsan sonucta müşteri kazınrsın fiyattada uçmazsın olur biter

ÜSTÜNERC
03-11-2011, 20:06
kendı ısmın ve dukkkanında iş yapar bence yerin güzelse ve ısını duzgun yaptıktan sonra musterı ceker yani tabelan ve dukkan ısmı vs bunlar etkılı yani dukkanın seklı bıcımı falan.ufak tefek kampanyalarla musteri cekersın yani

63owen63
03-11-2011, 20:08
Yıkama için marka imajı çok önemli tabiki dekorasyonu dizaynı hizmet çıtası olsun.. Ama isimsiz custom bir dükkan gitmez mi, yeri iyi olduktan sonra hertürlü gider.Ama büyük oynanmaz o başka.

Ferhat
03-11-2011, 20:37
Denk geldı sorım bılen arkadaslar vardr umarım yıkama acmak ıcın ruhsat olayı nasıl oluo acaba??

Lquin
04-11-2011, 15:43
teşekkürler.başka önerisi olan yok mu?

yaşar
04-11-2011, 16:23
Müşteri ne ister önce titiz olacaksınız elbislerin yıkama elbiseleriniz temiz olacak,yıkama makinası kaliteli ve aynı zamanda sıcak su ile yıkama özelligine sahip olmalı ekstrasını mutlaka görürsünüz,gelen müşteri kim olursa olsun ilgilenmelisin herkeze ayrı değil herkeze aynı muamele hepsine kaliteli davranmalısın,bu konuda mutlaka bir yıkamacı yanında egitim almalısınız,aracın yıkandıgı yerle kurulandıgı yer ayrı olmalı kısa geçecegim bilginiz olsun,hızlı ama sallama iş yapmamalısın kesinlikle gelen müşteriye mutlaka temiz bardakla ikram edecegin birşeyler olmalı çay meyve suyu vs vs bir çayın ve kahvenin kırk yıl hatırı var çay iyi olmalı ;) müşteri beklerken ıslanmamalı sıkılmamalı seni izlerken keyif almalı,ekstra olarak dükkanında birşeyler yapmalısın misal atıyorum lastik havalarını kontrol etmelisin suyuna bakmalısın yagına bakmalısın ,tabi her aracın değil o kendini belli eder zaten ;) anteni yıkarken mutlaka elinle yıka dikiz aynasının mutlaka üstünü sil torpido ve yan cepleri mutlak suretle boşalt bagaj ne akdar dolu olursa olsun müşteriye sor ve temizle ilacını iyi seç jantlarında kullanacagın ve köpüğünü iyi seçmelisin yoksa çok zararını görürsün,arabanın içini ve camalrını kesinlikle dışarıda bulutu yada güneşi gören bir yerde sil,cam bezini ve torpido bezini her seferinde sabunla yıka hacı şakir öneririm,farları ve stopları mümkünce ufak ugraşla çizik giderici bir cila ile sil camlara mutlaka camsil tarzında birşeyler kullan,jantlara ilaç sıktıkdan sonra fırça ile jant aralarını temizle,eger araba basık değilse lastiklerin iç kısmını yani davlumbazların içini çok temiz olmasına gerek yok çokda pis olmasın sünger ile köpürterek temizle CAN alır ;)

Aklıma gelen bunlar bunları yaptıgın sürece müşterin hergün artar,bu muameleden anlayan gelir anlamayan ile ugraşmana gerek yok ama geldiklerinde yine aynı şekilde devam et,suyun mutlaka musluk suyu olsun aksi halde başın çok agrır kireç konusunda gelirse aklıma yazarım okudysan sağol ;)

Bu arada arabayı yıkayan kimse o elbiselerle içine sakın girmesin içini ayrı bir ekip temizlesin dışını ayrı ;)

Ban maslak sanayi sitesinde mümkün mertebe böyle çalıştım herkez memnundu memnun olmayanlarda sağolsun rakamdan dolayı ara ara geliyorlardı misal patronun arabasını bana yıkatırdı şirket aracını başka bir yıkamacıya :icon_tup:

Ayırıca ismin çok büyük bir öenmi yok köylü ahmet abide yazsan fark etmiyor yapılan işçilige gelir millet ismine değil,isme bir kere işçilige sürekli gelir :)

Lquin
04-11-2011, 16:46
teşekkür ederim bu geniş bilgi için :)

fatihcakin
05-11-2011, 09:40
Müşteri ne ister önce titiz olacaksınız elbislerin yıkama elbiseleriniz temiz olacak,yıkama makinası kaliteli ve aynı zamanda sıcak su ile yıkama özelligine sahip olmalı ekstrasını mutlaka görürsünüz,gelen müşteri kim olursa olsun ilgilenmelisin herkeze ayrı değil herkeze aynı muamele hepsine kaliteli davranmalısın,bu konuda mutlaka bir yıkamacı yanında egitim almalısınız,aracın yıkandıgı yerle kurulandıgı yer ayrı olmalı kısa geçecegim bilginiz olsun,hızlı ama sallama iş yapmamalısın kesinlikle gelen müşteriye mutlaka temiz bardakla ikram edecegin birşeyler olmalı çay meyve suyu vs vs bir çayın ve kahvenin kırk yıl hatırı var çay iyi olmalı ;) müşteri beklerken ıslanmamalı sıkılmamalı seni izlerken keyif almalı,ekstra olarak dükkanında birşeyler yapmalısın misal atıyorum lastik havalarını kontrol etmelisin suyuna bakmalısın yagına bakmalısın ,tabi her aracın değil o kendini belli eder zaten ;) anteni yıkarken mutlaka elinle yıka dikiz aynasının mutlaka üstünü sil torpido ve yan cepleri mutlak suretle boşalt bagaj ne akdar dolu olursa olsun müşteriye sor ve temizle ilacını iyi seç jantlarında kullanacagın ve köpüğünü iyi seçmelisin yoksa çok zararını görürsün,arabanın içini ve camalrını kesinlikle dışarıda bulutu yada güneşi gören bir yerde sil,cam bezini ve torpido bezini her seferinde sabunla yıka hacı şakir öneririm,farları ve stopları mümkünce ufak ugraşla çizik giderici bir cila ile sil camlara mutlaka camsil tarzında birşeyler kullan,jantlara ilaç sıktıkdan sonra fırça ile jant aralarını temizle,eger araba basık değilse lastiklerin iç kısmını yani davlumbazların içini çok temiz olmasına gerek yok çokda pis olmasın sünger ile köpürterek temizle CAN alır ;)

Aklıma gelen bunlar bunları yaptıgın sürece müşterin hergün artar,bu muameleden anlayan gelir anlamayan ile ugraşmana gerek yok ama geldiklerinde yine aynı şekilde devam et,suyun mutlaka musluk suyu olsun aksi halde başın çok agrır kireç konusunda gelirse aklıma yazarım okudysan sağol ;)

Bu arada arabayı yıkayan kimse o elbiselerle içine sakın girmesin içini ayrı bir ekip temizlesin dışını ayrı ;)

Ban maslak sanayi sitesinde mümkün mertebe böyle çalıştım herkez memnundu memnun olmayanlarda sağolsun rakamdan dolayı ara ara geliyorlardı misal patronun arabasını bana yıkatırdı şirket aracını başka bir yıkamacıya :icon_tup:

Ayırıca ismin çok büyük bir öenmi yok köylü ahmet abide yazsan fark etmiyor yapılan işçilige gelir millet ismine değil,isme bir kere işçilige sürekli gelir :)

Evet tam bir müşteri :) yani diyelım sen aracını oto yıkamaya götürceksin nasıl bi ilgi görmek istersin ona göre işçilik yapmak lazım sanki her araba kendi arabanmış gibi ilgilenmek gerekir

LVIII
17-11-2011, 19:59
bi ara bende çok düşünüyordum :)

mehmetRS
18-11-2011, 13:33
AutoBath olabilir isim:)

McS_R53
18-11-2011, 13:43
Auto Carehane güzel olur bence :)

ersoyismet
18-11-2011, 14:55
benimde aklımda oto yıkama açmak vardı halada var kendim için düşündüğüm isim AUTO CC COLORFUL CARS ' dı discovery de bi oto programında gormustum cok hosuma gıtmıstı :)

Lquin
21-11-2011, 13:42
evet olabilir aslında güzel :))

karsiyakaliozi
21-11-2011, 15:31
personel cok onemlı sırf bu yuzden sonax ı bırakmayı dusunen arkadaslarım var personelle ugrasmakdan bıktılar marka olursa tanınabılırlık kolay oluyor bayanlar marka tercıh edıyor guven verıyor yanı bunun dısında işini iyi yaptınmı sıkıntı olmaz

EMRE_R19
21-11-2011, 15:35
isim olarak WASH GARAGE iyidir :D

SekoLive
21-11-2011, 15:35
yaşar abi o ne güzel yıkamaymıs biz yetişememişiz yaw.. maşallah :D

eklemek gerekirse arac camekan bi yerde yıkanırsa müşteri aracını görmek istiye biliyor yıkanırken güzel bi detay olur.

TünayK
21-11-2011, 15:38
benimde aklımda oto yıkama açmak vardı halada var kendim için düşündüğüm isim AUTO CC COLORFUL CARS ' dı discovery de bi oto programında gormustum cok hosuma gıtmıstı :)

ccc colourful cars ccc yap bence

yaşar
21-11-2011, 15:49
yaşar abi o ne güzel yıkamaymıs biz yetişememişiz yaw.. maşallah :D

eklemek gerekirse arac camekan bi yerde yıkanırsa müşteri aracını görmek istiye biliyor yıkanırken güzel bi detay olur.

Evet vardı camlı bir alanımız isteyen oturabiliyordu,dediği gibi hizmet verdiğimiz sanayi esnafı olunca olmadı :(
Mini auto muhasebecisine 10 tl istiyince abi sen ne yaptın biz 6 tl yıkatıyoruz demişti,ama bilmiyor gelen arabaları pedle yıkanıp hızlı cila ile çıkıyordu onun için para kısmı önemli :)

Bi ara buluşalım temizlik yapalım serkan :)Ben bugün yarın crown flex aldım alacagım 1,2 güne pazar sabahından akşamına kadar sohbet ederiz :)

SekoLive
21-11-2011, 15:53
yaşar abi oluru var haber edersin :)

reDevil
24-11-2011, 21:40
Auto Carehane güzel olur bence :)

bu biraz kerraneyi andırmış patron :D

Durango
24-11-2011, 21:42
Bir ara bende çok düşündüm. Marka yer açarsan müşteri aramak gibi bir sıkıntın olmuyor, marka zaten kendini satıyor ;)

Lquin
25-11-2011, 13:43
haklısınız size katılıyorum ama uşak küçük bir yer birde herkes bilinçli değil daha bu detailing car care konusunda.onun için marka konusunda kararsızım.ama yinede teşekkürler...

kickbuttowski
25-11-2011, 14:49
Illa meguiarsin bayiligini almak zorunda degilsiniz meguiarsin istedigi paranin ceyregini isteyen markalarda var arastirin.. sonucta marka markadir..

Lquin
03-12-2011, 12:54
anladım haklısınız teşekkürler :)

serkan demir
03-12-2011, 14:00
en önemlisi işçilik isimden ziyade. bizim yakın çevremizde sonax var ama ben gitmiyorum..

_agr_
06-12-2011, 19:49
işçilik işçilik başka bişi değil ve elemenlar da cok önemli ben bursada kaçtane yıkamacıı sırf bu yuzden bıraktım bide abimizin dediği gibi her arabaya kendi arabanmış gibi yıkaman

COOLFEAR
21-12-2011, 08:59
arkadaşlar şöyle bi durum var, arabayı güzel yıkıosun ok ama adam getiriyo siciroccosunu 20 lira olan yıkmaya abi ben 15 veririm diyo tmm diosun, sonra bi adamı rehin alıp 1,5 saat arabasıyla ugraştıryo sonax bayisinde meguarsın hızlı cilasını yıkamacıya kullandırmaya çalışıo.. siz olsanız ne yaparsınız bu muşteriye?

İbrahim33
21-12-2011, 11:49
tam dayaklıkmış...

Lquin
21-12-2011, 11:53
o kadarda olmaz yani haklısın.adama küfreder gibi.

COOLFEAR
21-12-2011, 12:24
arkdaşlar bi aracın hakkıyla gıcır gıcır temizlenmesi için en az 1 saate ihtiyac var, ancak işyerlerinde her araca 20 lira alıp 1 saat ayırdıgımız taktirde para kazanamıyoruz zarardayız lütfen gittiğiniz yerlerde bunları dikkate alın ;)

alper a
18-01-2012, 23:25
Öncelikle Güler Yüz Önemli.Müşteriyi En Güzel Şekilde Karşılamak Eger İmkan Varsa Çay Kahve İkram Etmek müşterilerin Hoşuna Gider.Bekleme Yerin Varsa Temiz Ve Düzenli olmalı.Gelelim Dükkana,Dükkanda Aynı Şekilde Düzenli Ve Temiz Olmalı.İş Yaparken Acele Etmemeli Ama hızlı olmalı Şöyleki Mesela Sabun Püskürttün Yada Arabayı Duruladın Hortumlarını Güzelce Yerine Yerleştirmelisin Görüntü Kirliliği olmaması Açısından.Her Arabayı Kendi Arabanı Yıkarmış Gibi Özenle Yıkamalısın.Tabi Kullandıgın makinelerin Ve İlaçların Kaliteli olmalı.herhangi biri kotu olursa Kurulamaya Geçtiğin Zaman Araba Silerken Çok ugraşırsın Pis Kaldıgı İçin.Camlar için Mümkünse Güneş Görebilen Bir yerde kontrol Etmelisin.2 Bez Kullanırsan Camlar için Daha İyi olur.azıcık Nemli Kaldımı leke Yapma olasılığı yuksek.Özellikle Kapı Altlarına ve içlerine Dikkat etmelisin.Gereken durumlarda Jantlara Ve su Bazlı Boyalarda En azından Bel altına Süngerle Geçmen Gerebilir.Kapı içlerine Ve Torpidoya Eger Siyah Plastikle Mat Torpido Sütü Sürersen Çok iyi Bir Görüntü elde edersin.Mat oldugun içinde Güneşte Torpidoda Parlama Yapamayacaktır.1.5 numara boya Fırçasıyla havalandırma ızgıralarınıda Temizlersen Senin için ekstra puan olacaktır.ayrıca hava kompresörüne tabancada takarsan Depo Kapagı,Kapı Kulpları Gibi Yerlere hava Tutarsan su akma derdinde olmaz.Kaputla Cam arasında Yaprak vb. Şeyler olabilir gerekirse kaput açılıp Temizlenmeli buda Ekstra puan senin için.Sıralama Biraz Karışık oldu Kusura Bakma.İşin Özeti Bu Zaten Bu işi Yaptıkça Elin Çabuklaşacak.Marka olayına Gelirsek Benim Yıkamam markasız Ama Pasta Cila Boya Korumada Meguiars Malzemelerini Kullanıyorum.Gelen Müşterilerde memnun İşlerimizde Çok Güzel Çıkıyor.Arkadaşlarında Dediği Gibi Yaptıgın İşi Layıkıyla Yapıyosan Sana 1 kere Gelen Artık Hep Senin Müşterin olur.Marka Sanıldıgı Kadar Önemli Değil.Diyeceklerim Şimdilik Bunlardır.Hayırlısı Olsun.

İbrahim33
23-01-2012, 20:15
Abi sen yıkamacısın herhalde , çok güzel özet geçmişsin , faydalı bilgi vermişsin... :)

alper a
24-01-2012, 19:46
Abi sen yıkamacısın herhalde , çok güzel özet geçmişsin , faydalı bilgi vermişsin... :)

Evet Bakırkoy Zuhuratbabada Yerimiz Herkesi Çay,Kahve İçmeye Bekleriz Arkadaşlar.

darkmoon
24-01-2012, 20:07
ben bir müşteri olarak ne isterim onu söyliyim ordan yola çık güler yüz ilgi beğenmessem tekrar yıka dediğimde somurtmadan bozulmadan sıkılmadan hay hay diyicek ben sormadan söylemeden göstermeden bazı detayları kendi yapıcak oturma yeri olucak orda gazeteler dergiler çayı kahvesi falan olucak araba yıkanırken oturup bekleyebiliceksin interneti olucak wifi benim şu anki yıkamacımda öyle ahım şahım bir yer değil süslü püslü tabelasıda yok ama bu dediklerimin hepsi var ve güzel iş yapıyorlar o yüzden minnacık yerleri dolup dolup taşıyor..

ben şu isim olayına gelince göreceli bir şey biri gider sonax maiguras wirth ziebart alır isim hakkını 100 bin tl ye biride gider güzel kendi süslü tabelasını yapar kendi süslü mekanını yap ucuz yollu gider gene o firmaların ürünlerini kullanır aynı kapıya çıkar.. sadece 100 bin tl si cebinde kalır..

d.berkay
25-01-2012, 16:07
Bence Uşak gibi görece olarak küçük bir yerde mutlaka kendi markanızı oluşturun. Yıkama yapacağınız dükkanın boyutları ve çevresi çok önemli. Duvarlar boyalı ve temiz olmalı. Malzemeler mutlaka düzenli olmalı. Kaliteli malzemeler kullanmalısınız.
Eğer gerçekten müşteri kazanıp devamlı iş yapmayı planlıyorsanız, çalışanlarınızın eğitim alması ve bilinçlenmesi gerekir. Herkes eline sünger alıp yıkamacı olamıyor. Detaylara özen göstermek çok önemli.
Zaten daha tecrübeleri abiler detaylı yazmışlar dikkat edilmesi gerekenleri. İşin ve işçinin kalitesli en önemli etmen müşteri kazanmak için. İlk zamanlar mutlaka kampanyalar yapın. Glass Guard tarzı su itici ürünler var. Onlardan alıp yıkama yaptıranların ön camlarına uygulayabilirsiniz. Bunun yanında hızlı cila vs. tarzı ürünler kullanabilirsiniz müşteriyi bağlamak için. İçecek ikramı güleryüz çok önemli tabi ki. Ayrıca müşterilerinizin güvenini kazanmanız da gerekiyor. Düşünmeden arabalarını bırakıp 1-2 saat sonra istedikleri gibi alabilecekleri hissini uyandırmanız gerekiyor.

Bunlardan dikkat ettikten sonra tek gereken zaman.

Harunde
25-01-2012, 16:26
yazılanlara katılıyorum...
kendi araban gibi yıkaman lazım
elemanlar çok önemli düzgün eleman çok zor...
güler yüz ve ikram önemli...
mekan düzgün olacak...
ve en az 1 yıl sabredeceksin...,

marka uşak gibi bir yerde başlangıç olarak çok önemli değil bence iyi iş yap gerisi gelir..

darkmoon
25-01-2012, 17:06
bizim burdaki yıkamacı herhalde yaklaşık 10 yıldır burda 10 yılda yüzlerce eleman değiştirmişdir 3 aydan fazla eleman daha görmedim bir ara roman falan çalıştırıyordu oda olmadı fazla kalıcı eleman tutuna bilen bir iş değil çok eleman değiştiriyor biraz palazlanan ne var yaw bunun emri altında çalışıcağıma alırım bir makina bir süner kendi yerimi açarım deyip ayrılıyor.. genelde baba oğlu yada iki kardeş tarzı uzun süreli sabit insanların çalışdığı yerler ayakda duruyor daha ço müşteri topluyor.

musichopat
01-02-2012, 20:47
Merhaba Arkadaşlar,
Aranıza henüz katılmış biriyim ve beni bu foruma getiren bu konu oldu aslında çünkü aynı konu üzerine benim de planlarım var.
Çok güzel çok faydalı yorumlar yapılmış.
Ben de kendimce birşeyler yazmak istedim. Faydalı olursa sevinirim.

İlk yapılması gereken bütçe ayırımı, bu işe ne kadar yatırım yapmayı planlıyorsunuz önce buna karar vereceksiniz. Çünkü 5000 liraya da yatırım yapılır 200.000 liraya da ..
Buna karar verirken çevre faktörlerini kesinlikle göz ardı etmemelisiniz. Bunlar bulunduğunuz çevrede kaç tane yıkama var? En çok hangisi iş yapıyor? İş yapmalarının yanısıra ne kadar temiz ne kadar güzel iş yapıyorlar? Ve bir de müşteri gözüyle bakacak olursak müşterinin talep düzeyi ne beklenti nedir bu işten KİMİSİ GELİR Bİ SU TUTSUNLAR YETER ARABAMA SU DEĞSİN DER KİMİSİ DE GELİR BENZİN KAPAĞINDAN NİYE SU DAMLIYOR DER…
Bunları belirledikten sonra kafanda birşeyler canlanmaya başlayacaktır zaten

Sıra yer seçimine geldi. Belirlediğiniz kriterler doğrultusunda küçük ya da büyük ne ise bir yer bulmanız gerekmekte bu işi inanmayacaksınız belki ama 20 metrekare yerde de yapanlar var 2000 metrekare yerde de.. ama bana soracak olursanız en küçüğünün bile 50 metrekarenin altında olmaması lazım.
Yeri belirledikten sonra bu yer için çalışabilirlik durumunu araştırmanız lazım yer çok güzeldir fakat resmi olarak izinlerini alamayabilirsiniz önce araştırın ki sonra sizi daha fazla yormasın.
Gerekli izinleri alınıyorsa eğer ona göre değerlendirme yapılır.
Şebeeke suyunu kullanmak yasak diye yazılı birçok forumda fakat benim bildiğim kadarıyla bu oto yıkama işi yapanların kendi kendilerine koydukları bir yasak çünkü su parası 2 3 kat fazla geliyor be işi şebeke suyu ile yapan kişiler var biliyorum.
Ama imkanınız var ise bence kuyu açtırmalı veya kendi işyeriniz için yeterli olacak büyüklükte bir depo almalı ve taşıma su kullanmalısınız. Taşıma su kullanırsanız eğer suyu önceden inceleyebilirsiniz. Kireçli su ASLA kullanmayın bu hem kullanacağınız makineler için zararlı olacaktır hem de yıkama işleminden istediğiniz sonucu alamamanıza. Araç yıkama alanından temiz çıkmazsa kurulama alanında sizi çok yorar.
Bunu da hallettikten sonra içerisine koyacağınız malzemeye geliyor sıra. Kompresör, Yıkama makinesi, köpük tankı, süpürge… kuaför işlemi yapılacaksa detay temizlik için vakum makinesi ahtapot vs.
Haa unutmadan ıvır zıvır şeyler deyip geçme cam beziydi süngerdi torpido temizliği için fırçaydı ilaçlar için fısfıs kağıt paspas asma koku sprey koku vs. bunlar hem seni taşıyacak hem de düşündüğünden fazla maliyet çıkaracak şeylerdir.
Bunlardan ne derece iyi bir makine istediğinize bağlı olarak tercih yapacak ve kaçar tane kullanacağınızı belirleyeceksiniz. Yıkama makinesi 200 bar ve 7.5 hp’nin altında olmasın tavsiye etmem yoğun zamanlarda randıman alamazsınız.

Personel sizi bu işte EEENN çok yoracak şeydir kendinizi buna hazırlamanız lazım.çünkü bir meslekten ziyade geçici bir iş olarak düşünülmektedir.
Yeri gelir haftada bir yeri gelir üç ayda bir personelin değişir fakat bu sürenin çok uzayacağını düşünme buna hazırlıklı ol.

Mekan içerisinde düzeni kurmuş olduk böylece şimdi görsel planlamaya geçtik burada senin önce kendine akılda kalıcı bir isim bulman lazım şunu duyar gibi oluyorum SEN İŞİNİ İYİ YAP İSİM ÖNEMLİ DEĞİL evet bir derece doğru fakat bu mekanı bilen kişiler için geçerli ama isim kulaktan kulağa yayılma olayı çok önemli ismin faydasını orada görürsün
İmkanın varsa açılış yaptır tanınan sevilen birine faydalı olur.
Ve buradan sonrası sana, senin ve personelinin yapacağı işe bağlı
Şu marka meselesine gelince yine kendi düşüncem tabii ki ama bence hiç girme marka olayına markaya vereceğin parayla çok daha farklı şeyler düşünebilir, paranı o şekilde değerlendirebilirsin. Önce bi küçükten başla hem içine gir piyasanın içinde gör hem biraz işi öğren sonrasına zaten yeni yeni fikirler geliştirirsin BİRAZ HAYA GÜCÜ…

mekanı açtıktan sonra yapacakların konusunda zaten arkadaşlar birçok güzel yorum yapmışlar. çayıydı kahvesiydi sen veya personelin yapmasın mümkünse işinden alır adamı bir makine ayarlayabilirsen önce küçükten bir çay makinesi yanına pet bardak şeker bi süre böyle gitsin müşterinin ayağı alışana kadar falan çayı demler kahveyi yanına bırakırsın isteyen alır. daha sonra paralı makinelerden alırın bi tane çay kahve ve yanında bir sürü çeşit fiyatıını sen ayarlayabiliyorsun onların düşük tutarsın fiyatı göze de batmaz sorana da kar için değil diye söylersin...

takıldığın ve yardımcı olabileceğim şeyler olursa seve seve yardımcı olurum.

biraz dağınık yazmış olabilirim faydasını görürsün umarım.

sen başla gerisi gelir.
Allah Yardımcın Olsun Başarılar

megAkrep07
02-02-2012, 18:41
uşak gibi bir yerde marka bir yer açarsan insanlar pahalı diye korkup gelmeyebilirler tehminimce..

en iyisi sen işini kaliteli yap uşakta zaten çevrende vardır olmasa bile işini sağlam yap çevre gelir marka işine hiç girme bence

genc
19-05-2012, 18:15
Öncelikle Güler Yüz Önemli.Müşteriyi En Güzel Şekilde Karşılamak Eger İmkan Varsa Çay Kahve İkram Etmek müşterilerin Hoşuna Gider.Bekleme Yerin Varsa Temiz Ve Düzenli olmalı.Gelelim Dükkana,Dükkanda Aynı Şekilde Düzenli Ve Temiz Olmalı.İş Yaparken Acele Etmemeli Ama hızlı olmalı Şöyleki Mesela Sabun Püskürttün Yada Arabayı Duruladın Hortumlarını Güzelce Yerine Yerleştirmelisin Görüntü Kirliliği olmaması Açısından.Her Arabayı Kendi Arabanı Yıkarmış Gibi Özenle Yıkamalısın.Tabi Kullandıgın makinelerin Ve İlaçların Kaliteli olmalı.herhangi biri kotu olursa Kurulamaya Geçtiğin Zaman Araba Silerken Çok ugraşırsın Pis Kaldıgı İçin.Camlar için Mümkünse Güneş Görebilen Bir yerde kontrol Etmelisin.2 Bez Kullanırsan Camlar için Daha İyi olur.azıcık Nemli Kaldımı leke Yapma olasılığı yuksek.Özellikle Kapı Altlarına ve içlerine Dikkat etmelisin.Gereken durumlarda Jantlara Ve su Bazlı Boyalarda En azından Bel altına Süngerle Geçmen Gerebilir.Kapı içlerine Ve Torpidoya Eger Siyah Plastikle Mat Torpido Sütü Sürersen Çok iyi Bir Görüntü elde edersin.Mat oldugun içinde Güneşte Torpidoda Parlama Yapamayacaktır.1.5 numara boya Fırçasıyla havalandırma ızgıralarınıda Temizlersen Senin için ekstra puan olacaktır.ayrıca hava kompresörüne tabancada takarsan Depo Kapagı,Kapı Kulpları Gibi Yerlere hava Tutarsan su akma derdinde olmaz.Kaputla Cam arasında Yaprak vb. Şeyler olabilir gerekirse kaput açılıp Temizlenmeli buda Ekstra puan senin için.Sıralama Biraz Karışık oldu Kusura Bakma.İşin Özeti Bu Zaten Bu işi Yaptıkça Elin Çabuklaşacak.Marka olayına Gelirsek Benim Yıkamam markasız Ama Pasta Cila Boya Korumada Meguiars Malzemelerini Kullanıyorum.Gelen Müşterilerde memnun İşlerimizde Çok Güzel Çıkıyor.Arkadaşlarında Dediği Gibi Yaptıgın İşi Layıkıyla Yapıyosan Sana 1 kere Gelen Artık Hep Senin Müşterin olur.Marka Sanıldıgı Kadar Önemli Değil.Diyeceklerim Şimdilik Bunlardır.Hayırlısı Olsun.

Bu işin içinde birisi olarak kış aylarını nasıl değerlendiriyorsun.

Mesela sezon senin için kaç aydır mesela örnek veriyorum haziran temmuz ağuztozda günde ortalama 20 araç yıkanan bir işletmede diğer aylar nasıl bir düşüş olur.

Aylara bölersek
Ocak Şubat Mart Çok kötü
Nisan mayıs haziran orta
Temmuz ağustoz eylül iyi
Ekim Kasım aralık Kötü

Diyebilirmiyiz yasa sadece Ocak Subat Mart kötü diğerleri idare eder?

Kışın antifiriz yağ değişimi detaylı temizlikten kurtarabilirmiyiz acaba

Rec.O
19-05-2012, 18:33
Yanlışınız var titiz olan adam kışında aynıdır yazında ilk baharda sonbahar ben aracımı kışında yıkatırım yazın haftada 1 defa kesin.Ha ama her insan aynı değildir donacak diye yıkatmaz coğu zaman ama yazınkı işide kışın bekleme iyi forumlar.

Ertekin
19-05-2012, 18:37
Allah muaffak etsin.Ama isim ne olursa olsun bence Türk ce bir isim olsun.

Rec.O
19-05-2012, 18:38
Allah muaffak etsin.Ama isim ne olursa olsun bence Türk ce bir isim olsun.

aynen bu konuya bende katılıyorum türkçe bir isim olsun ama ilgi çekici olsun..

genc
19-05-2012, 20:18
Yani yazın yapılan işler tabiki kışın yapılmaz ama söyle bir genelleme yapabilirmiyiz acaba

atıyorum yazın ortalamaya vurdugumuz zaman 20 araba yıkıyorsak kışın 10 araba yıkayabilirmiyiz ortalama

Güvenc
19-05-2012, 20:55
1 Açıcagın yer konum itibari ile güzel olmalı
2 Müsteri bekleme salonun güzel olmalı
3 Çalışanlarının kıyafetleri temiz olmalı (aracın içini temizlerken pis tulumlarla oturmıcaklar ;) )
4 Çalışanlarının güler yüzlü ve güvenilir olmalı
5 Kullandığın malzemeler kaliteli olmalı (şampuanların ,temızlık malz. vb. vb. )
6 Boya koruma tarzı ugulamaları yapıcaksan yıne urunlerın kalıtelı olmalı
7 Mekanın bı oto yıkama değil sanki showroom gibi olmalı

(tabı bunlar malıyetlerını arttıracaktır )

En önemlisi ufak bi tiyo verıyım ;)
aracın içini dışını herkez yıkar ,önemli olan iyi temizlemek ;) ahmet ustanın pis aracının içini sildiğin bez ıle benım aracımıın için silmiceksin :) adam burnunu karıştırır totosunu karıştırır direksiyonu tutar ,vites topuzunu tutar pisletir:) ,
sen o bezle temızlersin silersin,
bezi ,ıslatıp suyunu sıkıp benım aracımı silmiceksin :)

ee ne yapıcaz her arabaya yenı bezmı kullanıcaz ?
Evet abisi kırlenen bezlerı toplayıp at çamasır makinesine at yıka temızlensın
,musterıye de bunu bı şekılde belirt ,müsteri bilsin ;)

Hatta normal iç yıkamada bu sistemi kullan ,(aracın içini temizledikden sonra )Steam Car Wash machine - Optima Steamer - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=I2Ehl1uW0VY) aracın dışını su ıle yıka,parlat , içini süpür ,içini sil ,1-2 dakıka bu kuru buhar ureten makınıyı kullan , hava kanallarına 5-6 sn tut bak müsteriler nasıl memnun kalıyor ;) Bu makinayı kullandığım için söylüyorum zararsız ve bi okadar farklı, kuru buhar urettıgı ıcın nem olmadıgından elektrik veya elektronık aksamlara zararda vermıyor

makınanın malıyetı bıraz yuksek olabılır ama sonucda işini tam anlamı ile yapıcaksan ve tek olmak ıstıyorsan farklı seyler guzel işler yapman lazım...

Malıyetlerını iyi hesapla kurulum malıyetlerın ,vergılerın ıvırın zıvırın, bunları dusun hesapla,
benım gıbı yıkamadan sonra depo kapagının içini acıp ''bunun içi silinmemiş '' diyen garip müşterilerede hazırlıklı ol ;)

İsim okadar onemlı degıl bence '' isminle değil yaptıgın iş ile ön plana çıkmaya çalış ''

şimdiden hayırlı ugurlu olsun ;)

Acurol
03-03-2013, 16:05
Hort yapacağım ama, birşey merak ediyorum. Herhangi bir markanın franchaise ını almadan şahsi oto yıkamamı yapmam için ne kadar bir sermaye gerekiyor ortalama. Su topicte bahsedilen tüm hizmeti sağlayabilmek için arazi, mülk, kira masraflarını dahil etmeden?!

Blackbird
03-03-2013, 21:38
Hort yapacağım ama, birşey merak ediyorum. Herhangi bir markanın franchaise ını almadan şahsi oto yıkamamı yapmam için ne kadar bir sermaye gerekiyor ortalama. Su topicte bahsedilen tüm hizmeti sağlayabilmek için arazi, mülk, kira masraflarını dahil etmeden?!

10 - 100 bin arası, örnek olarak 100tl polisaj makinesi var 1000tl yede var ve tüm kalemler için geçerli bu örnek, ama ortalama bir malzeme makine seti 10 15 bin civarı diyebilirim.

Acurol
06-03-2013, 21:07
25Bin ila 45Bin arası bir sermaye mevcut gibi amaç franchaise almadan hususi fakat o bilindik markaların kalitesini aratmayan bir oto yıkama ve bakım merkezi açmak sanırım bu paralarla orta kaliteye yakın birşeyler yapılabilir. Teşekkür ediyorum.

The_Crow
08-03-2013, 08:58
Herkese merhaba,
Aramızda bu işi yapanlarda olduğu için buraya sormak istedim. Hem yeni iş açacak olanlara da bi fikir de olabilir.

Bu yıkama / temizlik konusunda çok çeşit istek,talep,müşteri olmasına karşın, yapılan işlemlerde az seçenek var. İç,Dış, İç/Dış gibi. Acaba bu seçenekleri çoğaltsak işlem hacmi artarmı ? müşteri daha bi memnun olurmu ? herkes ne sattığını ne aldığını bilirmi ? diye düşünüyorum. Örneklendireceksek ;

Mesela stage hesabı gibi . ( hatta yanlarına ücreti ve zamanı da yazarak )
Stage -1 .. Yalnızca su tutma :) ( 3 TL. 15 Dk. )
stage - 2 .. Dış yıkama ( ince detay ) ( 5 TL. 20 Dk.)
stage - 3 .. Dış yıkama ( full detay ) ( 7 TL. 30 dk. )
stage - 4 .. iç dış ( kaba temizlik ) ( 5 TL. 20 dk )
stage - 5 - iç dış ( ince temizlik ) ( 10 TL. 30 dk. )
stage - 6 - iç dış ( full ince temizlik. buhar falan felan ) ( 15 TL. )
Şeklinde bir liste yapılsa.( ilersine motor temizlik, boya koruma, parlatma vs. ekleyebildiğinizi ekleyin. ) zamanlar ve fiyatlar tamamen atmasyondur.

Böyle bir liste olursa, gelen müşteri ne istiyosa o işlem yapılır. böylece su tutturan adamla, kıl müşteri ayrılmış olur. Herkes ödemesini de ona göre yapar.

Bilmiyorum bu yöntem tutarmı ? para kazandırırmı ? ( aynı zamanda müşteri de tabi. ) yoksa çok daha yorucu bişi mi olur ? ( gerçi iş yapmayı katlarsa, yorgunluk çekilebilir )
Bence tutar bu fikir. :) :) Sizinde Fikrinizi almak isterim. ( hem bir müşteri olarak, hem bu işi yapanlar olarak. )
Saygılar,

aslan
08-03-2013, 09:05
Hayatta en zor şey insanlarla uğraşmak bu iştede kimseyi kolay kolay memnun edemezsin o yüzden zor bir işe girişiyorsun Allah kolaylık versin

douu
08-03-2013, 09:59
kardeşim oto yıkama açmak hiç problem değil. 10 liraya dükkan tutar 10 lira masraf edersin açarsın bi oto yıkama. işte yaparsın. ama önemli olan nokta sana gelen müşterinin bir defa aracı yıkandıktan sonra tekrar seni tercih etmesi. insanların beklentilerini tahmin edemezsin işin içinde olmadan. yani ne var ki araba yıkamakta diye düşünme. adamlar araba yıkatırken öyle şeyler istiyolar ki bazen. lastigin yanagını parlatıyosun adam içeriye de sür diyo. bunla karşılaştım ben inan bana :) ne bilim adamın arabasını yıkıyoruz adam gidiyo. ertesi gün geliyo koltuga kusmuş adam. siz yıkadıktan sonra oldu bu diyo. abi koltuga naptık biz diyosun. yıkarken kusmuşsunuz diyo :D birisi geliyo yıkadıktan sonra benim arabamın teybi çalışmaz oldu diyo. abi teybe nolacak diyosun. su kaçmıştır diyo :D

yani iş dışardan bakınca kaymagı bol bi iş gibi. yani dükkan sahibi oturuyo adamlar çalışıyo patron para sayıyo mantıgı var biraz aslında. sakın öyle düşünme. araç temizligi konusunda insanlarla ugraşmak çok zor. yapma demiyorum elbette yap. ama iyi bir yer yap. adam geldigi zaman bi oto yıkamada talep edebilecegi herşeyi bulundur mesela. boya koruma detaylı temizlik falan gibi işler için ya sen çok hakim ol konuya ya iyi bi ustan olsun. ve sakın 20-25 bin lira gibi rakamlara ben bu işi hallederim gibi bişey düşünme. hakkıyla bu işi yapmak istersen minimum 50 bin liraları çıkar gözden.

Allah kolaylık versin.

XSi
08-03-2013, 12:52
hizmet sektörü zordur..

iş yapılcaksa, fiziki mal ticareti yapmak en temizi..

ha bide raf ömrü olmayan, modası geçmeyen ürünlerin ticaretini yapmak lazım :)

burakk.
09-03-2013, 15:09
iyi günler herkese.inşallah bu yaz oto yıkama açmayı planlıyorum.sizce bi markanın bayiliğinimi almak mantık yada kendi kendimemi bişeyler yapmaya çalışayım?birde oto yıkama için güzel isim önerilerinde bulunursanız sevinirim :)))

etiket işi görüyor başkan.

meLaNchoLic
08-01-2015, 14:29
konuyu hortlatıyorum ama yeni konu açmakda istemedim.. hepsini okuduk sayfaların...

Bir yer bulduk çok yakınında başka yıkamacı yok.. en yakındaki yıkamacı 2 km uzaklıkta..

Bulduğumuz yer iki katlı altıda üstüde camlı bir mekan.. Alt kat showroom tarzı üst katın balkonu bile var.. genişde biryer.. dış kısımlarındada geniş alanları var 350m2 civarı.. Alt katta yıkama boya koruma vs gibi işlemler yapıp aksesuarda satıp... üst katınıda bekleme salonu olarak kullanıp çay kahve makinaları ve 1 2 tane PS atıp vakit geçirebilecekleri bir yer olarak kullanmayı planlıyoruz.. Ancak mekan için aylık 10bin TL kira bedeli isteniyor..

Böyle biryerde sıfırdan bir oto yıkama açmak ne kadar mantıklıdır karar veremiyoruz.. Mekan anayol veya cadde üzeri değil ama bulunduğu mahalle geniş biryer ve birkaç kişi memnun olduktan sonra mahallede kolayca tanınıcak biryer olabileceğinden eminiz.. Dedikodu çabuk yayılır burda :D

Ekeleyebileceğiniz önerileriniz varsa.. Kirayı ve sabit giderlerin dışında kar da edebilirmiyiz fikriniz varsa paylaşırsanız sevinirim..

Herkese iyi forumlar :)

ido
08-01-2015, 14:48
10 bin kira bedeli bence yıkama için ugrasma ay dedin 30 gün hemen geçiyo anlamazsın vallah stopajı-işcisi elektrik su derken 15bin minimum buda 20 liradan hesaplasan 750 araç yıkaman gerekir macera olur bence

cabriolet
08-01-2015, 15:00
oto yıkama ve 10.000 tl kira
kirayı bile çıkaramazsınız bence :)

Boldenon
08-01-2015, 15:08
oto yıkama ve 10.000 tl kira
kirayı bile çıkaramazsınız bence :)
Bence de. Direk batış olur ilk aydan

Ae86
08-01-2015, 15:08
30-40 m2 dükkan bulun 60.000 max rakama kredi çekip satın alın ayda 900 tl gibi taksidi olur hem iş yaparsınız hem mal sahibi olursunuz.

Kahn23
08-01-2015, 15:13
Ana caddede bile olmayan bir dükkan için 10k demek kafadan 1-0 mağlup başlamak demek..

İbrahim33
08-01-2015, 15:18
kira bence de ciddi manada yüksek. 10 k tl kira , 3 tane de kalifiye personel çalıştırsan onların da aylık 1500 * 3 = 4500 lira eder. elektriği suyu , malzemesi falan ayda 16 bin lirayı bulur gideriniz.

günde 25 liradan 20 tane araba yıkasanız uygulamalar hariç aylık 15.000 tl eder. bir nevi kiraya çalışmış olursunuz.

Sezgin
08-01-2015, 15:48
10.000 çok, öyle bi mekana en iyi ihtimalle farklı tarzda bi cafe falan iş yapar. yıkama uygulama falan bunlarla donecek iş değil

i-vtec07
09-01-2015, 09:29
hocam naptın :D kira çok fazla hiç bulaşma bence . benim kuzen bayan kuaförü kent etli pidenin karşısında aşağı tarafta 2 katlı dükkanı vardı. işlek yer bilirsin o bile senin bu dediğin meblanın yarısını ödemiyodu ki seninki ana caddede diğilmiş :)

Evo34
09-01-2015, 09:50
İlk etap için 350m2 çok büyük olur.

ECD
09-01-2015, 13:09
Öncelikle hayırlısı olsun inşallah tutulur ve para kazanırsın. Ben şu isim konusunda birkaç şey söylemek istiyorum. Arkadaşlar yobazlaşmayalım lütfen Tamamı İngilizce veya yarı İng yarı Türkçe tabela isimleri nedir Allah aşkına. Tamamı Türkçe bir tabela işletmenize daha çok yakışacaktır..

ahmet_xy
09-01-2015, 13:23
10bin lira kira iyiymiş. en güzeli böyle yüksek kiralı dükkan sahibi olmak :D

tylan
09-01-2015, 13:36
tüm antalyadakı arabaları yıkasan. ancak kirayı ödersin. 10.000 tl kira ne la :/

Emre Ekrem
09-01-2015, 14:01
Temizlik, tek tip kıyafet, detaylara önem veren yaptığı iş üzerine eğitimli personel olsun, marka çok mühim değil, bir marka bayisi olmasın da bir çok markayı kullanıp bu markaları mekanda paylaşırsın, yer 10 numara olsun personel işten bir haber olduktan sonra hiç bir anlamı kalmıyor, bir çok örnek bu sitede bile yaşandı, bir çok bayisi olan var ve yapılan işin aynı olmasına rağmen gereken özenin aynı standartlarda olmamasından dolayı tepki gören.

meLaNchoLic
09-01-2015, 23:37
vazgeçtik gibi birşeyler oldu zaten içimiz karardı bunalıma girdik :D şimdide e-ticaret mi yapsak diye düşünüyoruz :D