Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : porya sesine benziyen bir ses ??

canozcan
10-11-2011, 10:37
arabadan garip bir ses gelmeye başladı. tabiri caizse porya sesine benziyor. ses vitesteyken gaza basınca daha belirgin şekilde geliyor. vitesi boşa atınca yavaş yavaş ses kayboluyor gaz versemde ses gelmiyor. dolayısıyla durduğu yerde ses yok. benim tahminim şanzumandan geliyor sanki ama emin değilim. sabah ilk çalıştırdığımda araç ısınana kadar durduğu yer hariç, her şekilde aynı ses çok daha belirgin geliyor. yani boşta da vitestede gaza bassamda basmasamda geliyor. problemi tam olarak anlatabildim mi bilmiyorum :soru:

MeRtCaN
10-11-2011, 10:50
prizdirek bilyası veya debriyaj bilyan ses yapıyor olabılır
duymadan bu tahmınde bulunabıldım sadece.

E0041
10-11-2011, 10:52
debraja basınca ses kesiliyor debrajdan ayağını çekince geliyorsa prizdirek bilyasından olabilir

E0041
10-11-2011, 10:53
prizdirek bilyası veya debriyaj bilyan ses yapıyor olabılır
duymadan bu tahmınde bulunabıldım sadece.

benden hızlıymışsın çok yaşıcan :)

MeRtCaN
10-11-2011, 10:53
Egerkı Prizdrek bılyası ıse
dışarıdakı bılyacılarda bulunmuyor
yurts dısından veya yetkılı servısten sıparıs vermen gerekır

canozcan
10-11-2011, 20:17
bugun ses çok daha fazla arttı. debriyaja bastığım halde ses derinlerden gelmeye devam ediyor

turbo16
10-11-2011, 21:04
aks bilyası da olabilir

canozcan
11-11-2011, 13:58
aks bilyası da olabilir

gaza bastıkça ses belirgin şekilde artıyor, aynı hızda gazı salınca ses çok azalıyor. bugun baktırıyım akslara ozaman.

gokhan882
11-11-2011, 14:36
Üstadlar cevaplamış gerçide dururkenede ses yapıyor yazmışsın ozaman aks bilyaları ile ilgisi var mıdır? Bende debriyaj bilyası olarak biliyorum bu tarz arızayı debriyaja bastıgında kesiliyor ise bu kesin yolda aynı şekilde vitesi boşa atıyosun ses azalıyor çünkü devrin ve hızın aynı oranda azaldığı için olsa gerek. Saga yada sol gaz basarak dönerken yapıyosa ozaman aks bilyası sanırım.

canozcan
12-11-2011, 02:47
Üstadlar cevaplamış gerçide dururkenede ses yapıyor yazmışsın ozaman aks bilyaları ile ilgisi var mıdır? Bende debriyaj bilyası olarak biliyorum bu tarz arızayı debriyaja bastıgında kesiliyor ise bu kesin yolda aynı şekilde vitesi boşa atıyosun ses azalıyor çünkü devrin ve hızın aynı oranda azaldığı için olsa gerek. Saga yada sol gaz basarak dönerken yapıyosa ozaman aks bilyası sanırım.

yok yanlış anlaşılmış sanırım durduğu yer hariç, her şekilde ses var demiştim. ama gaz verdiğim zaman ses motor sesinden bile daha fazla duyuluyor içeride... gaz vermediğimde yani boşta ve kompresörde ses çok derinden az az geliyor. yarın öğleden sonra baktırcam inşallah akslara..

alone
12-11-2011, 20:23
aks bilyası olabilir bi baktır bence

canozcan
14-11-2011, 15:35
ustaya gösterdim ama şanzumandan geliyor galiba dedi oda emin degil

canozcan
15-11-2011, 23:53
Şanzıman kulagına baktır ;)

bu kaputu kaldırınca amortisör kulesiyle akünün arasında direk gözüken takoz heralde ?

canozcan
16-11-2011, 00:00
ses artık beni iyice rahatsız etmeye başladı. prizdirek bilyalarının siparişini verdik. 3-5 güne istanbuldayım. şanzuman sökülcek. akşam ön tekerleri teker teker krikoyla kaldırıp vitese takıp denedim ikisinde de ses geliyor. durduğu yer hariç her halikarda ses geliyor. dururken hiçbir şekilde ses yok. debriyaja bassanda basmasan da değişen birşey yok. tek değişken durmak yada durmamak. işte bütün mesele bu :)

pek anlamam ama bu aksların şanzumana giren kısmında bilya varmıdır, ondandır diye düşünüyorum ben :S

canozcan
17-11-2011, 00:28
sorun çözüldü problem akslardanmış