Orijinalini görmek için tıklayınız : Sonunda onun da ömrü doldu
devil_berk22
13-11-2011, 13:38
En son ne zaman bir müzik CD'si aldığınızı ve ya dinlediğinizi hatırlamıyor olabilirsiniz ama CD'ler müzik sektörüne girdiğinden beri çok şey değişti. Ama her şey gibi bu değişikliğin de bir sonu var.
Uzun zamandır üzerinde konuşulan bir konu artık dedikodu olmaktan çıktı ve resmiyet kazandı. Gelecek seneden itibaren müzik CD'leri üretilmeyecek. Büyük müzik firmalarının üzerinde anlaştığı konu ciddi gibi duruyor.
Gelecek seneden itibaren dijital sisteme yani internet üzerinden indirmeye ve dinlenmeye yerini bırakacak olan CD'ler için tek açık bırakılan kapı, özel sınırlı sayıda yapılan albümler için olacak. Bunun dışında tamamen internet üzerinden işleyecek olan sistem aslında şu anda da pek yabancı olduğumuz bir durum değil.
Tahmin edebileceğiniz üzere haberin alınmasından sonra EMI, Universal ve Sony gibi firmalarla konuşmaya çalışan haberciler ne yazık ki herhangi bir yoruma ulaşamadılar ama yorumlarını eksik etmediler. Genel kanıysa dijital müziğin kişilerin arşivleme işlemleri için daha uygun olduğu, tabii ki daha az yer kapladığı ve gelecekteki kalite değişimlerine daha açık olduğu.
Hürriyet haber.
Cliosportve
13-11-2011, 13:40
Yeni düzene alıştırmaya çalışıyorlar
Arabamda hem cd changer var hemde kaset çalar
Geçen gittim kaset çalar aldım
Onlar istediği gibi değişiklik yapsınlar ben kasetçalarımla mutluyum :)
arada birde olsa bir sanatçının cdsini almak güzel oluyordu
ben bugune kadar bi kere aldım oda hediye içindi :)
sevdiğim değer verdiğim sanatçıların herzaman albümlerini orjinal olarak almışımdır ama sadece kulağıma hoş gelen parçaları netten indirip yada korsan cdsini alıp dinlemişimdir
korsan oldugu surece mantıksız degıl.Basım malıyetlerı pazarlamalar derken sanatcı ve grupların cebınden yıgınla para cıkıyor.Cogu grup albumlerını netten satmaya baslamıstı zaten.Isın acı tarafı kalıcı olmak ıyıce ımkansızlascak.Kapagı ıcerıgı olan bır album sahıbı olmak yerıne artık sadece ınternette var olcak grubun yada sanatcının butun emegı.
Günümüz müziğine sanat demek gerçek sanata hakareettir. Allah aşkına hangi parçayı 3-4 sene dinliyoruz. tek tük sevdiğimiz şarkılar var ancak tüketim toplumunun eseridir herşey. Herşey hızlı olacak hızlıca tüketip bitiyor.
Napster zamanında yani 2000'li yıllarda çoktan dijitale geçmeleri lazımdı yavaş yavaş çok geç kaldılar. Ama yinede korsan'ın önüne asla geçemeyecekler bu kesin.
oyun firmaları film endüstrisi baş edemedi bence müzik hiç edemez.
ben bugune kadar bi kere aldım oda hediye içindi :)
oda bende :D
sana niyet almamıstım ama sana kısmet oldu :D
sana niyet almamıstım ama sana kısmet oldu :D
bende az daha başkasına yolluyordum ama yenisini alıp yolladım hediyeye saygısızlık olmasın diye :D
hediyeyi hediye etmek sünnettir olm :D
hondafit
13-11-2011, 16:50
zamanında bu işin içindeyken cd satışları hiç azımsanmayacak kadar fazla hele çok sevilen sanatçıların cdleri neredeyse peynir ekmek.cd biterse çıkabiliecek şey flash belleklerdir.
ilk flash bellekli albüm 110'un albümüydü satışıda gayet güzeldi bence bu yönde ilerleyecekeler
onursumer
14-11-2011, 09:39
eskiden sürekli mp3 indirip kendime cd hazırlyıordum şimdi pc de hiç vaktim olmadığından
sık sık dnr a uğrayıp karışık albumler alıyorum zaten fiyatlar eskisi gibi değil 20 şarkılık bi album 19tl -20 tl valla cd hazırlamaya uğraştığıma değmez :D
daha dün 100 lira verdik 4 tane cd ye içim acıdı valla en ucuz cd 15 lira yapsalar şunu 7.5 lira herkes alsa hem sanatçı kazanır hem korsan azalır fakat müzik sektöründe bunu önlemek imkansız bence orjinal cd dinlemek gerçekten keyifli mp3 ile kıyaslanmaz bile ama bu rakamlar insanları korsana sürüklüyor
onurdestan
14-11-2011, 17:28
e yine plak üretmeye başladılar bence okadar çabuk silemezler cd yi dünya kadar arabada cd çalar var
Hadi hayırlısı değişmeyen tek sey biziz hersey değişiyo.
cemsultan
14-11-2011, 17:53
Bir önceki aracıma cd-usb-mp3 çalarlı bir sıfır teyp aldım, hep usb den dinledim, içinde bir tane cd sokmadan arabayla beraber gitti. Demek ki haksız sayılmazlar.
berkay_aydin
14-11-2011, 18:06
İnternette ne kadar kaliteli olursa olsun CD kadar düzgün çalmıyor..
63owen63
14-11-2011, 18:40
Değişmeyen tek şey değişimin ta kendisidir :) Çok ciddi bir direnç olacagını sanmıyorum, sanal alem'e transfer sorunu pek yaşanmaz bence.
kickbuttowski
14-11-2011, 18:45
zaten usb albumler piyasadaydi uzun zamandir.. cdler artik bana nostaljik geliyor..
initial-D
14-11-2011, 18:50
ben kasetçalarımda sadece orhan gencebayın ya evde yoksan albümünü dinlediğim için sıkıntı yok
son 1 yıldır bu söylentiyi duymuştum fakat resmiyet kazandımıydı bilmiyorum ama bence cd kadar kaliteli ve düzgün bir ortamdan ses alamayız (flaş bellek blu-ray cd)leri hariç...
orhansah
14-11-2011, 18:53
sevdiğim değer verdiğim sanatçıların herzaman albümlerini orjinal olarak almışımdır ama sadece kulağıma hoş gelen parçaları netten indirip yada korsan cdsini alıp dinlemişimdir
:icon_tup:
ben de çok sevdiğim birkaç isim var onların cd lerini muhakkak alırım. mp3 ünü indirmiş olsam bile albümü almazsam içim rahat etmiyor :)