PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İnternet

Baran^
13-11-2011, 13:17
Arkadaşlar ben bilgisayar özürlüyümde aranızda bilgili arkadaşlar vardır.Şu anda tt net kullanıyorum ayda 80tl gibi bişey ödüyorum ve internet hızım cok duşuk.Film şarkı vs nerdeyse hiç indirmiyorum fakat sınırsız su anda internetim.Bana başka bir markadan hızlı ve kotası düşük bir paket önerebilirmisiniz..

-ER-
13-11-2011, 13:19
superonlie varsa sizin oralarda alt yapısı hazırlandıysa fiberini tavsiye ederim en düşük hızı 20mbit ben ayda 50 lira ve sınırsız.
Eğer optik yoksa bile yine DSL i de başarılı

ProdriveSTI
13-11-2011, 13:19
Smile ADSL İnternet Bağlantı Tarifeleri - Enuygun.com (http://www.enuygun.com/internet-baglantilari/tarife-karsilastir.html?speed=1&quota=all&type_id=1&provider_id=2&customer_type=personal&total_limit=30&gclid=CJzx3ZXMs6wCFcWCDgodUm4DFg) buradan bak istersen çok uygun hepside :)

ÖmerF.Bayar
13-11-2011, 13:28
Baglantida bi sorun olmasin, bende tt net kullaaniyorum istanbulda sinirsiz 16mb gayet basarili ve ben 34 lira oduyorum bence bi sorun vardir fiyatida baya fazlaymis

Baran^
13-11-2011, 13:32
tt net aradım 8 mb miş hızım.Hiç anlamıyorum bu hızlımı?

mertk
13-11-2011, 13:35
Bi olcermisin Baran 8mb cikicakmi :) 2 cikarsa sukretmek lazim tt net de
Speedtest.net

Ben erel in yazdigi paketteyim suan olctum 21.36mbit upload 18.56 :) superonline i tavsiye ederim 49 tl

ÖmerF.Bayar
13-11-2011, 13:37
8mb ninde gayet hizli olmasi lazim niye derseniz Urdun de de 1mb hizla kullaniyorum interneti videolari falan rahatlikla takilmadan izliyorum sadece biseyler indirirken yavas oluyo o kadar

Thracian
13-11-2011, 13:44
tt net aradım 8 mb miş hızım.Hiç anlamıyorum bu hızlımı?

Benimde 8 m bit ama modemde TTNET santral 2mbit vermiş gözüküyordu. (UZun zamandır başlık açacağım diyordum burdan anlatayım) Sonra gidip konuştum 6mbit denediler, internet oturmadı santrale uzak dediler maksimı-mum 1 km bence hatlar eski diye çıkamıyor o hıza. Şuanda 4mbit kullanıyorum hakkıyla.

Gerçekteki internet hızınızı bulmak için

1- bir web browser açın (internet exp, mozilla, chrome)
2- Modem IP adresinizi yazın, (10.0.0.1 veya 192.168.1.1 veya 192.168.2.1)
3- Modem kullanıcı v şifreyi girin. Modem ayarlarına gelin (Bazen boş oluyor sadece enter la girebilirsiniz yada 'admin' 'admin' veya 'admin' 'ttnet' olabiliyor. Eğer bunlar olmazsa internetten modem marka ve modelini girip şifreleri öğrenebilirsiniz.
4- Modem ayalarında 'Ana Sayfa' ya gelin ve aşağıdaki bilgilere bakın

İnternet Bağlantısı: Bağlı
ADSL Bağlantısı: Bağlı
ADSL Hızı(Kb/s): 799 / 4096
İnternet IP Adresi: 88.244.7.4
ADSL MAC Adresi: 00:1C:A8:A5:4F:A7

kırmızıyla işaretlediğim yerdeki sayılar sizin gerçek internetiniz. Eğer 8000 den aşşağıysa Turk Telekoma başvurun yükseltin.

Diğer bir yavaşlık konusuda ağınızı başkası kullanıyor olabilir. O yüzden arada Wi-Fi şifrenizi değiştirin.

KSE71
13-11-2011, 13:53
Arkadaşlar ben bilgisayar özürlüyümde aranızda bilgili arkadaşlar vardır.Şu anda tt net kullanıyorum ayda 80tl gibi bişey ödüyorum ve internet hızım cok duşuk.Film şarkı vs nerdeyse hiç indirmiyorum fakat sınırsız su anda internetim.Bana başka bir markadan hızlı ve kotası düşük bir paket önerebilirmisiniz..
Abi nası 80 tl ödüyosun? aynı paket benimkide ben 55 tl ödüyorum. gerçi ben hiç bir zaman 8 mb de kullanmadım hızı ama, sana oralarda varsa süper onlineye geç derim ben veya uydu nette olabilir.
hem hızları daha yüksek, hemde ücretleri daha uygun. ama ben hala neden 80 tl ödediğini anlamış değilim. tv bu falan kampanyalara üyemisin acaba? benim bir arkadaşıma da olmuştu öyle çünkü. fazla fatura ödüyordu, arayıp sorduğunda bir sürü şeye üye yapmışlar. onları iptal ettirince düzelmişti fatura. senin faturan 55 tl olması lazım hiç bir kampanyaya üye değilsen. Fiyatta da bir yanlışlık var.

Gko
13-11-2011, 13:54
ADSL Hızı(Kb/s): 799 / 4096
İnternet IP Adresi: 88.244.7.4
ADSL MAC Adresi: 00:1C:A8:A5:4F:A7

Hat Hızı - Alınan (Kbps): 2047 yazıyo bende yani 2mb mi kullanmış oluyorum ?
normalde tarifem 8mb

Mr.K
13-11-2011, 13:57
ttnette hız sorunu yasıyosanız ttnet musterı hızmetlerını arayın ben bu sekılde cozdum ;

arıza kaydı bırakıyosunuz
cıkan elemana sıtenızden olctum dunya para verıyorum 8mbıt dıyosunuz (sıtede olc hızı soyle dusukse)
onlar arıza kaydını alıyo,sonra ankara merkezden sizi arıyolar modemı sıfırlıyolar..
sonuc speedtest nereye gırersenız gırın 8 cıkıyo(yada yakını ) ama 6 değil :)

Thracian
13-11-2011, 14:11
Hat Hızı - Alınan (Kbps): 2047 yazıyo bende yani 2mb mi kullanmış oluyorum ?
normalde tarifem 8mb

evet hızın 2mbit. Pazartesi ttnete gidip. Usulunce ve ne istediğini bilerek durumu anlat onlar santrali arayıp hızını değiştirecekler. Hatta santral binasının yerini öğrenip direk oraya gitsen ve oradaki teknik ekiple görüşsen çok daha iyi olur. Ben daha önce 2 kere 2 farklı yerde değişttirdim.

TT ye gidince: 'İyi günler, TTnetin 8mbit lik tarifisini kullanıyorum fakat hızım çok yavaş. Modemden baktığımda hızımın 2mbitle limitlendirildiğini gördüm düzeltirmek istiyorum.' de

Onlar sana şu sebepten öyle bu sebepten böyle diyecekler inanma, kendinden emin ol. ikna etmeye çalışırlarsa 8mbit e deneyin internet oturmazsa 6 olmazsa 4 isteyin. Hatta aboneliği değiştireceğiniz başka servis sağlayacısına geçeceğinizi söyleyin (fakat tehditi ileri götürmeyin zira başka servis sağlayıcısınıa da geçseniz aynı alt yapıyı kullandığınız için yine hızınız aynı olacak, sadece siziinle lgilensinler diye yem atın)

Gko
13-11-2011, 14:18
evet hızın 2mbit. Pazartesi ttnete gidip. Usulunce ve ne istediğini bilerek durumu anlat onlar santrali arayıp hızını değiştirecekler. Hatta santral binasının yerini öğrenip direk oraya gitsen ve oradaki teknik ekiple görüşsen çok daha iyi olur. Ben daha önce 2 kere 2 farklı yerde değişttirdim.

TT ye gidince: 'İyi günler, TTnetin 8mbit lik tarifisini kullanıyorum fakat hızım çok yavaş. Modemden baktığımda hızımın 2mbitle limitlendirildiğini gördüm düzeltirmek istiyorum.' de

Onlar sana şu sebepten öyle bu sebepten böyle diyecekler inanma, kendinden emin ol. ikna etmeye çalışırlarsa 8mbit e deneyin internet oturmazsa 6 olmazsa 4 isteyin. Hatta aboneliği değiştireceğiniz başka servis sağlayacısına geçeceğinizi söyleyin (fakat tehditi ileri götürmeyin zira başka servis sağlayıcısınıa da geçseniz aynı alt yapıyı kullandığınız için yine hızınız aynı olacak, sadece siziinle lgilensinler diye yem atın)
teşekkürler p.tesi hallediyim ben bunu cok saolun iyi gunler :)

@Baran^
snde kb abi konuna atladım ama durduk yere konu acmak istemedim:)

Baran^
13-11-2011, 14:27
biraz önce aradım arıza kaydı aldılar ama pekbirşey yapacaklarını sanmıyorum.Bu superonline için ne yapmam gerekiyor? fiber optik vs anlamıyorum nasıl bişey biraz acıklarsanız cok makbule gecer.

Mr.K
13-11-2011, 14:32
biraz önce aradım arıza kaydı aldılar ama pekbirşey yapacaklarını sanmıyorum.Bu superonline için ne yapmam gerekiyor? fiber optik vs anlamıyorum nasıl bişey biraz acıklarsanız cok makbule gecer.

baran bende aynen oyle dusunuyodum da 24saat ıcınde gerıdonus yapıyolar ve ertesı gun emın olkı 8mıbtse 8mbıt alıyosun ve bır sorun olusmuyo uzun bır sure..

Baran^
13-11-2011, 14:38
baran bende aynen oyle dusunuyodum da 24saat ıcınde gerıdonus yapıyolar ve ertesı gun emın olkı 8mıbtse 8mbıt alıyosun ve bır sorun olusmuyo uzun bır sure..

Abi benım evde modemde bi sorun var belkide,yada hızı düşük hakkaten 8 yetmıyor.bakalım arıza kaydı aldılar umarım işe yarar ama genede 20se superonline hızı ona gecerim.

KSE71
13-11-2011, 15:52
Sözleşmen falan yok dimi abi? hani modemi hediye verip 2 yıl sözleşme yapıyorlarya.

-ER-
13-11-2011, 15:58
Fiber optik kablolarının tarzı cam kablo desem onun gibi bişi neyse diğer dsl hatları gibi sabit hat gerek duymuyor. ve 2 seçeneği vardı yanlışım yoksa 1 10mbit birde 20mbit başka alternatifi yok.

Yapman gereken bi ara superonlie ı sizin orada alt yapılarmıymıs bir sor istersen belki olmayadabilir.

Baran^
13-11-2011, 17:46
Tamam teşekkürler yarın arıyıp oğrenicem superonline a gecicem öle bişey varsa.20mb hız 8e göre gayet iyi görünüyor

Y.Emre
13-11-2011, 18:28
Tamam teşekkürler yarın arıyıp oğrenicem superonline a gecicem öle bişey varsa.20mb hız 8e göre gayet iyi görünüyor

aylık kaç gb download yapıyorsunuz bilmiyorum ama kotanızdan kontrol edin, eger 50gb'ı (10mbit hız için 50gb, 20mbit 100gb) çok geçiyorsanız (bence) bi anlamı kalmıyor superonline'ın..

ben kullanıyorum 10mbit +digiturk +telefon hizmeti 50gb'ı geçince 1mbite düşüyor sırf bu yüzden iptal ettiricem önümüzdeki ay

-ER-
13-11-2011, 18:47
aylık kaç gb download yapıyorsunuz bilmiyorum ama kotanızdan kontrol edin, eger 50gb'ı (10mbit hız için 50gb, 20mbit 100gb) çok geçiyorsanız (bence) bi anlamı kalmıyor superonline'ın..

ben kullanıyorum 10mbit +digiturk +telefon hizmeti 50gb'ı geçince 1mbite düşüyor sırf bu yüzden iptal ettiricem önümüzdeki ay

20mbit paket de 49 lira ve kotasız o yüzden pek sıkıntı yaratmaz

Y.Emre
13-11-2011, 21:24
20mbit paket de 49 lira ve kotasız o yüzden pek sıkıntı yaratmaz

kotasız (gerçek anlamda kotasız) olan superonline fiberoptik 20mbit paket 199tl ,

söylediğim olayı uyguladıklarında internetiniz kesilmiyor, herhangi bir ekstra ücret ödemiyorsunuz ama o ay sonuna kadar 1mbit'le yetinmek zorunda kalıyorsunuz 100gb download yeterli benim için diyorsanız tabiki sıkıntı yaratmaz..

http://www.superonline.net/yardim/adil.aspx linki incelemenizde yarar var

-ER-
13-11-2011, 22:15
iyimiş ben hiç doldurmadım netten oyunlarda çok oynuyorum steam den yada kendi serverlı oyunları aşma geçme yaşamadım ne kadar harcıyor bilmiyorum birde işte film falan izliyorum bazı geceler.
O zaman ben sınırlarda falan kullanıyrum bunu :)
Neyse sonuç itibari ile idda edilen hızı %100 gerçek alıyorum.
Hatta ev telefonumuzuda oraya geçirdik sıkıntı yok

alone
13-11-2011, 22:16
wireless modem falan kullanıyosan eğer şifrelemende yoksa belki başka pc lerde kullanıo olabilir netini bu yüzden dolayıda bağlantı hızın düşmüş olabilir veya bağlı olduğu hat üzerinde bi sıkıntı vardır tt netten teknik destek iste hattını kontrol etsinler

Y.Emre
13-11-2011, 23:47
ben çok fazla download yapıyorum 2 3 günde doluyo :D ttnet superonline'a göre yavaş, stabil değil ama bundakı gibi katı adil kullanım koşulları olmadığı için özlemedim desem yalan olur :D