Orijinalini görmek için tıklayınız : Civic Sİ mi ? 106 Gti mi ?
Günlük kullanım,rahatlık,parça,sağlamlık ve performans
92-93 Model Civic 1.6Si HB mi yoksa
106 GTİ mi ?
http://www.sahibinden.com/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=4390060&supercode[1]=&supercode[2]=#/tr/otomobil-karsilastir/?supercode[0]=1300059&supercode[1]=1620222&supercode[2]=
ykavcioglu
17-11-2011, 22:12
ç.içinde en rahatı sedan si olur.
uzun yolda keyiflisi hb si.
performans hız 106..
TolgaEsentepe
17-11-2011, 22:19
her açıdan üstün gti. sadece birazcık küçük :)
106 dan yana kullanıyorum tercihimi..
arkada gayet rahat haraket ediliyor bence :D
Edit : Geri vites yapma kararı aldık :D
kelalper
17-11-2011, 22:24
bu konu kilit yiyene kadar çekirdek alıp gelsem mi acaba :D
Ne açıdan birazdaha açarmısın :D
için fesat tori
TolgaEsentepe
17-11-2011, 22:28
arkada gayet rahat haraket ediliyor bence :D
editliyorum ben ya :D
meLaNchoLic
17-11-2011, 22:31
çekirdekler hazır panpalar beklemedeyiz :D
Cliosportve
17-11-2011, 22:33
Fena çekişmeli gider bu :D
ykavcioglu
17-11-2011, 22:35
eg team ankete katılmadı daha:P
temiz bi si daha iyidir die düşünüyorum aldığın maaşı harcıycak yer bulamıyorsan 106da olabilir:)
Çekirdekleri kapatın geri :D bayatlamasın :D
Konuya dönersek 106 gti hertürlü be cok severim :)
tolga çok pis R yaptın benide sürükledin peşinden :D
TolgaEsentepe
17-11-2011, 22:38
bi sıkımlık kurşun var onuda duvara sıkmayım dedim göki yanlış mı yaptım :D
ne yalan benimde büzük yemedi kapandı açıldı kapandı açıldı çok zorluyorum şu sıralar :D
meLaNchoLic
17-11-2011, 22:41
Çekirdekleri kapatın geri :D bayatlamasın :D
Konuya dönersek 106 gti hertürlü be cok severim :)
başladık bile çıtırdamaya :D
ali elbasan
17-11-2011, 22:42
gti olsunda 205 te olsa olur
günlük kullanım / dışınına bişeyler yapıp gezme keyfi falan kesinlikle si
rahatlık si
performans stcok da açık ara gti
yol tutuş frenler kesinlikle gti
rahatlık si
ben ne anladım bu işten fanatiklik yapmıcaksan binme kardeşim bu arabaya :D
ne diyim olm gerçekleri yazdım işte :)
meLaNchoLic
17-11-2011, 22:45
:hahaha::hahaha:
karşılaştırma 306yla olsa 306 derdim bende ama 106 olunca cıks si iyidir :D
kanashibari
18-11-2011, 07:44
106 ne olursa olsun yenisi bulunabiliyor.
uGuR8505
18-11-2011, 07:52
106 gti ;)
106 diyorum.
Bundan önce sedan si m wardı , hiç vti kullanmamıştım hep nerdeyse 2araçta aynı ayar gidiyolar derlerdi.Bende maalesef inandım.Şimdi vti m war olay gerçektende çok başkaymış yazılıp çizilenlerle yakından alakası yok.Şimdi kesinlikle type-r almalıyım.
raptor_98
18-11-2011, 08:51
+ 106 .hem performans hem de şeki şemal açısından gti daha iyi bence
KingoAtmo
18-11-2011, 09:35
rahatlık si
:eek: Gözlerime inanamıyorum
kadir jdm civic
18-11-2011, 10:07
rahatlık konfor Sİ de sayet ucuza bir Sİ alınıp vtec motor konursa herseyden üstün olur.
sadece hız için 106 gtı.
2 aracada bındım vay 106 ya bındı mı yerde gidiyorsun konfor yok ama alayına go diyebiliyorsun tabi artık 106 ların çogu hasat temız olanlarınada bayabi para isterler
mstfcn28
18-11-2011, 11:03
Si leri seviyorum.
ben ikisinide kullandım günlük kullanıcaksan si diyorum.. hele sedan olusa süper.
:eek: Gözlerime inanamıyorum
doğrusu neyse yazdık işte ikisine de benim kadar kullanan başka kim varki :hahaha:
valla ben sedan si kullanıyorum cokta memnunum uzun yoldada sehir içindede ailemle rahat rahat geziyorum tek başına gezilicekse aile işin içinde yoksa 106 olabilir gerci 106 dan hep tırstım kazasından Allah c.c. korusun herkesi konserve kutusu gibi küçücük
bu konu kilit yiyene kadar çekirdek alıp gelsem mi acaba :D
hahahahaha iyi güldüm :)
bence si
AhmetDncr
18-11-2011, 12:25
esay candır, bindikten sonra anladım :) stock düşünülürse 106 si'lara göre daha hızlı tabiki, aracımı almadan önce 106'ları da düşündüm ancak yukarıda da bi arkadaşın yazdığı gibi temiz 106 bulmak çok zor, olana da çok para istiyorlar haklı olarak..12-15bin lira arası tertemiz si'lar bulabilirsiniz, 2 ay oldu ben alalı bir kuruş masraf etmedim araca, sadece yağ değiştirip benzinini koydum o kadar :)
bende hb si kullanıcı olaraktan si diyorum
poşetçay
18-11-2011, 18:18
vts aldıktan sonra hep şunun tartışmasını yaşadım birisi 94 diger 01 model vts gti nin içi küçük tek kapı güzeli pek sorun açmıyor +hp için hızlı önü açık yol tutuş we fren orta derecede si ise sorunsuz tabiki temizse performansı nereye kadar onu artık hepimiz biliyoruz aileye daha yatkın görünüm+performans istiosan tabikide gti yada vts daha az maliyetliolsun tüp takıp gezerim dersen si hiç bi si 14-15-16 etmez adam 18750 yazmış ekol olur yakında
RottingChrist
18-11-2011, 18:29
iki aracın da kendine göre güzel yanları var. fiyatları da göze almak lazım. eğer bütçede sıkıntı yoksa gti derim. ama si herzaman ayrıdır benim gözümde.
Turboğuz54
18-11-2011, 19:20
106 ya yakışmamış bu karşılaştırma vti filan deseydin bari tabiki 106
İyi bir hondacı olarak,
106 Gti diyorum :D :D
Rahatlık ve günlük kullanım olarak Sİ, performans olarak 106 (standart araçlar için yapıyorum yorumu ;) )
Si; coupe bir araç için (daha doğrusu 3 kapılı diyelim) çok geniş bir alan sunuyor, özellikle önde, uzun yolu çok tatlıdır. Sağlıklı bir d16a9'un yakıt cimriliği ise efsanedir ;)
ondertopcu
18-11-2011, 20:16
Heryönü ile GT'i ;)
Sİ la uzun yol vs yapmadım ama arkadaşlarımın Sİ larına binme kullanma imkanım oldu bendede GTI var ikisini kıyasladığım zaman GTI ım olduğu için söylemiyorum bunu ama GTI daha rahat ve kullanımı kolay geliyor bana...
Oyum GTI a...
Hondacıyız ama :) alıcaksan gti daha önde olsun yeni araba yani ama temizini al
Her birinizin yorumları için allah razı olsun saolun bütcem en fazla 13.000TL aile arabası olmayacak ailemin aracı var :)
TolgaEsentepe
18-11-2011, 21:33
temiz si 10bin eder helalinden.. sonraki rakamlar haramdır :D
Sİ la uzun yol vs yapmadım ama arkadaşlarımın Sİ larına binme kullanma imkanım oldu bendede GTI var ikisini kıyasladığım zaman GTI ım olduğu için söylemiyorum bunu ama GTI daha rahat ve kullanımı kolay geliyor bana...
Oyum GTI a...
ölemi pampişim :D :D tamam benim Si-r geldiği zaman binmezsin o zaman :D :D sahashsah :D
bu arada her zaman Sİ diyorum gti nedir arkadaş ufacık bişey yüklesen nereye kadar yükleyecen :D si dedinmi duracan swap yapacan sonu olmayan bi araba :D GTİ cılar bana kızmayın ama Sİ bi yaşam tarzıdır :D
rahatlık olarak honda ama performans yol tutuş vs. özellikler için gti zaten arkadaş ailece binilmeyecek demiş kesin gti;)
bnce Sİ hem sağlamlık hem paran cebinde kalmasını istiyosan tek çözüm Sİ :D
slm HONDA sı 136 hp lik motor cok fazla sıkıştırmada yatak sarmayı cok sever ... limitör sevmez ..... ama 106 GTI anlatılmaz yaşanır ( Sİ IMDA VARDI GTI IMDA VAR ) AMA GTI GERİ YALAN ....
By Respect
19-11-2011, 00:13
106 bambaşka bi araba
gti'a biniyorum hep uzun yol yapıyorum :) konforuda şeklide 10 numara ben oyumu gtidan yana kullanıyorum.. bu iş birazcıkda senin istegine hayaline baglı :) bence
slm HONDA sı 136 hp lik motor cok fazla sıkıştırmada yatak sarmayı cok sever ... limitör sevmez ..... ama 106 GTI anlatılmaz yaşanır ( Sİ IMDA VARDI GTI IMDA VAR ) AMA GTI GERİ YALAN ....
bakımsız 250-300 bindeki motordan ilk günkü gibi bi performans beklemenin sonucu o.
bakımsız 250-300 bindeki motordan ilk günkü gibi bi performans beklemenin sonucu o.
aynen tuncer e katılıyorum bu konuda
karsılastırmada ise her kulvarda si diyorum sedan olursa dahada hos sahsi fikrim
hız konusunda yorum yapmıycam cünkü modlamadan modlamaya fark var kaldıki bu gün kımse stock bınmıyor bu arabalara
TolgaEsentepe
19-11-2011, 16:42
aynen tuncer e katılıyorum bu konuda
karsılastırmada ise her kulvarda si diyorum sedan olursa dahada hos sahsi fikrim
hız konusunda yorum yapmıycam cünkü modlamadan modlamaya fark var kaldıki bu gün kımse stock bınmıyor bu arabalara
her kulvarda mı :) ebattan başka üstün yanını göremiyorum ben si ın ama demek ki bakmak var bide görmek var. ben göremiyorum :D
Tabikide 106 diyorum şehir içi arbası direk ufak heryere girer park edersin derdin olmaz.
Parça ve ekonomi olarak beni aşmıyor.
performans ve yol tutuşu olarak tabiki 106.. ama donanım konfor ve gündelik hayatta kullanım dersen kesinlikle sedan si. 4 kapı olması, elektrikli sunroof,4 cam otomatik, kol dayaması, lpg takılması sorun olmayan :) vs.. gibi özellikleri yeterli bence. hatta şehir içinde de performansı gayet yeterli.
performans ve yol tutuşu olarak tabiki 106.. ama donanım konfor ve gündelik hayatta kullanım dersen kesinlikle sedan si. 4 kapı olması, elektrikli sunroof,4 cam otomatik, kol dayaması, lpg takılması sorun olmayan :) vs.. gibi özellikleri yeterli bence. hatta şehir içinde de performansı gayet yeterli.
bunları bakıpta goremeyen arkadaslarda mevcut tuncerim ve + olarak performans ve yol tutusada pek takılmamak gerekıyo dibi bucagı olmayan bir modifiye dünyamız var imkan ve zamandan ibaret..
kol dayama hariç diğerleri gti da da var.si da elektrkli ayna varmı bilmiyorum ama gti da var.
ayrıca lpg takıcaksa zaten gitsin şahin alsın.
ErmanArseven
20-11-2011, 01:22
ikiside stok olursa 106 performans olarak 1 adım önde diğer türlü önü acık :D
perf. olarak 106,
dıger yonden Sİ, her zaman gazlamam etmem dıyosan si derım.
ama yok ben gazlarım sıkarım ederım dıyosan 106 mantıklı.
benim arabadan mı bahsediyosun :D her türlü her ortamda her yerde ESAY :D
kol dayama hariç diğerleri gti da da var.si da elektrkli ayna varmı bilmiyorum ama gti da var.
ayrıca lpg takıcaksa zaten gitsin şahin alsın.
106,saxo da halay çekiyosun sunroofu açarken.
elektrikli diye belirttim bak özellikle sunroof yok demedim., 4 cam otomatik yazdım bak 2 cam demedim. si da elektrikli ayna var. kesinlikle haklısın şehir içi kullanımda 106 yerine lpgli şahini tercih edilmeli.
makinist35
20-11-2011, 18:28
kesınlıklıe sı dıyorum ayrıca sedan sı keyfı daha bır başka tabı yasanmadan bılemez herkez :) ayrıca sadece konfor degıl saglamlık acısındada sı en ıyı bır tercıhdır
Bone-crusheR
20-11-2011, 18:48
siterde arkadasın biri si crash testlerini yayınlamıstı ne saglamlıgından bahsediyorsunuz anlamadım
siterde arkadasın biri si crash testlerini yayınlamıstı ne saglamlıgından bahsediyorsunuz anlamadım
saglamlık derken allah korusun kazada vurma sürtmede tamponları gövdesi sağlam mı
Bone-crusheR
20-11-2011, 19:12
arkadasın linkini buldum si saglam diyen buyursun oksun
http://www.techturkey.com/forum/sohbet/30957-arsivimden-honda-nsx-ve-civic-si.html
güvenlik açısından kıyaslamak en son şey olur heralde biri elma biri armut :)
gökh@n_gr
20-11-2011, 21:43
@tunceR
sedan si alcan galiba piyasa yükseltiyon:)
sen 106 al diye piyasayı düşürüyom :)
gökh@n_gr
20-11-2011, 21:59
sen 106 al diye piyasayı düşürüyom :)
hahahaha ben bunu hiç düşünmemiştim seni gti sorgulamaları konusuna davet ediyorum:D:D
makinist35
21-11-2011, 08:39
<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/M3FdnWU5ecg&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/M3FdnWU5ecg&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></embed></object>
sadece eg kasanın değil 106 nında teslerine bakarsak sonuc aynı..
civic(eski kasalar),daewoo lanos(eski),saxo,xsara(eski kasa),xantia(özellikle en eskileri),accent(neredeyse hepsi),Proton Jumbuck(2003 model 1 yıldızlı bence rekor),corolla(çok kötü sayılmaz),106,306... bu liste bitmez
2000 yılındaki bir teknoloji için ortalama sayılır aslında bunlarda
Bence aynı yıllardaki crash testlere bakmak lazım.. 92-95 li yıllarda bir çok crash test de o haldedir araçlar.. 98 deki EK Civic'in test sonucu, 98 Audi A4'ten daha iyidir.
<object width="640" height="360"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/M3FdnWU5ecg&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/M3FdnWU5ecg&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="360"></embed></object>
civic(eski kasalar),daewoo lanos(eski),saxo,xsara(eski kasa),xantia(özellikle en eskileri),accent(neredeyse hepsi),Proton Jumbuck(2003 model 1 yıldızlı bence rekor),corolla(çok kötü sayılmaz),106,306... bu liste bitmez
salavat getircek vakti olmamış :D
Doğru o yıllara göre dediğin gibi :/
106,saxo da halay çekiyosun sunroofu açarken.
elektrikli diye belirttim bak özellikle sunroof yok demedim., 4 cam otomatik yazdım bak 2 cam demedim. si da elektrikli ayna var. kesinlikle haklısın şehir içi kullanımda 106 yerine lpgli şahini tercih edilmeli.
benim yazdıklarımda si da sunroof yok diye bişey varmı? coupe si da 2 cam elektrikli değilmi! arkadaş sedan si diye özellikle belirtmemiş konuyu açarken.belki adam tek kapı si alıcak.lpg li şahin ikisi içinde geçerli bence.
bu 106 gti ile si ayıran en önemli özellik nedir ?
gti'nin bi spor araba olması pistte ferrariden daha iyi süre yapması vs. vs.:D
gti'nin bi spor araba olması pistte ferrariden daha iyi süre yapması vs. vs.:D
:icon_tup::icon_tup::D
Rahatlık: Civic
Performans: 106GTi
Sağlamlık: Kesinlikle Civic
Parça : Kesin 106 gti
arkadasın burda ne istediği son kararı verdiricek... yakıtıda sanırım 2side birbiriine yakındır gibi geliyor.karsılaştırmaları stock halde yaptım.yalnız biri 18 yasında olucak diğeri de 11 yasında olucak bence genel olarak en az 106 gti de basın ağrır
kadir jdm civic
27-11-2011, 03:27
suan yazıcagım kelimeler tamamen orjinal araçlar için geçerlidir. kaza yapmış yıpranmış motoru bitmiş araçlar hakkında degildir...
1. fiyat
106 gtı da suan orjinal olarak sahibindene baktıgımızda 14-17 arasında geziyor fiyatları ve temızı gercekten zor bulunuyor artık.
civic si nın orjinal olarak 10-12 arasında orjinalinı bulabilırsın sahibinden onca satılık var si ye 14 17 arasında istiyorlar bilki çok nadir olanları satılıyor ben kaçırdım 10 lira tertemızını hatta bir arkadaş ta kazasızını 7 liraya aldı motor yaptırdı 2 liraya 9 liraya binniyor misler gibi.
2. rahatlık ve konfor
106. bence çok rahatbir araç degil bir süre kullanmak nasip oldu yerde gidiyorsun hissi veriyor resmen.
civic si daha konforlu ve rahat bir araç.
3. performans
106 gtı önü daha acık bir araçtır Si ye göre fakat burdaki amacınıza baglı olarak ztn yarış amaçlı alıyorsan 106 gtı yeterli Si ye gerek yok fakat yarışlarla çok ugraşmıyacam biraz gaza bastın mı gitsin dersenız Sİ güzel tecrübeli dokunuşlarla çokta iyi giden bir araçtır hele orjinal motor anahtar degmemiş bulursan bak degme keyfine.
si ye 15 lira verilmez arkadaş 15 lira Sİ ye verinceye kadar daha bir çok araç var alınıcak bende Sİ kullanıyorum hatta en son Si mi sattım yenısını aldım Sİ den vazgeçmem ama asla 11 den fazlada vermem etmez cünkü.
4. parça
iki araçında artık çok fazla yan sanayısı orjinali cıkması bulunmakta o yuzden sıkıntı çekilcegin zannetmıyorum. ucuzada var pahalısıda kesen hangisine uygun oluyorsa. örnek olsun civic si nin ön takım burç malzemeleri yansanayı toplam 150 civarı tutuyor fakat orjinalni takıcam dersen 600 civarı tutuyor tercih senın yanı....
birde sunuda yapabilirsın honda logo gibi bir araç erkut abinin bilgileri var güzel temiz bir ex alırsın 8 veya 9 a 2 bilemedin 3 lira harcasan çok keyifli giderli bi shoc vtec ın olur ...
106 nın bir çok parçası var ama nekadardır nasıldır bilmıyorum çok guzel yürüyen 106 var ciddi emek harcanıp sormak lazım aracı okadar yürütmek için ne kadar harcadırlar???
5. kaza
arkadaşlar kaza test videosu yayınlamışlar. kazalar ztn ya yüksek sürat yada dengesiz makas ve viraja girişlerden kaynaklanıyor. sen 90 km ile giderken sen kaza yapmıyorsun ki gelip sana başkası vurmadıgı sürece o yuzden kullanan kişiye baglı hızlı sürersen aracın bakımlarını yapmazsan tehlikeli sekilde kullanırsan kaza kaçınılmaz sonucuda aynı olur hangi aracı kullanırsan kullan. birde allahın takdiri ilahisi vardır kader kısmet işi bazen kazalarda bu araçtan sag çıkılır mı dedigimiz oluyor araç resmen pres olmuş adamın burnu bile kanamıyor....
suan yazıcagım kelimeler tamamen orjinal araçlar için geçerlidir. kaza yapmış yıpranmış motoru bitmiş araçlar hakkında degildir...
1. fiyat
106 gtı da suan orjinal olarak sahibindene baktıgımızda 14-17 arasında geziyor fiyatları ve temızı gercekten zor bulunuyor artık.
civic si nın orjinal olarak 10-12 arasında orjinalinı bulabilırsın sahibinden onca satılık var si ye 14 17 arasında istiyorlar bilki çok nadir olanları satılıyor ben kaçırdım 10 lira tertemızını hatta bir arkadaş ta kazasızını 7 liraya aldı motor yaptırdı 2 liraya 9 liraya binniyor misler gibi.
2. rahatlık ve konfor
106. bence çok rahatbir araç degil bir süre kullanmak nasip oldu yerde gidiyorsun hissi veriyor resmen.
civic si daha konforlu ve rahat bir araç.
3. performans
106 gtı önü daha acık bir araçtır Si ye göre fakat burdaki amacınıza baglı olarak ztn yarış amaçlı alıyorsan 106 gtı yeterli Si ye gerek yok fakat yarışlarla çok ugraşmıyacam biraz gaza bastın mı gitsin dersenız Sİ güzel tecrübeli dokunuşlarla çokta iyi giden bir araçtır hele orjinal motor anahtar degmemiş bulursan bak degme keyfine.
si ye 15 lira verilmez arkadaş 15 lira Sİ ye verinceye kadar daha bir çok araç var alınıcak bende Sİ kullanıyorum hatta en son Si mi sattım yenısını aldım Sİ den vazgeçmem ama asla 11 den fazlada vermem etmez cünkü.
4. parça
iki araçında artık çok fazla yan sanayısı orjinali cıkması bulunmakta o yuzden sıkıntı çekilcegin zannetmıyorum. ucuzada var pahalısıda kesen hangisine uygun oluyorsa. örnek olsun civic si nin ön takım burç malzemeleri yansanayı toplam 150 civarı tutuyor fakat orjinalni takıcam dersen 600 civarı tutuyor tercih senın yanı....
birde sunuda yapabilirsın honda logo gibi bir araç erkut abinin bilgileri var güzel temiz bir ex alırsın 8 veya 9 a 2 bilemedin 3 lira harcasan çok keyifli giderli bi shoc vtec ın olur ...
106 nın bir çok parçası var ama nekadardır nasıldır bilmıyorum çok guzel yürüyen 106 var ciddi emek harcanıp sormak lazım aracı okadar yürütmek için ne kadar harcadırlar???
5. kaza
arkadaşlar kaza test videosu yayınlamışlar. kazalar ztn ya yüksek sürat yada dengesiz makas ve viraja girişlerden kaynaklanıyor. sen 90 km ile giderken sen kaza yapmıyorsun ki gelip sana başkası vurmadıgı sürece o yuzden kullanan kişiye baglı hızlı sürersen aracın bakımlarını yapmazsan tehlikeli sekilde kullanırsan kaza kaçınılmaz sonucuda aynı olur hangi aracı kullanırsan kullan. birde allahın takdiri ilahisi vardır kader kısmet işi bazen kazalarda bu araçtan sag çıkılır mı dedigimiz oluyor araç resmen pres olmuş adamın burnu bile kanamıyor....
güzel diyorsunda temiz Sİ lerde en az 14.17 den başlıyor :/
ykavcioglu
28-11-2011, 21:49
en kral si 15 eder, kadir bence 106 nın önü performansda bayaa bi açık kanka:D
poşetçay
28-11-2011, 21:56
15 e si alanlara bide kupa werelim :)
kadircim 106 weya vts yi yürütmek için fazla bi paraya gerek yok tabii gırtlak istemiosan
14.60 ayna mahruti 350
egzost filitre chiple zewkli bi araç oluo zaten
si ile 106 gti kıyaslanrımı arkadaşlar alah aşkına...
bLackModeL
29-11-2011, 08:38
honda hayat onda ... al si ni bak keyfinee
Honda Vti mı yoksa peugeot xs mi ?
GokHan35
29-11-2011, 08:54
olay budur,nokta..
neden kıyaslanmasın?
Konuyu açan arkadaşın hangi kritelerde kıyas yaptığını okumadın heralde, bu mesajı yazdığına göre.
kadir jdm civic
29-11-2011, 11:37
güzel diyorsunda temiz Sİ lerde en az 14.17 den başlıyor :/
burda bir çok arkadaşımızın ilk sahibinden aldıgı si ler var kaça aldıklarını duysan aklın ucuklar o yuzden kısmet işi adamlar samanlıktan deden teyzeden vtec , crx buluyorlar bir kaç tanede si çıkar muhakkak ama aramak lazım....
Konuyu açan arkadaşın hangi kritelerde kıyas yaptığını okumadın heralde, bu mesajı yazdığına göre.
afedersinde arkadaşım günlük kullanım rahatlık istiyorsan gıder 4 kapı adam akıllı az yakan bı arac alırsın performans ıstıyorsanda 106 gti alrısın bunun başka bi açıklmaası yoktur si sedan mı desen bi derece düşünürsün oda rahatlık bakımından hanı 4 kapı ınmesı bınmesı kolay bagajı geniş.anlıycan si hb performans bakımından 106 ile kıyaslanamaz
afedersinde arkadaşım günlük kullanım rahatlık istiyorsan gıder 4 kapı adam akıllı az yakan bı arac alırsın performans ıstıyorsanda 106 gti alrısın bunun başka bi açıklmaası yoktur si sedan mı desen bi derece düşünürsün oda rahatlık bakımından hanı 4 kapı ınmesı bınmesı kolay bagajı geniş.anlıycan si hb performans bakımından 106 ile kıyaslanamaz
iyide adam bir tek performans dememiş biz de onun için birşeyler paylaşıyoruz burada konu sahibiyle, sen bunları git o zaman konu sahibine anlat "rahatlık istiyorsan gider 4 kapı alırsın" diye.
Neyse belli ki konunun ilk mesajını okumamıştın yeni okudun, eyvallah. Sen de fikrini paylaşmış oldun.
iyide adam bir tek performans dememiş biz de onun için birşeyler paylaşıyoruz burada konu sahibiyle, sen bunları git o zaman konu sahibine anlat "rahatlık istiyorsan gider 4 kapı alırsın" diye.
Neyse belli ki konunun ilk mesajını okumamıştın yeni okudun, eyvallah. Sen de fikrini paylaşmış oldun.
arkadaş ben konunun ilk açıldıı dakıka okumustum bunu konuyu yazmadım yazmadım kendımı bukadar tutabıldım si nin 106 ya bı ustunluğu olmadığını anlattım bılmem anlayabıldınmı kımsenın ne marka araba alıcağı benı ılgılendırmez normalde oyuzden burda sıkıntılanmaya gerek yok ben kendı fıkrımı yazdım konuyuda okumadın dıye takılmıssında kompozısyonunu cıkarmıycaz heralde daha nasıl özetlıyelım bılemedım...
arkadaş ben konunun ilk açıldıı dakıka okumustum bunu konuyu yazmadım yazmadım kendımı bukadar tutabıldım si nin 106 ya bı ustunluğu olmadığını anlattım bılmem anlayabıldınmı kımsenın ne marka araba alıcağı benı ılgılendırmez normalde oyuzden burda sıkıntılanmaya gerek yok ben kendı fıkrımı yazdım konuyuda okumadın dıye takılmıssında kompozısyonunu cıkarmıycaz heralde daha nasıl özetlıyelım bılemedım...
İyi de sen mesajında birşey anlatmadın, "kıyaslanır mı yaa" dedin o kadar, bende buna dikkat çektim, konuyu açan arkadaşa bir fikir edindirecek birşey yazmadın, bunu vurguluyorum. Taa ki benim mesajıma cevap verene kadar. Önceki mesajda da yazdığım gibi sen de fikrini paylaşmış oldun. Eyvallah.
Konuyu hiç etmeyelim, tecrübe sahibi arkadaşlar fikirlerini paylaşmaya devam ;)
İyi de sen mesajında birşey anlatmadın, "kıyaslanır mı yaa" dedin o kadar, bende buna dikkat çektim, konuyu açan arkadaşa bir fikir edindirecek birşey yazmadın, bunu vurguluyorum. Taa ki benim mesajıma cevap verene kadar. Önceki mesajda da yazdığım gibi sen de fikrini paylaşmış oldun. Eyvallah.
Konuyu hiç etmeyelim, tecrübe sahibi arkadaşlar fikirlerini paylaşmaya devam ;)
burda si 106 değilde senın bana bı ustunluk göstermeye bı çaban var ama buna gerek yok tabı hepımız kardeşiz hepimiz si ciyiz ;)
burda si 106 değilde senın bana bı ustunluk göstermeye bı çaban var ama buna gerek yok tabı hepımız kardeşiz hepimiz si ciyiz ;)
peki.
Evet arkadaşlar fikirlere devam...
Emir_b16a
29-11-2011, 12:45
vtec siz hondaya her zmn karşı oldum :)
ama civic konfor olsun iç mekan genişliği olarak olsun seçenek olarak olsun 106 dan her zmn üstün :)
ama kişisel tercihim temiz 106 dan yana olur her zmn
si ın üstündeki motora malesefki hiç güvenemedim kişisel bi sorun olabilir bnmki psikolojik te olabilir ama daha si sahibi olupta yatak sarmayan arkadaşım yok :D
106 bna daha eğlenceli geliyo
ama ikisinede saçma rakamlar istenmekte 10 000 den fazla vermem iki aracada bnm gözümde piyasası budur :)
Trance-R
29-11-2011, 12:49
106 gti bence ... daha yeni bir modele ve donanım ekstraları mevcut ;)
daha giderli , daha küçük , daha aktif :S
spor bir arabadan bekleneni veriyor ...
mad_max1978
30-11-2011, 03:06
hay eline sağlık hocam:)
hay eline sağlık hocam:)
Başkan konu uzadıkça uzadı noktayı koyayım dedim :)
Erdem K.
30-11-2011, 12:20
ihtiyaçlarınıza göre 106 gti'ın iyi bir tercih olacağını düşünmekteyim.
edit:imla
Bence ülkemize gelen ''en zevkli'' araba 106-VTS'dir. Saglamdır ne apaçilerin eline düşmesine rağmen hala yürür. Ufak tefek oynamalarla arabayı hızlandırması fiziki güzellik performans ve içine bindiğin zaman farklı bir kişiliğe bürünmene neden olan tek araç bence.
Cihan Çizmeci
30-11-2011, 13:34
Keisnlikle yanından bile geçemez bir Si 106 Gti ın. 106 temiz olduğu taktirde kesinlikle 106 Gti
Patisever
03-12-2011, 11:51
performans olarak tabiki pug ama kalite ve genislik olarak si
arkadaşlar iki aracıda çok iyi biliyorum 106 gti'in yol tutuşunu ne kadar yazılarda okusakta yol tutuş sıfırdır. hiçbi 106 civic si kadar yol tutamaz ,viraj alamaz ..
MertSerhanÖ.
08-01-2014, 23:32
hortttingen şıtrayze
ercanerol
15-01-2014, 03:30
Yakışıklılıkta SiR, yürürde GTI bence :)