Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk adımı atıyoruz

sametozt
18-11-2011, 16:02
Detailing hastalığı benide sarmış bulunmakta kendimce bir liste yaptım sizde ilk adım için uygun bir listemi ?

*Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan 1.42lt.

*Mikrofiber Yıkama Eldiveni

*Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm.

*Yüzey Temizleme Kili 50 gr.

*Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml.

*Ultimate Quik Wax Hızlı Sprey Wax 450 ml.

*Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi 40 x 60 cm.

imprezaWRC
18-11-2011, 16:13
Liste güzelde bir tane eksik var o da cila :)
Hızlı cila çok etkili değildir. Ancak mevcut cila üzerine yıkama sonrası atılırsa mevcut cilanın ömrünü uzatmaya yarar.
Listeyi komple meguiars yapmışsınız o zaman o listeye bir tanede nxt cila ekleyin liste tam olsun :icon_tup:

ChtArdARSL
18-11-2011, 16:47
Detailing hastalığı benide sarmış bulunmakta kendimce bir liste yaptım sizde ilk adım için uygun bir listemi ?

*Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan 1.42lt.

*Mikrofiber Yıkama Eldiveni

*Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm.

*Yüzey Temizleme Kili 50 gr.

*Quik Detailer® (Hızlı Yüzey Temizleyici) 473ml.

*Ultimate Quik Wax Hızlı Sprey Wax 450 ml.

*Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi 40 x 60 cm.

Bu lıstenın tahmını malıyetı nedır? bırde sırası ıle nasıl atılıcak?

sametozt
18-11-2011, 17:01
Liste güzelde bir tane eksik var o da cila :)
Hızlı cila çok etkili değildir. Ancak mevcut cila üzerine yıkama sonrası atılırsa mevcut cilanın ömrünü uzatmaya yarar.
Listeyi komple meguiars yapmışsınız o zaman o listeye bir tanede nxt cila ekleyin liste tam olsun :icon_tup:

Listemde nxt vardı ama şu an için param da ucu ucuna yetiyor o yüzden ekleyemedim en azından hızlı cila olsun dedim :)

sametozt
18-11-2011, 17:05
Bu lıstenın tahmını malıyetı nedır? bırde sırası ıle nasıl atılıcak?

Ben izmirde oturuyorum o yüzden şengün boyanın fiyatlarını referans aldım toplam maliyet 151 tl ama buna birde nxt cilayı eklersek 196 tl yapıyor. İlk önce ultimate wash and wax ile yıkamayı yaptıktan sonra aracı kuruluyoruz daha sonra quik detailer yardımıyla kili araca uyguluyoruz sonrasında ise varsa nxt ile yoksa da hızlı cila ile uygulamayı yapıyoruz.Sıralama bu şekilde..

joker
18-11-2011, 17:09
Ben sampuani eldiveni vede kuulama bezini kullaniyorum inanilmaz derecede basarili buzamana kadar neden kullanmadim diye kizdim kendime cok memnunum

sametozt
18-11-2011, 18:03
Ben sampuani eldiveni vede kuulama bezini kullaniyorum inanilmaz derecede basarili buzamana kadar neden kullanmadim diye kizdim kendime cok memnunum

:) bende yarın alıp ilk defa kullanıcam meg kalitesini ortaya koymuş bir firma zaten

İbrahim Erdem
18-11-2011, 20:16
hayırlı olsunla geçmiş olsun arasında bir tabir kullanayım senin için :D

ben 1-2 ay önce yav cila nedir derken kendimi poliasj makinesi alırken buldum. Sağlam hastalıktır.

Cila ve pasta konusunda eksiklikler var. Ama yıkama için elindeki ürünler gayet iyi :)

sametozt
18-11-2011, 20:20

ben 1-2 ay önce yav cila nedir derken kendimi poliasj makinesi alırken buldum. Sağlam hastalıktır.

Cila ve pasta konusunda eksiklikler var. Ama yıkama için elindeki ürünler gayet iyi :)

:D bulaştı bir kere bu arada ne gibi eksiklikler bilgilerinden yararlanmak isterim

imprezaWRC
18-11-2011, 20:21

Daha dur virüs tüm vücuda yayılmamış. Hele bir yayılsın, bu seferde başka araçların parlaklıklarına ve dairesel çizikelrine bakmaya başlayacaksın sonra da evdeki çatal bıçaklardaki çizikler gözüne gözükecek, en sonunda da hepimizi aynı koğuşa koyacaklar biz deli değiliz diyeceğiz ama çok geç olacak :D:D:D:D

sametozt
18-11-2011, 20:22
:D tam üstüne bastın 2-3 gündür mahalledeki araçların boyalarına bakıyorum

İbrahim Erdem
18-11-2011, 20:27
Daha dur virüs tüm vücuda yayılmamış. Hele bir yayılsın, bu seferde başka araçların parlaklıklarına ve dairesel çizikelrine bakmaya başlayacaksın sonra da evdeki çatal bıçaklardaki çizikler gözüne gözükecek, en sonunda da hepimizi aynı koğuşa koyacaklar biz deli değiliz diyeceğiz ama çok geç olacak :D:D:D:D

sürekli arabaların boyalarına bakıyorum zaten. youtube da mayk filips abiyi izleyip duruyorum :D Adım çoktan deliye çıktı abi :D

sametozt
18-11-2011, 20:28
Bu kili uygularken dikkat etmemiz gereken birşey var mı ? Ömrü ne kadar ?

imprezaWRC
18-11-2011, 20:32

Aşırı kirlendiğinde görevi biter. Sürekli yoğurup katlayarak kullanman lazım. Asla yere düşürme, o zamanda çöp olur.
İhtiyacın olanı kesip kullan. Tamamını tek seferde kullanma, gereksiz israf olur :icon_tup:

İbrahim Erdem
18-11-2011, 20:32

yıkamayı yaptıktan sonra uygula.

kaygan yüzeye uygulamak için sabunlu su veya yıkamadan artan şampuanlı su olabilir.(ben öyle denedim fena olmadı)

her panelde bir kili yoğur elinde 50gr varmış. 2 ye böl yarısını kullan.

6 ayda bir ideal sıklığıdır diye biliyorum.

imprezaWRC
18-11-2011, 20:33
sürekli arabaların boyalarına bakıyorum zaten. youtube da mayk filips abiyi izleyip duruyorum :D Adım çoktan deliye çıktı abi :D

Abaaov, virüs çok hızlı yayılmış, artık çok geç :D:D:D

sametozt
18-11-2011, 20:34
Eğerki kili sabunlu suyla fln kullanabiliyorsak listeden quik detailer ı çıkarıp quik wax yerine nxt alabilirim sanırım hem tasarruf hem de iyi bir cila olur benim için

imprezaWRC
18-11-2011, 20:35
Eğerki kili sabunlu suyla fln kullanabiliyorsak listeden quik detailer ı çıkarıp quik wax yerine nxt alabilirim sanırım hem tasarruf hem de iyi bir cila olur benim için
Mantıklı bir hareket olur :icon_tup:

sametozt
18-11-2011, 20:39
O zaman liste bu hali almış bulunuyor fiyatlar da bu şekilde eski listeden çok daha mantıklı bir seçim oluyor bu şekilde

*Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan 1.42lt. ---> 27 tl

*Mikrofiber Yıkama Eldiveni ----------------------------------> 22 tl

*Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm. ----------> 29 tl

*Yüzey Temizleme Kili 50 gr. ---------------------------------> 22 tl

*Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi 40 x 60 cm. ------------> 12 tl

*Nxt Generation Tech Wax 2.0 ---------------------------------> 45 tl

Toplam : 157 tl

imprezaWRC
18-11-2011, 20:41
Fiyatlar makul :icon_tup: , şimdiden hayırlı olsun :icon_tup:

sametozt
18-11-2011, 20:43
Başlangıç için yeterli bir liste sanırım yardımlar için teşekkürler :)

imprezaWRC
18-11-2011, 20:47
Başlangıç için yeterli bir liste sanırım yardımlar için teşekkürler :)

Yeterli :icon_tup:

d16y4
18-11-2011, 20:53
O zaman liste bu hali almış bulunuyor fiyatlar da bu şekilde eski listeden çok daha mantıklı bir seçim oluyor bu şekilde

*Ultimate Wash & Wax Köpüklü Boya Koruyucu Şampuan 1.42lt. ---> 27 tl

*Mikrofiber Yıkama Eldiveni ----------------------------------> 22 tl

*Water Magnet™ Mikrofiber Kurulama Bezi 50 x 75 cm. ----------> 29 tl

*Yüzey Temizleme Kili 50 gr. ---------------------------------> 22 tl

*Supreme Shine™ Mikrofiber Silme Bezi 40 x 60 cm. ------------> 12 tl

*Nxt Generation Tech Wax 2.0 ---------------------------------> 45 tl

Toplam : 157 tl

bu 157 lira ile kaç defa araba yıkanır ?

otto985
18-11-2011, 20:54
Ben izmirde oturuyorum o yüzden şengün boyanın fiyatlarını referans aldım toplam maliyet 151 tl ama buna birde nxt cilayı eklersek 196 tl yapıyor. İlk önce ultimate wash and wax ile yıkamayı yaptıktan sonra aracı kuruluyoruz daha sonra quik detailer yardımıyla kili araca uyguluyoruz sonrasında ise varsa nxt ile yoksa da hızlı cila ile uygulamayı yapıyoruz.Sıralama bu şekilde..

Bu şekilde oluyo sonra daha fazlasını istiyosun oda yetmiyo daha daha gidiyo bu işler hastalık gibi valla :D:D

Size kolay gelsin :)

sametozt
18-11-2011, 20:57
bu 157 lira ile kaç defa araba yıkanır ?

O 157 lirayla çok kez arabayı yıkatabilirsin ama konunun başından beri belirtildiği gibi bu bir hastalık haftasonları arabayla uğraşmak onu temizlemek bana haz veriyor ayrıca kimse benim aracıma ayırdığım kadar vakit ayırıp onu o özenle temizlemiyor :)

sametozt
18-11-2011, 20:58
Bu şekilde oluyo sonra daha fazlasını istiyosun oda yetmiyo daha daha gidiyo bu işler hastalık gibi valla :D:D

Size kolay gelsin :)

:D sardı bir kere dönüş yok yarın malzemeleri almaya gidiyorum saolun...

d16y4
18-11-2011, 22:31
O 157 lirayla çok kez arabayı yıkatabilirsin ama konunun başından beri belirtildiği gibi bu bir hastalık haftasonları arabayla uğraşmak onu temizlemek bana haz veriyor ayrıca kimse benim aracıma ayırdığım kadar vakit ayırıp onu o özenle temizlemiyor :)

yok yadırgamadım zevk işi tabi ama hemende biterse çok para diye düşündüm :D

Coco06
18-11-2011, 23:15

İç sesimi ve davranışlarımın aynısını yazmışsınız, kendimi buldum yorumda :D

imprezaWRC
19-11-2011, 11:26
İç sesimi ve davranışlarımın aynısını yazmışsınız, kendimi buldum yorumda :D

Ata Demirer'in dediği gibi benide bu profesör ....'si bu hale getirdi :D:D:D:D:D

sametozt
19-11-2011, 11:45
http://img696.imageshack.us/img696/2183/19112011052.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/696/19112011052.jpg/)

Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)

Malzemeleri aldık yıkamaya hazırız :)

sametozt
19-11-2011, 11:47
157 liraya hadi 160 diyelim kargosuyla beraber 8 defa kaliteli yerden 20 tl ye yıkatırsın lakin hiçbir zaman o ürünlere SAHİP olamassın yıkamacıya araç olursun :)

Aynen sana katılıyorum :)