Orijinalini görmek için tıklayınız : Clio Sport 1.6 - Civic İES
Evet arkadaşlar normal şartlarda stock olarak clio sportla ies denemesinde ne olur.
Clio sport aldım yeni ieslerle deneyim diyorum ama herküs clioyu çok küçük görüyo kimse denemiyo:) Sağlıklı bi video bulamadım gören duyan bilen deneyen oldumu sonuç ne olur.
Street Driver
14-11-2011, 14:25
ikiside tamamen stock ise clio sport geçiyor denendi.
Clio sport biraz kurcalandığından stock 106 gti ile yürüyor.
mehmetRS
14-11-2011, 14:27
Evet arkadaşlar normal şartlarda stock olarak clio sportla ies denemesinde ne olur.
Clio sport aldım yeni ieslerle deneyim diyorum ama herküs clioyu çok küçük görüyo kimse denemiyo:) Sağlıklı bi video bulamadım gören duyan bilen deneyen oldumu sonuç ne olur.
endişe duymadan deneyebilirsiniz, motor durumunuz iyise, ve tabi ies te ekstra birşey yoksa stock-stock durumunda 1.6 sport 1.6 ies'i üzer, özellikle 2 de felan kalktığınızda aracınızın durumu iyise arayı sağlam açarsınız.
2008 de bende otomatik ies headers düz boru egsoz vardı
stock clıo sportla denemiştik videosuda vardı bulamadım şimdi 2bastığımızda 1 boy falan açıyordum 3 ortalarına gelip geçiyordu sonra boyları sayamıyordum :D
biz görkem kardeşimle bi basmıştık bende gri 1.6 ies varken onun clio sportla basmıştık onda egzoz bende filtre vardı ilk etapta öne çıkıyordu sona yanyana derken son süratte ben öne çıkmıştım yanlışım varsa görken düzeltir.. ;)
ikisi de stock ve bakımlı araçlarsa clio hafiflikten şanzuman kısalığından 1.6 ies'i geçer bende..
2 side stock ise ies dayanamaz.test verileri.clio 0-100 9.7 ies 10.3 son hız clio 195 ies 192.
Bende öyle düşünüyorum ama gel görki arkadaşlar buna nedense inanmıyo clioyu çok küçük görüyolar:D Hele vtec 2si olan arkdaşım var deneyelim dedim ben seni geçerim diyo ya hadi gel geç diyorum yok diyo. Bunları okuturum artık. Clioya eksoz filtre yapıcam yapmadan deneyip nasıl bi fark oluyo görmem lazım. Sonrasındada nasıl fark oluyo onuda görmem lazım.
Bende öyle düşünüyorum ama gel görki arkadaşlar buna nedense inanmıyo clioyu çok küçük görüyolar:D Hele vtec 2si olan arkdaşım var deneyelim dedim ben seni geçerim diyo ya hadi gel geç diyorum yok diyo. Bunları okuturum artık. Clioya eksoz filtre yapıcam yapmadan deneyip nasıl bi fark oluyo görmem lazım. Sonrasındada nasıl fark oluyo onuda görmem lazım.
rahat ol stock olarak hondada 1.6 da seni sadece vti geçer...
Cliosportve
14-11-2011, 17:10
Toros gözüylen bakıyorlar belkide :D
kesinlikle slc benim coupe varken honda fln oooo:)
Clio alıyo , arkadaşında dediği gibi 2 de oturursan fark baya acıılır.
Olabilir bak öyle:D ben arkdaşlara biraz atar yapıyım :D
rahat ol stock olarak hondada 1.6 da seni sadece vti geçer...
gti,vts,vti ve corsa gsi dışında herkeze bilenebilirsin ;) bunlar dışında geçemiyeceğin 1.6 tanımıorum ben
chiefkadir
14-11-2011, 18:09
140-150 den sonra ies geçer
63owen63
14-11-2011, 18:36
altlarda clio, hatta üstlerde de clio, ies in oranları bariz uzun clio dan
gti,vts,vti ve corsa gsi dışında herkeze bilenebilirsin ;) bunlar dışında geçemiyeceğin 1.6 tanımıorum ben
bence 206 1.6 16v var ekstra olarak ;)
ıes e 4.9 son dıslı takınca gecmesı lazım:D normalde clıo
uzun düzlüktede civic in clioyu geçmesi çok zor.ancak rampa aşağı clio 215 gibi devir kesiciye yakalandıktan sonra civic geçer başka türlü çok çok zor.
chiefkadir
14-11-2011, 23:07
ies e binmeyen boş yorum yapmasın bi zahmet ,zaten ies sahibi olan adamda nasıl yürüdüğünü bilir..Clio yu uzunda don lastiği eder
i es gerçekten de geçer arkadaşlar heleki vtec2yle hiç denemeyin
bence 206 1.6 16v var ekstra olarak ;)
206 yavaş geçsin ben çok denedim zamanında hiç geçen değil en yakın yürüyen 1-1.5 boy arkamdan geldi
ies e binmeyen boş yorum yapmasın bi zahmet ,zaten ies sahibi olan adamda nasıl yürüdüğünü bilir..Clio yu uzunda don lastiği eder
Şimdi stock olarakmı konuşuyosunuz? Geçer diyende çok neye göre şimdi siz denedinizmi iesle clioyu gördünüzmü? Ben gerçekten deneyenlerden yorum istiyorum
i es gerçekten de geçer arkadaşlar heleki vtec2yle hiç denemeyin
Vtec 2 ies i geçemiyo sanırsam demi. Bana kalırsa iesi bilmiyorum ama vtec 2 yi geçer gibime geliyo
chiefkadir
15-11-2011, 07:28
Şimdi stock olarakmı konuşuyosunuz? Geçer diyende çok neye göre şimdi siz denedinizmi iesle clioyu gördünüzmü? Ben gerçekten deneyenlerden yorum istiyorumŞimdi biz tabiki denedik , ve şimdi biz belki bu akşam belki bu akşamdanda önce deneyebiliriz her iki arabada bizde mevcut...
Street Driver
15-11-2011, 07:46
abi şimdi şöle oluyor :)
Biz bu tip araçları hep deniyoruz barzo performance olarak bilirsin :)
Bizde egzossuz sadece filtreli bir sport var bir çok araçla denettirdik araç 120.000km civarında
Headers filtre egzoslu ies ile sadece filtreli sportu denettirdik 4. vitese kadar kafakafaya 4. vites sonunda ies 1 boy öne geçiyor 5 e atıyor fark sabit 1 boy devam ediyorlar 200 lerde bırakıyorlar.
Headers filtre egzoslu 1.4 is hb ile sadece filtreli 1.6 ies i denettirdik çok yakın gidiyorlar şöföre göre bazen 1.4 is önde oluyor. 180 lere kadar bastılar bu şekildeydi.
Aynı headers filtre egzoslu 1.4 is hb ile sadece filtreli sportu denetiyoruz sport özellikle 3. vitesten itibaren açarak gidiyor.
Buradan sonuçları az çok tahmin edersiniz ama denklersek sizin için sadece filtreli ies ile filtreli sportu denetiriz :) ama görünene göre ies sporta pek dayanamaz şimdiden söyliyim ne kısada ne uzunda :) sport uzunda kesiciye bile girebiliyor net 215kmh :) video çekeriz gerekirse..
Eserinde dediği gibi gti-vti-vts-gsi tarzı 1.6 lar haricinde sportu öyle don lastiği yapacak 1.6 çıkmadı buralarda . he birisi 206 1.6 16v demiş onunlada kırklarelide denemesini yaptık 16" megane jantlarıyla lpg li sport bile 1.6 16v 206 yı geçiyor konuşmaya gerek bile yok bence :)
chiefkadir
15-11-2011, 07:50
Bizde egzossuz sadece filtreli bir sport var bir çok araçla denettirdik araç 120.000km civarında
Headers filtre egzoslu ies ile sadece filtreli sportu denettirdik 4. vitese kadar kafakafaya 4. vites sonunda ies 1 boy öne geçiyor 5 e atıyor fark sabit 1 boy devam ediyorlar 200 lerde bırakıyorlar.
Headers filtre egzoslu 1.4 is hb ile sadece filtreli 1.6 ies i denettirdik çok yakın gidiyorlar şöföre göre bazen 1.4 is önde oluyor. 180 lere kadar bastılar bu şekildeydi.
Aynı headers filtre egzoslu 1.4 is hb ile sadece filtreli sportu denetiyoruz sport özellikle 3. vitesten itibaren açarak gidiyor.
Buradan sonuçları az çok tahmin edersiniz ama denklersek sizin için sadece filtreli ies ile filtreli sportu denetiriz :) ama görünene göre ies sporta pek dayanamaz şimdiden söyliyim ne kısada ne uzunda :) sport uzunda kesiciye bile girebiliyor net 215kmh :) video çekeriz gerekirse..Aman siz denetmeyin :D
ies hp avantajı ile uzunda alır..
Street Driver
15-11-2011, 07:53
Aman siz denetmeyin :D
ies hp avantajı ile uzunda alır..
ies in torku düşük abi vites oranlarıda uzun o yüzdne devir çevirmekte zorlanıyor özellikle stock ies gerçekten çok bariz sporttan geri kalır.
chiefkadir
15-11-2011, 07:55
ies in torku düşük abi vites oranlarıda uzun o yüzdne devir çevirmekte zorlanıyor özellikle stock ies gerçekten çok bariz sporttan geri kalır.Olm olay o işte , uzunda napıyım ben altta gelen torku, Tüm Hondalar aynı değilmi, ies 7000 devirde güç alıyo, bak bakalım sport o devirlerde napıyo :) Sport 5 e atar olay biter çıkın deneyin :) Fanatizme gerek yok ben atadan renocuyum ama sezarın hakkı sezara :D
Street Driver
15-11-2011, 07:56
Olm olay o işte , uzunda napıyım ben altta gelen torku, Tüm Hondalar aynı değilmi, ies 7000 devirde güç alıyo, bak bakalım sport o devirlerde napıyo :) Sport 5 e atar olay biter çıkın deneyin :)
denedik be abi ondan konuşuyorum ztn :D
ies in özellikle 4. vitesi çok uzun 3 ten 4 e atınca bariz yığılıyor araba tork her devirde düşük ies te vtec sistemide yok zaten karıştırma :D
EmrahERKAN
15-11-2011, 08:15
VAlla banada Lazım bu tarz denemeler asLında. Ha benim Araba birazcık yüklü orası ayrı mesele. 1.6 Sınıfında Cliosport olur vs olur denemek istiyorum. Geçen 3.20 ile Denedik ufaktan fazla gidemedik yol elvermedi 3.20 i geçiyordum Tam olarak.
ies kullanmasam tamam diyeceğim arkadaşlar clio devir kesiciye kadar önde olur.
Bu mevzu yıllardır var bu forumda.Ara sıra alevleniyor :D
Bende zamanında bi niyetlendim ama deneyememiştim ne specler ne de zaman uyuşmadı :D
http://www.techturkey.com/forum/karsilastirmalar/19102-renault-clio-16-sport-110hp-vs-honda-civic-16ies-120hp-12.html
Valla en güzelini ben yapıcam denemeye gerek görmeyen arkadaşlarıma bunları okutup denemeye gidicez video çekeriz güzel bide.Burdada paylaşırım hatta 2 farklı iesle deniycem bakalım nolacak. Sonrasında zaten arabaya filtre filan yapıcam bide o zaman denerim en sağlıklısı. Araçların durumlarına göre değişecektir sonuçlar ama anladımki iesin clio yu geçsede açık ara geçiceği yok. Büyük ihtimalde clio geçecek. Bayramın 1. günü 50 km bi yere gittik 2 kişi 2. viteste bastım 190 ı rahat gördü LPG de clio ies sürmedim ama arkadaşlarımdan dolayı daha iyi hızlanıyo gibime geldi ies ten ama deneyip görücez bakalım nolacak.
pepecura
15-11-2011, 09:06
bence,2side duzgun araç ise clionun 1.6 ies karşısında şansı yok,
sporta bindim sağlıklı filtre yaptım kat iptal ettim duz boru koydum ama eşek gene eşek, yazılım yapılırsa ies kadar yurur dıye dusunuyorum.
Buradan sonuçları az çok tahmin edersiniz ama denklersek sizin için sadece filtreli ies ile filtreli sportu denetiriz :) ama görünene göre ies sporta pek dayanamaz şimdiden söyliyim ne kısada ne uzunda :) sport uzunda kesiciye bile girebiliyor net 215kmh :) video çekeriz gerekirse..
Eserinde dediği gibi gti-vti-vts-gsi tarzı 1.6 lar haricinde sportu öyle don lastiği yapacak 1.6 çıkmadı buralarda . he birisi 206 1.6 16v demiş onunlada kırklarelide denemesini yaptık 16" megane jantlarıyla lpg li sport bile 1.6 16v 206 yı geçiyor konuşmaya gerek bile yok bence :)
206 nın RC si dışında hangi arabası yürüyoki xs i yürüsün :)
bence,2side duzgun araç ise clionun 1.6 ies karşısında şansı yok,
sporta bindim sağlıklı filtre yaptım kat iptal ettim duz boru koydum ama eşek gene eşek, yazılım yapılırsa ies kadar yurur dıye dusunuyorum.
Ne bekliyorduki.Filtre egzozla uçak olan araba gördün mü? :D
He bunları yapıp da araban yerinde saydıysa araçta bakımlara yönelmek lazım.
pepecura
15-11-2011, 09:29
Ne bekliyorduki.Filtre egzozla uçak olan araba gördün mü? :D
He bunları yapıp da araban yerinde saydıysa araçta bakımlara yönelmek lazım.
yani çok bişey beklememek lazım..
7 sene bindim hiçbir ies'ye geçilmedim ama 170'ten sonra civic yürür derim.
biz görkem kardeşimle bi basmıştık bende gri 1.6 ies varken onun clio sportla basmıştık onda egzoz bende filtre vardı ilk etapta öne çıkıyordu sona yanyana derken son süratte ben öne çıkmıştım yanlışım varsa görken düzeltir.. ;)
ikisi de stock ve bakımlı araçlarsa clio hafiflikten şanzuman kısalığından 1.6 ies'i geçer bende..
Aynen muratın dediği gibi bende sadece son susturucu muratın iesde filtre varken 2 de bastığımızda 1 boy kadar öne çıkıyordu sport 200 civarında murat ies ile 1 -2 boy kadar önümde bitiriyordu. ikimizinde aracının maaşallahı vardı.
video bekliyoruz o zaman.. clio yürür...
Ö.öztüRk
15-11-2011, 15:07
clio yürür gerçekten stock-stock yürürleri sıkıntısızsa yürür. 1.6 Clio sport'la ies 2de basmıştık 3ün sonlarında clio 1 boy önde sonlara doğru 2.5 3 boyla bitiriyor. video'da daha iyi anlaşılır umarım.
arkadaşlar sonunda dün akşam denedik iesle slio sportu tam sağlıklı olmadı denediğimiz yerde club şahinciler vardı onlarda basıyolardı bize salça oldular kaza atlattık 2 kere önümüze çıktılar. Sonundada polis geldi dağıldık. Önce vtec 2 denedi iki tane bende iesle denedim. sonrasında vtec 2 ile deneyecektik ama olmadı. 1 de 30 ta bastık, sonrasında 2 de 60 yaptık ikisindede clio bastıgı andan itibaren ayırmaya başlıyo. videolar suanda facebookta ordan nasıl alabilirim başka yere yoksa direk face linkimi koyuyum.
Burda 2 vtec 2 roll yaptı önde olanda headers-düz boru-filtre-eksoz var diğerinde sadece son susturucu var.
34 TM 7138 - 38 HF 962 Roll - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=kEZzgIpCp5w)
Burdada ieste filtre var bende clio zırr stock+ 15 jant var.
Clio Sport - Civic 1.6 ies - YouTube (http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BjpaossBH_A)
Arasts61
04-12-2011, 09:32
arkadaşlar sonunda dün akşam denedik iesle slio sportu tam sağlıklı olmadı denediğimiz yerde club şahinciler vardı onlarda basıyolardı bize salça oldular kaza atlattık 2 kere önümüze çıktılar. Sonundada polis geldi dağıldık. Önce vtec 2 denedi iki tane bende iesle denedim. sonrasında vtec 2 ile deneyecektik ama olmadı. 1 de 30 ta bastık, sonrasında 2 de 60 yaptık ikisindede clio bastıgı andan itibaren ayırmaya başlıyo. videolar suanda facebookta ordan nasıl alabilirim başka yere yoksa direk face linkimi koyuyum.
Video cekmis olman bisey degistirmeyecek:)
Kabul etmeyecek insan yine kabul etmeyecek. :D
Ayrica o klasmanda senin aracini gececek bir araba var o da palio sporting.
Konusu gecmis yok diye de:)
Emre Akçay
04-12-2011, 09:36
Sport hakkaten iyi gidiyor. Stock Ies le kafa burun gitmeme rağmen sport bana 1.5 boy koyarak gitmişti. Maşallah demiştim.
Video cekmis olman bisey degistirmeyecek:)
Kabul etmeyecek insan yine kabul etmeyecek. :D
Ayrica o klasmanda senin aracini gececek bir araba var o da palio sporting.
Konusu gecmis yok diye de:)
Ewet orasıda var. Zaten ilk videoya ben vites kaçırdım onun haricinde hiç geriye düşmedim ha şöyle bişe var en fazla 170 i gördük ben hiç 5 e atamadım sürekli önümüze biyerden arabalar çıktı.ies 4 te nasıl yürüyo farkı kapatırmı bilmiyorum ama sonuçlar böyleydi. Diğer videodaki geçilen vtec 2 denediğim iesle başa baş gidiyomuş denemişler. ben onlarlada denemek istiyodum ama olmadı bugün yada en kısa zamanda tekrar deniycez inş. Ama tahmin ettiğim gibi oldu clionun gidişi. Filtre eksoz yapınca daha güzel olucak inş.
Arasts61
04-12-2011, 10:05
Son surati senden düsük ies seni neden gecebilsinki?
Sen devir kesiciye girmedikten sonra seni gecemez
pesimist206
04-12-2011, 10:58
stock ıes asla clıo sportu gecemez ıkısınede uzun sure bındım kullandım ıes hala kuzenımde var hıc bır sekılde kafa bıle cıkaramaz ıes bakımlarını duzenlı bobınlerı ateslemesı yerınde bı sport açar yurur gıder gıder dahada gıder yanı :)
Street Driver
04-12-2011, 11:08
sportun geçeceğini söylemiştik zaten ikiaraçta sağlıklı olduktan sonra ies asla clio sporta tutunamaz
eee bu 1.6ies hangi arabaları geçiyor o zaman 1.6 8 valflerimi :D
:D ya işte öylede hani clioyuda çoğu kimse bilmiyor ve herkes geçerim gözüyle bakıyordu. olay bu oldu iyide oldu. Vtec 2 le nolacak onada bakıcaz.
Arasts61
04-12-2011, 20:25
:D ya işte öylede hani clioyuda çoğu kimse bilmiyor ve herkes geçerim gözüyle bakıyordu. olay bu oldu iyide oldu. Vtec 2 le nolacak onada bakıcaz.
Onu da gecersin.
Palio sportinge gecilirsin:D
Onu da gecersin.
:D İnşallah filtre işini hallediyorum bu hafta jantlarıda halledersek basıcam arabayı sonra clio daha zevkli olur sanırım.Stock basınca bi keyfi çıkmıyo.
Onu da gecersin.
Bir tane sportingle denemistim ben kafa burun gidioduk :)
tayreep_john
09-03-2012, 04:37
1.6 rxt 92 hp ... ( bosch soğuk bujiler + filtre kiti ) 14 jantla .... 1.6 ies le yürüdük geçen hafta onda 17 bbs jant olmasına rağmen kafa kafaya olmuştu sonuç..