Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğalgaz Faturası Yanlıslık Olabilirmi?
arkadaslar böyle bi fatura geldi anlayanlardan yardım bekliyorum
son endeks : 7556
ilk endeks : 7 230
sayaçtan ölçülen hacim :326
düzeltilmiş tüketim :299 m/m3
demiş
alttada tüketim 3 168 0.46 kwh
demiş.247 lira da bu fatura doğrumudur arkadaslar yanlıslık olabilirmi?anlayan varmıdır?gecen ay 32 gelmiş,bu ay 247,cok farklı bi sekilde sıcak su veya gaz harcamadım ama neden böyle geldi? nereye sorabilirim bunu ankarada?
sayaçtan endekesleri kontrol et, eğer harcadığın mt3 doğru ise gelen faturada son zamdan sonra doğru.
O birim tüketimdeki fiyatlandirma dogru.Muhtemelen sayaç arızası yaşamışsın.
h.guroglu
18-11-2011, 15:41
verdiğiniz bilgilere göre az bile gelmiş
299 m3 x1263=377 küsür çıkar
geçen ayki son m3'e bir bakın birde şimdiki gelen faturanın m3 e bakın sonra birde sayacın üstündeki m3 le karşılaştırın eğerki aradaki fak çok fazla ise bağlı olduğunuz şebekenin şubesine gidip benim m3 üm bu arkadaş yanlış okumuş diyip itiraz edin
O birim tüketimdeki fiyatlandirma dogru.Muhtemelen sayaç arızası yaşamışsın.
sayaç arızası nasıl oluyor yani kullandığıma göre bu kadar fark doğrumu bilemedim
Tam elimde doğalgaz faturası hesap yapıyordum ki konuyu gördüm... :D
Şuan İstanbuldaki rakam sanıyorum ki vergiler dahil 0,88 kuruş civarında...
Benimde faturada ilk endeks 32 son endeks 164 gelmiş bu ay,
117 TL ödemem gerekiyor...
sayaç arızası nasıl oluyor yani kullandığıma göre bu kadar fark doğrumu bilemedim
http://www.baskentdogalgaz.com.tr/inc/icerikgoster.asp?id=151
Elektronik sayaç arızası ve kart arızası sonucu oluşan eksi ve fazla gaz tüketim borcunun tahsilatı için fatura oluşturulması
Eksi gaz ve fazla gaz sonucu oluşan abone tüketim borçları ve eksik gaz abone gaz alacaklarının abonelere bildirim göndererek bilgilendirilmesi
Burda belirtilen gibi :)
pek bişey anlamadım ama bizim evdeki kartlı değil maalesef.tamam eski aya göre daha cok kullanmıs olabilirim ama simdiye kadar 247 lira hiç görmedim ve eskisine göre 8 kat civarı bi farklı kullanımım yok hatta bayram oldu 1 hafta gelmedim.sıcak su filan kullanmadım yani.adamlar dermi bana sayac böyle okumus bunu harcamıssın ben nerden bileyim senin harcamadığını diye?sayacın bozuk olduğunu nasıl anlarlar ,aradım baskent gazı 5 te kapanmıs o birim yarın sabah arayacağız .
kelalper
18-11-2011, 16:58
itiraz edebilmen içinde ödeme yapman gerekiyor. Daha sonra hesaptan düşüyorlar hata varsa.