PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : BMW E34 1996 Model 520i

mehmetRS
11-11-2011, 08:17
Merhaba arkadaşlar, başlıkta geçen e34 kasa 1996 model otomatik şanzımanlı 24 valfli araçlar nasıldır? Kronik problemleri nelerdir? Binilecek bir arabamıdır yoksa direk kestirip atılmalımıdır? Araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım ederse bu konuda gerçekten çok sevinirim.

mur_84
11-11-2011, 08:33
bu araçlar hakkında bilgisi olan varsa sevinirim benimde ihtiyacım var..

mgnPower
11-11-2011, 08:37
yillar boyunca ilk sahibi oldugumuz ve almanya hannoverden gidip bizzat sifir olarak teslim aldigimiz 91 model 12v 520i kullandik. yaklasik olarak 12-13 yil kadar bize hizmet etti. bu sure zarfinda 2 kere kadran bitirdi. uzun yol otobusleri gibi :) kronik olarak 12v olarak daha hantal ve zayif kaliyor ve tuketimi arttiriyor bu durumda. son demlerinde artik bir dolu depo ile sivrihisara zor gider olduk o derece icmiyor adeta yerlere dokuyordu yakiti. ziyan bi makina olmustu. ama bu surecde asla ve asla motor acilmadi motor yapilmadi yagi suyu sibop ayari antifrizi gibi rutin veya ne bileyim yipranmadan dolayi degisen su hortumlari gibi seyleri saymazsak kaput acilmadi bile :) kaya gibi saglam arabadir. temizini bulursan hizmet eder. ama yikik olursa intihar sebebidir.

mgnPower
11-11-2011, 08:40
cok anim vardir bu e34 kasa ile. tum gencligim bir sinema filmi gibidir onunla adeta. kismet olsada yine alip binsem doya doya. dur satiliklari focusu koyayim bari. asil senin arabayi almayi dusunuyorum iki arac ihtiyacimiz dogdu is sorunlarimiz nedeni ile. o yuzden satmayi dusunuyorum bende ama ben satana kadar sende satarsan e34 bakayim bari. uzerinede hanima bir otomatik almamiz lazim.

aldi goturdu o yillara beni simdi bunlardan bahsetmek. guzel arabadir. kalitelidir far sis dugmeleri bence efsanedir. cok ariza veren bir yapiya sahip degildir duzenli bakimlarini aksatmazsan eger. ayrica sinyal kolunu hangi tarafa acik birakipda kontagi kapatirsan o tarafin parklari yanarda yanar taaaaki akun bitene kadar :)

mehmetRS
11-11-2011, 08:51
enteresan arabaymıs o zaman:) yani üzermi bizi? sıkıntı cıkarırmı cok fazla? anlattıgınıza göre bakımlarını yaparsak sıkıntısız bineriz olayı anlaşılıyor ama, yinede biraz daha detaya inmek istiyorum.. böyle dipte kalmıs ufak tefek kırıntıda olsa sıkıntısı arızası olabiliyormu?

mehmetRS
11-11-2011, 09:10
yokmu e34 kasa 1996 model HONDA 520 hakkında bilgisi olan :D

"honda yazarsam birileri mutlaka bişey yazar fikrinden yola cıkaraktan.. .:D :D "

volume81
11-11-2011, 09:12
e34'ün temizi temizdir pis'i ise insanı bırak bmw'den arabadan soğutur :)

24v daha iyidir eğer bütce varsa 530-535'lere bakmanı tavsiye ederim :) aralarında zevk olarak dağlar kadar fark var :)

Ahhh ahhh m5'i geçtim güzel bir 540i V8 olucaktı of of :)

mehmetRS
11-11-2011, 09:13

24v daha iyidir eğer bütce varsa 530-535'lere bakmanı tavsiye ederim :) aralarında zevk olarak dağlar kadar fark var :)

Ahhh ahhh m5'i geçtim güzel bir 540i V8 olucaktı of of :)

evet 535ler daha iyidir mutlaka, hatta bir kere bir tanesini kullanma şansım olmuştu fakat yakışıda o bicimdir sanırım:)

mgnPower
11-11-2011, 09:18
merak ettigin detay olarak ne istiyorsun sor soyleyeyim. bizim oyle aman aman bir sorunumuz olmadi yillar icinde. patlayan catlayan su hortumlarini saymazsan :) en cok sikayetimiz buydu bizim. ama tursu olanlardan uzak dur. fasulye degilki hayat yaninda tursu olarak bmw alasin. bu arada ne araban varmis seninde arkadas actim konu basligini satiliklara :)

SHOCKİNG
11-11-2011, 09:20
12 Valf olanlar lpg'ye daha çok uyum sağlıyor lpg'de daha sıkıntısız. 24v olanlar ise lpg'de o kadar iyi değiller. Tabii lpg kit'inin markasına göre değişkenlik gösterebilir.

mehmetRS
11-11-2011, 10:11
merak ettigin detay olarak ne istiyorsun sor soyleyeyim. bizim oyle aman aman bir sorunumuz olmadi yillar icinde. patlayan catlayan su hortumlarini saymazsan :) en cok sikayetimiz buydu bizim. ama tursu olanlardan uzak dur. fasulye degilki hayat yaninda tursu olarak bmw alasin. bu arada ne araban varmis seninde arkadas actim konu basligini satiliklara :)

Valla araba öylede, işte bundan sonra huzurla binebileceğim geniş ama cok gazlayamayacağım bir araç arıyorum acıkcası:) Su hortumu v.s. bunlar zatenzamanla eskiyen şeyler, hoşaf olanlarını nasıl ayırt ederiz, yani bir sorunda otomatik şanzıman v.s. kendini kısa bir süre kullanımda belli edermi acaba?

12 Valf olanlar lpg'ye daha çok uyum sağlıyor lpg'de daha sıkıntısız. 24v olanlar ise lpg'de o kadar iyi değiller. Tabii lpg kit'inin markasına göre değişkenlik gösterebilir.

Bir baktığımda BRC nin sıralısı vardı ama.. tabi nasıldır bilemiyorum

pepecura
11-11-2011, 10:16
üst kapak alemnyum olabılırmı? 150 bınden sonra yağ yakma gıbı bı sıkıntısı varmış sanırım 99 dan sonra duzeltmişler diye bılıyorum yanlışmı blıyorum bılmıyorum :) ama benımde bılgıye ıhtıyacım var konuyu takıpteyım...

saygılar

Cliosportve
11-11-2011, 10:26
92 model 520ia 24v 158ps lerden vardı bizdede zamanında
Gerçekten inanılmaz bir arabaydı
Sadece baskı balatasını değiştirmiştik
İzmir Aydın otobanında 240 görmüştük
Hiç bir arıza verdiğini hatırlamıyorum
Tadına doyum olmaz E34 kasaların
Ben ClioRs almadan evvel E34 yaklaşık 1 sene kovaladım
Şimdi Clio rs i satmış olsam E34 alırdım koşa koşa

Yalnız E34 dediğin kasalar sanırım 1995'in son ayına kadar çıkıp 1996 da yeni uzay kasaya geçmesi lazım diye hatırlıyorum

mehmetRS
11-11-2011, 10:33
92 model 520ia 24v 158ps lerden vardı bizdede zamanında
Gerçekten inanılmaz bir arabaydı
Sadece baskı balatasını değiştirmiştik
İzmir Aydın otobanında 240 görmüştük
Hiç bir arıza verdiğini hatırlamıyorum
Tadına doyum olmaz E34 kasaların
Ben ClioRs almadan evvel E34 yaklaşık 1 sene kovaladım
Şimdi Clio rs i satmış olsam E34 alırdım koşa koşa

Yalnız E34 dediğin kasalar sanırım 1995'in son ayına kadar çıkıp 1996 da yeni uzay kasaya geçmesi lazım diye hatırlıyorum

1996 ların e34 kasaları var, öncekilere göre biraz makyajlı sadece.

mgnPower
11-11-2011, 10:42
yag yakma sorunu sorundan sayilmaz bmwde cunku hepsi yakar yenisi eskisi hic farketmiyor. gecenlerde bir iki kisi daha yazmisdi yuksek modeldi hemde onlarinki catir catir yakiyor diye. otomatik vites icin kolay kolay bisii olmaz. gecislerine falan bindiginde bakarsin sorunu varsa cok sarsar anlamaman imkansiz neredeyse. uzun zamandir otomatik kullaniyorum bendekeyfi hic bir seyde yok inanki. :) en cokda istanbula geldigimizde iyiki otomatik kullaniyoruz dedirtiyor meret :D

rolanti sesinde sakirtilar olabilir genelde iticiler ve siboplar ses yapar saat gibi olmasi lazim calisirken senkron onemli. sarki soylemeli sana gaz verdiginde sirali 6 silindir senfoni orkestrasi gibidir saglikli motorda. alir goturur uzaklara.

h.guroglu
11-11-2011, 11:09
96 e34 ler m52 158 hp
95 e kadar olanlar m50 150 hp dir

öncelikle sakın olaki bmwnin ucuzuna kaçıp 3-5 lira daha aşa aldım diye sevinme eninde sonunda an az bir e34 parası harcatır adama ince eleyip sık dokuyup al aracı ve bmw nin ne olduğunu bilen birisinden almanı tavsiye ederim genelde bmw nin ne olduğu bilen bilinçli insanlardan alınan araçlar sorunsuz çıkmıştır ;)

özellikle aracın elektrik tesisatına dikkat et ekleme kopukluk vs işlemelerden geçmişmi
araç sunroof lu ise ön direğe doğru su tahliye delikleri vardır onlar zamanla tıkanır sonrada bildiğimiz içeri su alma olayları başlar ve o deliklerden ön direğe doğru bir kanser yayılmaya başlar o deliğin çıkış yeride hemen çamurlukların altındadır.

arka bagaj kısmında çamurlukların hemen arkasında kalan havuz diye tabir edilen yerlerde ilk önce zamanla paslanmalar sonrada çürümeler başlar buralara dikkat et.

bmw de pek km önemli değildir yeterki bakımları bilinçli ellerde yapılmış olsun orj. motorun 500 k gittiğini biliyorum hatta burda bir ticari var e34 500k yı çoktan geçmiş ve motoru orjinal daha.

yanlız bmw ler yağ yakmayı severleryani aracın belli bir km de yağ eksiltir korkmana gerek yok

yusufbatırel
11-11-2011, 11:10
evet 535ler daha iyidir mutlaka, hatta bir kere bir tanesini kullanma şansım olmuştu fakat yakışıda o bicimdir sanırım:)
e34 540 v8 yakmaz ole o bıcım 500 550 arası yakar maksımum basarsan 600 faladır oda cok sıkarsan hacımlı motor herzaman ıyıdır dedıklerı gıbı 530 535 bulursan temız 20 den cok daha keyıflı olur kıcına bıde kılıt taktınmı dandından yenmez

mehmetRS
11-11-2011, 11:50
yag yakma sorunu sorundan sayilmaz bmwde cunku hepsi yakar yenisi eskisi hic farketmiyor. gecenlerde bir iki kisi daha yazmisdi yuksek modeldi hemde onlarinki catir catir yakiyor diye. otomatik vites icin kolay kolay bisii olmaz. gecislerine falan bindiginde bakarsin sorunu varsa cok sarsar anlamaman imkansiz neredeyse. uzun zamandir otomatik kullaniyorum bendekeyfi hic bir seyde yok inanki. :) en cokda istanbula geldigimizde iyiki otomatik kullaniyoruz dedirtiyor meret :D

rolanti sesinde sakirtilar olabilir genelde iticiler ve siboplar ses yapar saat gibi olmasi lazim calisirken senkron onemli. sarki soylemeli sana gaz verdiginde sirali 6 silindir senfoni orkestrasi gibidir saglikli motorda. alir goturur uzaklara.

rolantide cok dikkatli dinleyince hafif bir ses var fakat gazlarken yok.. o da kaputu acıp motoru dinlediğimizde duyuyoruz sadece rolantide..

96 e34 ler m52 158 hp
95 e kadar olanlar m50 150 hp dir

öncelikle sakın olaki bmwnin ucuzuna kaçıp 3-5 lira daha aşa aldım diye sevinme eninde sonunda an az bir e34 parası harcatır adama ince eleyip sık dokuyup al aracı ve bmw nin ne olduğunu bilen birisinden almanı tavsiye ederim genelde bmw nin ne olduğu bilen bilinçli insanlardan alınan araçlar sorunsuz çıkmıştır ;)

özellikle aracın elektrik tesisatına dikkat et ekleme kopukluk vs işlemelerden geçmişmi
araç sunroof lu ise ön direğe doğru su tahliye delikleri vardır onlar zamanla tıkanır sonrada bildiğimiz içeri su alma olayları başlar ve o deliklerden ön direğe doğru bir kanser yayılmaya başlar o deliğin çıkış yeride hemen çamurlukların altındadır.

arka bagaj kısmında çamurlukların hemen arkasında kalan havuz diye tabir edilen yerlerde ilk önce zamanla paslanmalar sonrada çürümeler başlar buralara dikkat et.

bmw de pek km önemli değildir yeterki bakımları bilinçli ellerde yapılmış olsun orj. motorun 500 k gittiğini biliyorum hatta burda bir ticari var e34 500k yı çoktan geçmiş ve motoru orjinal daha.

yanlız bmw ler yağ yakmayı severleryani aracın belli bir km de yağ eksiltir korkmana gerek yok

şimdi siz böyle yazdınız ya, almayacaksamda gidip alacam o arabayı :)

e34 540 v8 yakmaz ole o bıcım 500 550 arası yakar maksımum basarsan 600 faladır oda cok sıkarsan hacımlı motor herzaman ıyıdır dedıklerı gıbı 530 535 bulursan temız 20 den cok daha keyıflı olur kıcına bıde kılıt taktınmı dandından yenmez

valla işin açıkcası aracımla takas şeklinde olacağı için, bu model denk geldi o yüzden soruyorum. nakite çevirmiş olsaydım 530 540 larla ilgilenebilirdim. Teşekkür ederim

volume81
11-11-2011, 12:12
http://germancarsforsaleblog.com/wp-content/uploads/2010/01/E34-Wheel.jpg

şuan wallpaper olarak kullanıyorum :)

fastchild
11-11-2011, 13:19
1996 model M52 çift vanos 158hp geniş böbrekli modeldir çok azda olsa vardır
bizdeki araba 1991m50 vanossuz
şimdi bile gel abi maltepeye kullan bizim arabayı LPG'de bile gidişi çok güzel 200lere kadar sorunsuz çıktık biz , yol olsaydı 200'ü de geçerdi
kronik olarak kalorifer kılıcı bozulabiliyormuş bizde daha öyle birşey olmadı bizde elektronik musluk bozulmuş :D

bazı parçaları gerçekten çok ucuz m50 5.20 tatmin etmezse strokerla 2.8 yapabilirsin

bizim araba 208.000km'ye yaklaştı allaha şükür tık demedi bi iki defa full'den gaz aldık bi düzensizlik olmuştu o kadar

500.000 km'ya kapak açmadan dayananı gördüm 200.000'e gelmeden patlayanıda

önden kazası varmı yokmu anlamak için kaputunu açıp kapatmak yeterli :D
açılırken bizim kaput koparcasına fırlıyor kapatırken sağ tarafına bi elimizle bastırarak kapatıyoruz bizim arabanın ön sağ çamurluktan tıklaması olmuş zamanında

ufak tefek sürmeler tampon değişimleri olabilir ***** boyutlarından dolayı ben bile geçen sabah evin önündeki direğe sürtüp tampon bandını kırdım

akü arka koltuğun altındadır klima beyni ile yanyana

birde bahsi geçen araba yeşil bej döşemelimi ?

mehmetRS
11-11-2011, 15:26
1996 model M52 çift vanos 158hp geniş böbrekli modeldir çok azda olsa vardır
bizdeki araba 1991m50 vanossuz
şimdi bile gel abi maltepeye kullan bizim arabayı LPG'de bile gidişi çok güzel 200lere kadar sorunsuz çıktık biz , yol olsaydı 200'ü de geçerdi
kronik olarak kalorifer kılıcı bozulabiliyormuş bizde daha öyle birşey olmadı bizde elektronik musluk bozulmuş :D

bazı parçaları gerçekten çok ucuz m50 5.20 tatmin etmezse strokerla 2.8 yapabilirsin

bizim araba 208.000km'ye yaklaştı allaha şükür tık demedi bi iki defa full'den gaz aldık bi düzensizlik olmuştu o kadar

500.000 km'ya kapak açmadan dayananı gördüm 200.000'e gelmeden patlayanıda

önden kazası varmı yokmu anlamak için kaputunu açıp kapatmak yeterli :D
açılırken bizim kaput koparcasına fırlıyor kapatırken sağ tarafına bi elimizle bastırarak kapatıyoruz bizim arabanın ön sağ çamurluktan tıklaması olmuş zamanında

ufak tefek sürmeler tampon değişimleri olabilir ***** boyutlarından dolayı ben bile geçen sabah evin önündeki direğe sürtüp tampon bandını kırdım

akü arka koltuğun altındadır klima beyni ile yanyana

birde bahsi geçen araba yeşil bej döşemelimi ?

ortası bej gerisi siyah sanırım döşemelerin, kenarları yani..

plakası YF .. :)

fastchild
11-11-2011, 16:04
abi arabanın ilanı varmı internette ?

onurdestan
11-11-2011, 18:36
beyler 158 bg bi motor yok bmw de 91-93 arası m50 vanossuz 94-96 arası olanlar m50tu yani tek vanoslu 150hp 190nm tork değerinde motorlardır m52 e39 kasada başladı alüminyum blok 99da m54 çift vanoslu motora geçildi yanlış bilgilendirme olmasın

mehmetRS
11-11-2011, 19:03
abi arabanın ilanı varmı internette ?

kardeşim nette ilanı yok.. adam benim ilanı görüp telefonumu almıs oradan sadece

fastchild
11-11-2011, 19:12
anladım abi ben nette bir tane vardı dediğim özellliklerde o zannettim ama oda manuelmiş zaten

mehmetRS
11-11-2011, 19:18
eyvallah kardeşim:) bakalım ya, satan cocuklar biraz kolpacino gibiler.. mesela araba kazasız dediler, tramerde iki tane görünüyor, hasar kaydı yok ama görünüyor.. boya yok dediler, bel altı yer yer boyalı ve macunlu cıktı.. gösterdim bu gün arabayı.. rolantide bir şıkırdama vardı gazlayınca kesiliyor ama ona kıllandım anlam veremedim. birde ağzından kacırdı 140 dan sonra araba bir şöyle kasılıp bir roketliyor gibi cümle kurdu.. nasıl yani kesiliyor dedim yığılıyormu dedim, evet dedi.. yığılıyor?? yaptım.. yani devrini alıyor dedi.. bilmiyorum böyle deyincede kıllandım.. lpg de bir sıkıntımı var yada yakıt sisteminde mi birşey var anlamadım.. cünkü 140 a gelmiş bir motor gaz yiyorsa zaten yiyordur.. neden 140 km de yığılıp kısa bir süre sonra devam etsinki?

FaruKsvs
12-11-2011, 20:35
BMW alırken önyargılı davranın. İlk görüşte, derilerden, tuş takımlarından, kapı tavan döşemelerinden araç hakkında bir önyargı oluşturun. Bir BMW ile etkileşim süresi ilk karşılaşmadır. Yaşanır biter. O anda içinize sindi sindi. Sinmezse eğer başka araçlarla ilgilenin.

Bu durumun e34 ile ilgisi yok. Her BMW bu şekilde. Bakımsız her BMW insanı yaşadığı topraklara küstürür :D Çok masraflı ve çok üzücü olabiliyor malesef. Alırken sahibini ve aracı boydan süzmek gerek :)

burkaykalyon
17-10-2012, 15:43
tarihi bir hort yapalım yeni konu açmayalım kirlilik olmasın...(sosyal msg: off) :D

evet arkadaşlar kısmetse e34'e niyetlendik.hatta bulduk bir tane...düşeş geldi diyebiliriz...bu yüzden niyetlendik...üstteki yorumları okudum ancak yorumlar 94-96 modeller için yapılmış.bu sebeple benim 90 modeller hakkında bilgiye ihtiyacım var.araç komple boyalı bu arada...var mıdır aramızda kullanan, görüşlerini paylaşmak isteyen?

araç ***** site linki:

BMW 5 Serisi 5.20i 1990 Model 11.600 TL Galeriden satılık ikinci el Beyaz renk - 102032302 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-reis-otomotivden-piril-piril-520i-ful-1-lira-masrafsiz-102032302/detay/)

atituti
17-10-2012, 16:13
araba düzgün duruyo bende bunun aynısı vardı m20 motor , valla tadı damağımda kaldı bu aralar yine bakıyorum :=) bu arada sol kapıda bişi var anlayamadım , bu benım araba bile olabilir :)

burkaykalyon
17-10-2012, 16:19
araba düzgün duruyo bende bunun aynısı vardı m20 motor , valla tadı damağımda kaldı bu aralar yine bakıyorum :=) bu arada sol kapıda bişi var anlayamadım , bu benım araba bile olabilir :)

ne gibi bişi var sol kapıda? :)

fastchild
17-10-2012, 16:39
129 hp olur kendiler E30 3.20 ile aynı motordur
o kasada güçsüz kalmıştır stroker'a ihtiyacı vardır 2.5 olursa çok güzel olur
kilometresi doğruysa çok güzel araba hatları felan oldukça güzel düzgün arkastoplar sanırım 22 yıllık
ön sağ sinyal ya oturmamış yada orada bi bozukluk var
ön tamponun değişip değişmediğini anlamak için elinizi sis farının üstüne atın bakalım yıkama fıskiyeleri yerindemi
ön sağ far sola göre dışarıda (yada sol sağa göre içeride) far ayarı düzgün olmayabilir

opsiyon listemiz sanırım aynı içi antrasit gri ise bi an bizim arabayı gördüm tabi cam filmlerini söktürdük biz cezadan bu arabanın filmlerde morarmış sanırım

volume81
17-10-2012, 16:42

olm araba tertemiz senin hayatında hiç temiz araban olmadı ki :D

fastchild
17-10-2012, 16:44
kapı veya çamurluk ayarsız olabilir yada fotoğraflardanda olabilir çamurluk çizgisi kapı çizgisine göre bi tık yukarıda

burkaykalyon
17-10-2012, 16:47
129 hp olur kendiler E30 3.20 ile aynı motordur
o kasada güçsüz kalmıştır stroker'a ihtiyacı vardır 2.5 olursa çok güzel olur
kilometresi doğruysa çok güzel araba hatları felan oldukça güzel düzgün arkastoplar sanırım 22 yıllık
ön sağ sinyal ya oturmamış yada orada bi bozukluk var
ön tamponun değişip değişmediğini anlamak için elinizi sis farının üstüne atın bakalım yıkama fıskiyeleri yerindemi
ön sağ far sola göre dışarıda (yada sol sağa göre içeride) far ayarı düzgün olmayabilir

opsiyon listemiz sanırım aynı içi antrasit gri ise bi an bizim arabayı gördüm tabi cam filmlerini söktürdük biz cezadan bu arabanın filmlerde morarmış sanırım

çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler için...akşam bakmaya gideceğim bakalım kısmet...

fastchild
17-10-2012, 16:49
daha önceden yazmış olmam lazım ama tekrar yazayım kaputu açın öne gitsin , kaldırın yukarı sonra tekrar kapatın ardından geçin önüne logo hizasından geri yerine oturtun yani tam ortasından bakın makralar rahat çalışıyormu oturuyormu yerine önden kaza varsa büyük küçük farketmez kaza varsa o kaputu kapatırken sağa yada sola bastırmak gerekir

Burak E.
17-10-2012, 16:50
1 saat sonra gidip bakıcaz inş olursa artık hondacı degil bmw olucak :D

h.guroglu
17-10-2012, 16:51
öncelikle araç 12 valfmi yoksa 24 valfmi 90 yılının 2 yarısından sonra 24v olarak piyasaya sürüldü ve en çok tutulan modelidi budur

Burak E.
17-10-2012, 16:54
öncelikle araç 12 valfmi yoksa 24 valfmi 90 yılının 2 yarısından sonra 24v olarak piyasaya sürüldü ve en çok tutulan modelidi budur

okdar ayrıntılı ögrenmekdik aslında yanına gidince buna dikkat edicez 12-24 arasında farklar nelerdir nasıl anlayabiliriz .

fastchild
17-10-2012, 16:55
birde şasi numarasını alın mümkünse
kaputu açınca ön camın önündeki plastiğin hemen önünde WBA ile başlar

Burak E.
17-10-2012, 16:56
birde şasi numarasını alın mümkünse
kaputu açınca ön camın önündeki plastiğin hemen önünde WBA ile başlar

tabiki alır bi sorgularız ne var ne yok diye

fastchild
17-10-2012, 17:03
M20 büyük ihtimal
bakın emme manifoldu beyaz dökme demir ise ve üstten böyle örümcek gibi duruyorsa 3ü bi tarafa 3ü bi tarafa o M20 tek egzantrik

motorda siyah hakimse manifold önden bakıldığında motorun sağında ise ve plastik renkte ise o çift egzatnreik M50

yada motor yağı koyulan kapak ön cama yakınsa M50
far-panjura yakın ise M20

M20
http://i259.photobucket.com/albums/hh299/the_antiheroe/E34/DSC02428.jpg

M50
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/5/53/BMW_E34_Touring_Lazurblau_1993_4.jpg/640px-BMW_E34_Touring_Lazurblau_1993_4.jpg

burkaykalyon
17-10-2012, 17:08
fastchild Allah razı olsun senden :) uzmansın baya bu konularda.çok sağol yardımların için...

peki hangi motor tipi daha verimlidir?araçta lpg yok bu arada...eğer yakıtı fazla değilse taktırmayı da düşünmüyorum ancak şu anki aracımdan fazla yakıyorsa düşünmem gerekecek :D

h.guroglu
17-10-2012, 17:15
m50 yani 2 resimdeki motorsa alın ama diğeri ise uğraşmaya değmez satarkende sıkıntı yaratır tutulmaz gitmez çok yakar

burkaykalyon
17-10-2012, 17:18
m50 yani 2 resimdeki motorsa alın ama diğeri ise uğraşmaya değmez satarkende sıkıntı yaratır tutulmaz gitmez çok yakar

mesaj alındı abicim ;) çok sağol...

fastchild
17-10-2012, 17:19
LPG düşün abi aklından çıkarma uyum sorunu felanda yok ama Atiker felan çekmemezlik gibi sorunlar varmış bizde Landırenzo var gayet güzel bi sistem sorunsuz çalışıyor yaz-kış

2.0 da M50 iyi 150hp
M20 129hp yetersiz gibi kalıyor ama stroker nimeti var ***** 2,5 olur yani her ikiside yetmiyor derseniz

onurdestan
17-10-2012, 18:42
her koşulda m50 daha iyidir 94 ten itibaren vanoslu m50 ler başladı bulabilirseniz harika olur stroker iki motor tipindede mümkün bmw lego gibi blokları hep aynı kullanmışlar motor kodlarında :) 12v de 24v de sahibi oldum m50 olan 525im 520den çevirmeydi inanılmaz sağlıklıydı bulabilirseniz motoru nane bitane bulup uygun fiyata daha sonra çevirin 2.5 2.8 hatta 2.9 küsür :) zevkten ağzınız ensenize gider :)

atituti
17-10-2012, 18:53
olm araba tertemiz senin hayatında hiç temiz araban olmadı ki :D

alfa hariç hepsi kız gibiydi ama yıkamıyodum :D

TGY
17-10-2012, 18:59
96 senesinde almanya siemens müdürünün arabasını babam kendine getirtti. 94 modeldi.Hic unutmuyorum 36 500 km deydi ilk geldiginde cok orjinal bir aractı bagajında bagaj çanta lastigine kadar dolu olan orjinal bir arabaydı.2004 senesine kadar bizde kaldı.
Yeditepe ye basladıgım ilk 2 sene bana kalmıstı.0 kaza 0 boya o seneye kadar bozulmadı,O seneler okuyanlar varsa okul cıkıslarımız cok hızlı olurdu e5 e baglanana kadar herkes kelle koltuk giderdi:)tabi simdiki gibi turbo araclar cok yoktu okul yolunda beni hic üzmezdi:) manuel di 2 ye cekince sarmasını hic unutamıyorum.a3 ler yeni cıkmıstı okulda cok vardı yapılı 307 ler falan en cok onları üzmek güzel oluyodu:)175 000 de sattım aracı koyar koymaz 3.günde anormal bir paraya sattım.Yakıtıda bana cok gelmiyodu o zamanlar.. 80 litreydi deposu, yag yakmasına gelince her bmw kadar yakıyodu.su anda temizi kalmısmıdır bilmiyorum.Arabayı alan adam bizim servisie devam etmis benden sonrada oyle demislerdi.ama 3-5 ay sonra yatak sardırdıgını duymustum nasıl becerdiyse.Arabaya essege biner gibi binen cok.Model itibariyle cok temizi kalmısmıdır muamma.12valve dediklerinizin dikiz aynaları büyük olur 95 96 nında ön panjuru farklıdır.

fastchild
17-10-2012, 19:46
abi m50 lerdede E30 tipi ayna var bkz. bizim araba

E36 tipi ayna 92-93de geldi e34'e

TGY
17-10-2012, 19:50
abi m50 lerdede E30 tipi ayna var bkz. bizim araba

E36 tipi ayna 92-93de geldi e34'e

aynen oyle