PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İş dolayısıyla şehir değişikliği.. Görüşleriniz ?

-Aydın-
16-11-2011, 11:19
İşverenim Aydın - Söke taraflarında Ortaklar diye bir yerde, devlet tarafından teşvik verilen.Yeni sayılan bir sanayi bölgesinde (etrafında yerleşim birimi yok) fabrika kuruyor. Beni de oradaki ekibe dahil etmek istiyor böyle bir teklifte bulundu. 4-5 aylık bir zaman var, hemen olacak bir şey değil.

Yakınındaki yerler :
Kuşadası : 25km
İzmir : 100km
Bodrum : 154km

Büyük ihtimalle yakın olduğu için Kuşadasında ev tutulup, gidip gelinir.
Ben daha önce Kuşadasına hiç gitmedim. Bileniniz var mı ? Sizce yaz-kış yaşanır mı ?

Kararsız olduğum ve fikirlerinizi merak ettiğim için böyle bir konu açıyorum, şimdiden tşkrler :)

Son durum 3.Sayfada !!

İş yerinin konumu..
http://c1111.hizliresim.com/r/j/kmpx.jpg

SekoLive
16-11-2011, 11:24
aydın öncelikle hayırlı olsun, il değişimi kendi acımdan cok sıkıntılı iş ... buna hazırmısın ben bir üst kata tasındım 25 senede ona bile zor alıstım :) sonra seni götüren iş veren sana burda sağladıgı haklardan fazlasını sağlıcakdır inş. yoksa ordaki masraf olcakdır.

sağlanan şartlar terfiler v.s. cok cok iyi olmadıkca ben gitmekden yana olmazdım...

aydına bir iki kere gittim ordaki halkla sohbetimde kışın buraya kar yağmaaz diyorlardı yazlarıda cok sıcak olan bi yerdi :D izmire 100km olması güzel ama gidince git gel 200 km de az değil :)

inş güzel bişeye karar verisin aydınm

h.guroglu
16-11-2011, 11:28
yaşadığın şehri bırakıp gitmek çok ama çok zordur ben izmirden denizliye yerleştim en başta tüm arkadaş çevren bitiyor yeniden bir çevre yapmaya başlıyorsun ama inan ilk başlarda insanın ruhu daralıyor benden sölemesi

yaşam olarakta hayat biraz daha ucuzdur istanbula göre geçim daha kolaydır yazları harektlidir adada oldukça hareketli hemde ama kışın bir okadarda ölü bir yerdir kışın evde bilgisayar başında geçirirsin zamanını

VWci
16-11-2011, 11:28
Söke büyük bir ilçedir. Ancak sıkıcı olduğunu düşünüyorum. Ortaklarda küçük bir olduğunu tahmin ediyorum. Söke - Aydın otobanınına yakın bir yerleşim birimi içini hiç görmedim. Kuşadası yaşanmak için güzel bir yerdir. Özellikle, kışı, ilkbaharı ve sonbaharı çok güzeldir. Yaz ise tahmin edileceği gibi çok sıcak ve çok kalabalıktır. Kuşadası esnafı özellikle turistleri hedef alan satıcıları biraz cinstir sevmem (aramızda bunlardan arkadaşlar varsa sözüm meclisten dışarı).

Onun dışında 1970'lerde Türkiye'nin en gözde tatil mekani iken yanlış iskan politikaları ile beton görünümü kazanmış ancak bu işkenceye rağmen hala da güzelliğini koruyan bir ilçe...

63owen63
16-11-2011, 11:29
İnşallah hayırlısı olur adınıza, kuşadasında 4 mevsim yaşanır tabiki, 4 mevsim turist gelir limana neredeyse. Yazın ki turistik ortam sizi ve ailenizi rahatsız etmez ise, bir sıkıntı olacagını sanmıyorum, yazları nemli ve sıcaktır bildiginiz gibi:)

Kariyerinizi pozitif yönde etkileyecebilecegini varsayaraktan gidebileceginizi düşünüyorum.eger tabi öyleyse.. Getiri götürü hesap kitap yapın,hayırlı bir karar verirsiniz umarım

Onamdar
16-11-2011, 11:30
Ortaokul ve liseyi sökede okudum orda yaşadım lise bitince izmire geldim bizimkilerde kuşadasına taşıdılar evi hafta sonları fırsat buldukça yanlarına giderim kuşadasının kışı çok sert geçmez biraz sakin olur baharda canlanır yazın coşar . Sökede yaşanmaz kesinlikle. Ama kuşadası gerçekten yaşamak için çok güzel bir yer. Yazın gece hayatı çok canlıdır ;) kışın o kadar olmasada belli mekanlar açık olur ve yine hareketli olur. Yazlık beldeler gibi değildir esnaf yaz kış açıktır.

-Aydın-
16-11-2011, 11:36
Herkeze teşekkür ederim. Öncelikle ben zaten bekarım turistik yönden kalabalık olması sorun değil :)

Şirket ev tutacak, biz 3 sorumlu (elektrik, mekanik ve idari) aynı evde kalacağız. Diğer 2 arkadaşta bekar kafa adamlar. Arabada vericek şirket altımıza. Daha konuşmadık fakat tabi ki maaş yönünden tatmin edecek bir artış olmazsa gitmem, oda olacaktır.

Onamdar
16-11-2011, 11:40
kuşadası 3 bekar için gerçekten yaşanıcak çok güzel bi yer :D

cheers
16-11-2011, 11:45
İşinde gelecek görüyorsan ve aldığın ücret tatmin edecekse bence gitmelisin.

asot
16-11-2011, 12:07
ege bölgesi candır :) istanbuldan sonra hayat durağan gelebilir ama haftasonu çalışmıyorsan senden kralı olmayacaktır, çünkü bahsettiğin şekilde bodrum ve kuşadası gibi cennetlere çok yakın..

Ortaklarda bildiğim tek şey bol çöpşişçi nin olduğu, söke'de outlet mağaza bolluğu var, şaşırtıcı şekilde bir de starbucks var. Kışın yapacak hiçbirşeyi yok. Yazın hayat hareketleniyor.

Para vs. teklifi iyiyse, gelinir ama dediğim gibi bence seni hayata bağlayacak tek şey haftasonu yapacağın kaçamaklar olur, onun dışında fabrikanın kurulacağı yer, yerleşim birimi olmayan ölü bir yer diyorsun. Bu durumda 5 gün cehennem hayatı yaşatır, pişmanlık oluşturabilir.

Kuşadası 25 km. demişsin, virajlı bir yolu var. Giderken bana çok da yakın gelmiyordu. Biraz ızdırap gibi. Kuşadası en güzide tatil bölgesi değil, adi ingiliz turistlerin her şeyi serbestce yapabileceğini sandığı bir yer olmuş, apaçi barları çok fazla, ege-port limandaki mekanlar güzel, güzelçamlı, kadınlar denizi denize girmek için güzel yerler, barlar sokağında turistlerin çok rağbet etmediği birkaç bar(james dean, heaven vs.) güzel onun dışında çok da albenisi yok.. aquaparklar var, 2 defa gidersin bayar.. Ama yaşanır mı ? her türlü yaşanır, yazkış... tabi ne beklediğine bağlı.

3 bekar kafa adamın pek sıkılacağını sanmam, ben olsam sıkılmazdım :)

hayırlısı olur umarım..

OmeR-FE
16-11-2011, 12:16
Doğduğun yer değil, doyduğun yer demişler kanka :)

Kendini bu şartlara hazır hissediyorsan alışıyor insanoğlu belli bi zaman sonra.
Ben 2 yıl okul için gurbette yaşadım. İlk başlarda zor oluyor ama alışıyorsun daha sonra.

Eğer iş yeri şartları seni tatmin edicekse düşünebilirsin.

levent
16-11-2011, 12:20
İstanbul'dan sonra resmen huzura erersin oralarda öyle diyim :)

Ortaklarda bolca çöpşişçi vardır , güzelde yaparlar fiyat olarakta iyidir. İzmir'den çıkıp sadece çöpşiş yemeye gidiyorduk biz, Ortaklar-İzmir sahil yolu bol virajlı ve keyiflidir, Seferihisar'a çıkar. Ben tercih ederdim maaşta da tatmin edici bir değişiklik olacaksa, abartılı bir artış olmasa bile yaşam kaliten istanbul'dakine göre yükselecektir kesinlikle, giderlerin kısmen azalacak çünkü.

c20let
16-11-2011, 12:23
kuşadasında öğrenciyim kışın çok ölü. Soğugu istanbule göre pek yoktur hala evde ısıtıcı kullanmadan oturuyoruz. Yazın ise turistler ile iyice canlanıyor kışın ucuz sezonda pahalı bi memleket burası. Yazın trafiği çarşıda istanbuldan beter çokça kitlenir yabancılık çekmezsiniz :D Merkezde denize vs girilmez yazın aklınızda bulunsun havuzlu sitede ev tutturun şirkete zaten her sitede mutlaka havuz var. Maaş artacak altınıza araba verilecek ev tutulacaksa bekarsanızda bende gelin güzel yerdir. Ama istanbul'dan sonra köy gibi gelebilir kışın.

-Aydın-
16-11-2011, 16:54
Çok güzel bilgiler hepinize tşkr ederim.

Merak ettiğim diğer bir hususta, illaki kuşadası kışın ölüdür canlı olmasını beklemek saçma olur ztn. Fakat mesela kışın bay olsun bayan olsun genç nüfus var mı ? Arkadaşlar edinip, akşamları iş çıkışı oturup bir yerlerde takılıp muhabbet vs. edilip günün stresini atacak bir ortam olur mu ? Yoksa gençlerde tatilciler gibi sadece yazları mı orada :)

KingoAtmo
16-11-2011, 16:59
Çöp şiş i için gidilir :D

baretta
16-11-2011, 17:05
Aydın , Aydın ili için konuşuyorum , 3 sene Nazilli'de yaşadım , Söke'ye çok ters ama oralarda kış 2 aydır gerisi bahar ve yazdır :D

Sosyal olarak biraz kısıtlı tabi ki ama etraftan tanıdık edindikçe biraz rahatlarsın ya da yanındaki arkadaşların bile yeterli olabilir zira ben tek başımaydım. Öğrenci potansiyeli çok yüksektir (tabi bu Nazilli'de) ama Kuşadası'nda yazın öğrenci yokken boşlugu turistler ve tatilciler doldurur zaten :)

Tabi bunları kabul etmen için Serkan'ın da dediği gibi çalışma şartlarında gözle görülür bir artış olması gerekir diy e düşünüyorum

gökh@n_gr
16-11-2011, 17:05
Kuşadası diğer yazlık yerlere göre kışın daha dolu olur.Yabancı nüfusu var sürekli orda kalan.Yaz mevsimi kadar olmasada kış mevsimide iyidir yani:) Hayırlı olsun şimdiden..

erkin006
16-11-2011, 17:30
kuşadası candır:)

yazın bombadır ama kışında adada sürekli yerleşik yaşayan baya bi insan var...port bu 2012 de yıkılacak en olmadı 2013 de...onun yerine marina ya baya lüx bi avm açılıyor dükkanlar vs. baya iddialı olacak:)

ben geçen hafta adadaydım ve gündüzleri kısa kollu tshirtle geziyordum,denizede hala girenler vardı...

yazın jade,soho,heaven(canlı müzik özhan) port nicci,sir winston, irish publar sokağı efsanedir damsız almazlar jimmys tavsiyemdir...

kısacası yaz kış çok güzel vakit geçirilir...

Onamdar
16-11-2011, 17:41
Çok güzel bilgiler hepinize tşkr ederim.

Merak ettiğim diğer bir hususta, illaki kuşadası kışın ölüdür canlı olmasını beklemek saçma olur ztn. Fakat mesela kışın bay olsun bayan olsun genç nüfus var mı ? Arkadaşlar edinip, akşamları iş çıkışı oturup bir yerlerde takılıp muhabbet vs. edilip günün stresini atacak bir ortam olur mu ? Yoksa gençlerde tatilciler gibi sadece yazları mı orada :)

Sökede yaşayanlar davutlarda yaşayanlar kışında eğlenmek için kuşadasına gelir. Kışın boş diyorsunuz ama gidin bakalım cumartesi yada cuma günü heaven a yada yabaya rezervasyonsuz masa bulabilcekmisiniz :)
Bay bayan her türlü ortam yaparsın dostum orda..

Yiğit G.
16-11-2011, 17:42
Şu an yasadıgın şehirde arkadaşların dostların ve o şehirle ilgili sosyal aktivitelerin (spor - stat vs) yoksa git tabi.

seko
16-11-2011, 17:54
sen pompacı degilmiydin hocm yahu manisa dada guzel yerler var neden aydın tarafı ,?

-Aydın-
16-11-2011, 20:25
sen pompacı degilmiydin hocm yahu manisa dada guzel yerler var neden aydın tarafı ,?

Pompaci iyiydi :D Yaptigimiz aritma cihazlari tanklar vs icin imalat yapmak uzere bir fabrika kuracak bizim patronun memleketi aydin oda bir etken sanirim :)

gökan
16-11-2011, 20:29
5 sene kaldım aydında unıvde guzel memleket tavsıye ederım sökede guzeldırkusadasıdıbınde

Onamdar
16-11-2011, 21:10
sökede 7 sene bil fiil ikamet ettim kesinlikle ve kesinlikle diyorum sakın :D

alfonso4474
16-11-2011, 22:21
doğma büyüme adalıyım (kuşadalı)yazın haliyle çok kalabalık,kışın ölü okadrda değildir akşamları dışarı cafe mekana gidebilcen birsürü yer var kipa var mağazalar var yazın ulaşım çok kolay heryerden minubus geçer evimin önünden geçiyo en basiti inyom alıp götüryo çarşıya istedin yere çabuk ulaşırsın çarşamba ve cuma pazar kurulur ozmnlar biraz trafik minubusler sıkıntı olur yazın tatil için dışardan gelencuma günü kalabalık giderkende pazar akşamları baya kalabalık olur ama tabi trafik işler kışın öğrenciler olur universitede var liseler var genç nufus baya var ölü değildir yani deniz olarak merkezde kaç kere girdin desen hatırlamıyom:)o konuda pis açıkcası, güzelçamlı millipark diye biyer var orayı tavsiye ederim tertemizdir sökeden daha 30dk önce geldik kuzenle :)saat akşam 8 dedin mi insan bulursun öpte başına koy çok bitik yaşancak yer değil yani ,uzun yazdım ama bilgi edinmiş olursun sormak istediğin varsa yazabilrsin cevaplarım hertürlü

kv661
16-11-2011, 22:45
maaşına seni tatmin edici bir zam ve belirli bir süre almadan girme bu işe derim

R.I.P
16-11-2011, 23:47
kesinlikle kuşadasında oturun derim. bende didimliyim sökede de evimiz var. sökede staj yaptığım zaman 1 hafta kalmıştım fenaydı :) ama madem arabada verilecek eğerki tatmin edici bir ücret olursa izmire 100 km günlük gidip gelinebilir

-Aydın-
19-11-2011, 10:06
Aslında çok güzel olur ama hergün İzmir'e gidip gelmek biraz sıkıntı olabilir yav :)

seko
19-11-2011, 10:10
Pompaci iyiydi :D Yaptigimiz aritma cihazlari tanklar vs icin imalat yapmak uzere bir fabrika kuracak bizim patronun memleketi aydin oda bir etken sanirim :)

benimde lakabım pompacıdır da o yuzden oyle yazdım :) hangi firma idi yahu pm atabilirmisin dirsek teması iyidir :)

-Aydın-
19-11-2011, 10:54
benimde lakabım pompacıdır da o yuzden oyle yazdım :) hangi firma idi yahu pm atabilirmisin dirsek teması iyidir :)

gönderdim :)

despe
19-11-2011, 10:58
dostum istanbul gibi karmançorman trafiği bol bi memlekette yaşıyorsun, bana böyle bir teklif gelse düşünmem bile :D

gideceğin yerde eminim masrafların 3/1 oranında azalacaktır :D

-Aydın-
19-11-2011, 10:59
dostum istanbul gibi karmançorman trafiği bol bi memlekette yaşıyorsun, bana böyle bir teklif gelse düşünmem bile :D

gideceğin yerde eminim masrafların 3/1 oranında azalacaktır :D

Ya tereddütüm orda ztn alışmışız bu karmançorman şehire daha sakin bir yere gidince durabilir miyim acaba :D

Ali Özdoğan
19-11-2011, 13:46
Kuşadasının yazı sana kışın bütün zorluklarını unutturur:D

aviator35
19-11-2011, 18:33
beni kuşadası gibi bir yere koyup devlet bir ömür boyu orada unutsa :)

alfonso4474
19-11-2011, 19:46
izmire gidip gelmeyin ortaklar yada kuşadasında ev tutrsınız daha yakın size masrafınız artar izmir olursa eğer

melih
19-11-2011, 20:00
daha önce 11 ay iş nedeni ile çanakkalede kaldım ilk günler zevkli geliyo ama gun geçtikce alıştığınız yeri özluyosunuz alıştığınız ortamı özluysunuz aile eş dost özlemi başlıyo benim için böyle oldu sonra dönmek durumuda kaldım sıkıntılı bi dönem oluyo hayırlısı hakkınızda

DaRkNeSs-
19-11-2011, 23:19
ne çok kuşadalı varmış ya :D
kimlerin yazlığı var adada? benimkisi davutlarda.
yazın kalabalıktır iyidir.kış hakkında çok fazla bi fikrim yok ama bildiğim yerleşik bi halkının olduğu yabancı yaşayanlar da var yaz kış.açık mekanlar var. çeşme gibi kışın hayalet kasaba olmaz.
patronunuz size ortaklardan ev tutacaktır yüksek ihtimal. ada dan tutarsa daha iyi,her hafta olmasa bile 2 haftada bir izmire gelinir haftasonu için iyi olur.100 km falan kuşadası izmir arası.

erkin006
19-11-2011, 23:30
davutlar sahil sitelerinde bizimde yazlık...

DaRkNeSs- komşu çıkmayalım:D hangi site?

DaRkNeSs-
19-11-2011, 23:34
seçkinler sitesi benimki
söke sahil sitesinden davutlar tansaşa çıkan bi yol var o yol üstünde tam 400. metrede :D
eskiden kartal varken yolda kasis yokken 0-400 zamanı ölçüodum orda kronometre ile :D

erkin006
19-11-2011, 23:40
cidden yakınız yanlız:D

bizim yazlıkda

http://maps.google.com/maps/place?rls=com.microsoft:tr:IE-Address&oe=UTF-8&rlz=1I7ADFA_tr&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&q=s%C3%B6ke+sahil+sitesi&fb=1&gl=tr&hq=sahil+sitesi&hnear=0x14bebaf40fdd4975:0x1c1fc285c347bc5f,S%C3%B 6ke/Ayd%C4%B1n&cid=17372481946175105571

DaRkNeSs-
19-11-2011, 23:44
hadi bakalım :D
biz 11 senedir yazları ordayız . yanlız ben 3 senedir fazla gelemiyorum iş durumları yüzünden. c.tesi geceden gelip pazar gece yada p.tesi sabah dönüyorum.
bu yaz crx ile gelemedim önümüzdeki yaz duyarsın sesini işallah :D

Tayfun-E30
19-11-2011, 23:44
Bende is dolayisiyla 5-6 ay bodrumdayim kusadasina cok gidip geliyorum guzel bir yer hayat daha ucuz arkadaslarin falan beraber oturucakmissin makul bir teklif ama benim hemen istanbula donme firsatim olsa 1dk burda durmam oda ayri konu =)

DaRkNeSs-
19-11-2011, 23:46
hatta denize de sizin ordan griyo bizimkiler orda lunapark gibi bi yer var ya onun ordan :D daha temizmiş orası bizim sahile göre, arada 500 metre anca var nası oluyosa artık :D

erkin006
19-11-2011, 23:54
hatta denize de sizin ordan griyo bizimkiler orda lunapark gibi bi yer var ya onun ordan :D daha temizmiş orası bizim sahile göre, arada 500 metre anca var nası oluyosa artık :D

ahaha:D doğrudur sevgi plajı kamp yerinin yanını diyorsun...

bu arada kışın geceleri ordan mülteci kaçırıyorlarmış mavimi robinsonmu ne bi cafe gibi biyer varya:D

DaRkNeSs-
20-11-2011, 13:39
oha :D
millipark da bikaç sene önce bi jandarmayla muhabbet etmiştik de
geceleri burda baya bi film dönüyo kaçakçılarla aramızda diyordu :)

Ome_RS
20-11-2011, 14:14
1dk düşünmem zaten sürekli değil değişiklik iyidir tatil ve farklı bi kültür tanımıs olursun

mmged_jan
20-11-2011, 14:23
o civarlarda bir sürü forumdan arkadaş var çok sapa bir yere gitmiyorsun izmir bodrum ayagını altında olacak seni burlara bağlayan duygusal bir şey yoksa halden oralara giden birçok boş kamyon olur anlaş biri ile

ayrıca işin hayılara vesile olur inşallah

-Aydın-
20-11-2011, 14:57
ne çok kuşadalı varmış ya :D
kimlerin yazlığı var adada? benimkisi davutlarda.
yazın kalabalıktır iyidir.kış hakkında çok fazla bi fikrim yok ama bildiğim yerleşik bi halkının olduğu yabancı yaşayanlar da var yaz kış.açık mekanlar var. çeşme gibi kışın hayalet kasaba olmaz.
patronunuz size ortaklardan ev tutacaktır yüksek ihtimal. ada dan tutarsa daha iyi,her hafta olmasa bile 2 haftada bir izmire gelinir haftasonu için iyi olur.100 km falan kuşadası izmir arası.

Tşkrler :icon_tup:

Bende is dolayisiyla 5-6 ay bodrumdayim kusadasina cok gidip geliyorum guzel bir yer hayat daha ucuz arkadaslarin falan beraber oturucakmissin makul bir teklif ama benim hemen istanbula donme firsatim olsa 1dk burda durmam oda ayri konu =)

Bende 5-6 ay sonra senin gibi fırsatım olsa 1dk durmam dermiyim acaba asıl soru bu :D

1dk düşünmem zaten sürekli değil değişiklik iyidir tatil ve farklı bi kültür tanımıs olursun

Geçici bir süreliğine değil temelli gidicem gidersem eğer

o civarlarda bir sürü forumdan arkadaş var çok sapa bir yere gitmiyorsun izmir bodrum ayagını altında olacak seni burlara bağlayan duygusal bir şey yoksa halden oralara giden birçok boş kamyon olur anlaş biri ile

ayrıca işin hayılara vesile olur inşallah

İstanbulda ailem ve çok sevdiğim arkadaşlarım dışında bağlayan birşey yok duygusal anlamda.. tşkrler.

onursumer
20-11-2011, 15:20
eğer işyerin sana gerçekten orada güzel imkanlar sağlıyorsa bence düşünülebilir her yaz uğradığımdan sevdiim yerlerden :D

eniştem eskiden soke cezaevi muduruydu

sokede ev olduğundan sık sık yazları uğruyorum

yazın ozellikle kuşadası çok güzel oluyor kışı çok soğuk olmaz ayrıca bence kışında vakit geçmeyecek kadar kotu yerler değil

soke-kuşadası-didim-bodrum mesafeler çok kısa

ayrıca davutlar çevresi ve milliparkıda tek geçiyorum

ufak bi goruntu bu yaz çekmiştim :D

http://b1111.hizliresim.com/r/n/nd4r.jpg

not :izmir aydın otobanıda efsane yani çok keyifli :D

-Aydın-
21-05-2012, 13:57
Bi hortlatalım konuyu :D Fabrika yaklaşık 3 ay sonra tamamlanıyor. Yani Eylül ortalarında yeni fabrikaya geçilir. Ben henüz kesin kararımı verebilmiş değilim.

Haziranın son haftası yıllık izne çıkıyorum. Şirketten bir arkadaşımla birlikte tatile kuşadasına gidelim dedik. Hem iyice gezip görmüş oluruz hem de tatilimizi yaparız diye düşünüyoruz.

Bilen arkadaşlar fikir verebilirlerse sevinirim. Tatil için nasıl bir plan yapmalıyım önceden yer ayırtmak mümkün mü ? Nereye gitmeliyim ? Kalacak, gezip görülecek yerler hakkında önerilerinizi bekliyorum.

-Aydın-
22-05-2012, 17:52
güncelll :)

raptor_98
22-05-2012, 18:42
bu izni kışın alıp kullansaydın daha iyi olurdu...kışın hayat nasıl,insan war mı,kim nerde neler yapıo,sosyal hayat kısacası daha iyi takip ederdin...yazın bizim buralar hep güsel,gece bar,gündüz deniz alkol,sağda solda güsl hatunlar fln :)) ama kışın Bodrum barlar sokağına in çocuklar maç yapıyo,heryer kapalı , bide arabayla 4 ü bitircek yol yok :)

ama Kuşadası izmire yakın.cumartesi çalışsan dahil basıp 1 saatte gidersin,pazar gece mece dönersin,bodruma göre kışları daha canlı onuda biliyorum..

ben Bodrum'a 3 sene önce geldim.kendi işimizi kurduk abi kardeş koşturuyoruz,çok Şükür biyerlere geldik güsel şeyler,ha ne zaman izmire gitsem içim bi hoş olur,dönesim gelmez ama hayat işte :))) sürekli izmirdeykende sıkılıodum eyw. ama illaki özleniyo ,belkide iyi oldu kıymetlim oldu İzmir'im :)

benim yaşadıklarım hatta hala yaşadığım duygular,pek beceremem öle yazmayı ama anlamışındır heralde

EREN34
22-05-2012, 18:58
Sehir degisikligi istegi buyuk bir istek. Ona gorede mukafati olmali. Sartlari iyilestirirse git yoksa is bakin derim. İs hayatinda duygusalliga yer olmamali. Oldugunda kaybeden her zaman calisan olur

coolvtec
22-05-2012, 19:07
kuşadasının bu son belediye başkanı çok iyi işler yaptı, şehir çok değişti. ev fiyatları çok uygun, sürekli gelen gemiler nedeni ile şehir yaz kış canlı. rahmetli annem ve babam yaz kış kadınlar denizinde yaşıyorlardı. havası ılaman. yaşayan çok yabancı var.

tavsiye ederim.

huncherry
22-05-2012, 19:18
dostum bnde 1 ay kadar önce edirne'den izmire yerleştim herşeyi bırakıp,hatta bugün yeni işimdeki 2. günüm. bu bir aylık zaman zarfında kuzenimin işinde (toptan et satışı) ona yardımcı oldum ve kuşadasına hemen hergün gittim geldim; benim gözlemim ve sorduğum kadarıyla yaz-kış yaşayan bir yer. izmire gelirsende beklerim :)

M.A.D
22-05-2012, 19:45
aydın gitmeeeeeeeeeeeeee

darkmoon
22-05-2012, 20:23
bizim seferihisarda yazlık var kuşadasına toplasan yarım saatlik mesafe aslında yol dümdüz olsa 15 dakkada gidilir ama öyle bir dağ yolu varki adamı canından bezdiriyor devamlı dön baba dön :) .. kuşadası benim son 10 yılda gözlemlediğim çok betonlaşdı hatta epey epey bir betonlaşdı yeşil çok azaldı turist kalitesindede o denli bir düşme oldu.

işe gelince eğerki terfi edip maaşınıza zam alıcaksanız gidin yani 3-5 sene sonra istanbula döndüğünüzde sizin altınızda çalışan elemanlar sizde yüksek maaşla üst terfilerde olucaksa gittiğinizle kalırsınız hayattan 3-5 yılda geri kalırsınız.. ayrıca kuşadasından gidip gelmek bana iş açısından zor geliyor 25km den değilde oranın yolları o kadar iyi değil ve çoğu yol dağyolu devamlı dönüyorsunuz gerçi söke kuşadası arasını bilmiyorum ama düşündüğün o yolsa kısa mesafede olsa yol adamı cidden yoruyor.

benimde hep hayalimdir yazlık bir yerde yaşamak şu şehirden kurtulmak..

Bone-crusheR
22-05-2012, 20:33
ben kuşadasında yasayan biri olarak sana tavsiye ederim aydın yada sokede yapamassın kusadasında yaz kıs istedigin gibi takılırsın trafik sorun olmaz istedigin hersey sana yakın soguk don nedir bilmeyiz yıllardan sonra ilk kez 1 avuc kar yagdı iş evi burdan tut git gel yaparsın

-Aydın-
22-05-2012, 20:42
bu izni kışın alıp kullansaydın daha iyi olurdu...kışın hayat nasıl,insan war mı,kim nerde neler yapıo,sosyal hayat kısacası daha iyi takip ederdin...yazın bizim buralar hep güsel,gece bar,gündüz deniz alkol,sağda solda güsl hatunlar fln :)) ama kışın Bodrum barlar sokağına in çocuklar maç yapıyo,heryer kapalı , bide arabayla 4 ü bitircek yol yok :)

ama Kuşadası izmire yakın.cumartesi çalışsan dahil basıp 1 saatte gidersin,pazar gece mece dönersin,bodruma göre kışları daha canlı onuda biliyorum..

ben Bodrum'a 3 sene önce geldim.kendi işimizi kurduk abi kardeş koşturuyoruz,çok Şükür biyerlere geldik güsel şeyler,ha ne zaman izmire gitsem içim bi hoş olur,dönesim gelmez ama hayat işte :))) sürekli izmirdeykende sıkılıodum eyw. ama illaki özleniyo ,belkide iyi oldu kıymetlim oldu İzmir'im :)

benim yaşadıklarım hatta hala yaşadığım duygular,pek beceremem öle yazmayı ama anlamışındır heralde

Yaklaşık 1 ay önce gittim zaten görmek amaçlı sezon kapalıyken nasıl oluyor diye, şimdide nasıl olsa tatile gideceğim hiç olmazsa kuşadasına gideyim yaz sezonunuda görmüş olurum diye düşünüyorum..

Sehir degisikligi istegi buyuk bir istek. Ona gorede mukafati olmali. Sartlari iyilestirirse git yoksa is bakin derim. İs hayatinda duygusalliga yer olmamali. Oldugunda kaybeden her zaman calisan olur
Tabi ki ztn şartlarda anlaşabilirsek gideceğim..

kuşadasının bu son belediye başkanı çok iyi işler yaptı, şehir çok değişti. ev fiyatları çok uygun, sürekli gelen gemiler nedeni ile şehir yaz kış canlı. rahmetli annem ve babam yaz kış kadınlar denizinde yaşıyorlardı. havası ılaman. yaşayan çok yabancı var.

tavsiye ederim.
Tavsiye için teşekkürler.. Birde yukarıda yazdığım gibi tatil için önerin var mı ?

dostum bnde 1 ay kadar önce edirne'den izmire yerleştim herşeyi bırakıp,hatta bugün yeni işimdeki 2. günüm. bu bir aylık zaman zarfında kuzenimin işinde (toptan et satışı) ona yardımcı oldum ve kuşadasına hemen hergün gittim geldim; benim gözlemim ve sorduğum kadarıyla yaz-kış yaşayan bir yer. izmire gelirsende beklerim :)
İzmir çok güzel şehir ya ztn izmirde olsa bu iş fırsatı direk giderim :D inş geldiğim zaman tanışma fırsatımız olur :icon_tup:

aydın gitmeeeeeeeeeeeeee
Kankiii henüz karar verme aşamasındayım kısmet :)

bizim seferihisarda yazlık var kuşadasına toplasan yarım saatlik mesafe aslında yol dümdüz olsa 15 dakkada gidilir ama öyle bir dağ yolu varki adamı canından bezdiriyor devamlı dön baba dön :) .. kuşadası benim son 10 yılda gözlemlediğim çok betonlaşdı hatta epey epey bir betonlaşdı yeşil çok azaldı turist kalitesindede o denli bir düşme oldu.

işe gelince eğerki terfi edip maaşınıza zam alıcaksanız gidin yani 3-5 sene sonra istanbula döndüğünüzde sizin altınızda çalışan elemanlar sizde yüksek maaşla üst terfilerde olucaksa gittiğinizle kalırsınız hayattan 3-5 yılda geri kalırsınız.. ayrıca kuşadasından gidip gelmek bana iş açısından zor geliyor 25km den değilde oranın yolları o kadar iyi değil ve çoğu yol dağyolu devamlı dönüyorsunuz gerçi söke kuşadası arasını bilmiyorum ama düşündüğün o yolsa kısa mesafede olsa yol adamı cidden yoruyor.

benimde hep hayalimdir yazlık bir yerde yaşamak şu şehirden kurtulmak..

Gidip gelen kişiler varmış orada görüştüm çok sorun olmuyor dediler. Benimde asıl düşünmemin nedeni bu şehir stresinden uzaklaşma fikrinin cazip gelmesi :icon_tup: Haziran sonunda gideceğim, tatil yapmak için önerilerin var mı ?

-Aydın-
22-05-2012, 20:47
ben kuşadasında yasayan biri olarak sana tavsiye ederim aydın yada sokede yapamassın kusadasında yaz kıs istedigin gibi takılırsın trafik sorun olmaz istedigin hersey sana yakın soguk don nedir bilmeyiz yıllardan sonra ilk kez 1 avuc kar yagdı iş evi burdan tut git gel yaparsın

Eyw çok sağol orada yerleşik yaşıyorsun madem bikaç sorum olacak pm atıyorum :icon_tup:

turbo&quattro
22-05-2012, 21:17
Yahu sehir degistirmektw ne var heleki kendi memleketinde kendi dilini konusarak.. Isin hazirsa toplan git . Ben 5 sene once sifir ingilizceyle ulke degistirdim gelecek ay ise eyalet degistiriyorum :) kolay geliyor artik hersey .

darkmoon
23-05-2012, 10:23
Gidip gelen kişiler varmış orada görüştüm çok sorun olmuyor dediler. Benimde asıl düşünmemin nedeni bu şehir stresinden uzaklaşma fikrinin cazip gelmesi :icon_tup: Haziran sonunda gideceğim, tatil yapmak için önerilerin var mı ?

bol bol gez ben kuşadasının denizini beğenmemişdim ama beğenen vardır elbet orda bütün turistik yerler yakın :) önceki senelere kadar çok gidiyordum kuşadasınada geçen sene 2 defa gittim onun dışında otobandan çeşmeye gazladım hep çeşmede yakın orayada gidersin gez yani bol bol ben her sene keyfine selçuğa meryem anaya bile gidiyorum :D

geçen sene çok gezdim karaburun çeşmealtı çeşme bizim o taraflar seferihisardan üstü ürkmez payamlı selçuk kuşadası v.b bazı yerlerinde insanı yani yerel halkı çok kötü onuda belirtiyim yabancıları yazlıkçı olsun turist olsun sevmiyorlar yani henüz daha turistik bir yer olmanın bilincine ulaşamamışlar ama ne kadar ironikdirki yerel çalışanlar esnaflarda yazlıkçılar gelsinde sezon açılsın turistler gelsinde para kazanalım diye can atıyorlar..

-Aydın-
23-05-2012, 10:34
Yahu sehir degistirmektw ne var heleki kendi memleketinde kendi dilini konusarak.. Isin hazirsa toplan git . Ben 5 sene once sifir ingilizceyle ulke degistirdim gelecek ay ise eyalet degistiriyorum :) kolay geliyor artik hersey .
Hep aklımdan basıp gideyim yurtdışına deniyeyim dememe rağmen bir türlü cesaret edemediğim birşey ülke değiştirmek :D

bol bol gez ben kuşadasının denizini beğenmemişdim ama beğenen vardır elbet orda bütün turistik yerler yakın :) önceki senelere kadar çok gidiyordum kuşadasınada geçen sene 2 defa gittim onun dışında otobandan çeşmeye gazladım hep çeşmede yakın orayada gidersin gez yani bol bol ben her sene keyfine selçuğa meryem anaya bile gidiyorum :D

geçen sene çok gezdim karaburun çeşmealtı çeşme bizim o taraflar seferihisardan üstü ürkmez payamlı selçuk kuşadası v.b bazı yerlerinde insanı yani yerel halkı çok kötü onuda belirtiyim yabancıları yazlıkçı olsun turist olsun sevmiyorlar yani henüz daha turistik bir yer olmanın bilincine ulaşamamışlar ama ne kadar ironikdirki yerel çalışanlar esnaflarda yazlıkçılar gelsinde sezon açılsın turistler gelsinde para kazanalım diye can atıyorlar..
İnş bir aksilik çıkmazsa hepsini gezicem tatilde :) tşkrler

R.I.P
23-05-2012, 10:47
kesinlikle kuşadasında oturun derim. bende didimliyim sökede de evimiz var. sökede staj yaptığım zaman 1 hafta kalmıştım fenaydı :) ama madem arabada verilecek eğerki tatmin edici bir ücret olursa izmire 100 km günlük gidip gelinebilir

bunu yazdığımda çerkezköydeydim. şuan bende sökedeyim :) elimden geldiğince yardımcı olabilirim

powERS
23-05-2012, 12:33
ada güzeldir sezonda zaten güzel ama kışın da fena değil. bence biraz sessiz sakin tabi. ama genede iyi çalışmak için güzel tercih bence. + izmirede uzak değil bodrumada. firma sizi gönderiyorsa maaşta ve kariyerde yukseliş olacaksa kaçırmayın derim.

alfonso4474
23-05-2012, 21:30
orj. adalıyım(kuşadası) 21 senedir burda yaşıyorum daha önce konyada okudum izmir ankara 3.5 şehir daha gezip gördüm adadan asla dışarı çıkıp yaşamam insanları hanzo elbet vardır ama büyükşehirle kıyaslanmaz tabi çeşit çeşit insan var ama öle taciz tecavüz kıza sarkma ön kesme gibi çok aşırı büyük olaylar olmaz çokçok nadir ,belediyemiz yeni kişi ile el atılyo alt yapı çevre park deniz temizlik olsun el attı saolsun ,eşini çoluk çocugunu rahat akşam sahilde gezebilceğin, her siteden önünden geçen minubus ulaşımı, mağaza istiyosan adada,sökede bidünya istemediğin kadar var şuan hala yapılyo tüm markalar var, geçim kolay ev kirası uçuk değil 300tl yede ev var 3000bin tlyede, bizim sitede otopark güvenlik kamerası havuz kamelya full ada manzarası var fln 130-150m2 3+1 kira fiyatı 450 -500tl arası ,canın sıkıldı in sahile gez dolaş cadde üstünde birsürü cafe , kafan güzel içeçeksin adanın manzarasını izle deniz herşey ayakların altında (gazibeğendi tepesi) trafik derdin yok cuma günleri ve çarşamba günleri pazar olur onun kargaşası olur akşam okadar ama oda abartılcak bişi değil ,hava desen kışın yağmur olur anca okadar kar senelerdir bu sene yağdı okadar ben adada denize girmem eskiden kötüydü allahtan beledıye temızletyo ama bnm kankam minubus hattı oldugu ıcın butun yaz güzelçamlı millipark davutlarda takılyom :) denize tek gidilcek yer orası bi arkadaş söke kuşadası yolu temiz komple o yola asfalt dokuldu tek bi bölüm kaldı otoban gibi oldu zaten söke ada arası 23 km fln 15dk sürer araçla özel merak edilen ne varsa sorabilrsiniz aklınızdakileri.