Orijinalini görmek için tıklayınız : 905- Her 1 Yer Tek 1 An
sevgili arkadaslar 10 Kasim Saat 9'u 5 gece ile ilgili yapilacak bir kisa film projesi var.
kisaca su sekilde acikliyim;
elinde kamerasi olan herkes 10 Kasim saat 9'u 4 gece bir video kaydetmeye baslayacak ve 7 dakika boyunca kayit yapacak (video 09.04 ile 09.11 arasinda kesintisiz olmali).
konu sinirlamasi falan yok.. nerde iseniz orayi ve dogal yasantiyi cekebilirsiniz.
ister evde oturun aynada kendinizi cekin, ister binin bir vapura bogazi cekin, ister gidin bir universitenin bahcesini cekin, isterseniz gidin otobanda cekim yapin. her sey size kalmis..
sonra bu videoyu verilcek olan yere upload edeceksiniz ve toplanan goruntulerden bir kisa film olusturularak Turkiyenin nasil bir 9'u 5 gece yasadigi film edilecek.
detaylari asagidaki linkten inceleyebilirsiniz..
benim faceb**k'um yok ama proje sahibi yakin bir dostum oldugundan paylasmak istedim.
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/event.php?eid=130992347007575)
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/381000_10150367081352252_697037251_8715373_1958318 269_n.jpg
Her 10 Kasım da 9'u 5 geçe Ata'mızı andığımız bir dakikayı, hayatın bu kısacık duruşunu filmleştirmek, herkesin aynı anda yaptığı bu duruşa bir farkındalık sağlamak istedik. Ama istediğimiz çeşitliliğe ulaşabilmek için onlarca belki de yüzlerce kameraya aynı anda ihtiyacımız olacaktı.
Bunu sosyal medyanın gücüyle aşabileceğimizi düşünüp "905" (Dokuzubeşgeçe) adıyla bir grup kurduk.
Ve bu 10 Kasım'da bir event düzenledik.
Herkesin kendi filmini telefonuyla kendisinin çekmesini, filmlerini internet üzerinden bize göndermelerini istiyoruz.
Sonrasında bu filmleri bir araya getirip bir montaj yapacağız ve herkesin dahil olduğu bir film ortaya çıkartacağız.
Filmin tek kuralı: süresi 7 Dk olmalı ve 9.04 ile 9.11 saatleri arasında tek plan çekilmeli.
Eğer başarabilirsek Türkiye'nin (belki de dünyanın) heryerinden gelen 9.05 videolarıyla, katılan herkesin parçası olduğu bir filmimiz olacak.
Gelin hep birlikte bu anı -her kim neredeyse- mekandan tamamen bağımsız, o an bulunduğunuz yer ister Türkiye ister Hindistan, ister sokak ister yatağınız, ister anma töreni ister iş yeriniz olsun elinizdeki cep telefonuyla çekin ve bizimle paylaşın.
Amaç sanki bir futbol maçını ve maçta olup bitenleri görüntüleyen ve oraya buraya yerleştirilip tek bir şeye yönlendirilen kameralar gibi olmak. Farklı açılardan aynı anda izlemek neler olup bittiğini. Senaryo yok! Reji yok! Yönetmen de kameramanda sizsiniz! Bunu biz kendi arkadaş grubumuzla yapmayı planlıyorduk ancak o zaman bu “bizim bakışımız” olacaktı. Hayır bunu istemiyoruz!!! Bize “sizin bakışınız” gerek! O zaman ancak hakiki bir film yapmış olabiliriz.
aciklamanin tamamini alinti yaptim.
rızacım yükleme adresi nedir kardeşim ?
nakayama
07-11-2011, 00:54
neden sadece iphone ?
videolari gondereceginiz link sonradan aciklanacak dogukan.
neden sadece iphone ?
bir cok farkli kullanicidan gelen videolarin montajlanarak bir film olusturulacagindan oturu ayni cozunurlukte ve ayni ozellikte bir kamerayla cekim yapilmis olmasi icin.
yani goruntu kaliteleri arasinda fark olmamasi icin.
duzeltme;
"sadece iphone" fikri ortadan kalkmis.. simdi ogrendim bende.
Anıtkabir'de olacağım, eğer bulabilirsem iphone alıp giderim o vakit.
Anıtkabir'de olacağım, eğer bulabilirsem iphone alıp giderim o vakit.
murat iphone bulmana gerek kalmadi; herhangi bir kamera ile cekebilirsin.
güzel fikir umarım başarılı sonuçlar elde edilir
Emre İlbi
07-11-2011, 11:32
inşallah bende çekmek istiyorum, Allah yardımcınız olsun,
zor bir proje, inşallah hakkıyla üstesinden gelirsiniz :)
hasan çağri
07-11-2011, 12:02
Ben kameralarımı ayarladım inş başarılı olur
murat iphone bulmana gerek kalmadi; herhangi bir kamera ile cekebilirsin.
Tamamdır. :icon_tup:
projeyi dusunenler ve gelistirecek olan kisiler gercekten alaninda profesyonel kisiler; cok guzel bir film olusacagini umit ediyorum.
son gun gunceli; unutulmasin lutfen :)
10kasim @ Adana guzelyali. - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=1oKhKsSfMJY&feature=youtube_gdata_player)
Adana'da güzelyali semtinde durum böyle. Facebook'ta orda burda milliyetçinin dibi bu kadar insan varken yoldan gecen sadece bir aracın durması ve esnaflardan sadece 1 tanesinin dışarıya çıkması ülkedeki durumun vehametini açıklar bence. İnşallah güzel bir video hazırlarsınız kolay gelsin.
Başka da ilgi gösteren olmadı sanırım...
arkadaslar 10 Kasım'da saat 9.04 ile 9.11 arasında çektiğiniz 7 dk'lık videoları www.wetransfer.com adresine yükleyebilirsiniz. Yükleme bittikten sonra ekranda çıkan "download link"ini kopyalayıp
Anmelden | Facebook (http://www.facebook.com/groups/dokuzbes)
adresine göndermeniz yeterli olacaktır.
Not: Adınızı, Soyadınızı çekimi yaptığınız şehri ve semti de lütfen belirtiniz. Projeye katılanların isimleri jenerikte yer alacaktır.
eline saglik dogukan.
cok ilgi gosteren olmadi galiba
emresener
10-11-2011, 22:35
izmirs Videos | Facebook (http://www.facebook.com/photo.php?v=10150368773208492)
böle bi video paylaşmış bı arkadaşım yer izmir. belki işinize yarar...
powerfuL
10-11-2011, 23:14
izmir e helal olsun