Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Astra Gtc 1.6 T---Megane Rs---207 Gti---206 Rc---206 Gti

oguzedr
09-11-2011, 13:31
Arkadaşlar herkese merhaba.

Opel Astra Gtc 1.6 T -- Megane Rs-- Pug 207 Gti -- Pug 206 Rc -- Pug 206 Gti

Sevgili arkadaşlar bu araçları performans modifiyeye uygunluk(3 bin tl bütçe ile) ve 2. elde daha sonradan satarken en azından içlerinden hangisini daha kolay elden cıkartılabilir.

Şimdi bazı arkadaşlar mutlaka şunu diyecekler ; Opel gtc 1.6 T Pug 206 Gti ne alaka diyebilir. Fakat ben sevdiğim model otomobillerin üzerinden gittim. Fiyatları birbirinden farklı biliyorum segment farkıda war fakat bu 5 model cok hoşuma gidiyor. O yüzden bunları yazdım. Başka araçları karşılaştırmazsanız cok sevinirim.

Örnek vericek olursam ; 207 gti parasına göre alınabilir. Modifiyeye uygundur. 3000 tl ye iyi bir güç alınır. 2. elde de satışı rahat olur... Bu örnekteki gibi bir karşılaştırma yaparsanız sevinirim.

halilcan9455
09-11-2011, 13:59
ben olsam atmosferik leri elerdim (206 rc ve 206 GTİ)
geri kalanlar arasında tercih yapardım .
düşük bütçe ile turbo araçlarda daha fazla güç elde edersiniz.

kelalper
09-11-2011, 14:00
Bunların içerisinde 3000 liraya modifiye edip yürütebileceğin en hızlı araba Megane dır. Stock olarak ta en hızlısı o zaten. Satış olarak bakarsan o zaman o kadar hızlı elden çıkaramayabilirsin. Nedeni tutulmaması değil bilinmemesi. Herkes Type R ı bilir 207 RC yi bilir ama Megane ı bilmez o nedenle hot hatch dediğin zaman aklına gelmez. Servise bile parça sormak için götürdüğünde stock arabaya oo çok güzel yaptırmışsın tamponları falan nerede yaptırdın diyebilirler ben arabayı ilk aldığımda yaşadım hala yaşıyorum. Herkes ooo araba güzel olmuş nerede yaptırdın diyolar.

derece43
09-11-2011, 14:10
Astra turboyu al gitsin...

oguzedr
09-11-2011, 14:36
arkadaşlar araçlarla ilgili olarak kendi duyduğum bazı şeyleri de size söyleyeyim.Tabi önemli olan 2.el satışı. Birde şunu söylim 5 sene kullanıcam kısmetse onuda söylim. Alıp hemen satıcak değilim. Fakat 2.el de satışı da biraz önemli fazla zarar etmemek için

Astra gtc 1.6 T : İyi giden bir araba değil diyorlar kalıbının arabası değil deniyor
Megane Rs : Hakkında cok bilgim yok ama clio rs bile cok iyi olduğunu warsayarsak sanırım megane rsde baya iyidir
206 Rc : İyi yürüyen bir araba fakat sayısı belli ve temizi pek yok deniyor
207 Gti : Bence soru işareti. Bilgim yok
206 Gti : Fiyatı uygun ama gti nin yüzkarası deniyor. Fakat biraz emek harcanırsa ortaya iyi birşeyler cıkar deniyor. 2.el de satışı sıkıntılı olduğu söyleniyor.

gakko
10-11-2011, 00:01
sesli düşüneyim ve basitce tepeden detaya doğru ineyim müsadenle :)

1. turbo araba tercih ederdim 206 ailesinin üzerini çizerdim.
2. C segmenti varken B segmentini de elerdim ve 207 de giderdi.
3. eski bir opel kullanıcısı ve kısa soluklu da olsa astra gtc yi tecrübe etmiş birisi olmama rağmen megane rs in daha spor, farklı ve keyifli bir araba olacağını düşünüyorum.

bence Megane RS :)

BlackEmperor
10-11-2011, 00:07
aracımda downpipe+catback egzoz var bu haliyle yazılımlı rc ile beraber yürüyorum merak edersen sitedeki bursalı arkdalara sorabilirsin konfor donanım goruntu anlamında beni gayet tatmin eden bir araç anlayacağın kalıbına gore iyi gider 3000 tl masrafla 240+ bg kadar yolu var.

edit:tercihlerinin arasında en hızlısı rs dir o da ayrı mevzu :)

Hasan abime sevgilerle :) bayadır deneyemedik son rollingten sonra
Maşallah diyelim çok iyi gidiyor arkadaşlar ben şaidim 207 rc 205 hp ve geçişemedik videosu olsada izlesek 230 ve yan yana atrık yol bitti :))

fatiii
10-11-2011, 00:08
bunların içinde en iyi araba yakıt hariç megane rs dir bence

Cliosportve
10-11-2011, 00:12
Bunların içerisinde 3000 liraya modifiye edip yürütebileceğin en hızlı araba Megane dır. Stock olarak ta en hızlısı o zaten. Satış olarak bakarsan o zaman o kadar hızlı elden çıkaramayabilirsin. Nedeni tutulmaması değil bilinmemesi. Herkes Type R ı bilir 207 RC yi bilir ama Megane ı bilmez o nedenle hot hatch dediğin zaman aklına gelmez. Servise bile parça sormak için götürdüğünde stock arabaya oo çok güzel yaptırmışsın tamponları falan nerede yaptırdın diyebilirler ben arabayı ilk aldığımda yaşadım hala yaşıyorum. Herkes ooo araba güzel olmuş nerede yaptırdın diyolar.

Kelalpere katılıyorum :icon_tup:

Safak
10-11-2011, 00:13
Megane RS, burada bahsigeçen bütün araçlardan çok daha üstün bir araç... Arada zaten sırıtıyor.
Satarken 2.0 araç daha zor olur, MTV si yüksek ve 2.0 çok yakar diye düşünüleceğinden.

Sabit bütçe ile tuning mevzusuna girmek iyi fikir değil... Filtre eksoz yazılım yaparsın biter... Bu üçü ilede en hızlısı Megane olur zaten :D

efe_
10-11-2011, 00:18
Megane rs 'nin burada işi ne:))))

oguzedr
10-11-2011, 01:16
aracımda downpipe+catback egzoz var bu haliyle yazılımlı rc ile beraber yürüyorum merak edersen sitedeki bursalı arkdalara sorabilirsin konfor donanım goruntu anlamında beni gayet tatmin eden bir araç anlayacağın kalıbına gore iyi gider 3000 tl masrafla 240+ bg kadar yolu var.

edit:tercihlerinin arasında en hızlısı rs dir o da ayrı mevzu :)

Hasan abime sevgilerle :) bayadır deneyemedik son rollingten sonra

walla hocam bizde zaten bir astra war ama 2008 sedan 1.3 dizel :D ama birkaç yerde gtc nin pek iyi gitmediği falan yazıyordu fakat senin bunu söylemen iyi oldu. Opel cok sağlamda bir araç aynı zamanda. Turbo olması mod. için avantaj sağlıyor maliyet anlamında. Opel için 200 hp yeter fakat insan ister istemez yazılanların etksinde kalmıyor değil :) ama mutlaka arkadasım senin söyleminden sonra derin bir araştırma yapıcam araçla ilgili olarak

Arkdaşlar kusura bakmayın yazmayı unuttum megane rs alırsam zaten mod yapmam :D 225 hp bana cooook fazlasıyla yeter. Megane rs in başta sanırım belirtmedim pek oynayamayacak olmam dezavantaj. Birde bir arkadasın renault cliosunu gördüm. Kaç beygir bilmiyorum satılık ilanı war sitede. 15000 tl ye o araç satılmıyosa ya renault da yada clio modelinde bişey war. Çünkü araç yürümüyor uçuyor :)

Sanırım 206 Gti ye herkes takıldı o aracı birkaç arkdasım kullanıyor. Onun içinde Şunu söylim; araç stock 135 hp veriyor ama aracın 135 hp gibi gitmediğide söyleniyor. Fakat birkaç arkadaş 160 hp ile 206 rc yi geçtiğini söylemiş. bana +30 hazlasıyla yeter fakat 3000 tl bütçe bunu 165 hp yapmamı sağlar mı bilmiyorum :) 2.el satışıda biraz sıkıntılı olabilir fakat 13000 tl ye alınıp kurcalanmaya açık bir araç olması beni cezbeden tarafı. Hele muratı 206 gti sini gördükten sonra offf çektim :) Gercekten Fevkaladenin fevki olmuş....eline emeğine sağlık fransızların murattan öğrenicek baya bir şeyi war sanırım :D

206 rc ise 177 hp gibi gitmeyen bir araç deniyor. Fazla mod. a cevap vermemeside sanırım eksi bir özellik...nedeni ise sanırım yeterince modlu olması. Unutmadan birde temizi zor cünkü sayısı az olan bir araç. Belli bir sayıda Tr de varmış araçtan

207 gti ise turbo motor bir araç sanırım 3000 tl ye +50 lik bir güc olabilir mi tam bilmiyorum... Birde stock 206 gti ile 207 gti nin kafa kafaya gittiği söyleniyor. Fiyatı 26bin e değer mi ? 207 kasa olarak güzel ama 206 nın bence gölgesinde kalıcakmış gibi duruyor yapılan yorumlar 206 kasanın hala arandığı yönünde gibi...

arkadaşlar aklıma gelmeyen mutlaka şeyler war. Şöyle bir durum olmasın bu araçta böyle demişsin de diğer araçta neden böyle diyosun denmesin cünkü siz yorumlar yaptıkça kafamda yeni yeni düşünceler oluşucak...

kelalper
10-11-2011, 07:47
Megane ın benzin sorunu gibi bir sorunu yok. Ben iş içinde kullanıyorum aracımı bu nedenle bagaj her zaman dolu.Üzerinde + tesisat var ve ortalama 10 litre ile geziyorum. Bu güçlerdeki araba için bence çok az yakıyor. 4 kişi + tesisat + tavana kadar dolu bagaj ile normal kullanarak 1 depoya Fethiyeye gittim 1 depoya geri geldim. 3 araba konvoy gittik Jetta TSI daki arkadaş ile aynı yerden aldık benzini o Dalamanda doldurmak zorunda kaldı.O bende alıcam sandı bende daha benzin ışığının yanmadığını görünce aptalladı.

kelalper
10-11-2011, 07:49
5 sene kullanıcam diyorsun ondan sonra satarken zorlanır mıyın diye düşünüyorsun. Diğerleri 18000 tl-25000 tl Megane nın düzgünü 30 dan başlıyor. Aralarında bayağı bir fark var.

gp74
10-11-2011, 08:45
Megane RS tartismasiz en iyisi tabiki... Fakat yakiti sikinti yaratabilir

oguzedr
10-11-2011, 11:53
5 sene kullanıcam diyorsun ondan sonra satarken zorlanır mıyın diye düşünüyorsun. Diğerleri 18000 tl-25000 tl Megane nın düzgünü 30 dan başlıyor. Aralarında bayağı bir fark var.

insan ister istemez düşünmek durumunda kalıyor. Cünkü kolay para kazanan birisi değilim. Tabiki alıcam aracın 2.elde de cok zarar etmemesi lazm. Şöyle de söylim astra gtc 32 bin civarı pug 206 gti 13 bin civarı. Fakat 13 e alırsın zarar etmezsin 32 ye alırsın 25 e satarsın yada tam tersi. benm demek istediğim o. Yanlış anlaşılmasın bu işlerden cok anlıyorum demiyorm diyememde.

kelalper
10-11-2011, 12:02
arabayı yatırım olarak görme arabada her zaman zarar edersin uzun süre kullanacaksan. Yani şunu söyliim bugün 30 a 2. el X araba alsan 5 sene sonra 40 a satsan yine 2.el X alırsın sadece bu zamanın X değerindeki bir arabasını 5 sene sonra sattığın paraya alamazsın. Bu her araba için geçerli.

oguzedr
10-11-2011, 12:15
yok zaten yatırım amaçlı bu işe girilmez. ßenim dediğim cok zarar etmemek. Hocam peki megane rs ile astra gtc yi cıkarsak 3 lüden hangisi dersin bu koşullarda?

kelalper
10-11-2011, 14:03
207 gti tabii ki. Turbo her zaman avantajdır. Yüksek devir çevirmedikten sonra atmosferik motorların bir güzelliği yok. Atmosferik hammallık gibi geliyor adama. Güç almak için harcadığının karşılığını alamıyorsun.

BthnKrkt
10-11-2011, 14:10
şu 206 rc ler yürümüyor konusuna acayip takık durumdayım kime neye göre yürümüyor? yada ne yapılıyorda ne kadar cevap vermıyor..

kelalper
10-11-2011, 14:49
ben yürümüyor diye birşey yazmadım. Aşırı beslemenin avantajları yok sadece. Kendi çapında yürüyor. Clio RSlerle aynı gidiyor ağırlığına rağmen. Ama aşırı beslemenin önü daha açık.

freelife
10-11-2011, 15:11
megane rs bencede çok yakmıyor ,benzin pahalı :). 10 lt arabanın verdiklerine göre makul bir rakkam bu uzun yolda düşüşte gösteriyor ...

BthnKrkt
10-11-2011, 18:50
ben yürümüyor diye birşey yazmadım. Aşırı beslemenin avantajları yok sadece. Kendi çapında yürüyor. Clio RSlerle aynı gidiyor ağırlığına rağmen. Ama aşırı beslemenin önü daha açık.

benim tepkim size değildi yanlış anlamayın genel anlamda sağda solda sürekli yazılanlara istinaden dedim.

seko
10-11-2011, 19:27
kız gibi megane rs var piyasada komik rakama alırsın keyfile binersin makul tuketirsin hızlı gidersin satarken biraz sıkıntı o kadar ..

ogunmisir
13-11-2011, 22:31
Rs in donanımı,konforu ve performansı ile bu araçların yanında alakasız durması gayet normal.Ayrıca ona Renault değil Renault Sport olarak bakmak şart.Yakıtı gayet mantıklı,performans ucuza olmaz.Hem 0-100'ü 6.5 saniye olacak,hem Brembo fren sistemi olacak,hemde ucuz olacak.
Mersin'e bir yolculuğumda yetkile servise gittim adamlar abi bu araçtan bize hiç gelmedi tam bilemiyoruz filan dedi.Allahtan ufak bir yağ değişimi için gitmiştim,yıl 2009:)

Eyüp
13-11-2011, 22:42
Bende şu an bu karşılaştırmadan araç bakıyorum , belki megane rs üst sınıf olabilir ama en mantıklısı 207gti gibi..

Yakıt ve 2.el hızı olarak..

kelalper
13-11-2011, 22:52
Yakıt mı. GTI 6 litre falan mı yakıyor 100 km de. Ben gti kadar gitsin diye basarsam GTI dan az yakarım. Satış konusunda bilemezsin. Bazısı var dakikasına satılır bazısı var 5 liralık şeyi 2 liraya satmaya kalkarsın satamazsın. Millet 15 e yüklü Clio RS satamazken SS RS 19 a satıldı. Tamamen şans.

hasan salar
13-11-2011, 23:00
Zor tercih hepsi iyi fakat bende 206 rc ve gtı kullanmış biri olarak turbo seç derim yakıt performans rs algısı vergisi kaskosu performansı yüksek bir araç rercih senin.

Eyüp
13-11-2011, 23:02
Yakıt mı. GTI 6 litre falan mı yakıyor 100 km de. Ben gti kadar gitsin diye basarsam GTI dan az yakarım. Satış konusunda bilemezsin. Bazısı var dakikasına satılır bazısı var 5 liralık şeyi 2 liraya satmaya kalkarsın satamazsın. Millet 15 e yüklü Clio RS satamazken SS RS 19 a satıldı. Tamamen şans.

Yakıt listedekilere bakılırsa en az yakanıdır..

CaNeR44
13-11-2011, 23:05
megane rs konforlu donanımlı yürüyen bir araç

kelalper
13-11-2011, 23:10
Bende diyorum ki arabam 207 kadar gidecek şekilde basarsam ondan daha az yakarım. M5 benim maximumum kadar gitmek isterse o motorla benden az yakar. Bugün en ekonomik benzinli araba Toyota Prius olarak geçiyor. Pistte deneme yapılıyor Prius max gidecek şekilde M3 önde Prius onun arkasında hava tünelinde basılıyor. Prius M3 den 3 litre fazla yakıyor 100 kmde. Güç ne kadar fazla ise max basılmadığı sürece güçsüz olanın max performansı kadar bastığında güçsüz olandan az yakar. Nasıl bir kadın 50 kg kaldırmak için bütün gücünü harcıyor ise ama sen gücünün yüzde 70 ini harcadığından kadın senden fazla kalori yakar.

Murat
13-11-2011, 23:10
bu satten sora atmosveriğe para verlmez bence.

oguzedr
14-11-2011, 08:29
yapılan yorumlardan şu sonuç biraz çıkıyor sanki... artk atmosferik motorlu araç pek üretilmeyecek... ister spor olsun isterse aile aracı..sanırım artk atmosferik the end :D

oguzedr
14-11-2011, 08:33
Bende diyorum ki arabam 207 kadar gidecek şekilde basarsam ondan daha az yakarım. M5 benim maximumum kadar gitmek isterse o motorla benden az yakar. Bugün en ekonomik benzinli araba Toyota Prius olarak geçiyor. Pistte deneme yapılıyor Prius max gidecek şekilde M3 önde Prius onun arkasında hava tünelinde basılıyor. Prius M3 den 3 litre fazla yakıyor 100 kmde. Güç ne kadar fazla ise max basılmadığı sürece güçsüz olanın max performansı kadar bastığında güçsüz olandan az yakar. Nasıl bir kadın 50 kg kaldırmak için bütün gücünü harcıyor ise ama sen gücünün yüzde 70 ini harcadığından kadın senden fazla kalori yakar.

fakat babacım şöylede birşey var pitbull ile sibirya kurdu eşit yemek yemiyor birde o acıdan bak :) pitbull daha cok benzin ister

kelalper
14-11-2011, 08:46
Arada performans farkı var. Gaza ne kadar basarsan o kadar yakarsın. Evet 1 litre fazla yakacaksın 100 km de belki ama daha performanslı bir araban olacak. Kimse arabanın başına geçtiği zaman ben 106 kadar basiim demez geçmek için basar o ayrı konu. Ama dediğim gibi benim arabam şu anda 270-280 hp civarında ortalama 9-10 litre 97 oktan tüketiyorum 100 km de.

oguzedr
14-11-2011, 08:51
Arada performans farkı var. Gaza ne kadar basarsan o kadar yakarsın. Evet 1 litre fazla yakacaksın 100 km de belki ama daha performanslı bir araban olacak. Kimse arabanın başına geçtiği zaman ben 106 kadar basiim demez geçmek için basar o ayrı konu. Ama dediğim gibi benim arabam şu anda 270-280 hp civarında ortalama 9-10 litre 97 oktan tüketiyorum 100 km de.

walla abi kafam o kadar karışık ki o mu bu mu karar vermek zor :) yardımlarınız için cooook saolun cünkü fikirleriniz önemli...ben sizin kadar bu araçları tanımıyrm

kelalper
14-11-2011, 09:44
atmosferik bitmez tadı farklıdır. Devir çevirmeyen yüksek sıkıştırma ile çalışmayan atmosferikler tad vermez. Ben type R S2000 i çok severim mesela çok agresiftir kullanması zevklidir ama gücü bir yere kadar.

oguzedr
14-11-2011, 11:00
atmosferik bitmez tadı farklıdır. Devir çevirmeyen yüksek sıkıştırma ile çalışmayan atmosferikler tad vermez. Ben type R S2000 i çok severim mesela çok agresiftir kullanması zevklidir ama gücü bir yere kadar.

abi yani şöyle bir durum mu war ; eğer ki benzini 1 2 litre fazla olması sıkıntı olmıyacaksa abartı şekilde motoru fazla kurcalayıp mod. yapmıyacaksan atmosferik iyidir mi ? ben böyle anladım :)

kelalper
14-11-2011, 11:14
Arabadan ne beklediğine ne kadar gitmesini istediğine bağlı. Ama bir hothatch aldıktan sonra biraz denemelere çıkmaya başlayınca sonu olmuyor. Yürüsün istiyorsun atmosferik o zaman ömür törpüsü.

Patisever
21-11-2011, 21:49
Mg ne rsss düşünmeye gerek yok kategori olsun performans olsun ezer

yakup
26-11-2011, 14:57
megane megane diyorum başka da bişey demiyorum

cMg
28-11-2011, 09:18
Eski 207 GTİ ve yeni 206 GTİ sahibi olarak şunu diyorum Megane RS o listedeki araçların hepsinden çok çok üstün bir araçtır, Megy düşün bence hatta direk arayışlara gir 207 öyle çok ahım şahım az yakan bir araç değil yani

Erdem K.
30-11-2011, 12:15
belirttiğiniz seçenekler arasında megane rs güzel tercihtir...:icon_tup: