Orijinalini görmek için tıklayınız : Özürlü aracı park yeri(!)
Arkadaşlar geçenlerde gittiğim bir alışveriş merkezinde boş bularak daldığım özürlü araç sürücülerine ait park yerine asılmış levhayı görünce bugüne kadar yaptığım terbiyesizliğin farkına vardım bu konuda hassas olmayan bir çok kişi var bende bunlardan birisiydim zararın neresinden dönülse kardır diyerek böyle bir konu açma gereği duydum umarım bundan sonra dikkat etmeyen arkadaşım varsa daha dikkatli olur.
LEVHADA YAZAN YAZI
Yerime park eden sürücü
umarım birgün benimle aynı kaderi paylaşmazsın ve park yeri aramak zorunda kalmazsın.
CinAli_06
14-11-2011, 19:24
geçenlerde bir yerde okumuştum bu AB uyum yasaları gereğince özürlü park yerlerinde elektronik bir mekanizma yapılacakmış ve sadece özürlü araçlara verilecek olan bir sensörlede açılıp kapanacağı yönündeydi ne zaman yapılır ne zaman görürüz bilmiyorum.inşallah yaparlarda engelli vatandaşlarımızın yüzü güler cidden benim sinirim bozuluyo özürlü parklarına park eden insanları görünce zarar veresim geliyo araçlarına ama sadece içimden saydırıp devam ediyorum.
cagri-35
14-11-2011, 19:26
Şuanda izmirde forumda uygulanıyor bu sistem
TUGRUL SEL
14-11-2011, 19:29
zararın neresinden dönersen kardır duyarlı olmalıyız gerçekten.
olcay_bora
14-11-2011, 19:32
levhadaki yazı dokundu be
kesınlıkle aslında bu sekılde levhalar daha fazla dıkkat cekıyor beledıyelerın ev hayvanları ıcın bı kap su afıslerı ne kadar yararlı olmustu bu tarz uyarılar heryerde olsa daha fazla ınsan bılınclenır ben o gunden sonra asla koymadım aracımı ozurlu aracı ıcın ayırılmıs yerlere umarım herkezın dıkkatını ceker
Bülent76
14-11-2011, 19:36
Ne kadar güzel bir konu açmışsın 1lker, tebrik ederim. Bir çok insan senin kadar cesur davranıp kendi özeleştirisini yapamaz bu şekilde. Dediğin gibi zararın neresinden dönülürse kardır. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım gerçekten.
geçenlerde bir yerde okumuştum bu AB uyum yasaları gereğince özürlü park yerlerinde elektronik bir mekanizma yapılacakmış ve sadece özürlü araçlara verilecek olan bir sensörlede açılıp kapanacağı yönündeydi ne zaman yapılır ne zaman görürüz bilmiyorum.inşallah yaparlarda engelli vatandaşlarımızın yüzü güler cidden benim sinirim bozuluyo özürlü parklarına park eden insanları görünce zarar veresim geliyo araçlarına ama sadece içimden saydırıp devam ediyorum.
ınsallah dedıgın gıbı bır uygulama gelır kardesım harıka olur fakat bızım sartlarımızda bıraz zor gıbı gozukuyor .(
Ne kadar güzel bir konu açmışsın 1lker, tebrik ederim. Bir çok insan senin kadar cesur davranıp kendi özeleştirisini yapamaz bu şekilde. Dediğin gibi zararın neresinden dönülürse kardır. Hepimizin bu konuda duyarlı olması lazım gerçekten.
teşekkür ederim benim ayıbım belki birçok kardeşimin dikkatini çeker diye düşünüp açtım umarım herkez bı nebze daha dıkkatı olur
Bazen insanlar engelli park yerleri fazla kullanılmıyor deyip park ediyor araçlarını.Aslında otopark güvenliği önlem almalı bu durum için.
Bazen insanlar engelli park yerleri fazla kullanılmıyor deyip park ediyor araçlarını.Aslında otopark güvenliği önlem almalı bu durum için.
farklı bır bakıs acısı katılıyorum bırazda otopark guvenlıgının dıkkatını cekmelı bu konu ama ınsanımızında buyuk olcude bılınclenmesı gerekıyor
Bende bodrumda görmüştüm bi levha..
Park yerimi aldın.. Özrümü de alabilirmisin diye.. Çok etkilemişti..
cabriolet
14-11-2011, 20:07
valla hiç park etmedim engelli park yerine işimde olsa 2 dakika fazla arar bulurum park yeri ama bazı alışveriş merkezlerinde saçma sapan yerleri engelliler için ayırıyolar o işede kıl oluyorum ben sağlam halimle oraya park etsem arabadan inemem :)
Bende bodrumda görmüştüm bi levha..
Park yerimi aldın.. Özrümü de alabilirmisin diye.. Çok etkilemişti..
evet buradaki carrefourdada dedıgınız yazı var
valla hiç park etmedim engelli park yerine işimde olsa 2 dakika fazla arar bulurum park yeri ama bazı alışveriş merkezlerinde saçma sapan yerleri engelliler için ayırıyolar o işede kıl oluyorum ben sağlam halimle oraya park etsem arabadan inemem :)
kesınlıkle katılıyorum dıkkat cekılmesı gereken bır dıger konu park yerı var ınme yerı yok :S
63owen63
14-11-2011, 20:40
Özürlü araç plakalarıda standarda döndü, eskiden plakadan utanıp koymayan şimdi gönül rahatlıgıyla koyacak , birşey desen sana rapor mu göstericem diye atar yapar birde.
Size de helal olsun ilker bey, açık yürekliliginiz için
Özürlü araç plakalarıda standarda döndü, eskiden plakadan utanıp koymayan şimdi gönül rahatlıgıyla koyacak , birşey desen sana rapor mu göstericem diye atar yapar birde.
teşekkür ederim
redbaron
14-11-2011, 22:29
malesef ülkemizde bu konuda hic bir duyarlılık yok .amerika ve avrupada alısveris merkezi ve türevi sosyal alanlarda en yakın yerler engelli park yerleriyle dolu. Ve her zman bos kalır gereken kullanır.Bizde ceza yaptırımı yok.Yurtdısında engelli yere park ettiginde aracın tekerini kitleyip kol gibi bir ceza gonderiyorlar.
Engelliyim, haliyle aracım da engelli plakalı. Yaşadığım şehirde bulunan tek alışveriş merkezine gittiğimde engelli park alanlarında engelsiz plakalı araçları gördüğümde özellikle çıkamayacakları şekilde önlerine/arkalarına park ediyorum ve telefon numaramı aracımın ön camına bırakıyorum, özellikle muhattap olabilmek için şahsiyetlerle...
63owen63
14-11-2011, 22:41
Engelliyim, haliyle aracım da engelli plakalı. Yaşadığım şehirde bulunan tek alışveriş merkezine gittiğimde engelli park alanlarında engelsiz plakalı araçları gördüğümde özellikle çıkamayacakları şekilde önlerine/arkalarına park ediyorum ve telefon numaramı aracımın ön camına bırakıyorum, özellikle muhattap olabilmek için şahsiyetlerle...
Artık yapmayın isterseniz, cünkü engelli plakalar kalktı, yeni ler standart plaka.
arabanızı düşünüyorsanız o yere çekmeyin :)
duyarsız vatandaşlarımız olduğu kadar,duyarlı vatandaşımız var, araç çizme vs bunların elinden bolca gelir hehe :)
malesef ülkemizde bu konuda hic bir duyarlılık yok .amerika ve avrupada alısveris merkezi ve türevi sosyal alanlarda en yakın yerler engelli park yerleriyle dolu. Ve her zman bos kalır gereken kullanır.Bizde ceza yaptırımı yok.Yurtdısında engelli yere park ettiginde aracın tekerini kitleyip kol gibi bir ceza gonderiyorlar.
kesınlıkle cıddı yaptırımlar cok seyı degıstırır bende buna ınananlardanım
benım basıma gelse dedıgınız olay sanırım ozur dıleye dıleye yerın dıbıne gırerım hıc bı anlam ıfade etmesede umarım bundan sonra herkez cok daha dıkkatlı olur
Artık yapmayın isterseniz, cünkü engelli plakalar kalktı, yeni ler standart plaka.
Yeni araçlarda engelli işareti olmayan plakalarda engelli park kartı olmak ve bu kart aracın ön camında görünür bir yere olmak zorunda, buna özellikle dikkat ediyorum...
duyarsız vatandaşlarımız olduğu kadar,duyarlı vatandaşımız var, araç çizme vs bunların elinden bolca gelir hehe :)
O kadar kolay değil o işler, yapıyorsam emin olun arkasını kollarım, ezbere yapmam, bu yerler güvenlik kameralarıyla izleniyor, kayıtlar 3 gün saklanıyor, hani biri böyle bir gaflette bulundu ve aracıma bir zarar verdi diyelim, burnundan fitil fitil getiririm, değil bir daha engelli yerine çekmek, engelliyi gördüğünde saygı duruşuna geçer...
göz ardı etmemek gerekli katılıyorum .)
Yeni araçlarda engelli işareti olmayan plakalarda engelli park kartı olmak ve bu kart aracın ön camında görünür bir yere olmak zorunda, buna özellikle dikkat ediyorum...
O kadar kolay değil o işler, yapıyorsam emin olun arkasını kollarım, ezbere yapmam, bu yerler güvenlik kameralarıyla izleniyor, kayıtlar 3 gün saklanıyor, hani biri böyle bir gaflette bulundu ve aracıma bir zarar verdi diyelim, burnundan fitil fitil getiririm, değil bir daha engelli yerine çekmek, engelliyi gördüğünde saygı duruşuna geçer...
arkadaşımı yanlış anlamışsınız özürlü araçların yerine park eden normal araçları çizebilecek duyarlı vatandaşlarımız var anlamında yazmış .)
Ayrıca arabamdan önce düşünmem gereken o park yerinin hak sahipleri, oraya gerçekten ihtiyacı olan insanların var olduğunu düşünürsek, araçın değeri pek bir anlamsız kalıyor...
arkadaşımı yanlış anlamışsınız özürlü araçların yerine park eden normal araçları çizebilecek duyarlı vatandaşlarımız var anlamında yazmış .)
Evet yanlış anlamışım, şimdi sen söyleyince fark ettim, ama buna da katılmıyorum, yapmamız gereken karşımızdaki insanın her ne kadar bilinçsiz de olsa farkındalığını sağlamak olsa da bu şekilde olmamalı diye düşünmekteyim.
Evet yanlış anlamışım, şimdi sen söyleyince fark ettim, ama buna da katılmıyorum, yapmamız gereken karşımızdaki insanın her ne kadar bilinçsiz de olsa farkındalığını sağlamak olsa da bu şekilde olmamalı diye düşünmekteyim.
karşıdakini düşünmeyen bir insan olur, ona ne derseniz boştur.ama bir gün arabasını çizik halde bulursa..
haa neymiş buraya kendi yerinmiş gibi çekersen çizerlermiş der ve bidaha çekmez diye düşündüm ben. tabi buda doğru bir davranış değil haklısınız
Sakarya da güzel bir uygulama yapmışlar serdivan avm de arkadaşım gazidir o anlatdı. O kısımlar kuka ile kapalı ve başında sürekli görevli bulunuyormuş engelli plaka yada ehliyeti olan vatandaşlar harici kimseye park yaptırmıyolarmış.İnşallah bu tarz uygulamalar artar...
karşıdakini düşünmeyen bir insan olur, ona ne derseniz boştur.ama bir gün arabasını çizik halde bulursa..
haa neymiş buraya kendi yerinmiş gibi çekersen çizerlermiş der ve bidaha çekmez diye düşündüm ben. tabi buda doğru bir davranış değil haklısınız
Bana çok fazla etik gelmiyor böyle bir davranış, öyle ki yapılan yer güvenlik kamerasıyla izleniyorsa haksız duruma bile düşünülebilir. Ayrıca insanlık adına güzel bir farkındalık yaratmak için birşey yapmak isterken aksi bir biçimde davranmak yakışıkalmaz bence.
Eğer bir gün park yerinden çıkışını engellediğim şahsiyetler tarafından mahçubiyet, özür vs. yerine ukalalık, çakallık vb. görürsem niyetim aracımı orada bir kaç gün bırakmak... Biliyorum ki aracımı oradan hiç bir kuvvet kaldıramaz, yerinden oynatamaz...
en onemlı olanı zaten ınsanların yaptıkları hatayı anlamalarını saglamak sız en dogrusunu yapıyorsunuz konunun en basında verdıgınız ornekte bu sekılde hata yapan bır ınsana sızın verdıgınız ders bence yapılabılecek en guzel sey
Boost Up
14-11-2011, 23:53
Okuyorumda konudan bağımsız olarak birşey demek istiyorum.
Özürlü kelimesi yerine ENGELLİ kelimesini kullanın. İkisi birbirinden ap ayrı kelimeler taşıdığı anlam olarak.
asla yapmadıgım yapana kıl oldugum harekettir bigün tam park edip giderken gördüm inmesini bekledim pardon niye parkediosun dedim bön bön baktı suratıma
asla yapmadıgım yapana kıl oldugum harekettir bigün tam park edip giderken gördüm inmesini bekledim pardon niye parkediosun dedim bön bön baktı suratıma
mavi ekran error vermiştir .))
ErenErdem
14-11-2011, 23:59
Özellikle Torium AVM engelli park yerlerinin tamamı bilinçsiz sürücüler tarafından dolduruluyor ve X-ray cihazında bile öttünüz birdaha geçebilir misiniz, diyen güvenliklerin umurunda bile değil bu durum.
Ben herhangi bir AVM de engelli yerine haksız yere park edeni gördüğüm zaman hiç üşenmeden sileceklerine saldırıyorum.
On numara bi konu açmıssın yürekten kutluyorum. yarın ne olcağımız hiç belli değil. Duyarlı olmakta fayda var.
Bir anı: Bir gün engelli park yerine park etmiş bir yarisin arkasını kapatacak şekilde iyice yanaşıp park ediyordum, aracımı stop edeceğim anda sürücüsü bir bayan geldi poşetlerini aracına koydu, çocuğunu aracına bindirdi ve o ana kadar hala farkında değil benim aracımın, camımı açtım; ''Tam zamanında geldiniz, aracımı kilitleyip gitmek üzereydim'' dediğimde kadın şaşkın bir ifadeyle ''neden'' diye sordu, hiç birşey görmeden aracının ön tarafında kalan tabelayı gösterdim ve o an kadının mahçup ifadesini yüzünde görebiliyordum, özür diledi ve farkında olmadığını söyledi, yolunu açtım ve otoparktan ayrıldı. Ben inanıyorum ki, o bayan o andan sonra daha dikkatli olacaktır...
On numara bi konu açmıssın yürekten kutluyorum. yarın ne olcağımız hiç belli değil. Duyarlı olmakta fayda var.
teşekkür ederim
Bir anı: Bir gün engelli park yerine park etmiş bir yarisin arkasını kapatacak şekilde iyice yanaşıp park ediyordum, aracımı stop edeceğim anda sürücüsü bir bayan geldi poşetlerini aracına koydu, çocuğunu aracına bindirdi ve o ana kadar hala farkında değil benim aracımın, camımı açtım; ''Tam zamanında geldiniz, aracımı kilitleyip gitmek üzereydim'' dediğimde kadın şaşkın bir ifadeyle ''neden'' diye sordu, hiç birşey görmeden aracının ön tarafında kalan tabelayı gösterdim ve o an kadının mahçup ifadesini yüzünde görebiliyordum, özür diledi ve farkında olmadığını söyledi, yolunu açtım ve otoparktan ayrıldı. Ben inanıyorum ki, o bayan o andan sonra daha dikkatli olacaktır...
kesinlikle birdaha yapmayacagına ınanıyorum verılebılecek en guzel ders
made ın JAPAN
15-11-2011, 00:47
geçen migrosta opelin tekini çizdin anahtarlar :) belkı buyuk emeklerle aldı aracı ama engellı kadın girişin cok uzagına park etmek zorunda kalınca dokundu biraz çizi verdim :)
Hayatta yapacağım en son olay , engelli yerine park..
Gerekirse en uzağa park edip 10dk yürürüm , yinede park etmem..
Boost Up
15-11-2011, 00:59
Okuyorumda konudan bağımsız olarak birşey demek istiyorum.
Özürlü kelimesi yerine ENGELLİ kelimesini kullanın. İkisi birbirinden ap ayrı kelimeler taşıdığı anlam olarak.
Rica ediyorum göz ardı etmeyelim. Hatta konu başlığınıda bu yönde değiştirsek çok güzel olur:)
Rica ediyorum göz ardı etmeyelim. Hatta konu başlığınıda bu yönde değiştirsek çok güzel olur:)
değiştirdim fakat başığa girdikten sonraki başlık değişiyor sanırım ana başlık değişmiyor.
Hayatta yapacağım en son olay , engelli yerine park..
Gerekirse en uzağa park edip 10dk yürürüm , yinede park etmem..
Umarım herkez bu konunun bilincine varır ve sizin gibi davranır teşekkürler.
İnsanın kendi vicdanına kalmış birşey , şu an sağlığımız yerinde diye ömrümüzün sonuna kadar sağlıklı olma garantimiz yok..
Bazen ufak bir kaza bile engelli olmamıza yetebilir..
Alper DEMİR
15-11-2011, 01:25
Levha gerçekten çok anlamlı ve yapanların yüzünü gerçekten kızartıcı..Fakat yeni uygulamada engelli araç plakaları kalkmadı mı ? Benim arkadaşım normal plakaya çevirttirdi çoğuda burda öyle yapmaya başladı dediğiniz sistem nasıl algılayacak bundan sonra ?..
abi wallahi süper bi konu açmışsın gerçekden brz duyarlı olmak gerekir kutahya da bi kaç yerde banada denk geldi boyle yerler çok ilgisiz oluyoruz bu konulara brzdaha ilgili olmak gerekli..
geçen migrosta opelin tekini çizdin anahtarlar :) belkı buyuk emeklerle aldı aracı ama engellı kadın girişin cok uzagına park etmek zorunda kalınca dokundu biraz çizi verdim :)
Kim ne yaparsa yapsın, ne kadar ağır kabahati olursa olsun, kimse kimseye zarar veremez.. Kimsenin böyle bir hakkı yok.. Kimse sana böyle bir hakkı vermiyor..
Bir kişi bir hata işlediğinde sen gidip onun arabasını çizersen, o hata yapan adamdan daha da sığır olursun.. Yapmayın bunu..
Rockford
15-11-2011, 08:16
özürlü değil engelli canım kardeşim engelli.
kelimeleri yanlış kullanıyoruz özürlü "engelli otoparkına" park eden insan özürlü.
Levdahadaki yazı bildiğin beddua olmuş biraz ağır bence . güzel bir konu elinize sağlık ... (ben zaten erinmiyerek aracımı sakin en uzak yere park ediyorum bilinçsizce kapı açmaları yüzünden gamze oluşmasın diye böyle bir sorunum yok :)
ben gecen gordıonda yasadım bu olayı...esımın bır ıkı dakıka ısı vardı bende otoparktakı kapıya yanastım bı baktım engellı park yerınde bır araba duruyor bende onu kapatacak sekılde arabanın ıcınde beklıyordum....derken 2 tane kız geldı arabaya bındıler banda ellerı ıle ısaret yapıyolar cıkayım dıye dedım arabam bozuldu cıkamıyoum kusura bakmayın...pardon dedım sızın engelınız nerenızde? cevap veremedı bızım ısımız cok kısaydı gıbı laflar geveledı sonra cırkınlestıler bırde...dedım yapıcak bırsey yok arabam calısmıyor ama dedım ıtersenız arabayı cıkabılırınız caaanım tıkı kızlara bır guzel araba ıttırdım ayagımda hafıf frende:) belkı ders olmustur...kızla arabayı cıkartıktann sonra bende calıstırıp gerı aldım arabayı yuzlerını gormek cok guzeldı:D
ben gecen gordıonda yasadım bu olayı...esımın bır ıkı dakıka ısı vardı bende otoparktakı kapıya yanastım bı baktım engellı park yerınde bır araba duruyor bende onu kapatacak sekılde arabanın ıcınde beklıyordum....derken 2 tane kız geldı arabaya bındıler banda ellerı ıle ısaret yapıyolar cıkayım dıye dedım arabam bozuldu cıkamıyoum kusura bakmayın...pardon dedım sızın engelınız nerenızde? cevap veremedı bızım ısımız cok kısaydı gıbı laflar geveledı sonra cırkınlestıler bırde...dedım yapıcak bırsey yok arabam calısmıyor ama dedım ıtersenız arabayı cıkabılırınız caaanım tıkı kızlara bır guzel araba ıttırdım ayagımda hafıf frende:) belkı ders olmustur...kızla arabayı cıkartıktann sonra bende calıstırıp gerı aldım arabayı yuzlerını gormek cok guzeldı:D
Numaraları varmı ? Bc ile alaka durumu nedir ? :D
Numaraları varmı ?
Ahahahah :D :D
Numaraları varmı ? Bc ile alaka durumu nedir ? :D
numaraları 85c ve 80c olarak var:D Bc nedır onu bılemedım:d
numaraları 85c ve 80c olarak var:D Bc nedır onu bılemedım:d
Brian Crower Masaj Salonu :D
slowmotion
15-11-2011, 11:57
çok nefret ediyorum bu haksız park edenlerden, duyarlı olmamız şart
geçen hafta sonu bende forum istanbula gittim baktım engelli yeri dolu çektim arkalarına girdim içeri geri geldiğimde adamlar dikiliyordu başında aracın ,buraya arabamı çekilir kardeşim ya dedi bendeki tek cevap s...ktr git dedim bindim araca uzadım hemen
abi wallahi süper bi konu açmışsın gerçekden brz duyarlı olmak gerekir kutahya da bi kaç yerde banada denk geldi boyle yerler çok ilgisiz oluyoruz bu konulara brzdaha ilgili olmak gerekli..
kesinlikle kardeşim
.)) harbi orjinal adamsın babaların efsane sözleri adlı konudan sıkça takip ediyorum :D
Arkadaşlar konu başlığını engelli olarak düzelttim fakat ana başlık değişmiyor.
geçen hafta sonu bende forum istanbula gittim baktım engelli yeri dolu çektim arkalarına girdim içeri geri geldiğimde adamlar dikiliyordu başında aracın ,buraya arabamı çekilir kardeşim ya dedi bendeki tek cevap s...ktr git dedim bindim araca uzadım hemen
.) anlam verememiştirler
Bende bi Kaç kere yer bulamadım park ettim. Pişmanlık duyuyo insan yazıları görünce başkasından duyunca dahada park etmem.
Bende bi Kaç kere yer bulamadım park ettim. Pişmanlık duyuyo insan yazıları görünce başkasından duyunca dahada park etmem.
kesinlikle kardeşim bende yazıyı okuduğumda kendimi çok suçlu hissetmiş hemen çıkmıştım dahada yapmadım yapmamda
turbo&quattro
16-11-2011, 05:58
Bir arkadasimda engellilerin park etmek icin kullandigi kartlardan var ki zaten ihtiyaci var ona doktor onayiyla alinabiliyir ancak. Beraber oldugumuzda arabasini ben kullansam dahil engellilerin parkettigi yere parkedemiyorum utancimdan biri inerken yada binerken gorupte birsey soyler diye. Halbuki hak sahibi yanimda ancak yine yapamiyorum onu indirip normal park yeri ariyorum yada farkli biyerde arabayi ona verip sen parket diyorum. Allah kimseye engellilerin yasadiklarini yasatmasin. Hayatlari cok zor heleki TR"de.
Gaziantep M1 AVM'de daha önce güzel bir yazı yazıyordu,
Otoparkımı aldın Engelimi de alır mısın ?
Bir arkadasimda engellilerin park etmek icin kullandigi kartlardan var ki zaten ihtiyaci var ona doktor onayiyla alinabiliyir ancak. Beraber oldugumuzda arabasini ben kullansam dahil engellilerin parkettigi yere parkedemiyorum utancimdan biri inerken yada binerken gorupte birsey soyler diye. Halbuki hak sahibi yanimda ancak yine yapamiyorum onu indirip normal park yeri ariyorum yada farkli biyerde arabayi ona verip sen parket diyorum. Allah kimseye engellilerin yasadiklarini yasatmasin. Hayatlari cok zor heleki TR"de.
amin kardeşim
Engellilere araç park kartları veriliyor, Avrupa gibi. Engelli plaka ile afişe edildikleri düşünerek, plakada ki engelli işaretleri kaldırıldı. Topluma kazandırmak ve onları da diğer araçlardan farklı göstermemek için...
Burak Kasim
16-11-2011, 19:13
Ceza yaptirimlari cok komik Turkiyede, bole oldugu surece insanlarin bole yapmasi cok normal.
Turkiyede 220 ustu hizla radara girdik yazin odedigimiz para 170 TL :)
Burda hatali park nedeniyle aracimizi kaldirip goturduler $700 para odedik 2 gunlugune, sikiysa gel oraya park et bi daha :)
Ondan yaptirimlar cogalirsa, bizim odun insanlarimizda yontulur bi nebze.
Ki 2011'deyiz ve hala engelli yerine park eden insan warsa okuzdur kesinlikle.
Ilkokula geri donsun bole insanlar!!!
arkadasım senı acık yureklılıgın ıcın tebrık edıyorum ... Helal Olsun .
ben hayatta park etmedım ve etmem de cunku o park yerı onların en dogal hakkı oldugunu dusunuyorum .
Ceza yaptirimlari cok komik Turkiyede, bole oldugu surece insanlarin bole yapmasi cok normal.
Turkiyede 220 ustu hizla radara girdik yazin odedigimiz para 170 TL :)
Burda hatali park nedeniyle aracimizi kaldirip goturduler $700 para odedik 2 gunlugune, sikiysa gel oraya park et bi daha :)
Ondan yaptirimlar cogalirsa, bizim odun insanlarimizda yontulur bi nebze.
Ki 2011'deyiz ve hala engelli yerine park eden insan warsa okuzdur kesinlikle.
Ilkokula geri donsun bole insanlar!!!
kesinlikle yaptırımlar yetersiz
arkadasım senı acık yureklılıgın ıcın tebrık edıyorum ... Helal Olsun .
ben hayatta park etmedım ve etmem de cunku o park yerı onların en dogal hakkı oldugunu dusunuyorum .
teşekkür ederim kesinlikle size katılıyorum
Gaziantep M1 AVM'de daha önce güzel bir yazı yazıyordu,
Otoparkımı aldın Engelimi de alır mısın ?
evet bir çok avm'de uyguluyorlar sanırım insanları bilinçlendirmek adına