Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Pimapen işi yapan varmı ?

Maxi
05-11-2011, 15:02
beyler pimapenci varmı aramızda ?
balkonu pimapen yaptırıcaz çok para istiyorlar ya

JDMazda_GTR
05-11-2011, 15:07
cam balkon neden tercıh etmıyorsunuz?

onursumer
05-11-2011, 15:11
bizim ev daha geçen hafta tadilattan çıktı birsuru yere proje çizdirip fiyat aldık

en son pimapen marka olana karar verdik

2 balkon ve komple ev camlarına ilk başta 8000tl fiyat çıkarmışlardı sonradan eş dost arkadaş aracılığı ile 6500tl ye hallettik

sadece balkona 1500tl çıkarmışlardı yanılmıyorsam

gökan
05-11-2011, 15:19
yuh 8 bınmı bı eve

onursumer
05-11-2011, 15:21
yuh 8 bınmı bı eve

çok fazla pencere var fiyatın içinde ayrıca 2 balkon komple kapandı 3.balkonunda sadece kapısı

profil metre boyuna gore fiyat çıkarıyorlar zaten ahşap renkte biraz fiyatı arttırıyor tabi

Maxi
05-11-2011, 15:28
900 - 1100 arası fiyatlar aldık
pimapen-erpen ve egepen

BRETE
05-11-2011, 15:32
valla aynı sorun bende de var bi balkon kapatıcaktım 2000 lira fiyat verdiler
ölçüler 5.70-1.45-1.45-2.05 şu an araştırmadayım egepen dikonik fiyatı

onursumer
05-11-2011, 15:35
pimapen-erpen ve egepen

ben 1-2 yerli firmadan daha fiyat almıştım çok az farkediyor o yüzden işçiliğine güvendiğim verdiğim paranın hakkını vericek biryere yaptırdım

200-300tl için komple ev yaptırırken risk almak istemedim :D

Maxi
05-11-2011, 15:43
yokmu yaw bu işle ilgilenen araba meraklısı kimse ?

benim ölçüler net olarak bu

http://a1111.hizliresim.com/r/5/c2k2.jpg

Mr.K
05-11-2011, 15:47
turkıyede degılım ve bayram arıfesınde yardımcı olmam pek mumkun degıl.bayram ertesı elımden bırsey gelırse yardımcı olmaya calısıcam.Olculer tam bır yanlıslık yok degıl mı?

kacıncı katta oturuyosunuz?
4+12+4 70lik teklifi mi istyosunuz? 5 odacıklı ?
eger yuksek katlardaysanız 6odacıklı işinizi daha ıyı gorur..90x80 olan düz panelmi olcak ?
ve istediğiniz renk beyaz mı ?

@onursumer

ahsap renk fıyat farkı 'markaya gore' %50-60 artar :D biz %60tan iteliyoruz :hehe

oğuzk
05-11-2011, 15:54
pimapen-erpen ve egepen

Bizde winsa üretici bayisiyiz onlar 1000TL fiyat verdiyse 1300-1400TL de Winsa fiyat verir.

Bu arada yapılırken başında durun işçilik önemli yoksa eskisinden pek farkı olmaz.

Maxi
05-11-2011, 17:58
turkıyede degılım ve bayram arıfesınde yardımcı olmam pek mumkun degıl.bayram ertesı elımden bırsey gelırse yardımcı olmaya calısıcam.Olculer tam bır yanlıslık yok degıl mı?

kacıncı katta oturuyosunuz?
4+12+4 70lik teklifi mi istyosunuz? 5 odacıklı ?
eger yuksek katlardaysanız 6odacıklı işinizi daha ıyı gorur..90x80 olan düz panelmi olcak ?
ve istediğiniz renk beyaz mı ?

@onursumer

ahsap renk fıyat farkı 'markaya gore' %50-60 artar :D biz %60tan iteliyoruz :hehe

acelemiz yok
mutfak balkonu burası şu an birşey takılı değil, açık
L şeklinde balkon
ufak parça düz panel olacak
3. kat
beyaz

5 odalı 70 li falan anlamam, bilmem
çok tutmaması lazımki ev sahibi bu işe yanaşsın
ama dandirik olmamalı tabi

selam

EDİT:
ölçüleri ben almıştım
artı-eksi 1cm oynayabilir

tandogan
05-11-2011, 20:39
cep numaranızı ö.m ile gönderin yardımcı olmaya çalışayım.ayrıca ev nerede?

fastchild
05-11-2011, 20:49
anadolu yakası-maltepe-zümrütevlerdeydi sanırım

cagri-35
05-11-2011, 20:56
İzmirde olsaydın önerebileceğim bir arkadaş olurdu...

Evlerin tadilatları ile uğraştım geçen yaz ve gerçekten gördümkü aynı işi 2 yede yapan var 4 e de. Ama 4 e yaparken 2 den yapandan kalitesiz yapanını gördüm..

Biri komple 3+1 130 m2 ve baya camı olan bir dairenin hepsine 60lık pimapen ve çift cam uygulattım mevcut panjurlar söküldü takıldı vs. işçilikte baya ona göre yani. Bu işe müteahhit tanıdıgımın taahhüt işi yapan arkadaşı size oluru 2800 dedi. Piyasada en alt olarak 2200 e kadar bulmuştumki en son işi 1700 e bitirdim başkasıyla trink parayla. Kullanılan malzeme aynı , işçilikte bir sıkıntı yok...

Bu işler için acele etmeden iyi araştırıp mümkünse yaptıkları işi görüp iş verin derim. Burnumuzun dibinde daha önce aynı eve pencere dışında tadilat yapan adamınkapattığı balkonun bile su alan yerlerindeki hataları gösterip düzeltmişti arkadaş sağolsun.Ve bahsettiğim yer 3000 üstü rakam verdi.

Shekil
05-11-2011, 21:21
İstersen yardımcı olabilirim abi bizim arkadasların pimapen fabrikası var ordan fiyat alayım size

Maxi
05-11-2011, 21:23
bugün işte 3 yere baktım

erpeni hiç beğenmedim, çok acemice vidalar falan gözüküyor,ek yerleri çarpık,boşluklar vardı. (bitmemiş üretimde olan işler)

egepen deki örnek uygulamalar süperdi, acaba ürettikleride aynı kalite oluyormu?

öyle yada böyle mebla yüksek, bize daha uygun birşey lazım

fakat işte arayınca insan sağa sola daha dikkatli bakıyor
bizim sitedeki yapılmış olanlara baktım genelde çok kalitesiz uygulamalar var
taa dışardan belli oluyor yani

bu tanınmış marka firmalar ucuza bulursunuz ancak merdiven altı imalatlarında dediler
tabiki kalite düşebilir ama ben umutluyum
bu işte herşey malzeme değil bence
üretim-kesim-montaj ve uygulama yani işçilik de çok önemli gibi geldi bana

BRETE
05-11-2011, 21:48
bu işte arabaya lpg takmak gibi bişey bence, winsadan aynı işe 600 lira fazla istediler

cagri-35
05-11-2011, 22:13
Abi şimdi bizim eleman yapan esenpen ile çalışıyordu. Kendi atölyesi vardı , kirasının öyle yüksek oldugunu sanmıyorum cunku kötü bir muhitte ama işi çok temiz. Bildiğim kadarıyla kalıp halinde yada blokmu ne denirse işte sipariş ile ana fabrikadan değil ama tedarikçiden alıyor. Sonradan ben orayıda buldum çünkü. Oda direk ana fabrikasından alıyor esenpenin. Kendiside ardından kesip biçip işçiliğini yapıyor. Ama kesinlikle iş yapanda , daha önce aynısı olmasada benzer işler yaptık şehrin göbeğinde ve o kadar yüksek meblağlara biz profesyoneliz. Bimnemne sitesini komple biz yaptık vs diye referans veren adam o kadar zaman soğuk alma problemini çözemedi bir yerden sonrada kabullenmedi bu arkadaş çözmüştü mesela. Yani bu cam pencere işlerinde değişkenler çok olduğundan büyük resime ulaşmada bence yetenek, işçilik, ustalık her ne derseniz çok çok farkettiriyor.

freelife
05-11-2011, 22:31
işçiliğe dikkat edin bende aynı sektördeyim fakat bu tip konularda aracı olmak istemem çünkü marka değil işçilik önemli bence, katlanır cam ( cam balkon ) olursa yardımcı olabilirim kendi işim çünkü..

Maxi
10-11-2011, 13:41
bayram sonu günceli :D

driftboy
10-11-2011, 13:52
bizim ev daha geçen hafta tadilattan çıktı birsuru yere proje çizdirip fiyat aldık

en son pimapen marka olana karar verdik

2 balkon ve komple ev camlarına ilk başta 8000tl fiyat çıkarmışlardı sonradan eş dost arkadaş aracılığı ile 6500tl ye hallettik

sadece balkona 1500tl çıkarmışlardı yanılmıyorsam

çok çok çok pahalı eger devasal pencereleriniz ve balkonunuz yoksa.

1 ay kadar önce evin bütün dış cam ve kapıları + arka balkon duvar üstü pimapen'ini 3500 liraya yaptırdık egependen herşey dahil + bütün pencerelere sineklikde var

Maxi
14-11-2011, 11:05
evet arkadaşlar bayram geldi geçti
son kez güncelleme yapıyorum
olmadı başımızın çaresine bakıcaz artık
bilgi veren arkadaşlara teşekkürler

onursumer
14-11-2011, 11:56
çok çok çok pahalı eger devasal pencereleriniz ve balkonunuz yoksa.

1 ay kadar önce evin bütün dış cam ve kapıları + arka balkon duvar üstü pimapen'ini 3500 liraya yaptırdık egependen herşey dahil + bütün pencerelere sineklikde var

sıkıntı orda zaten hem çok büyük hemde fazla pencere var kapanan 2 balkonda aynı şeklide

çok araştırdım bende ayrıca ahşap renk istediğimden de fark etti birde bilmiyorum nekadar farkediyor ama nerdeyse tüm pencerelerim çift taraflı açılıyor

evet arkadaşlar bayram geldi geçti
son kez güncelleme yapıyorum
olmadı başımızın çaresine bakıcaz artık
bilgi veren arkadaşlara teşekkürler

abi ben en son istanbulda eş dost fıratpen,egepen,konpen falan birçok yerden fiyat aldım en fazla 800tl-1000 ucuza fiyat çıkardılar kopmle bizim ev için bende beğendiğim yere yaptırdım

dağlar kadar farkettiricek fiyat verebilicek yer bulamadım açıkcası