Orijinalini görmek için tıklayınız : Cama polisaj (video)
imprezaWRC
17-11-2011, 22:15
Go9_NPxVGAY
IPA sıktıktan sonra çıkan dumanlara dikkat!!!
Pad dandirik sanırım çok kalitesiz duruyor ve ürünü düzgün uygulayamıyor.
Paylaşım için sağol hakan abi :)
imprezaWRC
17-11-2011, 22:32
Pad dandirik sanırım çok kalitesiz duruyor ve ürünü düzgün uygulayamıyor.
Paylaşım için sağol hakan abi :)
Ürün içeriğinde aşındırıcı zayıfta olabilir. ;)
İbrahim Erdem
18-11-2011, 03:01
ipa için kalıntıları temizler falan deniyor merak ettim biraz araştırdım. cildi tahriş edebilirmiş ve çeşitli karışım oranları var. uygulamaya başlamadan önce mi sonra mı uygulanır biraz bilgi alabilir miyiz hocam.
cam cızıklerını alırmı bu ?
imprezaWRC
18-11-2011, 09:13
cam cızıklerını alırmı bu ?
Sorunuzu tam olarak anlamadım. IPA'dan mı bahsediyorsunuz?
Camdaki çizikleri elle gidermek mümkün değildir. Yapı marketlerde sonax'ın sadece makina ile uygulanabilen bir ürünü var. Diş macunu kabı gibi bir kabı var, profiline serisindendir. İçeriğinde cerium oxide vardır; ve sadece makina ile cut pad veya cam için özel mf padler ile kullanıldığında işe yarıyor.
Cam cilası olarak satılan ürünler ancak derinlemesine temizlik yapar, çizik almaz.
Bir başka konuda, cama boyada kullandığınız pastayıda sürebilirsiniz ama bu işlem cerium oxide içeren cam pastasına oranla çok hafif kalacağı gibi işlem süreside uzayabilir.
Özellike ön camda çizik giderme işlemi yaparken çok dikkatli olmak lazım; arada bir yüzeyin sıcaklığını elle kontrol edip oda sıcaklığında suyu cama püskürtmek gerekir.
Videoda görüldüğü gibi camda çizik giderme esnasında sıcaklık çok yükselebilir.
Eğer arada bir camı soğutmazsanız bu seferde özellikle ön cam lamine olduğundan camın dağılmasını engelleyen formu yakmak kaçınılmaz olacaktır.
ipa için kalıntıları temizler falan deniyor merak ettim biraz araştırdım. cildi tahriş edebilirmiş ve çeşitli karışım oranları var. uygulamaya başlamadan önce mi sonra mı uygulanır biraz bilgi alabilir miyiz hocam.
IPA'yı cilayı uygulamadan önce yani şu sıralamada kullanmak daha doğru olur.
-yıkama-kil-çizik giderme(pasta)-yeniden yıkama-ipa-cila (sealant veya wax)
İpa daha çok nano uygulanacaksa kullanılıyor. Neden, çünkü ipa ile pastanın ardından ne kadar silsenizde yüzeyde yağlı bir tabaka kalabilir. Yıkama ilede bu tabakadan kurtulmak mümkün olmayabiliyor. O yüzden de ipa ile yüzeyde kalan yağlı tabaka ve kalıntılar rahatça temizlenir ve cila için geriye tertemiz yağsız bir yüzey bırakır.
Ben genelde cila ve ipa kullanacağım zaman eldiven kullanıyorum. Yapı marketlerden bir kutu plastik eldiven alırsınız rahat ederseniz. :icon_tup:
<<buğra>>
22-11-2011, 18:23
Sorunuzu tam olarak anlamadım. IPA'dan mı bahsediyorsunuz?
Camdaki çizikleri elle gidermek mümkün değildir. Yapı marketlerde sonax'ın sadece makina ile uygulanabilen bir ürünü var. Diş macunu kabı gibi bir kabı var, profiline serisindendir. İçeriğinde cerium oxide vardır; ve sadece makina ile cut pad veya cam için özel mf padler ile kullanıldığında işe yarıyor.
sonax ile denesem sonuç alır mıyım? Tavsiye edebileceğin farklı bir ürün var mı?
i want it! :) Camlarıma ilgi göster arabama ilgi gösterrrr :)
imprezaWRC
22-11-2011, 18:42
sonax ile denesem sonuç alır mıyım? Tavsiye edebileceğin farklı bir ürün var mı?
Sonax ile sonuç alabilirsin, ama siyah kutuda satılandan alman lazım. Beyaz kutuda olan sadece temizlik yapar.
imprezawrc
yıllar önce yaz dönemi ön cama ufak bi sticker yapıştırdım 3-4 ay aldı sökünce hologram şeklinde kaldı camda :D güneşli havalarda çok belli oluyor aslında güzel duruyor ama onu nasıl bi ürünle çıkartırım ???
Göki,ZD
imprezaWRC
23-11-2011, 14:00
imprezawrc
yıllar önce yaz dönemi ön cama ufak bi sticker yapıştırdım 3-4 ay aldı sökünce hologram şeklinde kaldı camda :D güneşli havalarda çok belli oluyor aslında güzel duruyor ama onu nasıl bi ürünle çıkartırım ???
Göki,ZD
Emre, aslında aracı görsem veya fotoğrafı paylaşsan daha doğru olur ama kısaca Bauhaus'dan Nigrin veya Sonax cam cilası alırsın o ürünlerden biri bu işi halleder düşüncesindeyim. Ya da,
Kil varsa kille deneyebilirsin, hafif bir pasta deneyebilirsin, sirke deneyebilirsin, atas valler deneyebilirsin. Reçine sökücü deneyebilirsin. IPA deneyebilirsin.
i want it! :) Camlarıma ilgi göster arabama ilgi gösterrrr :)
Müdür, gözümden kaçmış mesajın, telde görüştüğümüz gibi, makinayı fabrika çıkış haline getireceğim :)
tamam işte patron sensin napıyorsan yap sen zamanı geri sar benim için :D
sonra zırt pırt cila falan yapamam ben öyle zamanım yok.. :D bittikten sonra elime reçete verme şunu şunu yapacaksın bundan sonra diye.. yağını suyunu eksik etme bin arabaya o parlar devamlı de :D bu replikleri istiyorum :D
imprezaWRC
23-11-2011, 14:13
tamam işte patron sensin napıyorsan yap sen zamanı geri sar benim için :D
sonra zırt pırt cila falan yapamam ben öyle zamanım yok.. :D bittikten sonra elime reçete verme şunu şunu yapacaksın bundan sonra diye.. yağını suyunu eksik etme bin arabaya o parlar devamlı de :D bu replikleri istiyorum :D
Valla derim şunu şunu yapacan diye, demezsem olmaz. :D:D:D
Emre, aslında aracı görsem veya fotoğrafı paylaşsan daha doğru olur ama kısaca Bauhaus'dan Nigrin veya Sonax cam cilası alırsın o ürünlerden biri bu işi halleder düşüncesindeyim. Ya da,
Kil varsa kille deneyebilirsin, hafif bir pasta deneyebilirsin, sirke deneyebilirsin, atas valler deneyebilirsin. Reçine sökücü deneyebilirsin. IPA deneyebilirsin.
kil denedim pasta cila denedim ı ıh geçiremedim bi türlü :)
diğer ürünleri bi deniyim olmazsa kalsın öyle alıştım onla yaşamaya :D
imprezaWRC
23-11-2011, 15:33
kil denedim pasta cila denedim ı ıh geçiremedim bi türlü :)
diğer ürünleri bi deniyim olmazsa kalsın öyle alıştım onla yaşamaya :D
Yarın müsaitsen gel ofisin bahçesinde diğer ürünlerle beraber deneyelim. (adresi özelden atarım)
Bende atas valler hariç herşey var :)
Bir ürün illaki çıkartır diye düşünüyorum.
Yarın müsaitsen gel ofisin bahçesinde diğer ürünlerle beraber deneyelim. (adresi özelden atarım)
Bende atas valler hariç herşey var :)
Bir ürün illaki çıkartır diye düşünüyorum.
araç şu anda yürür durumda değil :D
ben bi bakayım beceremezsem marş bastıgım zaman rahatsız ederim mutlaka :)
imprezaWRC
23-11-2011, 15:46
araç şu anda yürür durumda değil :D
ben bi bakayım beceremezsem marş bastıgım zaman rahatsız ederim mutlaka :)
Abaaovv, tamam o zaman haberleşiriz. :icon_tup:
Bu arada videodaki pedde sorun yok uygulayamıyormuş gibi görünmesinin sebebi makinenın orbıtal olmasıdır.
fatihcakin
23-11-2011, 17:55
Duman yani sıktıgı şey buharlaşıyo e tabi o kadar polisaj yaptı haliyle ısındı cam