Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.2 tdı bluemotıon???
Ahmet Saraçoğlu
18-11-2011, 16:30
Arkadaşlar , bi arkadaşım sıfır b snıf dizel arayışında.Fiestalara baktık showroomda , ordan VW 'e götürdüm , poloyu gösterdim.Fiyatlar paralel hemen hemen.Ama faizsiz ödeme koşulu yok VW'de...Ama bakalım büyük ihtimal polo olacak.
1.2 TDI lar nasıl?Blok sağlammı?(Fiesta tdcı'ı 100ooolere doğru üflemeye başlıyo) gidişi yeterlimi?Karşılaştırdığımız araç fiesta 1.4 TDCI 68 lik.Buda 75 hp 180 tork ama hacimden ve 3 silindirden dolayı bi dezavantaj olurmu??
Bide 1.2TDI bluemotionla 1.6 90lık TDI aynı fiyat (1.6 biraz daha boş) ,,, 41300 dü galiba...
1.2 BLUEMOTION tercih edilmeli mi TDI da?
Ahmet Saraçoğlu
18-11-2011, 16:50
güncel??..
Bluemotion tercih edilmeli evet ama 1.2 TDI bluemotion tercih edilmeli mi birşey diyemiyorum. Ben Golf 1.6 Bluemotion kullanıyorum , maşallah aşırı memnunum , aynı paralara 1.6 TDI mı 1.2 TDI BMT mı dersen ben 1.6 TDI derim. Normalde Polo'nun 1.6 TDI ı bile biraz sesli iken 1.2 TDI ın sesini düşünemiyorum , 3 silindir vs. ben pek ısınamadım kendi açımdan ama hiç de kullanmadım...
Osman Bahadır
18-11-2011, 16:57
1.2 TDI'ın vergi ve yakıt avantajı olur. Ama 3 silindirin de gürültü ve sarsıntılı çalışma dezavantajı olur.
8 subap 1.4 tdci(hdi) motoru pek sevmiyorum. Bu motorda kullanılan siemens enjektörün tamiri bile mümkün değil. Bozulunca komple değişir ki takımı 2000TL'dir... Zaten 8 subap... Yağ soğutucusu patlar... Yakıt hortumu bozar... Üfler... Pek de sorunsuz bir motor değil. E hem 1.6 vergi diliminde, hem 8 subap, hem sorunsuz değil, hem performansı zayıf... Ne diye tercih edeyim ki..?
Motor ve performans birinci sırada ise tabi ki 1.6 TDI. Ama yakıt tüketimi ve vergi ön sırada ise bence 1.2 TDI.
Ahmet_28
18-11-2011, 17:02
dün yeni rio yu inceledim araç gayet güzel.tek hoşuma gitmeyen yönü içindeki sert plastikler oldu.
1.4 dizel 90 hp 220 nm tork.5k hb fancy modeline baktım donanım çok iyi gerçekten.dij klima ,far ve yağmur sensörü,16 inç alaşım jant,led sinyalli katlanır ayna,mp3 çalar ,bluetooth,yol pc,4 cam otomatik,gündüz ledleri,ön arka sis lambaları v.b
fiyat bana pek uçuk gelmedi 43.750 liste fiyatı ben bayii saihibni tanıyorum 42 ye bıraktı.
ayrıca araç gerçekten çok yakışıklı olmuş bi incelemenizi tavsiye ederim
41 poloya verebilen adam 51 e 1.6Golf almalı BABAlar bigi binmeli derim.
Dizelde hacim her şey benim gözümde, 2 donanım eksik olsun 1.2 yerine 1.6 Polo olsun abi
leader_T
18-11-2011, 17:33
tabiki bedne tercihmi VW'den yana yapardım.
TarikS'a bedne katılıyorum. 1,6 TDI varken 1,2 TDI'nin yüzüne bakmazdım.
63owen63
18-11-2011, 17:34
blok sağlam tabiki. Yürürü bana göre yeterli desem size göre olmayabilir, test etmenizde fayda var. Donanım konusunda da, şahsen dolu olanı tercih ederim 1.2 kesiyorsa eger sizi..
onursumer
18-11-2011, 17:39
valla 1.6 tdi daha mantıklı gibi biraz hacim avantajlı dizelde
ayrıca yeni rio yu bi incelemenizi tavsiye ederim çok iyi yapmışlar bu sefer
bende yeni Rio diyenlerdenim.
vtecmaniaa
18-11-2011, 18:02
bende bir soruyla bilgi paylaşımını arttırmak istiyorum
polo da esp var mı?
1.4 tdci fiesta x pakette var
initial-D
18-11-2011, 18:14
ekonomi ve vergi düşünülüyorsa 1,2 tdi
arada çıkıp ş.dışı yol yapacaksam ve vergi benzin çok rahatsız etmeyecekse 1,6dizel
tipi çirkin gelmiyorsa 38,5 a en dolu clio 1,5 85hpliği alabilirsin.3,000 tl fark var ama yinede donanım polonun yanında daha iyi.
Eyup Duygun
18-11-2011, 18:28
Dizelde hacim taraftarı olanlar vardır ki benden onlardanım ama sehir ici 1.2 tdi polo ile haşırneşir oldum biraz tamamen gündelik amaca göre yapılmıs bir arac.
Aracda 3 kişi gezdik baya ben begendım,yakıt ortalaması ise 4,4 dü sürerken.
Arac daha 4bin km de idi.Yakıtı daha düsermi bilmiyorum ancak.VAG grubun eski 3 silindir dizelleri kadar sesli degil.
bulenthaliloglu
18-11-2011, 19:27
42.000 tl bir poloya bence verilmez.Bmt olsun ne olursa olsun :(Renault symbol bu grupta en büyük bagaja sahip. Polodan sadece 1 lt fazla yakiyor. Polo symbol'den 9000 tl pahali .Fiesta direksiyon sistemi kronik ariza onarilmiyor degisiyor :) Kia rio bu fiyata alinacak en donanimli ve yakisikli arac .Vw neden poloyu bu kadar dar ve pahali yapti anlamadim :(
typermelih
18-11-2011, 20:33
benım 1.2 tdi var performan iyi sayılmaz fakat yakıt iyi,motorda böyle harıl gürül çalışmıyor...ben memnunum
Performans sorun değilse 1.2 tdi yakıt ekonomisi açısından tabi ki daha avantajlı.
45lt yakıt ile şehir içi;
1.6 tdi 800km
1.2 tdi 1000 km yol katedebiliyor.
Ben 1.6 tercih ettim çok bunalmamak için ve hiçte pişman değilim daha öncedende fiestam vardı evet donanım olarak çok üstün ama içerdeki plastik kalitesi ve ön takımtaki kronik takırtı tukurtular bile vazgeçmek için iyi bir neden.
gokhan882
18-11-2011, 21:00
42 K TL Polo ya verilmez ama 40-41 K TL Yeni Rio ya verilir ??? Bu mudur?
Bu işin prim oalyınıda unutmamak gerek.Allah sattırmasın satmak istenildiğinde durum ***** Kia...Amaç marka kötülemek değil çarptırılmasın.
Bende 1.2 TDI Bluemotion var. Polo BM'yi tercih etmemde en önemi nokta (önem sırasına göre) şekli, çevreci olusu, vergi avantajı, donanımı etkili oldu. Performans beklentisi bu aracı alırken aklımda hiç yoktu. 17000km yol yaptım.
17000 km geçtikten sonraki izlenimlerim; araç turbosu dolduğunda yani 1600 devirden sonra gidiyor yani yeterli performansı veriyor. Rolanti ile 1600 arası zayıf. Özellikle dik yokuşların olduğu yerlerde durduğunuz zaman kalkmak zahmetli olabiliyor. Ama düz bir şehirde yaşıyorsanız bir sıkıntı yok. Motorda sarsıntı hissetmiyorum ancak Golf 1.6 TDI 105 ile karşılaştırdığımda (Neden Golf 1.6 TDI diye sorarsanız bu aracı arada sırada kullanıyorum daha objektif bir yorum yapabilirim diyebilirim) Golf 1.6 TDI daha sessiz. Ve rolanti ile 1600 devir arasındaki çekişi çok farklı.
Polo BM ile rekor tüketimim. 100-110 arası sabit hızda en düşük değerim; 3.6 lt Bu sürüşlerde yapılan kmler ise 700, 850 ve 1050 km yolculuklar. Bu yolculuklarda en fazla 3.9 lt yaktım. Şehir içinde bir depo ile dur kalkın az olduğu bir ortamda 850-950 arası yapıyorum. Uzun yolda da en fazla 1050 km yaptım ama + 100 km daha yapardı diye düşünüyorum.
17000 km sonra bir değerlendirme yaptığımda genel anlamda aracımdan memnunum. Ankara'nın yokuşlarında zorladığım zamanlarda 1.6 TDI alsaydım diye bazen aklımdan geçmiyor değil ama bu durum ile şu ana kadar 6-7 defa karşılaştım.
bende bir soruyla bilgi paylaşımını arttırmak istiyorum
polo da esp var mı?
1.4 tdci fiesta x pakette var
Polo BM'de var.
1.2 diesel daha iyi sanki, dizel dediğin az sarsıntılı olur :D
Ahmet_28
18-11-2011, 21:13
rio yu almak için ayrıca bi neden daha var oda 5 yıl veya 150.000 km garanti :)
bulenthaliloglu
18-11-2011, 21:41
Polo'nun ikinci eli sadece bir sonraki kasa cikana kadar iyi .Dar, bagaji çok küçük, yedek lastiği yok ,servisi ateş pahasi ,o garantiye girmez bu garantiye girmez diyen bir servisi var :( Dıs sacı aliminyum karışımı oldugu icin çekice gelmiyor; parca degismek zorunda kaliyor . Parca degişince ikinci elde değeri dusuyor. :( Bakım aralıkları km ve yıla baglı olduğundan garantiyi kaybetmek istemiyorsaniz km dolmasa bile servis her yil sizi gerekli gereksiz öpuyor:)
1.2 TDI polo kullanıcısıyım arabamdan gerçekten memnunum. Polosu olan yaklasık 35 arkadasım var ( Grubumuz var ) ve hergün birlikte vakit gecirdigim 1.4 benzinli ve 1.6 TDI polosu olan iki kardesim var. İki arabaylada uzun yol tecrübem oldu 1.4 benzinli polo benim 1.2 e göre vasat ( gidiş açısından ). 1.6 ise gercekten gidiş acısından tatmin edici. Ses olayına gelince arabam ilk bin km de ses yapıyordu ve gercekten rahatsız ediyordu beni fakat ondan sonra o ses %90 azaldı veya ben hissetmiyorum. Gidişinden yakısından herşeyinden memnunum ne zaman mazot aldıgımı unutuyorum.
1.2 alma sebebim; Az yakması ve vergisinin düşük olması. ( Arabayı teslim almadan yaptırdıgım eklentiler ile zaten 1.6TDI parası vermiştim. )
Allah nasip ederse yıl başına dogru babama 1.2 BM alıcaz.
Yanımdaki arkadaşın çenesinden dolayı baya bölündü yazmam. Anlatım bozukluklarım, devrik cümlelerim olduysa afola :)
1.2 TDI polo kullanıcısıyım arabamdan gerçekten memnunum. Polosu olan yaklasık 35 arkadasım var ( Grubumuz var ) ve hergün birlikte vakit gecirdigim 1.4 benzinli ve 1.6 TDI polosu olan iki kardesim var. İki arabaylada uzun yol tecrübem oldu 1.4 benzinli polo benim 1.2 e göre vasat ( gidiş açısından ). 1.6 ise gercekten gidiş acısından tatmin edici. Ses olayına gelince arabam ilk bin km de ses yapıyordu ve gercekten rahatsız ediyordu beni fakat ondan sonra o ses %90 azaldı veya ben hissetmiyorum. Gidişinden yakısından herşeyinden memnunum ne zaman mazot aldıgımı unutuyorum.
1.2 alma sebebim; Az yakması ve vergisinin düşük olması. ( Arabayı teslim almadan yaptırdıgım eklentiler ile zaten 1.4TDI parası vermiştim )
Allah nasip ederse yıl başına dogru babama 1.2 BM alıcaz.
Yanımdaki arkadaşın çenesinden dolayı baya bölündü yazmam. Anlatım bozukluklarım, devrik cümlelerim olduysa afola :)
1.4 tdi yok yeni kasada :D
1.4 tdi yok yeni kasada :D
Bütün suç yanımdakinin suratına bakmama ragmen tam 2 saattir bana bişeyler anlatması :D
vtecmaniaa
18-11-2011, 22:10
Polo BM'de var.
teşekkürler...bence esp çok önemli bi özellik es geçmemek gerek
donanım olarak bomboş bir arabaya sırf VW diye 35-36 vermek zoruma gidiyor.. alacak araba bulamadım. yine gidip ithal megane 3 alacağım sanırım.. :)
Mehmet Gazihan
18-11-2011, 22:24
1.2 TDI 1000-1500 devirdeki performansı chiptuning ile 2 katına çıkartılabilir..
bulenthaliloglu
18-11-2011, 23:02
Yeni vaglar'a chip yapiliyorda bizim haberimiz mi yok Mehmet : ))
Mehmet Gazihan
19-11-2011, 12:28
Bitakım çözümlerim var 1.2 TDI lara özel.
O fiyatlara çıkmadan 95hplik 5 vites ya da 90hplik 6 ileri olan corsalar da düşünülebilir. Hem içi ve bagajı daha geniş..
Polo'nun ikinci eli sadece bir sonraki kasa cikana kadar iyi .Dar, bagaji çok küçük, yedek lastiği yok ,servisi ateş pahasi ,o garantiye girmez bu garantiye girmez diyen bir servisi var :( Dıs sacı aliminyum karışımı oldugu icin çekice gelmiyor; parca degismek zorunda kaliyor . Parca degişince ikinci elde değeri dusuyor. :( Bakım aralıkları km ve yıla baglı olduğundan garantiyi kaybetmek istemiyorsaniz km dolmasa bile servis her yil sizi gerekli gereksiz öpuyor:)
Bu noktada bir şey ekleyebilirim, sağ ön çamurluğumun bombeli kısmının hemen yukarısına (düz sayılabilecek bölge) kaportacım kendi arabasıyla dokundurup yumruk kadar göçtürmüştü, boyasız düzeltti şimdi belli olmuyor :)
Aynı şekilde sol arka çamurluğumda darbe vardı ama onu da çekiçle hallettik.
Stepne vardı diye hatırlıyorum 1.6 tdi aracımda ama Allah'a şükür lazım olmadı, emin olamadım şimdi :D Ancak kriko kiti vardı ondan eminim, o varsa stepne de vardır :hahaha:
Servisteyse işçilikler epey pahalı, 1 saatlik periyodik bakıma 150 lira işçilik verdim.. Mazot filtresi de değişmişti ne kadar zahmetli bilmiyorum ama saatlik hesaplıyorlar diye biliyorum
teşekkürler...bence esp çok önemli bi özellik es geçmemek gerek
Güzel lastikle Polo'nun yol tutuşu çok başarılı, en azından arkası kopmuyor, standartken de çok denemiştim, şu anki halimde de çok zorlamam gerekiyor ki arkası oynasın.. Kafadan daha kaydıramadım zaten bazı bariz koşullar haricinde
Mehmet Gazihan
19-11-2011, 15:01
Polo Cup inceleyin savrulan araba gormek cok zor..
http://www.oneighturbo.com/wp-content/uploads/2008/06/polocup-norisring-062908.jpg
araba bu hale gelir yine savurmaz ((:
Polo'nun yol tutuşuna laf yok, ama frenlere istediğimizi söyleyebiliriz.. :)
bulenthaliloglu
20-11-2011, 09:03
Polo Cup inceleyin savrulan araba gormek cok zor..
http://www.oneighturbo.com/wp-content/uploads/2008/06/polocup-norisring-062908.jpg
araba bu hale gelir yine savurmaz ((:
Mehmedim Polo savrulmuyor da Dogus'un servis anlayisi Vw sahiplerinin ceplerinde ne var ne yoksa savuruyor :)
Mehmet Gazihan
20-11-2011, 12:02
Doğuşun sattığı çöp alınmaz.. Koçunda oyle..
Soyguncu zihniyet..
Elektronik Cok Fazla Donanım yok :D
Esp De ASR bile Yok Hava Yastığıda 2 Tane Ama NCap 5 Yıldız.
bence bluemotion almak yerine 1.6 tercih edin. bluemotionun esprisi emisyon değeri düşük olduğu için yurt dışında daha uygun fiyata satılıyor olabilir ama türkiyede yıllık vergisi haricinde çok bir avantajı yok. golflerde aynı motorun bluemotion la normal versiyonu arasında 6 7 bin lira fark var. bu arada euro ncap a girdiği dönemde arabada 4 hava yastığı olabilir, euro ncap ten 5 yıldızı aldıktan sonra donanımı düşürüyolar, 2012 benzililerde arka frenler kampana mesela.
bulenthaliloglu
20-11-2011, 14:41
BMT bence Türkiye'de tadımlık satılabilecek bir araç :)
bulenthaliloglu
20-11-2011, 15:06
Sahibinden hasarlı araç bölümünde 35.750 TL'ye golf BMT var :)
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/da14599f965c02be0cac0943807480b46a931aa7996d071672 b61821fa7d6e384g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?thumb%3D5%26quickkey%3Djpem4hg8b2aha e3)
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/57dd23e2acd0a23bfe303b5761e89559a835b9b5c33ccfc409 db2d67d3f13f484g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?thumb%3D5%26quickkey%3Drwac72zo22556 i1)
http://www.mediafire.com/imgbnc.php/e6128f126e6445b6992c8fa63567133a9ff577c61159403c4e c39676c70b74f74g.jpg (http://www.mediafire.com/imageview.php?thumb%3D5%26quickkey%3Diwey6ipru4koq 42)
Ben olsam 1.2bm alırım bide yazılım yaptırır hem daha ekonomik hemde biraz daha performanslı olarak kullanırım eklenti parçaları da çok yakısıyor keske fiyatları biraz mantıklı olsa
Vw Polo 6r 1.2 TDI bluemotion 0-100 145 km/h - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=42GKdec1QCQ)
Gerçekten böylemi hızlanıyor ? Chip şart gibi geldi bana.
1.2 hemde bluemotion alan adamın hızlanma ile ne işi var?Hızlı gitmesini istese 1.6 tdi alırdı değil mi? Bence gayet yeterli gidiyor hemde az yakıyor. Ne kadar ekmek o kadar köfte diye bir laf var boşuna söylenmemiş yani:)
Vw Polo 6r 1.2 TDI bluemotion 0-100 145 km/h - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=42GKdec1QCQ)
Gerçekten böylemi hızlanıyor ? Chip şart gibi geldi bana.
O vites uzunluklarına göre çok iyi hemde 5000 devir çeviriyor boş yere.
Polo'nun yol tutuşuna laf yok, ama frenlere istediğimizi söyleyebiliriz.. :)
Polo gerçekten iyi yol tutuyor. Suspansiyonu da inanilmaz sessiz. ;) Comfotların donanımı vs zayıf ama tekniği diğerlerinden ileri. Bence Polo yüksek fiyatı, düşük donanımına rağmen, teknolojisi ve ikinci eldeki avantajı ile alınası bir araç.
105'lik TDI Polo'yu getirsinler. Polo BM'mı hemen satıp onu alırım. ;)
Polo gerçekten iyi yol tutuyor. Suspansiyonu da inanilmaz sessiz. ;) Comfotların donanımı vs zayıf ama tekniği diğerlerinden ileri. Bence Polo yüksek fiyatı, düşük donanımına rağmen, teknolojisi ve ikinci eldeki avantajı ile alınası bir araç.
105'lik TDI Polo'yu getirsinler. Polo BM'mı hemen satıp onu alırım. ;)
105lik Polo nokta olur.. ;)
slowmotion
24-12-2011, 00:50
güncel :) 1.2bm düşünüyorum. hızla işim yok, yakıt tasarrufu ve donanım ön planda. yokuşun az olduğu yerdeyim. önerirmisiniz?
güncel :) 1.2bm düşünüyorum. hızla işim yok, yakıt tasarrufu ve donanım ön planda. yokuşun az olduğu yerdeyim. önerirmisiniz?
Ben öneririm. Özellikle de görünümü için. ;) Ancak peformans beklentini minimum seviyede tutmalısın.
turkerrr
24-12-2011, 08:27
bende polo bmt baktım ama astra classic dizel otomatik aldım arada çok az fiyat farkı var astra donanım olarak parasına göre çok iyi tabi yakıt astranın dezavantajı olabilir polo kadar az yakması mümkün değil bence ...
slowmotion
24-12-2011, 12:08
Ben öneririm. Özellikle de görünümü için. ;) Ancak peformans beklentini minimum seviyede tutmalısın.
beklentim zaten minimumda :)
bulenthaliloglu
24-12-2011, 23:59
105 hp tdi polo sınırlı sayıda doğuş tarafından ithal ediliyor.Ama alabilmek için tanıdık şart :(
105 hp tdi polo sınırlı sayıda doğuş tarafından ithal ediliyor.Ama alabilmek için tanıdık şart :(
:D Memlekete bak ya. İstediğin aracı alabilmek için tanıdık gerekiyor. Sanzi bize aracı lütüf ediyorlar....
Mehmet Gazihan
25-12-2011, 11:01
ben hala GTD yi bekliyorum ((:
Emrah yıktı beni bu akşam ya :D
1.2 tdi slowmotion :D
slowmotion
26-12-2011, 02:56
Emrah yıktı beni bu akşam ya :D
1.2 tdi slowmotion :D
Aracimin ismi:)
slowmotion
10-01-2012, 00:02
arkadaşlar bugün aracımı aldım. hemen depoyu + yedek depoyu fulledim. 55lt aldı maşallah
yalnız yedek depoya hangi şartlarda geçiyor bilgisi olan varmı? yol bilgisayarıında menzil göstergesi 0km yazıncamı yedek depoya geçiyor?
ilk izlenimlerim:
sıfırdan kalkıştan sonra dizel sesi ufaktan duyuluyor.sonra sabit hızda giderken ses çok az geliyor. beğendim
start-stop tam benlik. güzel ve hızlı çalışıyor. beğendim
şimdiye kadar hep spor ve hızlı araçlardan sonra süspansiyon beklediğimden çok iyi çıktı
yakıt konusu en iyi kısım, ilk 60km ortalamamı söylersem nazar değer. yazmicam
teyp rcd 210, altındaki göz çok hoş ama rcd510 şart gibi duruyor (satıştaki bayan mp3 çalmayabilir denemedik dedi, track olabilirmiş). arkaya 2 hoparlörde şart. taktırmak için sadece hoparlör yetiyormu yoksa kablo çektirmemiş şartmı öğrenmem lazım...
stepne yok, ama lastikçimden ayarlicam 2. el birşeyler
bluemotion donanımına laf yok, bence özellik konusunda gayet iyi.hill holder çok iyi çalışıyor. aydınlatma döşemelerde güzel. hız sabitleyiciside güzel. pratik beğendim.
zaman zaman yazacağım buraya, şimdilik aklıma gelenler bunlar. kazasız belasız günler.
bulenthaliloglu
10-01-2012, 21:04
Yarin bizim sirketede bir adet 1.2 bm alacagim hadi hayirlisi izlenimleri paylasirim :))