Orijinalini görmek için tıklayınız : İphone 4 Yere düştü ses gitmiyor..
mbquart417
12-11-2011, 16:08
Merhablar..
Yurtdışından gelen iphone4 telefonum geçen gün elimden düştü ve düşme sonunda aramlarda karşı tarafa ses gitmiyor, kulaklıkla deniyorum yine gitmiyor,Ama ses kaydında ve skyp gibi programlarda mikrofon gayet iyi çalışıyor...
1-Bununla ilgili olarak ne yapabilirim.
2-Telefon yurtdışı garantisi mevcut bu problem garanti kapsamında yapılırmı , yapılsa hangi ülkelere de yaptırabilirim ..
Acil yardınmnz bekliyorum..
Saygılar...
By_HaNNibaLL
12-11-2011, 16:10
dün dayimdada ayni sorun olmuş microfonu değişmesi gerekiyormuş biraktik tamire
mbquart417
12-11-2011, 16:12
telefon türkiyeden garantilimi yoksa yurtdışından mı alınma.
Telefonun mikrofonunda problem yok ses kaydı yapıyor sadece aramalrda ses gitmiyor mikrofonda problem olsa kulaklıkda neden ses gitmiyor enteresan bir durum...:)
Ludacris
12-11-2011, 16:59
Ayfon bu olur.
Y.disinda tamir sansi varmi onu ogren once sonucta kullanici hatasi bana gore :)
Yine iyisin bizim arkadas cebinden dusurdu maliyeti 560lira :D
Gecen bende koltuktan dusurdum ses gelmiyordu. O gece kulaklik kullandim sabah bi baktim calisiyor. :D
DoguErdogan
12-11-2011, 17:13
simfree ise bi yazılım atmayı deneyin bazen olabiliyor skype ve ses kaydından dolayı bunu söylüyorum. Olmazsa yurt dışı faturan elinde ise bilkomla irtibata geçin en sonda benle irtibata geçebilirsin :)
kelalper
12-11-2011, 17:17
kadıköy de tamircilere götürün 50 liraya tamir etsinler. Benim 3G de dışarı ses vermiyordu 30 dakikada 50 liraya tamir ettiler ki Genpa garantisinin bitmesine 2 ay vardı ama genpa şarj yerinde hafif oksitlenme var diye çalışan makinayı sıvı teması var diye garanti dışında bıraktı ve temiri içinde 500 tl istedi.
mgnPower
12-11-2011, 17:30
benim cihazdada ayni sorun olmustu ama dusme sonucu degil durup duruken ses geliyor fakat gitmiyordu. biraktim garantiye sifiri ile degistiler. zaman olarak cok cok cok bekletselerde yepyeni cillop gibi sifir makine ile degismenin verdigi haz tartismasiz cok guzeldi. Yurt disi garantisinde ise getiren goturen bulunursa hallolur yine bankadan bir arakadasimin cihazi amerikadan alinmaydi sorun olunca gidip gelen birini bulup verdi gonderdi cihaz degisti. geri donerlerkende alip getirdiler bedavaya hallolmustu onunkide.
restore yapmayı deneyin muhtemel duzelicek aynı durum ark da basına gelmişti cunku :)
turbo&quattro
12-11-2011, 19:11
aynisi basima geldi.Birkac gun calismadi sonra kendiliginden duzeldi.
kelepir fiyata satabilirsin :D :D
pm bekliyorum :D
uluckaban
12-11-2011, 19:16
hahaha abi alemsin ya :hahaha:
Iphone'larda mic. ufak filmli sekilde boarda giriyor byk ihtimalle orda sıkıntı vardır. Değişince düzelir. Bilmediğin güvenmediğin yerlere götürme , yurtdısı olduğu için burdaki servislere de götürsen ücretli tamir edilir. En iisi güvendiğin biyere bırak neyi olduğunu öğren ona göre hareket et.
telefon türkiyeden garantilimi yoksa yurtdışından mı alınma.
Telefonun mikrofonunda problem yok ses kaydı yapıyor sadece aramalrda ses gitmiyor mikrofonda problem olsa kulaklıkda neden ses gitmiyor enteresan bir durum...:)
iphone ses kaydını, konuşurken kullandığımız mikrofondan yapmaz, kulaklık deliğinn yanında ufak bir delik vardır oradan yapar. Bence siz bi servise bırakın çok büyük bir miktar tutacağını sanmıyorum.
restore yapmayı deneyin muhtemel duzelicek aynı durum ark da basına gelmişti cunku :)
+1
Kapatma ve menü tusuna 10saniye basılı tutarak bi resetleyin düzelmez ise restore yapın.
deeperblack
12-11-2011, 19:31
Kuzenim suya düşürdü. Açılıp kafasına göre kapanmaya başladı. Garanti için gönderdik su teması var dediler :) Yenisini veririz 410€ dediler :)
1 sene Apple garantisi bulunuyor diye biliyorum yurtdışı olsa bile. yiit.
Eğer mikrofonda sorun varsa zaten darbe kaynaklı olduğundan garanti dışı olacaktır.
ulasoztas1
13-11-2011, 02:16
yurtdışından gelen iphonumda ilk günden beri benzer bir problem var karşı tarafı ararken gelen dıtt dıtt sesi gelmiyor karşı taraf teli açınca bi anda kendimi konuşmada buluyorum. her zaman yapmasada 10 aramadan 1inde kesin yapıyor başına gelen var mı?
telefon isvicreden ise... burda dusse bile garanti kapsam disi kalmiyo...:) benim iphonum (4) ninja gibi masallah yere dusup kalkiyo fln... savasdan cikma görüntüsü var su an... masallahi var.. ses git gel hic bi problem yok..:) arada bi resetliyosun, problem kalmiyo... kafana takma fazla, gecer iki güne
peki bu 4 leri pasaport kayıtlı simfree li 1500 liraya satıyolar sahibindende fln var. güvenilirmi bunlar. fiyat normal mi ?
Fırtına_siR
13-11-2011, 03:25
peki bu 4 leri pasaport kayıtlı simfree li 1500 liraya satıyolar sahibindende fln var. güvenilirmi bunlar. fiyat normal mi ?
sen muştu abime başvur bi ;) :)
hangi ülkeden geldigine bagli fiyatlari... isvicre fiyatlarina göre normal 1500.- üstüne 100 tl fark koymus olurlar..:) 16gb nin..:)
egeturbo
13-11-2011, 09:14
istanbulda iphone destek adında bi servis var fiyatları oldukça uygun ve işçilikleri gayet güzel babamın telefonunda 2 kere problem çıktı 2 sinide oldukça ucuz rakamlara yaptılar 2 gün öncede komutanımın telefonunu gönderdim 400 tl arıza fiyatı verenler vardı iphone destek 200 tlye işimizi çözdü
mbquart417
13-11-2011, 13:44
simfree ise bi yazılım atmayı deneyin bazen olabiliyor skype ve ses kaydından dolayı bunu söylüyorum. Olmazsa yurt dışı faturan elinde ise bilkomla irtibata geçin en sonda benle irtibata geçebilirsin :)
yazılım attım yine dewam ediyor hata .. İnternetten araştırdım yurt dışı olduğu için garanti bilkpmda geçerli olmuyormuş.. Faturam var duruyor...
mbquart417
13-11-2011, 13:46
benim cihazdada ayni sorun olmustu ama dusme sonucu degil durup duruken ses geliyor fakat gitmiyordu. biraktim garantiye sifiri ile degistiler. zaman olarak cok cok cok bekletselerde yepyeni cillop gibi sifir makine ile degismenin verdigi haz tartismasiz cok guzeldi. Yurt disi garantisinde ise getiren goturen bulunursa hallolur yine bankadan bir arakadasimin cihazi amerikadan alinmaydi sorun olunca gidip gelen birini bulup verdi gonderdi cihaz degisti. geri donerlerkende alip getirdiler bedavaya hallolmustu onunkide.
BEn Suan Azerbaycandayım Acaba buradaki Apple storeye götürsem garanti burada gecerli olurmu...
mbquart417
13-11-2011, 13:47
Abi şuan sınırları zorluyorum olmadı görüşürüz..:)
mbquart417
13-11-2011, 13:48
+1
Kapatma ve menü tusuna 10saniye basılı tutarak bi resetleyin düzelmez ise restore yapın.
REstore yaptım şuan ios 5.0.1 i yükledim çıt yok...
mbquart417
13-11-2011, 13:50
telefon isvicreden ise... burda dusse bile garanti kapsam disi kalmiyo...:) benim iphonum (4) ninja gibi masallah yere dusup kalkiyo fln... savasdan cikma görüntüsü var su an... masallahi var.. ses git gel hic bi problem yok..:) arada bi resetliyosun, problem kalmiyo... kafana takma fazla, gecer iki güne
yurtdısı ama neresi oldugunu bilmiyorum Bu arada Yeredüşmeden dolayı çıkan problem garanti kapsamında oluyormu acaba ...
mbquart417
13-11-2011, 13:51
istanbulda iphone destek adında bi servis var fiyatları oldukça uygun ve işçilikleri gayet güzel babamın telefonunda 2 kere problem çıktı 2 sinide oldukça ucuz rakamlara yaptılar 2 gün öncede komutanımın telefonunu gönderdim 400 tl arıza fiyatı verenler vardı iphone destek 200 tlye işimizi çözdü
Aders veya telefon numarası varmı acaba..
ALPER-VNS
29-11-2011, 00:58
benim iphone 4 yere düşmedi ama yine de ses gitmiyo deli olucam.. versiyon yükseltiyim dedim baktım o da çare değil ondan da vazgeçtim.. genpaya falan da veremem telefonu aylarca.. dünyanın parasını vericem beni bekleticekler yok ya? hadi bakalım yarın ola hayrola..
mbquart417
30-11-2011, 12:40
benim iphone 4 yere düşmedi ama yine de ses gitmiyo deli olucam.. versiyon yükseltiyim dedim baktım o da çare değil ondan da vazgeçtim.. genpaya falan da veremem telefonu aylarca.. dünyanın parasını vericem beni bekleticekler yok ya? hadi bakalım yarın ola hayrola..
Benim telefonum yurt dışından gelme ama garantili ***** tr geçmiyor garantisi..
Bu konu üzerinde biraz araştırma yaptım.. Uluslararası garantisi sadece apple store olan ülkelerde ben şuan azerbaycandayım burada apple store var götürdüm.. burdaki storede sadece ipod ipad vs lerin grantisi geçerli olduğunu öylediler iphone garantisi belle başlı ülkelerde geçerliymiş..
apple serviisinde 200 tl gibi bir ücret karşılığında yaptırdım...
Tek çareniz bu ...Saygılar