Orijinalini görmek için tıklayınız : yakıt ve avans?
şimdi benim bir sorum var.bi tane afcmiz var ve yakıt miktarını artırdık.normalde yakıt miktarını artırdığımız için galiba ecu avansı kısıyomuş.peki bunun mantığı nedir?yani yakıtın öncekinden fazla verilmesi motora zarar verir mi?
Bunun mantıgı su afc aslında map sensorunu yanıltarak isi goturur,
sen arabayı fakirlestirdikce afc den beyne giden map sinyalini azaltmıs olursun orjinal ecu manifold basıncının dustugunu sanıp daha az benzin verir ve isin dogası gereği avansıda acar, tam tersinde de yakıtı artırır ve avansı azaltır.
Cok fazla yakıtı acarsan arac bogulur gitmesi gerektigi gibi gitmez, isi abartırsan silindir duvarlarını cok fazla yakıt ile yıkarsın yag tabakasını yok eder iceriyede zarar verirsin.
Avanıs ve yakıtı ayrı ayarlamak istiyorsan standalone bir beyin kullanmak gerekir.
her motorun çalışma prensibi aynı olmayabilir zaten olmazda fazla yakıt verme gereksinimi eğer varsa verirsin problem olmaz, ama yakıtın fazlası mekanik sorunlarada yol açabilir, performans düşüklüğünede ne amaçla yaptığın önemli, yakıt arttığında avansı kısarsan pek işe yaramayabilir yaptığın
peki bu motorun fazla yakıta gereksinim duyduğunu nasıl tespit ederiz yada anlarız ?
peki bu motorun fazla yakıta gereksinim duyduğunu nasıl tespit ederiz yada anlarız ?
eğer motorun daha fazla hava almasını sağlayacak işlemler yaparsan gerekir, filtre egzantrik kapak işlemi vs gibi çoğunda öncelikli amacın daha fazla hava ile yakıt sokmaktır motora, otomobil nedir? atmosferikmi aşırı beslememi? bunu yapma amacın ne?
yok ben sadece bilgi amaçlı sordum cevabımı aldım teşekkürler :)
dip not benzini kısarsan avansı yükseltmiş olurrsn bilgine :D
vtecturbo
14-11-2011, 21:19
yani regulatorden basıncı arttırıp afc den de kısarsak hem benzın hem avans vermıs mı oluyoruz.
dip not benzini kısarsan avansı yükseltmiş olurrsn bilgine :D
ahh ah eski afc çakallıkları bunlar Oz ne günlerdi :D:D:D
onun cevabı afr oranını izlemek yani bir wideband takarak orana bakarak zenginmi fakirmi olduğunu basitçe izleyebilirsin ;)
yani regulatorden basıncı arttırıp afc den de kısarsak hem benzın hem avans vermıs mı oluyoruz.
aynen öyle yada biraz büyük bir enjektör takıp afcden kısarsan avans verebilirsin ;)