PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : araç içi tıngırtılar

egdeniz
16-11-2007, 00:11
aracımda spor yaylar var sert olduğu için sanırım içinde çok tıngırtı meydana geliyo bu da beni çok rahatsız ediyo araç içindeki tıngırtıları nasıl kesebilirim heryerinden tuhaf tuhaf gacırtı gucurtu bu konu hakkında acaba döşemecilere mi gitmek lazım ???:mad::mad:

Safak
16-11-2007, 00:19
pilastik aksam gıcırtı yapar...öncelikle sıkılablecek parçaları iyice sık...Geçmlei onlara çift taraflı bant ya da sünger sarıp gene geçir...

Amortisörlerin daha az darbe absorve ettiği için artık otomobilin esniyor...Ön göğüs ve arka bagaj pilastikleri gacırtısı bundan dolayı olur. Kule gergisi kullanarak bunları biraz daha azaltbailirsin.

Kapı pimleri, kilit geçme yerleri...Arka yatan koltuk ipmleri ve geçme yerleri...Ön koltukların yatıyorsa bunların eskiyen göbekleri de...Tangır tungur sislere sebep olur...Sabtleyebilidğin kadar sabitle

delsolemrah
16-11-2007, 00:25
tek cözüm stock amatisör ve yay :D kaderrr ya katlan yada sök

yiit
16-11-2007, 00:37
katlan ya bşi olmaz :)

egdeniz
16-11-2007, 00:38
pilastik aksam gıcırtı yapar...öncelikle sıkılablecek parçaları iyice sık...Geçmlei onlara çift taraflı bant ya da sünger sarıp gene geçir...

Amortisörlerin daha az darbe absorve ettiği için artık otomobilin esniyor...Ön göğüs ve arka bagaj pilastikleri gacırtısı bundan dolayı olur. Kule gergisi kullanarak bunları biraz daha azaltbailirsin.

Kapı pimleri, kilit geçme yerleri...Arka yatan koltuk ipmleri ve geçme yerleri...Ön koltukların yatıyorsa bunların eskiyen göbekleri de...Tangır tungur sislere sebep olur...Sabtleyebilidğin kadar sabitle
açıklayıcı bilgiler için saol teşekkür ediyorum umarım bi ara evimin önünde yer bulup yaparım müsait ortam yok :) teşekkürler....

M3CSL
16-11-2007, 00:42
eğer kronıkse bunlar muzıgın sesini biraz daha açmanı önerırım..
206 da çok çekmiştim:(

grkm
16-11-2007, 00:47
standarta döndüğünde de o sesler azalsada tamamen kesilmiyor. Kapı camının sesine ne gibi bir$ey önerirsiniz ?

sulhi
16-11-2007, 01:50
hks hipermax coıloverlarım var ama acayip ses var muzık senliği gbi gelıo yaptığı seslerden dolayı rahatsız olmuyorum yol tutuşu bi harika:D

Alp
16-11-2007, 08:07
Kapı döşemelerini çok basit bir yöntemle halledebilirsin..Bauhaus'ta yalıtım için zift levha'lar satılıyor, 50x50 cm gibi ölçülerde...Müzik tesisatçıları da kullanıyor bunlardan bagaj içi yalıtım için...tanesi 7-8 YTL'ydi yanlış hatırlamıyorsam...Onlardan ikişer üçer tane alıp yapabilirsin...Isı tabancan varsa çok ta kolay olur...Bu işi yaptıktan sonra birde bir kat sünger koyarsan araya, Gayet Tok sesli kapıların olur, tıngırtılarında büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum...Bahsettiğim olayın Resimli anlatımlısı vardı başka bi forumda, PM'den gönderiyorum linki...İnşallah işine yarar...

M U R A T
16-11-2007, 08:09
bende de yay ve amortisörden dolayı çok gacırtı oluyo ama duymamak için gaza daha fazla basıp egzoz sesiyle problemi çözüyorum.

GökhanO
16-11-2007, 08:48
Kapı döşemelerini çok basit bir yöntemle halledebilirsin..Bauhaus'ta yalıtım için zift levha'lar satılıyor, 50x50 cm gibi ölçülerde...Müzik tesisatçıları da kullanıyor bunlardan bagaj içi yalıtım için...tanesi 7-8 YTL'ydi yanlış hatırlamıyorsam...Onlardan ikişer üçer tane alıp yapabilirsin...Isı tabancan varsa çok ta kolay olur...Bu işi yaptıktan sonra birde bir kat sünger koyarsan araya, Gayet Tok sesli kapıların olur, tıngırtılarında büyük ölçüde azalacağını düşünüyorum...Bahsettiğim olayın Resimli anlatımlısı vardı başka bi forumda, PM'den gönderiyorum linki...İnşallah işine yarar...

linki buraya koysanızda bizde incelesek :)

KMR2-GT
16-11-2007, 08:48
bende de yay ve amortisörden dolayı çok gacırtı oluyo ama duymamak için gaza daha fazla basıp egzoz sesiyle problemi çözüyorum.

çok güzel bi yöntem:D

valla benim civictende azar azar gelmeye başladı o sesler.adam gıbı yollarımız olsa yaşamazdık böle sorunlar

Dragger
16-11-2007, 08:53
Ben de aynı derdi cekiyorum :)

AP yay beton gibi, her cukurda kafama geciyor sanki konsol...

Kapıdan da ses geliyordu, kapıyı söktürüp icine sünger koydum kesti, ama onun dısında heryerden ses geliyor, direklerden konsoldan kemerlerden bagaj kapagından mdfden...

Modifiyeli otomobillerin TRdeki kaderi bu :)

Alp
16-11-2007, 09:25
linki buraya koysanızda bizde incelesek :)

http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=53175

GökhanO
16-11-2007, 09:29
http://www.modifiyem.com/forum/showthread.php?t=53175

teşekkürler.

VteC_MaNiaC
16-11-2007, 09:35
bendede ufak ufak plastik tıkırtıları var ve az olduğu için sinirimi bozuyo ... inşallah daha fazla artmadan çözebilirim .. kapı bakalitleri hangi parça oluyo bir yerde okumuştum civiclerin kapı bakalitleri ses yapar die

egdeniz
16-11-2007, 11:52
arnavutkaldırımını yapan yaptıran belediyelere SOOONNN :D