Orijinalini görmek için tıklayınız : Optima Yellow Top Bilgi,
Uzun süredir yatalak olan aküyü takmaya karar verdim, bunların takılmadan önce bakıma sarj olmaya ihtiyacı var mı?
yada kablolarda iyileştirme gerekli mi?
mtahakorkmaz
15-11-2011, 10:58
var diye biliyorum en azından sarj edilmesi lazım
Optima yellow second add aküdür. starter değildir. starter olarak kullanıcaksan red kullanmalısın.Ben 8 yıldır red kullanıyorum sadece 1 kere taktım ondan sonra öyle takılıyor :)
Elinde yellow varsa oda olur olmaz değil tabi.. ama yellow un asıl amacı paralel bağlanıp akım kapasitesini arttırmaktır.
Kablolarda iyileştirmeye altarnator vs değişikliği yapılmayacaksa gerekyok, yada bir müzik sistemi planlanmıyorsa.Eğer planlanıyorsa Big3 denilen işlemi yapmakta fayda var. Akü-Şase, Altarnator-Akü ve şase bağlantılarının tümünü 4 awg yada 2 awg bir kablo ile tamamlamak doğru olur.kablo çapı büyüyeceği için direnci azalır maksimum verim alınmış olur.
selamlar
Optima yellow second add aküdür. starter değildir. starter olarak kullanıcaksan red kullanmalısın.Ben 8 yıldır red kullanıyorum sadece 1 kere taktım ondan sonra öyle takılıyor :)
Elinde yellow varsa oda olur olmaz değil tabi.. ama yellow un asıl amacı paralel bağlanıp akım kapasitesini arttırmaktır.
Kablolarda iyileştirmeye altarnator vs değişikliği yapılmayacaksa gerekyok, yada bir müzik sistemi planlanmıyorsa.Eğer planlanıyorsa Big3 denilen işlemi yapmakta fayda var. Akü-Şase, Altarnator-Akü ve şase bağlantılarının tümünü 4 awg yada 2 awg bir kablo ile tamamlamak doğru olur.kablo çapı büyüyeceği için direnci azalır maksimum verim alınmış olur.
selamlar
Mecbur sarı olan kullanılcacak, ve 2. bir akü koyacak yer malesef hiç yok.
Rockford 1001BD amfi Kicker S15L7 bass + 2. amfi ve 4 tane komponent gibi çıtırdan bi tesisat var,
2. 1001bd bulabilsem 4ohm'da 500rms x2 gibi kullanmayı planlıyorum.
Bu kablo olaylarını yapacak uygun ve temiz işçilik yapan bir yer var mı?
BD1000 tam d sınıfı bir amplifier değil yani verim oranı D sınıfı transistorler kadar iyi değildir.Bu yüzden biraz daha fazla akım sarfiyatı olur..Fakat zamanın efsane makinası.
L7 nin omaj değerleri ne hocam ? ben 1kw rms lik SQ bir sistemde 2 yıl kadar red kullandım gayet tatminkardı. 4 tane den kastın 4 takım mı yoksa 2 tane 2 way component mi ? ön e 1 takım arkaya 1 takım olacak şekilde ?
Evet var,pm liyorum.