Orijinalini görmek için tıklayınız : vtec 2 ye atmosferik olarak neler yapılabilir
arkadaşlar selamlar,
şu sıralar ciddi ciddi civic vtec2 lere kafayı takmış durumdayım. atmosferik yüklenmek istesek neler yapabiliriz?
şimdiden çok teşekkürler...
kickbuttowski
04-11-2011, 20:59
d serisi motorlarin sikistirmasi dusuk oldugu icin cok zahmete girmeden guc almak mumkun tabiki alacaginiz guc harcayacaginiz paraya bagli stock wrx e saplayan eg bile mevcut yani :D
Denon nickli abimiz gorunce daha ayrintili yazar konuya onun araci 140 hp civariydi..
açıklamalar ümit verici :D teşekkürler... uppp diyelim :)
egzomant
04-11-2011, 23:37
aem ayarlı kasnak var elimde düşünürsen
aem ayarlı kasnak var elimde düşünürsen
arabayı aldıktan sonra irtibata geçerim sizinle. bu arada cehaletimi mağzur görün ayarlı kasnak ne işe yarar diye sorsam :confused: kasnak deyince aklıma sc geliyor başka da bişey gelmiyor :)
kickbuttowski
04-11-2011, 23:49
Aslinda vtec 2 cok acik degil modifiyeye headers takilmiyor ve beyne girilemiyor bildigim kadariyla.. ies yada vti olsa daha kolay olur isiniz..
arabayı aldıktan sonra irtibata geçerim sizinle. bu arada cehaletimi mağzur görün ayarlı kasnak ne işe yarar diye sorsam :confused: kasnak deyince aklıma sc geliyor başka da bişey gelmiyor :)
egzantrik derecesi ayarlamak için kasnagın oynar başlıklısı :D
Aslinda vtec 2 cok acik degil modifiyeye headers takilmiyor ve beyne girilemiyor bildigim kadariyla.. ies yada vti olsa daha kolay olur isiniz..
aslında konuyu açarken bunu da soracaktım ama kafa karıştırmamak için sormadım :) güvenlik paketli bir 1.6 ies alsam kaç hp ye çıkarılabilir?
egzantrik derecesi ayarlamak için kasnagın oynar başlıklısı :D
teşekkürler :D
kickbuttowski
04-11-2011, 23:56
aslında konuyu açarken bunu da soracaktım ama kafa karıştırmamak için sormadım :) güvenlik paketli bir 1.6 ies alsam kaç hp ye çıkarılabilir?
170e kadar yolu var atmosferikte.. tabiki butceye gore degisir benim tavsiyem temiz bi sedan vti bulun filtre egzost headers filan takar hafif tune edersiniz en sagliklisi olur :)
vtec 2 atmosferik olarak çok şey yapılabilir ama bilgi ve bütçe meselesi
vtec 2 atmosferik olarak çok şey yapılabilir ama bilgi ve bütçe meselesi
bütçe için Allah Kerim Padişah diyelim ama honda bilgim ve çevrem sıfır :) 5-6 yıldır full german takıldık, 8 aylık alfa deneyimini çıkarırsan :)
170e kadar yolu var atmosferikte.. tabiki butceye gore degisir benim tavsiyem temiz bi sedan vti bulun filtre egzost headers filan takar hafif tune edersiniz en sagliklisi olur :)
kesinlikle çok mantıklı konuşuyorsunuz ama işin açığını söylemek gerekirse ben vtec 2 de alsam 1.6 ies de alsam lpg de takmak istiyorum. ama vti da lpg nasıl olur, o arabaya yazık mı olur diye düşündüğüm için o konuyu pek açmadım :)
kickbuttowski
05-11-2011, 00:02
arabayi kullanim amaciniz ne olacak?
arabayi kullanim amaciniz ne olacak?
valla ben hafta içleri işten eve - evden spor salonuna spor salonundan eve üçgeninde bir yaşam sürüyorum :) haftasonları da keyfime göre gazlıyorum. roll ve benzeri aktivitelere katılmasam da bindiğim arabanın güçlü olması tercih sebebim olur. lpg ile performans işini aynı kefeye koyma derseniz de saygı duyarım :)
kesinlikle çok mantıklı konuşuyorsunuz ama işin açığını söylemek gerekirse ben vtec 2 de alsam 1.6 ies de alsam lpg de takmak istiyorum. ama vti da lpg nasıl olur, o arabaya yazık mı olur diye düşündüğüm için o konuyu pek açmadım :)
hem na yükleyeceksin hemde lpg ile yürüyeceksin gece gece ne içtin sen :D bence hiç bişey yapmayım filtre ve egsozla benzinde bin aynı performans olur
filtre headers eksoz ies emmesi ardından kapak emme gaz kelebeği port polish ve safc
toplamda 130-140Hp civarı olur arac.
hem na yükleyeceksin hemde lpg ile yürüyeceksin gece gece ne içtin sen :D bence hiç bişey yapmayım filtre ve egsozla benzinde bin aynı performans olur
valla geçen günlerde hondacı bir arkadaşla tanıştık. 1.6 ies inde lpg olduğunu 230 km/h gördüğünü söyledi (çok iyi bir lpg ayarı olduğunu vurgulamak için bu konuyu açtı aslında). biraz önce dediğim gibi honda bilgim sıfıra yakın (detay bilgi diyelim), e yıllardır honda kullanan birisinden de böyle şeyler duyunda ne ala dedim.
valla geçen günlerde hondacı bir arkadaşla tanıştık. 1.6 ies inde lpg olduğunu 230 km/h gördüğünü söyledi (çok iyi bir lpg ayarı olduğunu vurgulamak için bu konuyu açtı aslında). biraz önce dediğim gibi honda bilgim sıfıra yakın (detay bilgi diyelim), e yıllardır honda kullanan birisinden de böyle şeyler duyunda ne ala dedim.
güç ve topspeed arasındaki farkı çözemediysen bu işler sana göre değil çok para harcatırlar sana kardeş :o
güç ve topspeed arasındaki farkı çözemediysen bu işler sana göre değil çok para harcatırlar sana kardeş :o
valla inan 5-6 yıldır pek para harcatamadılar bana kardeş ;) bu işleri de şöyle aktarayım sana senin araban nedir ne değildir (modifiye anlamında )bilmiyorum ama geçici süreliğine bindiğim dizel poloyu geçersen twincharge tsi ile uzun süre gezdim ben :) hem de downpipe ından dumpvalve ine yazılımına kadar eğlenceli bir hale getirmiştim :) mesele farkı çözme meselesi de değil, top speed şanzıman oranı gibi konulara da inan gayet hakimim. forumun honda üstadlarının yanında bilgisizim dedim o konuda da kafan rahat olsun. yine de yorumların için sağol başkan da inan istediğim tarzda bilgi paylaşamadık seninle...
senin arabanın manuel ise son hızı 217kmh ne kadar güçlü olursa ol sanzıman 217 de bitiyo.
ies 272 km :D
senin arabanın manuel ise son hızı 217kmh ne kadar güçlü olursa ol sanzıman 217 de bitiyo.
hah paşam güzel noktaya değinmişsin. o arkadaş 4 te 230 yapabiliyorum Allah razı olsun lpg ci abiden falan diyodu. benim lpg derken derdim de şuydu: "adam lpg de arabanın sınırlarına erişebiliyo" anlamında düşünmüştüm ve konuşmuştum epi topu buydu... :)
kickbuttowski
05-11-2011, 00:44
o isler insana sac bas yoldurtur cok anlamiyorsaniz ugrasmak, sanayide gun gecirmek, parca beklemek sizi yoracaksa hic girmeyin arabadan sogursunuz..
63owen63
05-11-2011, 00:53
Zaman nakit ve sabır üçlüsüyle 140lere kadar yolu var yapılmış uygulamalara göre konuşursak.keser mi bilmem sizi ama.
2000 model ies benzinde 4. viteste 195 te kesiciye giriyor kendim denedim :D bence ies al makyajlı kasa. headers hava filtresi birde lpg olsun tadından yenmez bence yeter :D
ben senin ilacının kimde oldugunu söyleyim sen onunla bi irtibata geç :D:D bladerk erkut abi
d serisi bi araba olunca kesinlikle erkut abi..
Külliyen yalan :) Buyrun takılmışı var
Facebook (http://www.facebook.com/media/set/?set=a.20561443303.28094.635413303&type=1#!/photo.php?fbid=10150385517188304&set=a.20561443303.28094.635413303&type=3&theater)
daredevil
05-11-2011, 09:00
Külliyen yalan :)
aynen evren abi sadece gülüyorum buna :D
şanzıman 217 de bitmiyor, kadranda 6700 çevirdiği için 217 de kalıyor.
ben d17 ecu ile kadranda 7200 230 km. gördüm otobanda.
arkadaşlar selamlar,
şu sıralar ciddi ciddi civic vtec2 lere kafayı takmış durumdayım. atmosferik yüklenmek istesek neler yapabiliriz?
şimdiden çok teşekkürler...
dostum vtec2 ile ilgili çok konu var forumda, biraz arama yaparsan yeterince bilgiye ulaşabilirsin.
ama ben sana bolt on reçeteyi yazayım yine,
dc 4-2-1 ceramic race headers. 4-1 alma boşuna para verirsin.
51 mm düz boru susturucusuz.
1,6 ies emme manifoldu. eğer aracı alırda takmaya karar verirsen benimle irtibata geçebilirsin.
d17 ecu + safc2 vb.
cc stage2 debriyaj. birdaha araba yapacak olursam alacağım ilk parça kaliteli bir debriyaj olur.
bu parçalarla güzel yürürsün.
buna ilave egzantrikte alabilirsen çok daha zevkli olur.
ama bunların hiçbirisine vereceğin paraya zamana vs gerek yok.
ufak bi turbo ile çok daha zevkli oluyor.
dostum vtec2 ile ilgili çok konu var forumda, biraz arama yaparsan yeterince bilgiye ulaşabilirsin.
ama ben sana bolt on reçeteyi yazayım yine,
dc 4-2-1 ceramic race headers. 4-1 alma boşuna para verirsin.
51 mm düz boru susturucusuz.
1,6 ies emme manifoldu. eğer aracı alırda takmaya karar verirsen benimle irtibata geçebilirsin.
d17 ecu + safc2 vb.
cc stage2 debriyaj. birdaha araba yapacak olursam alacağım ilk parça kaliteli bir debriyaj olur.
bu parçalarla güzel yürürsün.
buna ilave egzantrikte alabilirsen çok daha zevkli olur.
ama bunların hiçbirisine vereceğin paraya zamana vs gerek yok.
ufak bi turbo ile çok daha zevkli oluyor.
ellerine sağlık çok teşekkür ederim :) çok kısa bir zamanda başını ağrıtacağım sanırım :icon_tup:
aynen evren abi sadece gülüyorum buna :Dfd6 ile karıştırmış arkadş vtec2 yı. bılıp bılmeden yazmak ne güzel