Orijinalini görmek için tıklayınız : Ford 1.0 3 Silindir Ecoboost
http://media.ford.com/images/10031/FordEcoBoost-Engine-05.jpg
İlk olarak Focusta gelecek, 1.0 100 hp ve 125 hp versiyonları olacak. Maksimum torku ise 170 nm(overboostta 200 nm). 5 litre yakacağı söylenmiş:
Ford (http://media.ford.com/news/fordsmulallylaunchesproductionofhightech10litreeco boostenginedeliveringclassleadingco2infordfocus.ht m)
Su an bu motorlu yeni kasa c-max i test ediyoruz. Tem den Ankara ya gidilip gelindi. Detay veremem ama hacim ile ilgili tum dusunceleri alt ust edecek:) Yakitta 5 litrenin altinda
Yandın vw kaç olum.
Hahahaha cok iyiydi :icon_tup:
Trance-R
11-11-2011, 20:00
tork çok iyi gerçekten , alınan sihirli güc ise soru işareti hadi bakalım :)
turbodur herhal :)
Ecoboost dediğine göre turbodur atmosferik bu hacimden bu gücü honda bile çıkaramaz bence :)
redlinemst
11-11-2011, 20:02
çok güzel değerler,hacimler gitgide düşüyor hayırlısı bakalım :)
Trance-R
11-11-2011, 20:07
turboymuş , sitesinden baktım :)
harbi hacim/güç oranının dibine vurucaklar gibi :) tüketim değerleri de rekabete şayan :)
Fotoğraftan anlaşılacağı üzere motor oldukça ufak ve hafif.Bundan sonraki amaç portable motorlar :D
bokunu cıkartmıslar eski araclar ile guncel aracları geçiyorduk şimdi trafikteki bi cok yeni araç şaka yapabilicek kapasitede :)
valla bu hacim konusunda iyicene bokunu çıkardı bu almanlar :D
Engin Tepe
11-11-2011, 20:55
2.0 araca biniyoruz diye hava yapıyorduk havanın kralını alıcaz gibi :D
focus musty35
11-11-2011, 23:44
bole araclar cıksınkı benzın az satılırsa fıyat duser
bole araclar cıksınkı benzın az satılırsa fıyat duser
yada mazot çok satılıyor diye fiyatı artar,ki bence Türkiye şartlarında olacak tek şey o :)
mazot 5tl,benzin 4,75 :)
yakında 600 cc 200 hp motorlar gelir ben onları bekliyorum :D
Motor gucunu yere aktarabilirse bu motorlarla rekabet zor gibi. :)
ahmetbaha-drs
12-11-2011, 00:15
Çok düşük hacim+turbocharged motorları Japonlar yıllardır kullanıyor mini(kei cars) sınıfta fakat daha kompakt,sedan araçlarda göremedik pek,umarım onlardanda bir atak olur. Ford,VW güzel işler başarıyor..
63owen63
12-11-2011, 00:20
Alman kaç jaaapuunn tut olacak yakında..
Motor teoride çok başarılı duruyor, sahada yorum için görmek lazım :)
themehmet
12-11-2011, 12:54
bizim milletimz küçük hacimli araçları az yaksaa bile sevmez bence :)
kickbuttowski
12-11-2011, 13:16
onemli olan boyutu degil islevi tabi :D
kac bar basincla bu gucu almislar merak ettim..
İbrahim Erdem
12-11-2011, 13:32
Bi de tüp taktık mı kontağı kapatmayız artık :D
Boost Up
12-11-2011, 13:34
sever sever, bendede 1.4t alfa romeo var, çoğu arabaya şaka yapabiliyorum hemde orjinal haliyle:)
halilcan9455
12-11-2011, 14:28
ainen öle bir b.k bildiklerinden de değil.
büyük motor daha güçlü olur düşüncesi :D
hasan çağri
12-11-2011, 14:49
1.2 105hp mtorlar jetta icin az gelmisti halkimiza bekleneni verememisti. Ama ibizada oldu sanrim kucuk ve hafif oldugundan.
Focusada belki az gelebilir fiestaya cuk olur ama bence.
Bu motorlar ne zaman gelicek turkiye ye bilen var mi ?
1.2 105hp mtorlar jetta icin az gelmisti halkimiza bekleneni verememisti. Ama ibizada oldu sanrim kucuk ve hafif oldugundan.
Focusada belki az gelebilir fiestaya cuk olur ama bence.
Ön yargı bizim halkın işi. :icon_tup:
Su an bu motorlu yeni kasa c-max i test ediyoruz. Tem den Ankara ya gidilip gelindi. Detay veremem ama hacim ile ilgili tum dusunceleri alt ust edecek:) Yakitta 5 litrenin altinda
ainen öle bir b.k bildiklerinden de değil.
büyük motor daha güçlü olur düşüncesi :D
bu düşünceye + olarak büyük motor herzaman çok yakar da var :icon_tup: ya 2sene önce arkadaşımın babası 1.3 multijet doblo aldı yahu diyorum bu gitmiyo gitmediği gibide yakıyo. git 1.9 al yokk yok anlatamadık adama :D motorun küçük olmasıymış yok şu kadar beygirliymiş torkluymuş önemi yok .önemli olan nekadarını yere aktarabiliyor? bide şimdi araçlar artık donanımdan dolayı çok ağır çoğu orta segment araç 1500 kg ye yakın
halilcan9455
12-11-2011, 20:02
ben babama 1.6 hdi daha iyi gidiyor dedim inanmadı .
1.9 büyük motor daha iyi gidiyor bayırda filan dedi. bak dedim turbo yok 1.9 berlingo tork düşük.
dinlemedi aldı.1.9 berlingo
sinopta dağa tırmanıyoruz. önümüzde 1.6 hdi partner arkada biz 1.9 berlingo
biz vites düşürüyoruz adam vites yükseltiyor babam vay a.q dedi :D
ben babama 1.6 hdi daha iyi gidiyor dedim inanmadı .
1.9 büyük motor daha iyi gidiyor bayırda filan dedi. bak dedim turbo yok 1.9 berlingo tork düşük.
dinlemedi aldı.1.9 berlingo
sinopta dağa tırmanıyoruz. önümüzde 1.6 hdi partner arkada biz 1.9 berlingo
biz vites düşürüyoruz adam vites yükseltiyor babam vay a.q dedi :D
staj da servise çıkıyorduk 1.9 berlingoyla.bende aldıramadım ustaya hdi ı :)
dehşet bi dizel sesi var zaten arabada.gitme de gitmiyor.
Az yakmak isteyen hep küçük hacim yapıyor, şu teknolojiyi konuşturun büyük hacimli az yakan araba yapın arkadaş, çok mu zor birşey istiyoruz? Hacimi seviyoruz :)
---caner---
12-11-2011, 20:40
bu motorlar yaygınlaşırsa devlet yakıttan aldığı vergidende bandroldende zarar etmeye başlar. sonra çat die bi kanun 2.0 cc altı yasaklanır demedi demeyin :D
hakan_41
12-11-2011, 20:51
bu motorlar yaygınlaşırsa devlet yakıttan aldığı vergidende bandroldende zarar etmeye başlar. sonra çat die bi kanun 2.0 cc altı yasaklanır demedi demeyin :D
ahahah çok güldüm buna, yaparlar vallahi :D
ben şeyden korkuyorum, benzini az satmaya başlıyıcak bunlar böyle giderse nede olsa arabalar az yakıyo, dahada artmasın benzin fiyatları ?? :(
flexamin
02-02-2012, 11:36
alcan yazılım dp dv cart curt yapcan 1.0 150 hp olcak ahauha çok fena olur la:D
ama dayanırmı bilmem
yada mazot çok satılıyor diye fiyatı artar,ki bence Türkiye şartlarında olacak tek şey o :)
mazot 5tl,benzin 4,75 :)
yakında 600 cc 200 hp motorlar gelir ben onları bekliyorum :D
amerikada da dizel pahalıydı.. sene 2003, şimdi de öyledir muhtemelen..
Az yakmak isteyen hep küçük hacim yapıyor, şu teknolojiyi konuşturun büyük hacimli az yakan araba yapın arkadaş, çok mu zor birşey istiyoruz? Hacimi seviyoruz :)
az yakmak isteyen turboya geçiyor, motoruda küçültüp hafifletiyor ki arabanın ağırlığı azalsın..
Mivec_4G63
02-02-2012, 11:59
Bu motorun turbosu uzun ömürlü olmaz kanımca.
powershift kombinasyonu ile çok güzel olur.
BU motorlada az yakıt tüketmek için gaza da az basmak zorundasınız. Yoksa küçük hacmi ve turboyla 1.6 'lardan fazla yakar. Ayrıca 3 silindir yapısı gereği biraz vibrasyonlu çalışıyor. Bizim halkımızın bu motoru kabullenmesi zaman alacaktır biraz, çıksın da bakın çatlak sesler nasılda yükesliyor, bilip bilmeden cengever ustalarımız ve iki direksiyon sallayıp otomobil profesörü olmuş çok bilmişler nasılda atıp tutacaklar hakkında görün.
Satmaya çalışın bakalım 1.0 3 silindir Citroen C1'i nelerle karşılaşıyorsunuz görün. Arayıp müşteri olanların en az yarısı 1.0 motor (69 bg. araç 880 kg) çekiyormu diye soracaktır. Bakmaya yanında gelipte arabayla deneme sürüşü yapan çok bilmiş arkadaşı "söylediğim gibi 1.0 motor çekmiyor" der ve sizinde sinirlerinizi ayağa kaldırır.
Osman Bahadır
03-02-2012, 11:00
BU motorlada az yakıt tüketmek için gaza da az basmak zorundasınız. Yoksa küçük hacmi ve turboyla 1.6 'lardan fazla yakar. Ayrıca 3 silindir yapısı gereği biraz vibrasyonlu çalışıyor. Bizim halkımızın bu motoru kabullenmesi zaman alacaktır biraz, çıksın da bakın çatlak sesler nasılda yükesliyor, bilip bilmeden cengever ustalarımız ve iki direksiyon sallayıp otomobil profesörü olmuş çok bilmişler nasılda atıp tutacaklar hakkında görün.
Satmaya çalışın bakalım 1.0 3 silindir Citroen C1'i nelerle karşılaşıyorsunuz görün. Arayıp müşteri olanların en az yarısı 1.0 motor (69 bg. araç 880 kg) çekiyormu diye soracaktır. Bakmaya yanında gelipte arabayla deneme sürüşü yapan çok bilmiş arkadaşı "söylediğim gibi 1.0 motor çekmiyor" der ve sizinde sinirlerinizi ayağa kaldırır.
Bilmeden yorum yapan çok bilmişleri eleştiriyorsunuz. Ama aynı hataya siz de düşüyorsunuz. Teknik olarak 1.0 turbo motor nasıl olur da 1.6 atmosferik bir motordan daha fazla yakabilir? Ve hatta aynı arabada, aynı kasada, aynı yükü çekse bile?
Kıyasladığınız bu iki motordan 1.6 olanı çeyrek gazla arabaya yokuş tırmandıracak güçte, öteki 1.0 olanı da tam gaz versen bile yokuşta bayılacak güçsüzlükte olmalı ki dediğiniz doğru olsun. Ama buradaki 1.0 motor 200nm torka sahip. Hangi 1.6 atmosferik motorda 200nm tork var? Bunu unutmadan kıyaslama yapmak lazım. Yoksa olay senin de eleştirdiğin cahil ustacık kıyaslamasına döner.
4.8 litre ortalama veriyor ford focus için. 170-200 Nm ise gayet yeterli ben beklemeyi tercih ediyorum şu an için bikaç ay içinde gelir.
2014 Ford'un yılı olacak. Bu yıl ile birlikte atağa kalkacak diyebilirim..
1.0 ecoboost testleri sorunsuz bitti. 1.0 ecoboost'a kilitlenmeyin neler var neler:)
Ford çok yakar diyip geri çekilenler bakalım şimdi hangi bahanede bulunucak vergi ve yakıtta VW daralıcak rakibinin karşısında bence Honda dizel atağına geçti güç tamam ama yakıt soru işareti piyasaya gerçekten değişk açıyla giriyor Ford bakalım neler olucak :)
TR pazarını 2. olarak kapadı Ford binek araçta. Ticari araçtaki açık ara 1.liği ile totala bakıldığında marka birinciliğini getirdi. 10 yıldır en çok satılan marka.
Binekleri çok yakıyor vs dendiği halde 2. olan bir marka ecoboost ile dengeleri baya değiştirir gibime geliyor. Gerçi 2012 yılında 2011 yılına göre daralma ön görülüyor otomotiv piyasasında. Hayırlısı...
Aklımda fordun kesinlikle yapmalı dediğim hamlelerden bir kaçı var;
c-max'e yada kugaya 2.0 ecoboost 240hp koymalılar.
dragstar
03-02-2012, 21:51
düşük hacimli araba alanlar için güzel heberde
belirli gücün altındaki arabayı almamda binmemde, çok sakat trafikde kaçamazsın fln allah korusun
slowmotion
04-02-2012, 00:26
güzel değerler çıkartacak galiba. şimdiden söyleyim yılın motoru ödülü "engine of year" ödülünü alır :)
bu gidişle ileride 1.8, 2.0 motorlar çok havalı olacak.
eski v8'ler gibi lüks sayılacak. :)
Ford kendini motor konusunda baya geliştirdi.Hacim/güç oranıda mükemmel olmuş:icon_tup:
Her şeyi bir kenara bıraktım, 1.0 motorla bu gücü yakalayan ford, bu teknoloji ürünü 2.0 motorlarla ne yapacak? :soru::soru::soru::beuj:
inanılmaz motor hamleleri yapılıyor ama vag grubu ile rekabet henüz zor :)
2.5 TFSI ve 3.0 V6 TDI motorlar yeni bir çığır açacak bana göre.
TDI Motor 1600 Kg civarlarında bir aracı 5.1 saniyede 100 km hıza ulaştıracak. Varın siz hesap edin gerisini :)
2.0 TFSI motorlardan çıkan sapık değerler de 2.5 TFSI için çok korkutucu görünüyor.
Bu rekabet en çok bize yarayacak. Alternatif arttıkça binmek istediğimiz araçlar git gide daha da ucuz olacak. Merakla bekliyorum tüm motorları.
Trance-R
04-02-2012, 02:48
ecoboost'tan beklentim çok gerçekçi konuşayım hatta ; yakıt tüketimini merak ediyorum.
ama ; vag'ın da 1.4 TSI'dan 1.2 üzerine oynaması , 1.0 da getirecektir diye düşünüyorum.
0.8 hem süpersarj hemde turbo motorlar 2020li yıllarda gelir herhalde :)
fastchild
04-02-2012, 10:29
"1000 cc 3 silindir motorsikletmi o "
diye birsürü yorumlar olacaktır
1000 cc supermis. Teorik olarak cok bassaniz bile hacmi ve enjwktor yapisi geregi cok yakamaz bu tip motor.
125 hp lik versyon tutar
VW'nin 0.8'lik gene 100 beygir bir civarında motor geliştirdiğini duyduğumu ya da okuduğumu hatırlıyor gibiyim....Ancak nerede ne zaman hatırlayamadım... (Yanılıyor da olabilirim :D)
Kimse büyük motor hacmini tercih etmicek yakıt ve vergi zaten belini büküyor insanların VW 2.0 üstü motorlardan vazgeçsin bence bizim ülke binmez kolay kolay
2.0 üzeri motorlardan vazgeçildikçe o eski efsaneler gibi efsaneler asla dogamaz. bırakın da gündelik binilecek araçlarla beraber bir kaç tane de hayvani motorlu özel araçlar çıksın :)