Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Mito 1.4 TB ve 1.4 T QV

Emir-Sb3R
09-11-2011, 01:35
Bu aralar Mito bakıyorum fiyat-performans iyi gibi görünüyor alıcam sanırım bikaç hafta içinde bitane :)

Ama Alfa kullanıcılarına bir iki sorum var

1.4 tb 155 hp ile 1.4t qv 170 hp arasında sadece çok fazla fiyat farkı var ikinci ellerde , bu iki motor arasındaki belirgin farklar nedir ? Ayrıca motor haricinde yürüyen-şanzıman farkları da varmıdır ?

Diğer sorum özellikle Mito kullanıcılarına ; şu an günlük kullandığım arabamın yol tutuşundan çok fazla memnunum ve bu duruma bi hayli alıştım acaba Mito kullanıcıları bu konuda araçlarından memnunlar mı ?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden :)

Starion
09-11-2011, 09:41
Testlerinde TB modelinin yol tutuş ve direksiyon problemlerinden belirgin şekilde söz ediyor ve sınıfının standartlarının uzağında olarak yorumlanıyor. QV modelinde bu problemlerin bir nebze aşıldığını okumuştum. Tasarım ve motor performansı olarak tatmin edebilir ama yol tutuş ve kullanım olarak işini iyi yapmayan direksiyon ve problemli yol tutuş sorun yaratabilir.

Ertug_T.
09-11-2011, 11:12
Qv yol tutusu olarak gayet basarili bence q2 diferabsiyel bunu iyi sagliyo..iki motor arasinda cok fark var aslinda..155hp t-jet 170hp multiair teknolojisi..ama baslica olarak turbo-manifold-enjektor-egzoz sistemi ve yazilim varki var :)

Boost Up
09-11-2011, 12:00
Ben yol tutuş için konuşuyorum, en az bir scirocco gibi yol tutuyor:)

Musti PoweR
15-11-2011, 01:50
yapma bunu yapmaaa!

Ronin_
15-11-2011, 01:57
Ben yol tutuş için konuşuyorum, en az bir scirocco gibi yol tutuyor:)

mito ?:confused:

BaDCaT
15-11-2011, 10:58

niye" mito ? ":confused: scirocco le mans arabasi mi kiyas kabul etmiyor mu yol tutusun da ?

Boost Up
15-11-2011, 14:20

Nickinde İstanbul-çanakkale yazıyor. İstanbulda Anadolu yakasında olduğun bir gün söyle çıkalım görürsün:).

Görkem
15-11-2011, 14:48
Testlerinde TB modelinin yol tutuş ve direksiyon problemlerinden belirgin şekilde söz ediyor ve sınıfının standartlarının uzağında olarak yorumlanıyor. QV modelinde bu problemlerin bir nebze aşıldığını okumuştum. Tasarım ve motor performansı olarak tatmin edebilir ama yol tutuş ve kullanım olarak işini iyi yapmayan direksiyon ve problemli yol tutuş sorun yaratabilir.

kesinlikle QV de bi çok iyileştime mevcut ,,,motorlar ise ciddi anlamda farklılar daha güçlü olmasına rağmen yakıt tüketiminin TB lerden daha düşük olması gibi ;)

anıl turan
15-11-2011, 14:56
niye" mito ? ":confused: scirocco le mans arabasi mi kiyas kabul etmiyor mu yol tutusun da ?

=)))

bencede ahim sahim bi yol tutusu yok scirocco nun :) e46 bmw daha iyi yol tutuyor mesela

Boost Up
15-11-2011, 15:12
a3 ün 70 le girip kaydığı virajda 80 le girip kaymıyorum. mesela:) klasmanına göre bir çok araçtan çok daha iyi yol tutuşa sahip.

Ekurtoglu
26-11-2011, 04:35
Arda bugün mitonun TCTsini test ettim. sen QV yi kullansan kafayı yersin =)

Alacaksan QV al birader ben de TB 155'lik var QV nin vites geçişleri daha spor turbosu farklı, kendiliğinden coilover olduğu söylentisi var aracı alçatabiliyorsun yani.

Bir de jantını 17 almanı tavsiye ederim, 18 çok vuruyor.

155lik ile 170 arasında bence dağlar kadar fark var. Dizel dahil türkiye de satışa sunulan bütün mitoları kullanmış birisi ve 155lik sahibi olarak söylüyorum.

alacaksan 3-5 bin tl fazla ver, temiz bir QV al. sonra far karartma ile, coilover ile, turbo değiştirmeyle uğraşma. Sırf bunların maliyeti zaten 6-7 bin TL yi bulur. farlar 1liraya geliyordu zam gelmediyse, çerçeveleri kaplatması var. Turbonun maliyetini afaki söyledim 2-3bin tl. romeo_er2 hem maliyetini hem de hangi garrett'i kullandığını biliyordur. KW coillere de 2bin tl desek... siyah tavan içi kaplama da var =) QV ile arada baya bir fark var, ikinci eldeki farka bile değiyor.

Hepsini deneyerek bir seçim yapsam kesinlikle QV'yi alırdım. Bu tecrübeden faydalan derim =)

bu arada mitonun her versiyonunda q2 var. ve tct olan 135lik mitonun yol tutuşunu oldukça başarılı buldum. başka araçlarla karşılaştırmam ama kendi içerisinde başarılı bir yol tutuşa sahip, bu özellikler spor yay veya coil, iyi bir lastikle desteklendiğinde tadından yenmez.

te@m
18-04-2012, 23:06
arkadasım merhaba. mito qv sahibiyim. farkları saymakla bitmez. yol tutusunu merak etmişsin aracı yoldan cıkarman cok zor heleki qv kullanıosan dinamik modda coilover amotisör devrede kaygan zeminlerde dahi arac bırakmıyor kendini. bendeki 200 beygirlik. sahibinden.com da görebilirsin zaten suan quadrifoglio verde bitane var satılıkta piyasada bulman zor. malesef satmak zorundayım cocuk durumlarım var.

te@m
18-04-2012, 23:13
bu arada qv modelınde motor komple farklıdır. aynı motor ustune ekleme yaparak alfa uretım yapmıyor. her modelınde farklı bır motor uretıyor bastan asaga. qvde halıyle turbo buyuk multıaır denen teknolojiyle uretılıyor. zaten kitapcık verılerıne bakarsan ilginctirki 170 lik qv modeli 155 lik TB den daha az yakıt tuketımıne sahip. he scirocco demişin ust devirlerde daha guclu ama mitonun alt devirlerdeki torku scirocco sahibi arkadasları baya sasırtmıstı. 170hp torku 250nm orjinal. eminde bilir arac 3. viteste halen antipatinajda kalıo:D bide şekil istiyosan scirocco artık belediye dagıtmış konumunda köşe başı (kötü anlamda solemiyorum) mito piyasada olmadığından ve kasa cızgısınden dolayı dıkkat cekmedıgı mekan yok her ortama girersin.

te@m
18-04-2012, 23:16
http://www.sahibinden.com/data/images/blank.gif
he tabı dezavantajıda var bi rocco kadar ileri modifiyelere gitmen seni yorar hem parasal hem emek olarak.

63owen63
18-04-2012, 23:26
a3 ün 70 le girip kaydığı virajda 80 le girip kaymıyorum. mesela:) klasmanına göre bir çok araçtan çok daha iyi yol tutuşa sahip.

Hangi a3 , hangi virajda 70 le kayıyor da mito 80le kaymıyor, merak ettim ?

Boost Up
18-04-2012, 23:42
Hangi a3 , hangi virajda 70 le kayıyor da mito 80le kaymıyor, merak ettim ?

2010 model 1.4t a3. bu dediğim arabayı 10k km kullandım yakın arkadaşımın, mitoda kendi arabam. bırakında kıstas yapabileyim:)

Boost Up
18-04-2012, 23:47
dipnot olarak, a3 ün tabanı 225, mitonun 195:) ikiside orjinal yaylarıyla denenmiştir. hoş şu an a3 te 5 lik yay var baya farketti ama:) mitonun tek kötü yanı, o da bendeki modeli, donanım olmadığı için 16 jant geliyor ve arkası haylice havada kalıyor aracın. 17-18 jantla böyle bir sorunda yok o yüzden şu sıralar çok süratli viraja girmiyorum

63owen63
18-04-2012, 23:50
esp olan bir arabayı 70 ile giderken kaydırabiliyorsunuz yani? Mito'nun 80 le dönebildigi a3'ün dönemedigi viraj 'u' falan mı, Kıstas yapın tabi yapmasına da, 70 ile a3 kaydırmak fizik kurallarına göre konuşursak çok çok zor,ben 90-100 le çıkaramıyorum jetta'yı yoldan istedigim halde...

Boost Up
18-04-2012, 23:52
esp olan bir arabayı 70 ile giderken kaydırabiliyorsunuz yani? Mito'nun 80 le dönebildigi a3'ün dönemedigi viraj 'u' falan mı, Kıstas yapın tabi yapmasına da, 70 ile a3 kaydırmak fizik kurallarına göre konuşursak çok çok zor,ben 90-100 le çıkaramıyorum jetta'yı yoldan istedigim halde...

esp devredeyken araba oynamıyor mu yani? kaydırmak deyince aklınıza ne geliyor bilmiyorum ama arkasını araç SALIVERİYOR... 70 ile kaydırmak zor diyosunda, hangi viraja göre konuşuyosun, bildiğin 90 derece viraj

63owen63
19-04-2012, 00:06
90 derece viraja 70 ile a3 giremiyor mito 80 ile giriyor yani,ve ilginç bir şekilde arkadan kayıyor ,önden degil ?Peki tamam.

Boost Up
19-04-2012, 00:08
direksiyonu vurarak girince kafadan kaymıyor arkayı bırakıyor. neyse fanatikliğe devam:)

63owen63
19-04-2012, 00:14
Nedir fanatiklik arz eden ifadem ?

Berk7767
19-04-2012, 00:41
boost up ın bahsettigi araç benim direksiyonu vurarak girince aynen kafadan kaymıyor arkayı bırakıyor bugun otobandada boost up ile yaşadık aynı olayı henüz mitoda öyle birşey görmedim.

63owen63
19-04-2012, 00:52
boost up ın bahsettigi araç benim direksiyonu vurarak girince aynen kafadan kaymıyor arkayı bırakıyor bugun otobandada boost up ile yaşadık aynı olayı henüz mitoda öyle birşey görmedim.

Hazırda a3 de var hem jetta ile hem a3 ile yapacagım aynısını yarın, mito'da var ondan da rica edecegim, deneyecegim, direksiyon vurmak nedir ?

Berk7767
19-04-2012, 00:58
Hazırda a3 de var hem jetta ile hem a3 ile yapacagım aynısını yarın, mito'da var ondan da rica edecegim, deneyecegim, direksiyon vurmak nedir ?

istiyorsanız deneyin belkide benim a3 de bi sıkıntı vardır:)

63owen63
19-04-2012, 01:00
istiyorsanız deneyin belkide benim a3 de bi sıkıntı vardır:)

soruma yanıt alamadım ?

levent
19-04-2012, 01:00

mito şaşırtacak derecede iyi yol tutar, hatta tüm alfalar diyim Mehmetim. A3 aman aman yol tutan bi araç değil öyle, okuldan arkadaşımda a3 sb 2.0 tdi q var gayet kullandım zorladım da yani :)

63owen63
19-04-2012, 01:04
mito şaşırtacak derecede iyi yol tutar, hatta tüm alfalar diyim Mehmetim. A3 aman aman yol tutan bi araç değil öyle, okuldan arkadaşımda a3 sb 2.0 tdi q var gayet kullandım zorladım da yani :)

Levo'cum şu iyi bu daha iyi demiyorum zaten de, a3 70 le viraj da kayacak kopacak bir araba degil, hatta kafadan kayma egilimi gösteren bir araba a3 arkadan kayacak bir araba hiç degil, o hızlarda esp falan varken heleki.

Berk7767
19-04-2012, 01:04
soruma yanıt alamadım ?

direksiyonu vurmaktan kastım direksiyonu normalden daha sert kırarak viraja girmek demek istemiştim

katılıyorum malesef a3 ün yol tutuşu öyle aman aman değil şahsen pek memnun degilim yay olmasına ragmen. Mito beni baya şaşırtmıştı ilk bindigimde yol tutuşu başarılı gayet:icon_tup:

Berk7767
19-04-2012, 01:06
Levo'cum şu iyi bu daha iyi demiyorum zaten de, a3 70 le viraj da kayacak kopacak bir araba degil, hatta kafadan kayma egilimi gösteren bir araba a3 arkadan kayacak bir araba hiç degil, o hızlarda esp falan varken heleki.

abi a3 sahibi olarak her gün bindigim,kullandıgım arabam için diyorum bunu.

63owen63
19-04-2012, 01:08
abi a3 sahibi olarak her gün bindigim,kullandıgım arabam için diyorum bunu.

kimseyi bilmemekle yada yalancılıkla suçlamadım, a3'e çok kral yol tutar vs 'de demedim,ama 70le hemde arkadan kopması kayması bana çok inandırıcı gelmedi, dediginiz gibiyse tecrübe ettigimde 'vay be hakkaten öyleymiş derim ' degilse 'güler geçerim ' :)

Berk7767
19-04-2012, 01:16
kimseyi bilmemekle yada yalancılıkla suçlamadım, a3'e çok kral yol tutar vs 'de demedim,ama 70le hemde arkadan kopması kayması bana çok inandırıcı gelmedi, dediginiz gibiyse tecrübe ettigimde 'vay be hakkaten öyleymiş derim ' degilse 'güler geçerim ' :)

sizin denicegini virajı bilemem ama keskin bir virajda arkayı salıyor en azından benim arabam dedigim gibi belkide bende yada arabamda bir sıkıntı vardır.

levent
19-04-2012, 02:27

A3 arkadan kopar ilk önce, ESP tutar o durumda da zaten. Direksiyon vurmak derken, sertçe dönülecek yöne çekmek anlamında kullanmış arkadaşlar hacım. Gaza oturmuş durumdayken bu hareketi yaparsan kafadan kayarsın, her önden çekişli araçta geçerli olan durum bu. Sabit yada gaza basmaz iken ise yada gaz dozajını azaltırsan arkayı bırakırsın. Mesela Mersin istikametinden Alanya'ya girerken çevreyolu ayrımı vardır ışıklar vardır, sağa doğru çevreyoluna ayrılır yol ayrıca hemen 150-200 m ilerisinde de ışıklar vardır tekrar. İşte o viraja ben 110 ile hem kafadan kayarak, hemde arkayı bırakacak şekilde girebiliyorum dediğim yöntem ile :D Anlatılmak istenen bu.

Berk7767
19-04-2012, 02:42
A3 arkadan kopar ilk önce, ESP tutar o durumda da zaten. Direksiyon vurmak derken, sertçe dönülecek yöne çekmek anlamında kullanmış arkadaşlar hacım. Gaza oturmuş durumdayken bu hareketi yaparsan kafadan kayarsın, her önden çekişli araçta geçerli olan durum bu. Sabit yada gaza basmaz iken ise yada gaz dozajını azaltırsan arkayı bırakırsın. Mesela Mersin istikametinden Alanya'ya girerken çevreyolu ayrımı vardır ışıklar vardır, sağa doğru çevreyoluna ayrılır yol ayrıca hemen 150-200 m ilerisinde de ışıklar vardır tekrar. İşte o viraja ben 110 ile hem kafadan kayarak, hemde arkayı bırakacak şekilde girebiliyorum dediğim yöntem ile :D Anlatılmak istenen bu.

aynen bunu anlatmak istiyordum teşekkürler:D

leventrc
19-04-2012, 02:57
Çok uzun olarak test etme imkanı buldum Mito QV' yi. Bence şaşırılacak bir durum yok. Araç ciddi derecede yol tutuyor (sınıfına göre). DNA sistemi mükemmel işliyor. D' ye aldığınızda (dynamic) ciddi derecede birşeylerin değiştiğini hissediyorsunuz. Araçla olan iletişim gerçekten çok başarılı. Biraz zorladığınızda arkadan kopma eğilimi gösteriyor ama bunu sürpriz bir biçimde yapmıyor. Ne zaman kopacağını biliyorsunuz. Bunu anlamak için fazla kullanmanıza gerek yok virajda araç ile iletişimi rahatlıkla sağlayabiliyorsunuz. A3 ile kıyaslarsak bence QV çok daha başarılı viraj konusunda. Daha dinamik ve sportif pratikliği daha önde bir araç QV. Bu açıdan bana sorsalar virajda A3 ile kıyaslanmamalı bile derim. İki otomobili de severim Audi düşmanı veya Alfa Romeo fanatiği değilim keza zaten Mini ye biniyorum:) Sadece kendi tecrübelerimi paylaştım. İyi forumlar...

levent
19-04-2012, 03:06
aynen bunu anlatmak istiyordum teşekkürler:D

Bahsi geçen viraja da fotolu örnek koyalım; :D

http://i39.tinypic.com/p60r8.jpg

Berk7767
19-04-2012, 03:16
Bahsi geçen viraja da fotolu örnek koyalım; :D

http://i39.tinypic.com/p60r8.jpg

viraja giresim geldi abi gece gece göstermeyeydin keşke:D

cem36
19-04-2012, 03:16
Nickinde İstanbul-çanakkale yazıyor. İstanbulda Anadolu yakasında olduğun bir gün söyle çıkalım görürsün:).

Ben istanbul anadolu yakasındayım, çok merak ettım yol tutuşunu bir gun cıkalım mı

elpadre
19-04-2012, 03:17
berk arda getırın bakalım araclarıı bı test edıyım ben :D

Berk7767
19-04-2012, 03:20
berk arda getırın bakalım araclarıı bı test edıyım ben :D

korkuttun melih abi böyle yazınca:D

elpadre
19-04-2012, 03:21
nıye korkuyorsunkıı bızım cekmekoy vırajına dalıcamm bakalımm tepkıler ne olucak :D

Berk7767
19-04-2012, 03:24
nıye korkuyorsunkıı bızım cekmekoy vırajına dalıcamm bakalımm tepkıler ne olucak :D

bende bundan korkuyordum abi mitoyu verelim daha iyi yol tutuyo bosver a3 ü:D:D:D

elpadre
19-04-2012, 03:25
nıye bu kadar korktunkıı onu anlamıs deyılımm :D

Berk7767
19-04-2012, 03:27
nıye bu kadar korktunkıı onu anlamıs deyılımm :D

gelde bi canını alıyım tarzı yazdın abi ne olur ne olmaz:D:D

levent
19-04-2012, 03:48
viraja giresim geldi abi gece gece göstermeyeydin keşke:D

2,5 şerit kaymak asfalt, gayet keyifli, arabasını tanımayanlar için can sıkıcı olup karşı şeride geçmek içten bile değil yani o derece keyifli :D

bi virajımız daha vardı, orası biraz daha sertti, hem değiştirdiler bide clioyla spin atıp orta refüje patladıktan sonra bidaha oraya girmedik :D

Berk7767
19-04-2012, 03:55
2,5 şerit kaymak asfalt, gayet keyifli, arabasını tanımayanlar için can sıkıcı olup karşı şeride geçmek içten bile değil yani o derece keyifli :D

bi virajımız daha vardı, orası biraz daha sertti, hem değiştirdiler bide clioyla spin atıp orta refüje patladıktan sonra bidaha oraya girmedik :D

yok abi arabamı tanırım 2 tane viraj maceram vardı çok güzel tanıştık kendisiyle:D:D
vallaha fena çekti canım:D:D

elpadre
19-04-2012, 07:13
gelde bi canını alıyım tarzı yazdın abi ne olur ne olmaz:D:D

yok bee bı vıraja gırıp cıkıcagız :D

Boost Up
19-04-2012, 10:21
63owen, demem istediğimi anlamışsındır heralde:)

Ben istanbul anadolu yakasındayım, çok merak ettım yol tutuşunu bir gun cıkalım mı

abey senin bi sürü araban var benim jantsız mitoma mı kaldın:( cumartesi hanımefendinin işi olmasın planım prooğramım belli:D

şimdi abi kaçla giriceğine bağı:D

yok abi arabamı tanırım 2 tane viraj maceram vardı çok güzel tanıştık kendisiyle:D:D
vallaha fena çekti canım:D:D

yeni viraj bulmak lazım:soru::rolleyes:

yok bee bı vıraja gırıp cıkıcagız :D

hiç berk hissetmicen bile bi anda oluvercek:D

te@m
19-04-2012, 11:42
boostup jantların kac 17 degilmi her turlu yeter:) coiloverlarda varsa cek D'ye kapa gözlerini...

Boost Up
19-04-2012, 12:07
boostup jantların kac 17 degilmi her turlu yeter:) coiloverlarda varsa cek D'ye kapa gözlerini...

yok abi malesefki 16 ve 195 tabanım var:( yakın zamanda bi operasyon yapıcam jantlara:o:D:D

Berk7767
19-04-2012, 12:12
harbi yeni viraj bulmak lazım kaşıntı tuttu kanka:D

Boost Up
19-04-2012, 12:24
olm şile otobanı var, bizim sapağı geçince daha ilerde:)

Berk7767
19-04-2012, 12:29
olm şile otobanı var, bizim sapağı geçince daha ilerde:)

araba alma akşam ben bırakıyım seni:D neyse kaçtım ben derse hadi

te@m
19-04-2012, 13:13
yok abi malesefki 16 ve 195 tabanım var:( yakın zamanda bi operasyon yapıcam jantlara:o:D:D

ozaman lastiklerini uzun zamandır kullanıosan fazla zorlama derim kardeşim lastik tellerin kırıktır falan yanak katlarsın allah muhafaza...

Emir-Sb3R
19-04-2012, 13:14
konu eski mitodan vazgeçtik... viraj yapıcaksak bende geliyorum ama :hahaha: