PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çıldırmış Hararet Göstergesi :(

Serkan06
16-11-2011, 22:57
Merhaba arkadaşlar, iki hafta önce radyatöre dayadık antifirizi akşamına başladı araç içine antifiriz akıtmaya, neyse gittik kalorifer peteğini değiştik delinmiş. dünde araç sıcak kalorifer ayarında soğuk üflemeye başladı, bir türlü sıcağa geçmiyor. ayrıca bugünde hareret göstergesi birden araç soğukken yükselip alçalmaya başladı, bir iniyor bi çıkıyor, bazen 90'ı aşcak gibi oluyo sonra yarıyo iniyo, bilgisi olan varmı neden böle abuk şeyler yapmaya başladı benim araç?

borina57
16-11-2011, 23:04
takılma ona kronik bir sorun.servise gitsen komple gösterge değişmesi lazım diyecekler.marea&bravo da kronik sorun.sever o ibre öle kafasına göre takılmayı :)

akın
16-11-2011, 23:05
termostat yapıyor olabilir. Uzun süredir antifriz koyulmadı galiba. Radyator hortumları olsun, termostat olsun baktırın isterseniz

Serkan06
16-11-2011, 23:05
iyide yoktu böle bir sorun birden bugün başladı, ayrıca kaloriferde hep soğuk üflüyor.

tdipower
16-11-2011, 23:07
sizin iyi bir ustaya ihtiyacınız var bence :)

Serkan06
16-11-2011, 23:08
sizin iyi bir ustaya ihtiyacınız var bence :)

sizinde var bence, akşam üzeri kuleliyi karadumana boğuyosunuz;)

borina57
16-11-2011, 23:08
klorifer soğuk üflemesi ilginç orayı kaçırmışım pardon.fakat göstergenin durumu dediğim gibi kronik bir sorun.

mehmetRS
16-11-2011, 23:09
sıcaklığı algılayan sensör yada müşür'ü değiştirmeyi denedinizmi? elektriksel bir sıkıntıdanda göstergeler cıldırabiliyor.. benimde devir göstergesi sapıtıyordu cook önceleri bir aracımda

Serkan06
16-11-2011, 23:11
hararet müşürümü acaba?

mehmetRS
16-11-2011, 23:17
olabilir.. ama su sıcaklık sensörüde olabilir, ikisi ayrı şeyler bildiğim kadarıyla.. yani tam emin olmamakla birlikte.. fişini cektiğinizde ibreyi sıfıra hangisi düşürüyorsa o dur :) ben öyle bulmustum :D suyun gecebileceği bir hat üzerinde montelidir muhtemelen.. boruda felan değilde, genelde motorun ön tarafına dogru işte suyla temas etmesi lazım sıcaklıgı algılaması için cünkü ;)

Serkan06
16-11-2011, 23:19
uhh arabayı lifte kaldırmak lazım onun için, neden cvbı bilinir sorunlar çıkarmazki bu araba :(

tdipower
16-11-2011, 23:20
sizinde var bence, akşam üzeri kuleliyi karadumana boğuyosunuz;)

bozuk işte ne yapalım ;)

hararet müşürü arızalı olsa kalorifer neden soğuk üflesin? sabahları araç zengin veya fakir çalışır,titrer sallantı yapar hararet müşür olsa.. termostat arızalı olabilir sistemde hava olabilir havasını aldınızmı iyice?

Serkan06
16-11-2011, 23:22
servis en son petek değişminde aldık dedi ama, hala kızılırmak deresi gibi su sesleri geliyo torpidodan, ben alabilirmiiym havasını?

tdipower
16-11-2011, 23:25
su sesi geliyor torpidodan bariz hava var sistemde :) conta yakmadan biran önce atın havayı sistemden bazı hortumları çıkartıp almanız gerekiyor

Serkan06
16-11-2011, 23:26
su sesi geliyor bariz hava var sistemde :) conta yakmadan biran önce atın havayı sistemden bazı hortumları çıkartıp almanız gerekiyor

anaaammmmmmm:eek::eek::eek:

tdipower
16-11-2011, 23:28
gösterge hava boşluğu geldiği zaman soğuk gösteriyor, ara ara su temasıyla sıcak gösteriyor saçmalık bundan kaynaklanır genelde.

Serkan06
16-11-2011, 23:29
gösterge hava boşluğu geldiği zaman soğuk gösteriyor, ara ara su temasıyla sıcak gösteriyor saçmalık bundan kaynaklanır genelde.

doğru sölüyosun gayet mantıklı, işten vakit bulup baktıramıyoruz ki arabayı.

khan
16-11-2011, 23:41
termostat acik kalmis, sogutma su sisteminde hava var ikisi birbiriyle alakali zaten once termostati degistir sonra termostat acana kadar arabayi calistirip suyunu tamamla;)

Serkan06
16-11-2011, 23:43
termostat acik kalmis, sogutma su sisteminde hava var ikisi birbiriyle alakali zaten once termostati degistir sonra termostat acana kadar arabayi calistirip suyunu tamamla;)

göstergedeki dalgalanmadamı bundan kaynaklanıyor.

Mertİ.
16-11-2011, 23:47
katılıyorum arkadaşlara göstergedeki değişimi termostat yapar ama kaloriferi gösterin başka bir yere.

1lker
16-11-2011, 23:51
aynı sorunu eski aracım bravo hgt de yaşamıştım antıfrız koydurduktan sonra radyatorumde patlamıstı benım degıstırdım sonra sureklı hararet sorunu yasamaya basladım termostat acık kalmıs dedıler 0 ını taktırdım sonra tekrar aynı sorun yasandı hararet ve soguk hava ufleme devırdaım dedıler oda degıstı duzelmedı sonrada contayı yaktım hararetten yatak sesı gelınce fark ettım bı sorun oldugunu ve contayı yaktıgımı baya masraf acmıstı dıkkat et kardesım gotur dırek servısıne aracını ti ye almadım başta bende cıddı bi meblaya maal olmuştu bana

Serkan06
16-11-2011, 23:52
bütün bunların sebebi radyatöre seyreltilmeden konan antifiriz...

Serkan06
16-11-2011, 23:53
aynı sorunu eski aracım bravo hgt de yaşamıştım antıfrız koydurduktan sonra radyatorumde patlamıstı benım degıstırdım sonra sureklı hararet sorunu yasamaya basladım termostat acık kalmıs dedıler 0 ını taktırdım sonra tekrar aynı sorun yasandı hararet ve soguk hava ufleme devırdaım dedıler oda degıstı duzelmedı sonrada contayı yaktım hararetten yatak sesı gelınce fark ettım bı sorun oldugunu ve contayı yaktıgımı baya masraf acmıstı dıkkat et kardesım gotur dırek servısıne aracını ti ye almadım başta bende cıddı bi meblaya maal olmuştu bana

korkutma yaw gece gece :(

gokhan882
17-11-2011, 06:12
Korkma korkma :) Yalnız göstergedeki değişimi termostatda yapar denmiş, conta yanık oldugundada anlamazsan yapar ikisi arasındaki farkı bilemezsen sıkıntı...
Arkadaşların dediği gibi önce havayı alınız ki düzenli şekilde sirkülasyon olsun.Daha sonrası için endişelenirsiniz erkenden el ayak dolaşmasın.

Safak
17-11-2011, 06:48
Uzun süre antifriz konulmamış otomobilin motorunda normal suyun oluşturduğu bir korozyon oluşuyor.

Antifirizi motora basınca ister istemez korozyonlar sökülmeye ve rdaytör kanallarında tıkanmalar oluşmaya başlıyor.

Bir süre sonra silindir kapak contasıda isyan edebeilir, eğer o bölgelerde de korozyonlanma varsa zamanla açılıp contan kaçırmaya başlayacaktır. Umarım olmaz.

Saçma sapan yükselen hararet ve soğutma sıvısında eksilme ile kendini belli eder. Antifrizi direk bastığın için conta cortlarsa kokuda yapar.

kv661
17-11-2011, 06:51
serkan abi araca bi anjiyo gerekiyo.

fan müşürü olsa araç fan açmaz. ya hava vardır ya da termostat arızalıdır.sıcak vermeme ise kaloriferine bi baktır ancak inş göğüsü sökmüolardır.

Serkan06
17-11-2011, 10:41
Gerildim iyice valla. Conta falan olmasa bari.

toonch
17-11-2011, 11:22
Hava vardır. Havayı alıp eksi sıvıyı giderdiğinizde sıkıntı ortadan kalkacaktır. Şimdi hemen soru geli e hava varda gösterge niye çıldırıyor. Sensör ard arda hava veya sıvı içinde kalıyor. Sıvı sensöre geldiğinde yüksek sıcaklık hava sensöre geldiğinde düşük sıcaklık gösteriyor.

Serkan06
17-11-2011, 12:05
Ben alabilirmiyim bunun havasını