Orijinalini görmek için tıklayınız : Gümrüğe Takılan Parça ?
ingiltereden kule gergisi getirttim karayoluyla şuan gümrüğe takılmış gözüküyor bende hiç anlamam bu gümrük işlerinden varmı yardımcı olabilecek ? 2.5 kg 1 adet ve şahısa.
Boost Up
10-11-2011, 17:54
geçen biri anlatmıştı. ne kadar doğrudur bilemiyorum tabi benimki sadece bir duyum. araba ile ilgili parça alınca soruyolarmış hangi araca takılcak ne için kime getirtildi vsvs diye. sonra ruhsatla gidip araba bana ait ve kendi arabam için getirdim türkiyede bulamadım vsvs gibi sözler sarfedilince veriliyormuş ücret karşılığında. ama dediğim gibi, benimki sadece bir duyum yalan olma ihtimalide var
2.el parça mı sıfır mı ?
sıfır bir adet kendi aracım için
LegenD-R
10-11-2011, 18:16
Gelen kutunun üzerinde ne kadar ücret yazıyorsa. %20 sini ödeyip alabilirsiniz. Tabi bir de gümrük memurunun inanması gerekiyor üzerinde yazan ücretle ürünün uyuştuğuna..
KingoAtmo
10-11-2011, 18:17
ruhsatınız ile takıldığı yere gidip alabilirsiniz , %20 vergi alıyorlar + biraz daha masrafın oluyor ne kadar süredir beklediğine gore + kargo ile geldiyse firmadan belge almak gerekiyor oda 150 , gecmis olsun
Low-Rider
10-11-2011, 18:17
ruhsat sahibi ve paypal sahibinin aynı kişi olması lazım sanırım
ruhsat sahibi ve paypal sahibinin aynı kişi olması lazım sanırım
katılıyorum ben hiç sorun yaşamadım ebaydan sürekli alışveriş yapıyorum bazen çok geç geliyo umudu kesiyorum bakıyorum gelmiş :) gelmediği olmadı
texastan parca alıcam satıcı hedıye olarak gonderıyrm damga vurdurcam dıyor gumruk odemezsın dıyor varmı boyle bişi
cabriolet
10-11-2011, 19:52
kara yolu derken posta degilde kargo ile geldiyse gumrugu malzemeden fazla olucaktir gecmis olsun simdiden :)
nakayama
10-11-2011, 20:02
texastan parca alıcam satıcı hedıye olarak gonderıyrm damga vurdurcam dıyor gumruk odemezsın dıyor varmı boyle bişi
var diye biliyorum
orhansah
10-11-2011, 20:04
yigit ara beni :)
kanka İNVOİCE acıklaması olarak GIFT yazarsa pekte buyuk bır memla olarak belırtmesse pek sıkıntı cıkacagıı sanmıyorum tabı gelıcek olan parcaya da baglı
ogunozcan
10-11-2011, 20:49
kredı kartı ıle aldıysan kredı kartı ısmı ve pay pal kısı aynı olması lazım sanırım ptt gumruktedır oraya gıdıyosun kart extre paypal cıktısı ama paypal cıktısında onemlı olan shıppıng yazması eger yazmassa orda bıde vergı odersın.
yigit ara beni :)
adam gümrükçü dağılın :)
kanka İNVOİCE acıklaması olarak GIFT yazarsa pekte buyuk bır memla olarak belırtmesse pek sıkıntı cıkacagıı sanmıyorum tabı gelıcek olan parcaya da baglı
control arm gelcek arka
control arm gelcek arka
sarıp yollasın kutu felan ugrasmasın bısey olmaz zaten guzelce sararsa Gıft & sample olarak da gosterebılır zannetmıyorum ya kalıcagını
bugun ark.ıpad geldı acmıslar bakmıslar gumruk bantları felan var ama sıkıntısız geldı bu ısler sansmıdır nedır anlamadım
BlackEmperor
11-11-2011, 00:25
adam gümrükçü dağılın :)
+1 :cool::D
HondatugraL
11-11-2011, 00:48
doğru demiş en mantıklısı abimde oyle alıyo :D
bu işlere bende bılaştım :D kendime intercooler getirtiyorum 120 $ yazdırdım hayvanlıkmı yaptım acaba koskoca kit e :D
Bu arada ups fedex gümrüge takılmadan geciyor bazen kamp kurdum yıl başını bekliyorum saldırıda bulunacam orası olmazsa ıraktaki fabrikaya gönderip ordan alacam :D
Bu arada ups fedex gümrüge takılmadan geciyor bazen kamp kurdum yıl başını bekliyorum saldırıda bulunacam orası olmazsa ıraktaki fabrikaya gönderip ordan alacam :D
Oyle bisey yok fedex gumruge takilmaz diye benim arkadasimin amerikada kargo gonderi sirketi ver fedexle calisiyor bugune kadar aracimin tum parcalarini ondan temin ettim gectigimiz 6 ay oncesine kadar coilover lar bile gumruge takilmamisti nezamanki istanbulda tutuklamalar yolsuzluklar patlak verdi gumrukler *** oldu kackere fedex le gumruge kaldim tamamiyle gumruk memurunun insafina kalmis bir durum fedex le gelen gonderi takildimi 150 tl ordino 150 antrepogelen urune gore ortalama 80-100 gumruk vergisi 230 tl de fedex in anlasmali oldugu gumruk musavirlik sirketi aliyor :) en iyi ihtimalle 600 tl giriyor daha gecen haftalarda subframe control arm falan almistim onlar takilmis gumtuk
Memuru fazla renkli buldu heralde birde ruhsatimla cikarttirdim ticari olsa dahada cok tutucak heralde
Oyle bisey yok fedex gumruge takilmaz diye benim arkadasimin amerikada kargo gonderi sirketi ver fedexle calisiyor bugune kadar aracimin tum parcalarini ondan temin ettim gectigimiz 6 ay oncesine kadar coilover lar bile gumruge takilmamisti nezamanki istanbulda tutuklamalar yolsuzluklar patlak verdi gumrukler *** oldu kackere fedex le gumruge kaldim tamamiyle gumruk memurunun insafina kalmis bir durum fedex le gelen gonderi takildimi 150 tl ordino 150 antrepogelen urune gore ortalama 80-100 gumruk vergisi 230 tl de fedex in anlasmali oldugu gumruk musavirlik sirketi aliyor :) en iyi ihtimalle 600 tl giriyor daha gecen haftalarda subframe control arm falan almistim onlar takilmis gumtuk
Memuru fazla renkli buldu heralde birde ruhsatimla cikarttirdim ticari olsa dahada cok tutucak heralde
Neyse bundan sonraki siparişler ırak fabrikaya ordan türkiyeye valizle :D
100euro sınır muhabbeti tam olarak ne peki ona göre haraket ediom takılmıo :D