PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : laptop sorunu offff

focus musty35
06-11-2011, 01:41
Vestel marka laptop fan degıstı ram degıstı format atıldı vırus yok sureklı donuyr acıldıktn bırkac dakika ıcınde sorun ne olabıkır

onursumer
06-11-2011, 01:49
farklı işletim sistemi kurmayı denedinizmi

ayrıca güvenli mod da açtığınızda düzgün çalışıyormu ?

mesela biostan tüm gereksiz şeyleri ses kartı usb ler falan disable yapıp açmayı bir deneyin

focus musty35
06-11-2011, 01:53
Guvenlı moddada aynısını yapıyr pc teknık servse verdm donanımdn dıo ama cozum yok 3 lıralık pc ye. 5 lıra masraf yaptm ona sınıe olurm valla

onursumer
06-11-2011, 01:56
güvenli modda yapıyorsa donanımdan olduğu kesin

en azından biostan var olan kapatılıcak şeyleri kapatıp açarsanız ve pc takılmazsa o ozellik eksik olarakta iş gorebilir

focus musty35
06-11-2011, 02:17
Tesekkur ederım denıycm ıns olur

focus musty35
06-11-2011, 02:50
şuan yarım saattır sorunsuz calısıyor donanımdan olsa yıne bu sekıldemı olur bazen acıldıktn sonra hemen bazende bu sekılde sorunsz oluyr ve hep aynı işlmlerde face ve tech acık sadece hep aynı

berkay_aydin
06-11-2011, 07:03
Saçma olabilir ama içinden iç vida eksilmiş mi ? vidalar düşüp kısa devre yapıyor dikkat ettim benim hep hareket ettirince kapanıyordu .. Açtım işlemci boşta duruyordu soğutucu vidaları hep düşmüş anakartın üzerindeydiler :(

otuzdört
06-11-2011, 07:52
- Yeni bir windows kur, sıkıntı olmaz Diye düşünuorm

Bendede aynı sorun oluyordu. işletim sistemin XP mi? Ben xpde cok karsılastım bu sorunla ıııııııııııııkk diye bir ses ardından donup direk siyah ekran:)

focus musty35
06-11-2011, 12:16
suan xp kurulu baska ısletım sıstemı kuraym ıns duzelır

Maxi
06-11-2011, 12:43
boşuna işletim sistemini değiştirme
82 milyon kişi notebookta xp kullanıyor sorunsuz ne alakası var ?
ben 5 senedir xp kullanıyorum sorun yok, olmasıda anlamsız.

ha ,xp driverlarında bir sorun vardır evet baştan sıfırdan xp kurmak bir çözüm olabilir
o da son çaredir.

ama sizdeki olay yani donma işletim sistemi ile ilgisi yok %99
yani bunun tam karşılığı şu: notebook bozuk

sadece ram veya sadece cpu fanından donacak diye bir kural yok
ana kart üzerinde 500 tane yardımcı işlemci - malzeme var onlarda bozuk olabilir

palamut
06-11-2011, 14:33
pili çıkartarak şarjı takılı kullanmayı deneyin acer ve hp de pil problemi böyle donmalara neden oluyordu. eğer problem düzelirse sorununuz laptopun pilinden olabilir

KSE71
06-11-2011, 16:15
Aynı sorun bende de vardı. bilgisayar açıldıktan bi süre sonra pc donuyor, ve hiç bi şey yapmıyordu. ekran kartından diye düşündüm , değiştirdim. sorunum düzelmişti. güvenli modda açıldığında da bunu yapıyorsa bende donanımdan diye düşünüyorum. yapmasaydı format derdim bende.

hondaa
06-11-2011, 16:52
vestelın hangı modelı acaba ,kronık arızası olabılır onceden vestelın teknık servısınde calıstım

focus musty35
06-11-2011, 18:30
şuan pilsiz kullanıyorum yıne donuyor guvenlı moddada donuyr ama bıostan kaldııp bırde ole denıycem tahmınımce anakart sanırım ama dedıgım gıbı dandk laptop a duya masraf yaptım artık ınad ugruna ugrasıyrum calısısn dıe :)

orhanerdogan
06-11-2011, 18:37
Bir süre sonra donuyor olması muhtemelen anakart vs donanım üzerindeki bir entegrenin ve veya transistörün fazlaca ısınıyor olmasından kaynaklı olabilir. Özellikle adres belirtmek gerekirse ben öncelikli olarak ekran kartından (anakart üzerinde) şüphelenirdim. Testini notebook soğukken başlatıp donmaya kadar geçen süre ile donduktan sonra hemen açıp tekrar donma süresini karşılaştırarak yapabilirsin. Eğer donma sonrasındaki 2. donma süresi ilk sefere göre çok kısa ise muhtemelen ısınma kaynaklı bir sıkıntı var demektir.

bskone
06-11-2011, 18:45
windows xp'de donma yapıyorsa win 7 falan yüklemeyin win7 normalde'de kasıyor zaten bence en saglıklısı düzgünce bi format atılıp tekrardan xp yüklenmeli ha tekrardan donma oluyorsa kusura bakmayında o makınenın ömrü dolmuş demektir.

canozcan
06-11-2011, 19:16
anakartı komple sök çıkart bios pilinide sök, beklerken bu arada işlemciyide sök yuvasını temizle, soğutucusunu ve fanını temizle yalıtım macununu sür tekrardan. sonra topla laptopunu çalışması lazım...

Chaq2
06-11-2011, 19:30
Arıza konusunda bir fikrim yok, fakat size nacizane bir önerim olacak. Eğer sorun donanım kaynaklıysa ve tamiri için chip değişimi, vs. yapılacaksa görüşüm yaptırmamanız yönünde. Benim laptopumun VGA chipi yanmıştı ve tamir gördükten sonra 3 defa daha tamire gitti, hala aynı sorun var, ben de çözümü yeni bir bilgisayar almakta buldum. Kısacası anakart üzerinde sonradan yapılan işlemler çok da başarılı olmuyor :)

İnşallah çözersiniz sorununuzu :)

focus musty35
06-11-2011, 19:31
ben pc teknık servıse verdım onlar daha ıı bılır dıe olmadı yarın yıne bırakıcam sızlerın tavsıyelrınızde solucem . aynı pc bı acıldıktn sonra hemen donuyr bazende kafasına gore 2 saat sorunsuz calısıyor donanım olsa elektronık parca bozuksa zaman farketmz sureklı aynı surede donar acılmaz bu sekılde bazen hemen acılır acılmaz bazen 2 3 dk ıcınde bazende kafasına gore 2 saat donmuyr pc de fan degıstı ram takıldı yenı + 512 daha hala donma yapıyr anlamadım ben pek bu işten ama artık ınad oldu calısırcm tesekkur ederım herkese yardımları ıcın

focus musty35
06-11-2011, 19:33
Arıza konusunda bir fikrim yok, fakat size nacizane bir önerim olacak. Eğer sorun donanım kaynaklıysa ve tamiri için chip değişimi, vs. yapılacaksa görüşüm yaptırmamanız yönünde. Benim laptopumun VGA chipi yanmıştı ve tamir gördükten sonra 3 defa daha tamire gitti, hala aynı sorun var, ben de çözümü yeni bir bilgisayar almakta buldum. Kısacası anakart üzerinde sonradan yapılan işlemler çok da başarılı olmuyor :)

İnşallah çözersiniz sorununuzu :)

laptop ztan alındıgındn berı sorunlu servıste anakart vs degısmıstı hala aynı ekran kartı nı devre dısı bırakıp denıycem bırde verıcem artık teknık servıse yapsınlar 70 tl verdm fan deıstı format atıldı vs bı boka yaramadı