Orijinalini görmek için tıklayınız : marea 2.0 20v hlx hakkında
speed_emre
18-11-2011, 18:53
arkadaslar bır kac ay ıcerısınde kısmetse marea hlx almayı dusunuyorum.
arastırdıgım kadarıyla 2 tıp motorlusu varmıs bunların.
154 bg olanı ıse 154 torka sahıp 1255 kg 2000 model ve sonra ıcın.
147 bg olanı ıse 186 torka sahıp 97 99 model arasında.
hangısını tercıh etmelıyız. ne gıbı sorunlar cıkartıyor araba? alırken nelerıne bakmalıyız motorda! dyno ya cıkartıpmı alayım!
bırde ben bu motora ne kadar atmosferık olarak yukleyebılırım? kac bg alırım!
yada dırek olarak turbo olayınamı gecmem lazım ne kadara malıyetı cıkar ?
sızden fıkırlerınızı tecrubelerınızden yararlanmak ıstıyorum?
kusura bakmayın arkadaslar cok sorum oldu ama marealar guzel araba ıyı bır bılgıye ıhtıyacım var !
chiefkadir
18-11-2011, 20:15
arastırdıgım kadarıyla 2 tıp motorlusu varmıs bunların.
154 bg olanı ıse 154 torka sahıp 1255 kg 2000 model ve sonra ıcın.
147 bg olanı ıse 186 torka sahıp 97 99 model arasında.
!147 liği yok herhalde bunların o dediğin bravoda oluyo.. Zaten 154hp 154 tork olmaz :) Honda değil bu:)
97-98 ler 147 lik olması lazım kadir abi, 184nm.
italyadan ithal gelenler 147 lik, yerli üretimler 154 lük diye biliyorum ben.
98 model marea 2.0 20V 155 sedan
Ağırlık : 1255 kg
Hacim : 1998 cc
Silincir : Inline 5
Güç : 156.1 PS / 154 bhp / 114.8 kW @ 6500 rpm
Tork : 186.0 Nm / 137 ft.lb / 19 kgm @ 3750 rpm
0-100 : 8.60 seconds
Son hız: 210 km/h / 130 mph
İtalyan modelin teknik verileri bunlar ... TR üretimi olanları bulamadım :)
italyan;
1996 Fiat Marea 2.0 20v Sedan/Saloon automobile specifications and car tech data performance co2 economy fuel consumption (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=13563)
yerli;
1998 Fiat Marea 155 20v Sedan/Saloon automobile specifications and car tech data performance co2 economy fuel consumption (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=75724)
@ darkred, hacı 98 de yerli üretime geçildi zaten ;)
h.guroglu
18-11-2011, 21:01
Fiat Marea 2.0 20v 5 silindir HLX MK2
1998 cc
6500 d/d'de 154 HP
3750 d/d'de 186 Nm
1255 kg
0-100 km/s hızlanmasını 8.8 sn
italyan;
1996 Fiat Marea 2.0 20v Sedan/Saloon automobile specifications and car tech data performance co2 economy fuel consumption (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=13563)
yerli;
1998 Fiat Marea 155 20v Sedan/Saloon automobile specifications and car tech data performance co2 economy fuel consumption (http://www.carfolio.com/specifications/models/car/?car=75724)
@ darkred, hacı 98 de yerli üretime geçildi zaten ;)
carfoliodan baktım bende :D Ama yazdığım değerler italyan üretimlerin içindeydi o yüzden öyle dedim :)
speed_emre
18-11-2011, 21:22
yok arkadaslar oyle bende arastırdım 147 lık var 155 lık var sanırım beygırı artırcan torkuda artması lazım ama yok tersı oluyor dusmus anlamadım gıttı. neyse hangısı modıfıyeye yatkındır :)
hangisi daha bakımlıysa onu alırım ben olsam, çok fark yok. aynı aracın orjinal turbolu versiyonları mevcut brezilyada vs, 155 lik temelli sanırım onlar ama emin değilim.
speed_emre
18-11-2011, 22:04
ewet levent kardesım dedıgın gıbı ama turbolu arabayı getırmek dert gumrukten alamıyorsun yanı komple moturuda kım getırır nasıl getırır ne kadara mal olur orasını bılemıyorum!
varsa fıkrın yada turbo yapan marealarını konusmak ısterım! belkı ozaman ya yaparım turboyu yada turbolatırım yanı!
speed_emre
18-11-2011, 22:14
bu arada 97 model arabada Net Ağırlık 1330 kg fark var yanı hem tork hem bg ıste kullananlarsa sormak lazım! bırde 2000 den ıtabaren vıs teknolojısı varmıs motorun ustunde yazıyor vıs dıye ıyımı kotumu bılemıyorum :)
Turbolu arabayı getirtmene gerek yok, sen bütçeni belirtmelisin esas olarak ve isteklerini karşılayacak bir uygulama yeri bulmalısın herşeyden önce aracın nerede kimin ellerinde yapılacağı çok önemli bi faktör.
Turbolu versiyonlarında kullanılan farklı parçaları öğrenip ona göre hareket etmeli derim ben kısacası. Kesin olarak lazım olacaklar , manifold, turbo, beyin, dp+egsoz, bikaç gösterge ilk etapta. Belki debriyajın yetmeyecek yada şanzımanın sorun çıkaracak bilemeyiz o yüzden aradaki farkları bilmek lazım
vis denen şeyde variable inlet cam timing, yani değişken emme subabı zamanlaması.
speed_emre
18-11-2011, 22:51
anladım ozaman vıslı almak dahamı ıyımı daha mı kotu oluyor! bazı kısıler tellı gaz pedalını daha cok sevıyorlar. elektronıklerde sorun cıkıyormus! ne kadara cıkarkı turbo yapmak arabaya dedıgın gıbı usta ellerde yapılması sart ama ıstanbul flnda taa ızmırden ıstanbula gıtmek zor gercektende en ufak bırsey oldumu yanı. ızmırde yaptırmak mantıklı gıbı tabı yapan olabılcekmı bu arabalardan anlayan varmı? dedıgın gıbı sanzıman flnda degısır gıbıme gelıyor benım en fazla ayıracagım butce maksımum 10.000 tl yanı ne kadara cıkarkı? bırde kac bg alırım 1.0 barda tahmını? ben ıstıyorum 350 ıle 400 bg arasında olmasını :)
speed_emre
18-11-2011, 22:56
bu arada arkadaslar hıc sıtede turbo bravo hgt yada turbo marea hlx varmı?
BAHADIR24
18-11-2011, 23:01
bravo hgt konularını araştırırsanız fikir sahibi olursunuz;) 147 liklerin önü daha açık derler...
aşşağıdaki videoda ankaradan Turan beyin hgt turbosunun;) başka videolarıda mevcut...
FİAT bravo HGT turbo ankara ? hp -BMW E92 m3 v8 420hp - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=fAoN1T9yZLY)
speed_emre
18-11-2011, 23:09
tskler bahadır abı mareası olan yokmu hıc ya turbolu! 1 kısıdemı var turbo bravosu olan abı!
almak istediğin araç 5 silindir sanırım?
triger setini değiştirmek için motorunu indirdiklerini görmüştüm,parçalarını bir araştır istersen öyle al derim can yakabilir.
speed_emre
18-11-2011, 23:12
ewet 5sılındır olsun sokulsun sorun degılde onemlı olan gıtmesı yanı :)
BAHADIR24
18-11-2011, 23:14
önemli değil Emre kardeşim TR de turbo yapılmış marea duymadım ama Turan beyin bravo bu konuda en iyi örnek ve bildiğim kadarıyla yıllardır da bu şekilde kullanılıyor...
speed_emre
18-11-2011, 23:20
önemli değil Emre kardeşim TR de turbo yapılmış marea duymadım ama Turan beyin bravo bu konuda en iyi örnek ve bildiğim kadarıyla yıllardır da bu şekilde kullanılıyor...
bahadır abı kendısıne nasıl ulasabılırım nasıl bılgı alabılırım! bende saglıklı olsun bırsey ıstıyorum dogrusu 20.000 km gıdıpte motoru cope atmaya nıyetım yok abı :)
BAHADIR24
18-11-2011, 23:29
kendisi siteye üye ama sanırım pek girmiyor ama bu linkden swapcenter dan ulaşılabilir gibi;)http://www.techturkey.com/forum/videolar/42260-bmw-m5-e39-top-speed-300kmh.html
speed_emre
18-11-2011, 23:38
tamam abı cok tskler sanırım sıtede bır tek onda var turbo bravo yanı! herkes turboyu koymus arabalarına ama bravo yada marealarda turbo yok sıkıntılımı acaba cok?
Ahmet Saraçoğlu
19-11-2011, 00:02
yanlız zaten seviyodum tasarmını iyice hoşuma gitmeye başladı 2.0 ı araştırınca....fiyatlarıda gayet makul.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-orjinal-full-full-marea-63962457/detay/
erdem325
19-11-2011, 00:12
aslinda butcenizi net olarak belirleyip once arac icin bi konu acsaydiniz daha dogru olur gibime geliyor..
kendinizi tanittiginiz mesajda aklinizda birkac arac oldugundan bahsetmissiniz.. bence oncelikle araca karar verin, yani su kadar param var, bu paraya ne alsam kalaniyla iyi bir guc alabilirim vs diye..
fiat hakkinda birsey bilmiyorum acikcasi, ama mod icin parcalari varmidir yokmudur, varsada fiyatlari ne kadardir vb gibi..
yani araci alirsiniz, sora bi bakarsiniz bi egzantrik bin dolar vs gibi suprizler yasamayin :D
speed_emre
19-11-2011, 00:15
yanlız zaten seviyodum tasarmını iyice hoşuma gitmeye başladı 2.0 ı araştırınca....fiyatlarıda gayet makul.
Fiat Marea 2.0 HLX 1997 Model 11.250 TL Sahibinden satılık ikinci el Siyah renk - 63962457 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-orjinal-full-full-marea-63962457/detay/)
baktım ona kardesım cok sagol adam 4 5 aydır arabayı satamıyor ıcı dokuk o arabanın gercektende. bırde komple boyalı bır araba eskı arabamıda komple boyatmıstım satarken gobegım catladı resmen abı ya kımse yanasmıyor sankı kazalı gıbı ondan komple boyalılardan uzak duruyorum :)
speed_emre
19-11-2011, 00:17
aslinda butcenizi net olarak belirleyip once arac icin bi konu acsaydiniz daha dogru olur gibime geliyor..
kendinizi tanittiginiz mesajda aklinizda birkac arac oldugundan bahsetmissiniz.. bence oncelikle araca karar verin, yani su kadar param var, bu paraya ne alsam kalaniyla iyi bir guc alabilirim vs diye..
fiat hakkinda birsey bilmiyorum acikcasi, ama mod icin parcalari varmidir yokmudur, varsada fiyatlari ne kadardir vb gibi..
yani araci alirsiniz, sora bi bakarsiniz bi egzantrik bin dolar vs gibi suprizler yasamayin :D
valla kardesım cok tsk ederım o yuzden bu konuyu actım arac hakkında bılgı almayı yok marea alıcam tabıkıde karar verdım temız bırtane servıse fln sokucam ama 147 lıkmı alsam ıyı 155 mı onu karar veremedım. mod ıcınde ayırdıgım para en fazla benım 10.000 tl maksımum oda :)
erdem325
19-11-2011, 00:19
valla kardesım cok tsk ederım o yuzden bu konuyu actım arac hakkında bılgı almayı yok marea alıcam tabıkıde karar verdım temız bırtane servıse fln sokucam ama 147 lıkmı alsam ıyı 155 mı onu karar veremedım. mod ıcınde ayırdıgım para en fazla benım 10.000 tl maksımum oda :)
peki :)
fiatcilardan ogrenmeye bakin mod icin parca durumunu ve fiyatlarini o zaman..
kolay gelsin..
speed_emre
19-11-2011, 00:21
tmm kardesım ıns ıyıce detaylıca ogrenebılırız bakalım. abılerımız yardımcı olurlarsa cok mutlu olucam :)
AtmoSpheriC
19-11-2011, 16:07
10.000 tL sadece motor yer turbo olcaksa :)
speed_emre
19-11-2011, 17:55
arabam satıldıgı an kısmetse hemen alıcam satılmasını beklıyorum hayırlısıyla! yaptırcam turbo ya turbo cok farklı oluyor arabada gercektende :)
vayy bee konu baya çorba olmuş ,,,hatta baya mercimek çorbası gibi içinde yok yok yane :D Öncelikle Emre burda sorduğun bazı şeylerin cevabını ben sana özelden zaten verdim,,, sen önce tam olarak ne yapmak istediğine karar ver,,,araba bulunmıcak bi araba değil,,,ama sana söledim zaten zorlu bi çalışma seni bekliyor :) bence yazılım filitre ve egzoz yapıp bu arabanın keyfini sürmek en güzeli olur ,,,öle egzantirikmiş yüksek sıkıştırmaymış ,,hele ki turboymuş Türkiyede zorlu çalışmalar bunlar ,,,,en güzeli 5 silindir senfonisi eşliğinde sorunsuz güzel günlerde kullanmak olur ;) ........
Marea HLX ler 96-99 arası mk1 dir 147bg 186nm tork italyan üretimdir,,2000-2002 mk2 ler gelmeye başladığında bir kısım değişikliler yapıldı motor 154bg 186nm tork olarak ve VİS sistemiyle donatıldı ,,fakat türkiyeye uygunluk açısından daha yüksek helezonlarla ve daha kalın yanaklı lastiklere sahipler aynı zamanda ,,,tamamen burda üretilme durumu yok yane HLX için,,,,bu yönden HGT daha avantajlı tamamen yurt dışından italdir,,,marea lara görede bi 70kg civarı daha hafif olması ve spor bi araç olmasıda diğer avantajları.....
bu arada Turan abinin aracıda swaplıdır coupe turbo motorunu komple getirip üstüne büyük turbo vs. ile hazırlanmıştır,,HGT motorunu çevirmemiştir....
Türkiyede hali hazırda bilinen marea 20v motorunu turboya çeviren birisini duymadım,,,sitemizden punto multijet nicli Kaan arkadaşımız mk1 HGT yi stock motor içiyle turbolamakta ama daha proje tamamlanamadı onunda yaşadığı bir kaç talihsiz olay ve işlerinin yoğunluyuyla çok ilgilenemiyorda şuan araçlada siteylede konuyu görünce yazıcaktır oda bişiler .............
speed_emre
19-11-2011, 18:47
anladım gorkem abı cok tsk ederım hangı model alayım sence vıs teknolojısı olanmı yoksa mk1 lermı? onlarda far yıkama bıle var ekranı fln guzel begenıyorum. hlx alıcam kesın kararlıyım aılecekte bınecez tabıkı su ınsıgnıam satılsın hemen ertesı gun alıcam hayırlısıyla orjınal sunrooflu marea varmı bılemıyorum? olursa harıka olur gercektende :D
anladım gorkem abı cok tsk ederım hangı model alayım sence vıs teknolojısı olanmı yoksa mk1 lermı? onlarda far yıkama bıle var ekranı fln guzel begenıyorum. hlx alıcam kesın kararlıyım aılecekte bınecez tabıkı su ınsıgnıam satılsın hemen ertesı gun alıcam hayırlısıyla orjınal sunrooflu marea varmı bılemıyorum? olursa harıka olur gercektende :D
orjinal sunroff lu marea var ama inan bi elin parmaklarını geçmez Türkiyede,,denk gelmesi çok çok zor,,, hangisinin temizi içine sineni bulursan onu al bence ,,modeli yüksek olan mk2 olduğundan iyi durumda bulması daha olası olan o,,,yakıt tüketimide bariz düşük mk2 lerin mk1 e göre,,,iç mekan mazeme kaliteside mk2 de daha iyi,bunun dışında çok bi farklarıda yok,,,,far yıkamalı bir mk1 tamponu alırsın takarsın çok zor olmaz :) bu arada ailecek ve günlük biniceksen zaten turbo işini unut derim ;)
speed_emre
19-11-2011, 19:00
orjinal sunroff lu marea var ama inan bi elin parmaklarını geçmez Türkiyede,,denk gelmesi çok çok zor,,, hangisinin temizi içine sineni bulursan onu al bence ,,modeli yüksek olan mk2 olduğundan iyi durumda bulması daha olası olan o,,,yakıt tüketimide bariz düşük mk2 lerin mk1 e göre,,,iç mekan mazeme kaliteside mk2 de daha iyi,bunun dışında çok bi farklarıda yok,,,,far yıkamalı bir mk1 tamponu alırsın takarsın çok zor olmaz :) bu arada ailecek ve günlük biniceksen zaten turbo işini unut derim ;)
valla abı hemen yapıcagım sunlar var lıstede ıste eger fıyatı uygunsa sayet :)
derecelı egzanterık mutlaka ıstıyorum , bujılerı degıstırcem , hava sensorlerı butun sensorlerını degıstırcem , egzos yaptırcam chıp yaptırdımmı tamamdır :) turbo ısı ıse bıraz zamanı var bır kac ay stock bınerım ıste :) onemlı olan gıtmesı abı senın arabanın gıbı masallah cok cok ıyı gıdıyor.
valla abı hemen yapıcagım sunlar var lıstede ıste eger fıyatı uygunsa sayet :)
derecelı egzanterık mutlaka ıstıyorum , bujılerı degıstırcem , hava sensorlerı butun sensorlerını degıstırcem , egzos yaptırcam chıp yaptırdımmı tamamdır :) turbo ısı ıse bıraz zamanı var bır kac ay stock bınerım ıste :) onemlı olan gıtmesı abı senın arabanın gıbı masallah cok cok ıyı gıdıyor.
çok teşekkürler inşallah senin bulucağın araçta ciğerli tabir edilenlerden olur :) ama ,ite biraz dilinden anlamak lazım işte bu 20v motorun ancak o zaman bu seviyelere taşıyabiliyorun birazda şanslı olmak lazım :)
colombo bariani dereceli egzantirik yurt dışı sitesindeki fiyatı 900€ kargosu gümrüğü felan hariç
yazılım yapana göre değişir tabi ortalama 600-1000 tl arası diyelim
debimetre mk1 hlx olursa 850 lira mk2 olursa 125 lira :)
lambda sensörü 225 lira
egzoz gene markasına göre değişir tabi custom borular ss yada remus son susturucuyla birlikte 800 lira diyelim
hava filitresi uygun amaçlı bi cold air intake dersek 300 lira da ona
gördüğün gibi işin içine girince rengi değişiyor biraz :icon_tup:
speed_emre
19-11-2011, 19:29
ewet abı parcalarıda bulmakta sorun yapan ustada onemlı cok bakalım aldıgım zaman gece gunduz demeden heryerı arastırcam en saglık olacak sekılde abı :)
h.guroglu
19-11-2011, 19:34
emre sana özeldende yazmıştım gene yazıyorum albi marea hatta 1,6 bile olur yeterki kasası düzgün olsun bulalım sana coupe nin turbolu motorunu azbiraz üzerinde oynayıp swaplıyalım araca paşa paşa bin
böle normal bir hlx alıp onu turbolucam dediğin zaman elindeki para zaten yetmez daha öncede sölemiştim sana
speed_emre
19-11-2011, 19:38
emre sana özeldende yazmıştım gene yazıyorum albi marea hatta 1,6 bile olur yeterki kasası düzgün olsun bulalım sana coupe nin turbolu motorunu azbiraz üzerinde oynayıp swaplıyalım araca paşa paşa bin
böle normal bir hlx alıp onu turbolucam dediğin zaman elindeki para zaten yetmez daha öncede sölemiştim sana
tamam abı oyle yapayım ozaman 6 ılerı 220 lık olur en saglıklı o sekılde olur ozaman ama ne kadara cıkar bu ıslemler tahmını?
h.guroglu
19-11-2011, 19:40
öncelikle motoru bulmak lazım bakalım ne kadar dicekler pek piyasası olan motor değil çünkü
speed_emre
19-11-2011, 19:52
anladım abı bakalım tanıdıgın fırmalar varsa soralım ogrenelım cokta saglıklı olur gıbıme gelıyor :)
türkiyede sadece 6 tane coupe turbo 20v 6 ileri olduğunuda hatırlatim bu arada :) o motoru yurt dışından ayarlamadıktan sonra boş hayallere kapılmayım derim ;) ............
speed_emre
19-11-2011, 20:06
haklısın gorkem abı bı vıdeoda m3 le hgt nın yarısında hgt fecı uzuyordu ya harıkaydı :)
hlx veya hgt çok doğru bir seçim olur. sadece görkemin dediklerini yaparak çok güzel bi keyif alırsın fazlasına gerek yok bence bu arada benim şu anda takip ettiğim ve en çok beğendiğim hlx budur.
Fiat Marea 2.0 HLX 2003 Model 18.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 30360924 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-marea-varmi-boylesi-diyenler-gorsun-30360924/detay/)
speed_emre
19-11-2011, 21:14
hlx veya hgt çok doğru bir seçim olur. sadece görkemin dediklerini yaparak çok güzel bi keyif alırsın fazlasına gerek yok bence bu arada benim şu anda takip ettiğim ve en çok beğendiğim hlx budur.
Fiat Marea 2.0 HLX 2003 Model 18.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Mavi renk - 30360924 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-fiat-marea-varmi-boylesi-diyenler-gorsun-30360924/detay/)
cok guzel bır araba gercektende cok pahalı 14 fln olsa dusunurumde 18 cok o arabaya gercektende abı :)
ali elbasan
19-11-2011, 21:32
bravo hgt147hp olanla oynamak kolay ama 155 lik çokzor onnu usta zamanında çok met ederi bu aracı yapılmışıda vardı ama 1,6 motordu fiat coupe parcalari ve turbosu kullanılmiştı fena uzuyordu
speed_emre
19-11-2011, 22:02
bravo hgt147hp olanla oynamak kolay ama 155 lik çokzor onnu usta zamanında çok met ederi bu aracı yapılmışıda vardı ama 1,6 motordu fiat coupe parcalari ve turbosu kullanılmiştı fena uzuyordu
cok tsk ederım kardesım kendısıyle konusmak daha cok bızı bılgılendırır gercektende! ve lafın kısası coupe parcaları kullanılırsa cok ıyı olcak demek bu araba :)
Fiat Marea 2.0 HLX 1997 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 64447972 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sirali-lpg-li-fiat-marea-hlx-2-0-147-bg-20-valf-64447972/detay/#)
Düzgün duruyor ancak nedir ne değildir bilemem.
Selam Emre. Sormuşun sitede hgt turbo yapan bir arkadaşımız var Araç bitti bitecek kadar çok yol ilerledi. Onunla konuşabilirsin sitedeki nick'i Punto multijet(Kaan)
speed_emre
19-11-2011, 23:06
Fiat Marea 2.0 HLX 1997 Model 12.500 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk - 64447972 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sirali-lpg-li-fiat-marea-hlx-2-0-147-bg-20-valf-64447972/detay/#)
Düzgün duruyor ancak nedir ne değildir bilemem.
ewet kardesım baktım o araba bıldıgım kadarıyla komple boyalı! bendede marea vardı komple boyatmıstım arabayı cok zor sattım komple boyalı arabada sankı kaza varmıs gıbı yanasmıyorlardı kımse!
speed_emre
19-11-2011, 23:07
Selam Emre. Sormuşun sitede hgt turbo yapan bir arkadaşımız var Araç bitti bitecek kadar çok yol ilerledi. Onunla konuşabilirsin sitedeki nick'i Punto multijet(Kaan)
tmm abı cok tsk ederım! ızmırdede bravo turbo var ama uye degıl kendısı buraya!
vayy bee konu baya çorba olmuş ,,,hatta baya mercimek çorbası gibi içinde yok yok yane :D Öncelikle Emre burda sorduğun bazı şeylerin cevabını ben sana özelden zaten verdim,,, sen önce tam olarak ne yapmak istediğine karar ver,,,araba bulunmıcak bi araba değil,,,ama sana söledim zaten zorlu bi çalışma seni bekliyor :) bence yazılım filitre ve egzoz yapıp bu arabanın keyfini sürmek en güzeli olur ,,,öle egzantirikmiş yüksek sıkıştırmaymış ,,hele ki turboymuş Türkiyede zorlu çalışmalar bunlar ,,,,en güzeli 5 silindir senfonisi eşliğinde sorunsuz güzel günlerde kullanmak olur ;) ........
Marea HLX ler 96-99 arası mk1 dir 147bg 186nm tork italyan üretimdir,,2000-2002 mk2 ler gelmeye başladığında bir kısım değişikliler yapıldı motor 154bg 186nm tork olarak ve VİS sistemiyle donatıldı ,,fakat türkiyeye uygunluk açısından daha yüksek helezonlarla ve daha kalın yanaklı lastiklere sahipler aynı zamanda ,,,tamamen burda üretilme durumu yok yane HLX için,,,,bu yönden HGT daha avantajlı tamamen yurt dışından italdir,,,marea lara görede bi 70kg civarı daha hafif olması ve spor bi araç olmasıda diğer avantajları.....
bu arada Turan abinin aracıda swaplıdır coupe turbo motorunu komple getirip üstüne büyük turbo vs. ile hazırlanmıştır,,HGT motorunu çevirmemiştir....
Türkiyede hali hazırda bilinen marea 20v motorunu turboya çeviren birisini duymadım,,,sitemizden punto multijet nicli Kaan arkadaşımız mk1 HGT yi stock motor içiyle turbolamakta ama daha proje tamamlanamadı onunda yaşadığı bir kaç talihsiz olay ve işlerinin yoğunluyuyla çok ilgilenemiyorda şuan araçlada siteylede konuyu görünce yazıcaktır oda bişiler .............
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
:icon_tup:
:icon_tup::icon_tup::icon_tup:
samet_61
19-11-2011, 23:15
ewet 5sılındır olsun sokulsun sorun degılde onemlı olan gıtmesı yanı :)
dusundugun kadar gıden araclar deıl dılınden anayan ustalar yok beyınsel cok sıkıntı cıkaran dengesız araclar cok fazla sensor var ve arızaları bırbırıne cok yakın her zaman arıza ısıgı yakmaz duzensız rolantısı bır gun cok ıyı yuruyen bır gun yurumeyen bır yapısı var dengesız ıtalyanlardan bır tanesı 2.0 motor bu guc bu torka ragmen vti a tutnamayan araclardan...ve yakıtı gercekten ocagına ıncır acagı dıktırır mubalasız sıkarak kullandıgında 18 lıtre yakıt gorebılırsın benden sana tavsıye uzak durman gereken bır araba...
dusundugun kadar gıden araclar deıl dılınden anayan ustalar yok beyınsel cok sıkıntı cıkaran dengesız araclar cok fazla sensor var ve arızaları bırbırıne cok yakın her zaman arıza ısıgı yakmaz duzensız rolantısı bır gun cok ıyı yuruyen bır gun yurumeyen bır yapısı var dengesız ıtalyanlardan bır tanesı 2.0 motor bu guc bu torka ragmen vti a tutnamayan araclardan...ve yakıtı gercekten ocagına ıncır acagı dıktırır mubalasız sıkarak kullandıgında 18 lıtre yakıt gorebılırsın benden sana tavsıye uzak durman gereken bır araba...
benim bindiğim araba başka bişi demekki :confused::confused: :D :D
siz daha önce hlx kullandınızmı :beuj: ben eski bir hlx çiyim ama dediklerinizin hlx veya hgt ile yakından uzaktan alakası yok
görkem başka bi markada hlx veya hgt varmıki bende şüpheye düştüm şimdi :beuj::D
speed_emre
19-11-2011, 23:22
valla samet kardesım lpglı olucak arabam benzınle kapıscagım zaman acarım oda sorun olmaz yanı :) yeterkı gorkem abının arabasına yakın bır sekılde yurusun :)
speed_emre
19-11-2011, 23:25
bırde samet arkadasımızın bır kac yorumlarını okudum hep kesıcıye gıttıgı ıcın yuksek yakıyormus arabası ben genelde sakın kullanırım canımı sıkarlarsa haddını bıldırırım sonra ıse cok yarısan bırısı degılımdır. altımda ınsıgnıa var sehır ıcınde 9.2 lt yaktırıyorum araba arada ufakta kapıstıgım halde katolog verısı 10.7 lt arabanın :)
görkem başka bi markada hlx veya hgt varmıki bende şüpheye düştüm şimdi :beuj::D
valla beni bu duruma düşüren çok oldu :),,,yanlış olmasın bu araba hgt değil seninki 6 silindir diyenler oldu misal :D :D bagaj kapağındaki bravo ve HGT yazılarını geri yapıştirim en iyisi ;)
speed_emre
19-11-2011, 23:29
bencede gorkem abı :)
valla beni bu duruma düşüren çok oldu :),,,yanlış olmasın bu araba hgt değil seninki 6 silindir diyenler oldu misal :D :D bagaj kapağındaki bravo ve HGT yazılarını geri yapıştirim en iyisi ;)
yoksa olacak gibi değil :D
ali elbasan
19-11-2011, 23:39
aptalın biri çıkıyor leşi alıyor sonrada gitmiyor diyor bu da bütün hgt ,hlx lere çamur kalıyor gsi satsam hgt alırım tereddüt etmem
speed_emre
19-11-2011, 23:42
alı abı sakın ol :) takma kafana cogu kısıde boyle olusmus gercektende gıdenaraba var ıste gorkem abının arabası harıka gıdıyor nazar degmesın ıste baskada acıklaması yok yanı :)
alı abı sakın ol :) takma kafana cogu kısıde boyle olusmus gercektende gıdenaraba var ıste gorkem abının arabası harıka gıdıyor nazar degmesın ıste baskada acıklaması yok yanı :)
teşekkürler Emre saol,,,Allah sanada nasip etsin bölesini inşallah ;)
speed_emre
19-11-2011, 23:47
ınsallah abı alıcaz bıtane cok temız moturu cok guzel yapıcaz bırseyler bırlıkte :)
aptalın biri çıkıyor leşi alıyor sonrada gitmiyor diyor bu da bütün hgt ,hlx lere çamur kalıyor gsi satsam hgt alırım tereddüt etmem
maalesef HGT nin ustası parçasıda biraz sıkıntılı olunca biliçsiz ellerde gerçekten 1.6 bi araba performansına düşer hale geliyolar,ki ne yazıkkı bi çoğuda bu durumda şuan ,,sıkıntısıda bu zaten,,çoğu HGT sahibi honda yada pejo kullanıcıları gibi arabayı daha iyi hale nası getiririz demek yerine bu arabaya daha ucuz neyin parçası uyar mantığında :confused: ,,gördüğüm bi çok hgt den yada hlx den çıkan parçalar,,yanlış bujiler saçma sapan egzoz sistemleri,ne üdüğü belirsiz filitreler çıktığından yürüme olasılığı yok tabi,,,halbuki biraz araştırarak özen göstererek düzenli bakımları yapılıp binilseler bugün bu muhabetlere düşmezlerdi :icon_tup:
speed_emre
20-11-2011, 00:00
aynen gorkem abı napalım bızler duzeltcez ınsallah bu arabaları yavas yavas adımızı duyurcaz gıdıyormus fln dıceklerbu araba ıcın nasıl 206 106 lara patlak dıyorlarsa bızım araba ıcınde gıtmıyo dıyorlarsa bır kac tane gıden gorduklerı zaman gıdıyormus dıcekler artık :) bu arada gorkem abı yakıtın ne alemde ne kadar yakıyorsun! normalde kapıstıgında?
ali elbasan
20-11-2011, 00:05
benim ilk arabam dogandı sonra mirafiori oldu 2000 tek kapi kaza yaptık çop oldu askere gittim geldim çok araç degistirdim en sonunda gene özüme döndüm italyan tipo aldim tek kapı yürümez durmaz 200 geçmez dıyediye kafami yediler ama hepsinin araçıda yalan oluyordu yolda arıza yapti parça bulamadık parça bulduk tamirci yapamadı snguduk sattık gsi aldım sözün kısası tamircisi yok denicek kadar az al hevesin kırılmasin bende olsam alırım ama önce tamirini yapicak birini bul .
aynen gorkem abı napalım bızler duzeltcez ınsallah bu arabaları yavas yavas adımızı duyurcaz gıdıyormus fln dıceklerbu araba ıcın nasıl 206 106 lara patlak dıyorlarsa bızım araba ıcınde gıtmıyo dıyorlarsa bır kac tane gıden gorduklerı zaman gıdıyormus dıcekler artık :) bu arada gorkem abı yakıtın ne alemde ne kadar yakıyorsun! normalde kapıstıgında?
valla genel olarak karışık kullanım diyebiliriz aslında,,,9.5 litre gibi bi ortalamam var şehir içi yarı gazlamalı yarı sakin diyelim rolinglrede dahil buna,,,geçenlerde tamamen şehir içi sabah akşam trafiğide dahil 250 lira benzinle 705km gibi bi yol yaptım,bunda hiç rolling yoktu ,,,, ortalamam 8.2 litre gibi bişi oldu ;) opet 97 oktanla kısacası km de 35 kuruş gibi bişi olmuş oluyo ,,,,
speed_emre
20-11-2011, 00:45
cok ıyı yakmıssın abı bence arabanın kmsı kac? benım gozumde 400 olur dıye bakıyordum dogrusu 400 de normal yanı :)
ArdaERHAN
20-11-2011, 01:05
kardesım mk1 ve mk2 ye bındım ben tecrubelerime dayanarak konusuyorum mk2 almanı tavsıye ederım ıc mekan olsun gidiş olsun farkı var ama mk1 de gaz tepkimesi daha iyi veriyor araç mk2 de vis olayı güzel birden açılıyor araç bu aracı alırkende bu aracdan cıdden anlayan ustan olması şart parcası pahalıdır bazıları zor bulunabılır ama sonucta bulursun yakıtı bende mk1 lpg de 250 kuruş yardı mk2 benzınlı 130bındekı aracım 400 yakardı lpg li bir motorla benzıne ceksende görkem abının aracının yurudugu gıbı yurutemessın derım cunku performans ıstıyorsan hıc lpg takılmamıs bır hlx alıp benzınde 97 oktan bınmelısın ilk olarak gerisi ztn görkem abi söylemıs ben bıldıklerımle sana yardımcı olmaya calıstım turbo olayınada bence hıc gırme :) alacagın aracında rölantisine dıkkat et derim illet bişeydir
speed_emre
20-11-2011, 08:58
kardesım mk1 ve mk2 ye bındım ben tecrubelerime dayanarak konusuyorum mk2 almanı tavsıye ederım ıc mekan olsun gidiş olsun farkı var ama mk1 de gaz tepkimesi daha iyi veriyor araç mk2 de vis olayı güzel birden açılıyor araç bu aracı alırkende bu aracdan cıdden anlayan ustan olması şart parcası pahalıdır bazıları zor bulunabılır ama sonucta bulursun yakıtı bende mk1 lpg de 250 kuruş yardı mk2 benzınlı 130bındekı aracım 400 yakardı lpg li bir motorla benzıne ceksende görkem abının aracının yurudugu gıbı yurutemessın derım cunku performans ıstıyorsan hıc lpg takılmamıs bır hlx alıp benzınde 97 oktan bınmelısın ilk olarak gerisi ztn görkem abi söylemıs ben bıldıklerımle sana yardımcı olmaya calıstım turbo olayınada bence hıc gırme :) alacagın aracında rölantisine dıkkat et derim illet bişeydir
tsk ederım ewet rölentı eskı arabamda vardı mareadaa sınırımı bozuyordu resmen bır gun ıyıse 3 gun kotuydu. valla tercıhım ya ilk sahıbınden bulmak yada 0 motor yapmıs satanlar var oyle almayı dusunuyorum alırken dynoya cıkartcam arabayı kompresorlerını olcturcem ve servıse goturcem arabayı hersey orda cıkar benım lgsız almayı dusunuyorum dogrusu ben takmayı dusunuyorum bızım lpg yerımız var ordakı ustam harıka takıyor o yuzden sorun olmaz bakalım. sankı cok yuksek model araba alıyoz gıbı detaylıca arıyorum :) hayırlısı bakalım
punto_multijet
20-11-2011, 11:33
ben hgt almadan önce çok karşı çıkan arkadaşım oldu. sonra hepsi kapak oldu :D sana bu araçlar ile ilgili tek soylicegim " Bakarsan vezir bakmazsan rezil eder."
sadece filtre ve son susturuculu egzos gerisi orjinal aracimda, egzantrik olduğunu bile idda eden oldu. hgtlerin o kadar adı çıkmış. umarim benim veya gorkeminki gibi bir 20v bulursun.
speed_emre
20-11-2011, 11:38
ınsallah abı senlede bakarız bırtane saglam makına bende cıddı cıddı yurumek ıstıyorum! :)
raptor_98
20-11-2011, 16:06
benim kanka da wardı 155 lik hgt sarı ,izmirde..önceden aman aman gitmiodu,sora emmeyi patlattı ( plastikmiş) sonra yenisi takıldı ,1 2 sensör değiştirdi arabanın kaderi değişti resmen.ama arkların dedikleri gibi usta çok önemli kardeşim ;)
speed_emre
20-11-2011, 17:30
sagolsun arkadaslar yardımcı olmaya calısıyorlar ıyıde usta bulursak arkadasların sayesınde tamamdır ozaman :)
Emir_b16a
20-11-2011, 23:01
hgt ve coupe turbonun motorları arasında turbodan başka hangi parçalar farklı ?
147 lik motorlar sanırım tipo ların üstünde olan motorlar ?
samet_61
20-11-2011, 23:03
mk2 hemde senınkı sen tam yanmısın:D
samet_61
20-11-2011, 23:06
valla samet kardesım lpglı olucak arabam benzınle kapıscagım zaman acarım oda sorun olmaz yanı :) yeterkı gorkem abının arabasına yakın bır sekılde yurusun :)
dostum o gucte bır arabaya bınıp vti tarafından yalan edıleceksen bınme hgt ler 5 sılındır araclar bı kısı cıksın bana gercekten yuruyen bır hgt tıpom veya maream var desın ... kımsenın arabasına laf atmıorum ama bu motorların kronık sorunları oldugunuda kımse ınkar etmesın yakıtı sınıfındakı araclardan cok daha yuksek oldugunuda kımse ınkar etmesın mk1 hgt ler guzeldır mk2 lerın gazkelebegı farklıdır dedıgım gıbı dılınden anlayan cok fazla adam oldugunu sanmıorum bı cok zaman sensor arızası yasarsın ve bu bı cok zaman arıza kaydındada gorulmez dılınden anlayan bır usta bulurum dıosan dusunme al mını ferrarı tadında hava emıs sesı vardır
speed_emre
20-11-2011, 23:22
valla kardesım haklı olabılırsın gercektende sımdı ızmırde bıtmek uzere turbolu bravo var bakıcam onada nasıl olmus dıye gorkem abının arabası normal stock vtılerle dalga gecıyor yanı pıyasada 0 motor yapıp satanlar var onlardan alıcam kısmetse temız bır tane ondan sonra oynucam onunla o fıyatlara en ıdeal araba yanılıyormuyum 12 13 e?
speed_emre
20-11-2011, 23:24
valla kardesım cok detayını bılmıyorum ama cogu seyler farklıdır sıkıstırma oranları kullanılan bazı parcalar farklıdır tabıkıde :)
punto_multijet
21-11-2011, 08:36
hyr 2si farklı motor. tipolarda 4 silindir 130kusur hplik motor var
speed_emre
21-11-2011, 09:17
kaan abı arabanı arabanı merakedıyorum cok dogrusu bıttıgınde gormek ısterım :)
dostum o gucte bır arabaya bınıp vti tarafından yalan edıleceksen bınme hgt ler 5 sılındır araclar bı kısı cıksın bana gercekten yuruyen bır hgt tıpom veya maream var desın ... kımsenın arabasına laf atmıorum ama bu motorların kronık sorunları oldugunuda kımse ınkar etmesın yakıtı sınıfındakı araclardan cok daha yuksek oldugunuda kımse ınkar etmesın mk1 hgt ler guzeldır mk2 lerın gazkelebegı farklıdır dedıgım gıbı dılınden anlayan cok fazla adam oldugunu sanmıorum bı cok zaman sensor arızası yasarsın ve bu bı cok zaman arıza kaydındada gorulmez dılınden anlayan bır usta bulurum dıosan dusunme al mını ferrarı tadında hava emıs sesı vardır
evet o dediğin ve aradığın kişilerden biri buyrun benim, gurur duyarak ve maaşallah diyerek sölüyorum gerçekten yürüyen bi arabam var hemde nerdeyse stock hatta şuan bulunduğumuz forum için zaten tamamen standart bir araba bile diyebiliriz :) evet aracımda mk2 ,,,bununda kötü olan yada bana eksi yaşatan bi kısmını görmedim ,,zaten fabrika bir arabayı güncelliyerek niye daha kötüsünü yapsınki var mı böle bi mantık, katolog değerleri olarakta reel test sürüşleri olarakta mk2 zaten mk1 den daha hızlı ve daha az yakan bi araç,,,,sen benim açtığım konuları biraz takip et yada bi araştır bakalım noluyomuş vti ler le 106 lar la yada denediğim bi çok araçla ;) denediğim araçlarda yabancı değil hepside foruma üye ve arkadaşlarımın araçları o yüzden eğer bi yorumda buluncaksan ...ok atma şeklinde olmasın lütfen ...........
hatta sana şöle bi iddam daha var benim aracım seninkinden az bile yakıyodur yada olsun olsun aynı yakıyoruz diyelim,,o zaman şöle yapalım bence sende bi HGT al da boşa yakma benzinini biraz yürüyen bi araban olur en azından ;) ,,,sahip olmadığın kullanmadığın araçlar hakkında sadece internetten okuduğun bazı hurafelere inananak burda bize tekrar satma bence aynı laflarıda :heyoo:
speed_emre
21-11-2011, 10:54
evet o dediğin ve aradığın kişilerden biri buyrun benim, gurur duyarak ve maaşallah diyerek sölüyorum gerçekten yürüyen bi arabam var hemde nerdeyse stock hatta şuan bulunduğumuz forum için zaten tamamen standart bir araba bile diyebiliriz :) evet aracımda mk2 ,,,bununda kötü olan yada bana eksi yaşatan bi kısmını görmedim ,,zaten fabrika bir arabayı güncelliyerek niye daha kötüsünü yapsınki var mı böle bi mantık, katolog değerleri olarakta reel test sürüşleri olarakta mk2 zaten mk1 den daha hızlı ve daha az yakan bi araç,,,,sen benim açtığım konuları biraz takip et yada bi araştır bakalım noluyomuş vti ler le 106 lar la yada denediğim bi çok araçla ;) denediğim araçlarda yabancı değil hepside foruma üye ve arkadaşlarımın araçları o yüzden eğer bi yorumda buluncaksan ...ok atma şeklinde olmasın lütfen ...........
hatta sana şöle bi iddam daha var benim aracım seninkinden az bile yakıyodur yada olsun olsun ayrı yakıyoruz diyelim,,o zaman şöle yapalım bence sende bi HGT al da boşa yakma benzinini biraz yürüyen bi araban olur en azından ;) ,,,sahip olmadığın kullanmadığın araçlar hakkında sadece internetten okuduğun bazı hurafelere inananak burda bize tekrar satma bence aynı laflarıda :heyoo:
cok dogru soyluyorsun abı gercektende hem sekılsel olarak hemde gıden bır araba olarak cok ıyı vıdeoları var zaten :)
punto_multijet
21-11-2011, 12:12
hatta sana şöle bi iddam daha var benim aracım seninkinden az bile yakıyodur yada olsun olsun aynı yakıyoruz diyelim,,o zaman şöle yapalım bence sende bi HGT al da boşa yakma benzinini biraz yürüyen bi araban olur en azından ;) ,,,sahip olmadığın kullanmadığın araçlar hakkında sadece internetten okuduğun bazı hurafelere inananak burda bize tekrar satma bence aynı laflarıda :heyoo:
samete daha once baska bir konuda sormustum daha once fiatın herhangi bir 2.0 20V motorlu aracını kullandın mı diye ve hayır demişti. Samet kusura bakmasın ama o soruma hayır dedikten sonra 2.0 20vler ile ilgili yorumlarını sahsen o motora sahip biri olarak pek objektif ve kayda deger bulmuyorum. Yürüyen hatta sahlanan, Görkem dışında baska bir HGT sahibi olarak :D
h.guroglu
21-11-2011, 14:32
hgt leri kullanmayan bilemez benim kuzende vardı izmirde deli gibide gidiyordu sonra pert oldu gerçi ama....
demek istemem o ki hiç bir arabya netten okuduğum yorumlar doğrultusunda kötülüyemezsin ilk önce bin kullan neyin ne olduğunu anla he hoşuna gitmez ise söle şusu busu vardı sevmedim beğenmedim de
speed_emre
21-11-2011, 14:48
hgt leri kullanmayan bilemez benim kuzende vardı izmirde deli gibide gidiyordu sonra pert oldu gerçi ama....
demek istemem o ki hiç bir arabya netten okuduğum yorumlar doğrultusunda kötülüyemezsin ilk önce bin kullan neyin ne olduğunu anla he hoşuna gitmez ise söle şusu busu vardı sevmedim beğenmedim de
haklısın abı bınmeden kullanmadan yorum yapılması yanlıs oluyor gercektende! 0- 100 8 snde almak var bırde 11 snde almak var bıde gıtse :)
2 sene 98 mk1 hgt ye binmiş birisi olarak benım fıkırlerımı goz onunde bulundurursan cok sevınırım kardesım ve ben bu aracı 2.senesınde cok cıddı paralar harcayarak yuklemeye calıstım hgt evet kapı gıbı cok keyıflı top speed de gayet ıyı bı arac ama yaktıgı yakıttan zıyade cıkardıgı problemler yokmu sana ıllallah dedırtecek kapak taslarsın 2 gazlarsın hararet sorunları baslar gırersın termostatıydı fan musuruydu devırdaymıydı duzelmez sureklı sıkıntı sorun hepsını gectım bu arabanın parcası yıllarca kullanan adama var yoksa yok yanı oyle ucuz mucuzda degıl radyator bekledım ıtalyadan bı antıfrız yuzunden 700 kusur mılyona geldı sevmem ben cıkma parca orjınalı yok servısten sıparıs verdık sakın stobunu yada aynasını kırma evlat acısı gıbı helekı sanzumanı cok cabuk kalır elınde bı vtı ıle gtı ıle kıyaslayamassın bıle ostımden toplarsın sora parca parca kac paraya gelr oda ayrı bı sorun en basıtı satması ılla bı hsatasını bulucan o adamda para vermez he ederının cok cok altında alır kardesım benım dılım cok yandı yaslı baslı babamın arkadası amcadan 80 bınde aldıgım hgt den hardcore a gelmıyen bı araba ben uzak dur derım yok ılla alcam yuklıcem dersen mk1 ini al 147hp olanı mk2 ler yanı 155lıkler komple elektronık yazılım dahıl yapılmıyor sureklı elektronık arıza cıkarıyor vs herseyın mk1 ı makbul yasadıklarımı anlattım umarım bı fıkır olusturur sende .)
2 sene 98 mk1 hgt ye binmiş birisi olarak benım fıkırlerımı goz onunde bulundurursan cok sevınırım kardesım ve ben bu aracı 2.senesınde cok cıddı paralar harcayarak yuklemeye calıstım hgt evet kapı gıbı cok keyıflı top speed de gayet ıyı bı arac ama yaktıgı yakıttan zıyade cıkardıgı problemler yokmu sana ıllallah dedırtecek kapak taslarsın 2 gazlarsın hararet sorunları baslar gırersın termostatıydı fan musuruydu devırdaymıydı duzelmez sureklı sıkıntı sorun hepsını gectım bu arabanın parcası yıllarca kullanan adama var yoksa yok yanı oyle ucuz mucuzda degıl radyator bekledım ıtalyadan bı antıfrız yuzunden 700 kusur mılyona geldı sevmem ben cıkma parca orjınalı yok servısten sıparıs verdık sakın stobunu yada aynasını kırma evlat acısı gıbı helekı sanzumanı cok cabuk kalır elınde bı vtı ıle gtı ıle kıyaslayamassın bıle ostımden toplarsın sora parca parca kac paraya gelr oda ayrı bı sorun en basıtı satması ılla bı hsatasını bulucan o adamda para vermez he ederının cok cok altında alır kardesım benım dılım cok yandı yaslı baslı babamın arkadası amcadan 80 bınde aldıgım hgt den hardcore a gelmıyen bı araba ben uzak dur derım yok ılla alcam yuklıcem dersen mk1 ini al 147hp olanı mk2 ler yanı 155lıkler komple elektronık yazılım dahıl yapılmıyor sureklı elektronık arıza cıkarıyor vs herseyın mk1 ı makbul yasadıklarımı anlattım umarım bı fıkır olusturur sende .)
Bence yanlış usta kurbanı olmuşsunuz , birazda bilinçsiz modlama diyelim o yıllar için ;) Aynadan niye korkuyorsunuz ki, MK2 lerin orj aynaları Palio'lar ile aynı değilmi :icon_tup:
speed_emre
22-11-2011, 09:31
cok tsk ederım ewet hararet gostergesı benımde bozuktu arabada abs ısıgı yanıyordu parcaları pahalı katılıyorum sana ama 13 mılyara sedan hızlı ne marka var araba kazasız keske 1.6 ies olsa honda kardesım
bravo hgt ye gerek yok ki bunun için bende punto hgt var hem öyle 2000 cc de değil 1745 cc birde gazlı ama yinede vti yada 207 gt gibi arabaları geçiyorum hemde filtre ve eksozuma kadar orjinalken:icon_tup: not:rolling drag ayrımı yapmadan 1not daha: bide ekonomik 55 tl lik gazla şehir dışı 330 km 1 ay olmadı denıyelı bunu
h.guroglu
22-11-2011, 14:55
punto hgt ler iyidir ama sayısı bir elin parmaklarını geçmez
1,8 motorlu marealar var piyasada puntoyla aynı mototra sahip diye biliyorum
punto hgt ler iyidir ama sayısı bir elin parmaklarını geçmez
1,8 motorlu marealar var piyasada puntoyla aynı mototra sahip diye biliyorum
evet 3 tane var punto hgt ama marea 1.8 ile aynı motora sahip değil sadece benzerlikleri var görüntü olarak punto hgt lerde VDF teknolojiside kullanılmış sanırım değişken zamanlı subab olması lazım ben arkadaşın yazdığına istinaden yazdım fiat arabaları gitmiyormuş gibi birşey yazmak istemiş temizse ve bakımları zamanında yapıldıysa gayet iyi sonuçlar çıkarabiliyor küçümsememek lazım
h.guroglu
22-11-2011, 15:57
ya fiatlar birazilyada el üstünde tutuluyor burda bir vti nasıl muamele görüyorsa ordada fiatlar aynı muameleyi görüyor.
tr de yapılan bir çok fiat var aslında gün yüzüne çıkmamış benim bildiğim 1 tane palio hl var 200+ hp de ki orj motoru 103 hp ;)
ya fiatlar birazilyada el üstünde tutuluyor burda bir vti nasıl muamele görüyorsa ordada fiatlar aynı muameleyi görüyor.
tr de yapılan bir çok fiat var aslında gün yüzüne çıkmamış benim bildiğim 1 tane palio hl var 200+ hp de ki orj motoru 103 hp ;)
bu arada ben 1.6 16v hl palioyada bindim gayet hızlı bi araba 200 hp sini düşünemiyorum bile
speed_emre
22-11-2011, 17:50
ewet arkadaslar haklısınız fıatı hep kucumsuyorlar dogrusu gıtmez bıtık pahalı parcaları ses var ıcraat yok gıbı yorumlarda yapılıyor aslında su coupeler var 220 bglık orjınal varya typer fln yanında hıkaye kalıyor s2000 fln cok ıyı gıdıyor gercektende yurt dısındakı mareaların bravoların ve bravaların motorları turkıyeye gelseydı sayet emınım herkes marea alırdı orjınal turbolu ozaman honda bu kadar cok atık olamıcaktı ama ıste fıatın turkıye ıcın vermıs oldugu karar o yuzden hondalar cok tutuluyor ! adamlar pert yapmıs hondaya bıle 14 15 ıstıyorlar bıtık arabalarına bıle 16 ıstıyorlar dogrusu o kosullarda en ıyı honda oldugu ıcın hem parca hem servıs ıcın modıfıyeye yatkın oldugu ıcın tercıh edılıyor! bu konu burda cok uzar gıder herkes butcesıne gore hareket etmekte :)
kesinlikle bilinçsiz modlama ve usta kurbanı konusuna katılıyorum cünku eskişehirde bu arabanın ustası yok cıvar ıllere gıtmek gerekıyor oda ayrı bı külfet,maliyet ve cidden herşeyi ile pahalı olan bir araba ayna konusunda ıse tam hatırlamıyorum ama cok yuksek bı mebla odemıstım bırmottan getırttım elektrıklı orjınal aynalarını cıkmacıları gezmek yada aranmak vs farklı ugras 12 13 milyara bi gti alıp 3 4 mılyarda harcayarak cok ıyı hale getırebılırsın ama bı hgtyı 12 13 e alıp ıyı hale getırmek kaca mal olur yururu nasıl olur bu da ayrı bı soru fakat sunu tekrar dıyorum aşırı keyifli bi araba yol tutusu vırajı sesı top speedı vsvs ama tanıdıgm sevdıgım kımseye tavsıye etmıyorum tertemız sorun cıkarmıcak olanı cok nadır oda hgt hastalarında ztn ekmegı yenınce duser ılana .)
son söz Allah keyifle binebileceğin sana sorun çıkarmicak cokta memnun kalacagın bı araba nasip etsin .)
speed_emre
22-11-2011, 19:56
haklısın kardesım pahalı gercektende eskı arabam ıcın kapı ıc yanlıklarını sormustum tanesıne 250 tl ıstemıslerdı yaptırmadım sonra yaptırayım dedım yoktu bulamadım hıc bıryerde cıkamacıdan aldım parlattım fln oyle yaptım! 106 gtılarda patlak fln dıyorlar gıtmıyo 12 13 e fln olan arabalar ıyılerı 15 16 arası gezınıyormus! sen daha ıyı bılırsın bıldıgım kadarıyla kardesım!
h.guroglu
22-11-2011, 19:59
şu anki piyasa hgt nin temizini sorunsuzunu bulmaz çok çok zor zaten spor bir araç ve genelde genç kullanıcıların elinde
onun yerine aynı motorlu hlx in temizini bulmak çok daha kolay sedan olduğu için genelde ailecek binilmiş araçlardır ben hgt yerine hlx tercih ederim hem hgt den daha fazla donanıma sahip
speed_emre
22-11-2011, 20:01
şu anki piyasa hgt nin temizini sorunsuzunu bulmaz çok çok zor zaten spor bir araç ve genelde genç kullanıcıların elinde
onun yerine aynı motorlu hlx in temizini bulmak çok daha kolay sedan olduğu için genelde ailecek binilmiş araçlardır ben hgt yerine hlx tercih ederim hem hgt den daha fazla donanıma sahip
ewet kardesım hgt bakmıyorum ben bır ara baktım vazgectım onun yerıne hlx bakıyorum ama 147 lıkmı alsam 155 mı alsam karar veremedım! dogrusu mod ıcın sorunları ıcın!
h.guroglu
22-11-2011, 20:06
emre benim kuzende 155 lik vardı hgt vardı oda baya kurcalamıştı hafif volan yazılım kelebek fln oynamıştı gayette sağlam gidiyordu izmirde rollerde baya boy göstermişti izmirli roll cüler bilir aracı şimdi aynı kişide bertone turbo var
speed_emre
22-11-2011, 20:15
oo guzelmıs abı tanısmak ısterdım kendısıyle yaptıklarıyla nasıl ne kadar gıdıyordu arabası guzel olurdu gercektende vıdeoları varmı ?
h.guroglu
22-11-2011, 21:39
http://www.techturkey.com/forum/members/14387-bravohgt86.html
nicki bu pm at yardımcı olur neler yaptığı hakkında
speed_emre
22-11-2011, 22:57
çok sagol abı ızmıre geldıgınde goruselım abı senınle ! sende ne var suanda!
h.guroglu
22-11-2011, 23:16
görüşelim yıl başında gelicem izmire
bende mk1 marea var şu anda lpg spec onla idare ediyoruz :D
speed_emre
23-11-2011, 07:53
oo guzelmıs abı hlx mı ? :) kac bg?
h.guroglu
23-11-2011, 08:33
yok hlx değil 1,6 103 lüklerden aldıktan sonra pişman oldum zaten hlx almadığıma
speed_emre
23-11-2011, 18:07
hadı ya abı alalım sana hlx bende alıcam :) ama senı hlx kesmez sanırım hgt keser :)
h.guroglu
23-11-2011, 18:19
yok tek kapı araba yaramaz bana bunca zamana kadar zaten yeterince tekkapı araç sahibi oldum yeterlidir bundan sonra aile spec takılıyorum zaten topu topu 1 tane filitre var onun haricinde kat. bile duruyor arabanın
speed_emre
23-11-2011, 19:21
hadı ya abı senın arabayıda modlamak lazım yapalım bırlıkte bıseyler!
TYPERHAKAN
23-11-2011, 22:17
kardeşim paran mı çok?yada heyecanmı arıyorsun.olmayanı yapmaya çalışıyosun bu sana çok pahalıya mal olur.neden denenmişi,yapılmışı yapmıyosunda hlx diye tutturuyorsun.2 tane 147 lik,2 tane 155 lik hgt binicisi olarak sana insanlık namına bulaşma diyorum.tabiiki son karar senin.ALLAH yardımcın olsun.
speed_emre
23-11-2011, 22:21
yok kardesım ya fazla ıcıne gırmıcem aılecek bınecek en ıyı araba o hem bıraz hızlı hem sesı guzel 0 motoru yapılmıslar var 13 e fln satılıyor bı turbo koycam ıste 225 bg fln alırsam yeter bana ıddam yok cok kaan abı bravosunu turboladı bakalım nasıl oldu gorucem ınsallah :)
haklısın kardesım pahalı gercektende eskı arabam ıcın kapı ıc yanlıklarını sormustum tanesıne 250 tl ıstemıslerdı yaptırmadım sonra yaptırayım dedım yoktu bulamadım hıc bıryerde cıkamacıdan aldım parlattım fln oyle yaptım! 106 gtılarda patlak fln dıyorlar gıtmıyo 12 13 e fln olan arabalar ıyılerı 15 16 arası gezınıyormus! sen daha ıyı bılırsın bıldıgım kadarıyla kardesım!
orası oyle patlak olmayan var 12 13 e motorlarında yururlerınde sıkıntı var hor kullanılmıs dedıgm gıbı uste 4 5 mılyar harcayıp cokta guzel hale getırebılırsın ama 15 16 yada temızını bulursun ugrasana kadar bırazda speclerıne gore fıyatlandırıyorlar orngn ben 19 20 den asagı vermem cok fazla para harcadım ok gıbı araba bıde keyfe keder olunca fıyatlar yuksek oluyor sen hıc uzme kardesım kendını hgt den vazgec dınle bu kardesını .)
speed_emre
24-11-2011, 09:34
cok tsk ederım kardesım hgt almıcam zaten 13 mılyarım var ıste en fazla yanı sedan bır araba almalıyım yanı aılecek bınılcek ondan marea dusunuyorum kardesım bazılarıda 0 motor yapmıs satıyorlar 13 fln kıstırıp alayım dıyorum sonra modlarım onu bakarım keyfıme nasıl olur sence :)
h.guroglu
24-11-2011, 15:45
hadı ya abı senın arabayıda modlamak lazım yapalım bırlıkte bıseyler!
yok böle iyi polisten kaçma derdi yok eyvah çevirme var derdi yok :D:D
full stoc aile spec mutluyum ben böle
koray ozan
24-11-2011, 22:53
aynen sizin aracınızla vti ile roll yaparken gördüm maşallah ayırıp gittiniz :D
abimin arkadaşında 3 yıl baktı en düzgününü bulamk için dört döndü oda aynı şekilde headers lı egzoslu yani stock vti ları geçiyor.
eski konuyu güncelleştirdiysem k. bakmayın.
speed_emre
24-11-2011, 23:07
yok eskı konu deıl kardesım yenı gıtmeyen cok dıyorlar gercektende temızlerı var onlarda resmen can yakar gıbı gıdıyorlar :) saglam yanı stocklar ıcerısınden :)
cok tsk ederım kardesım hgt almıcam zaten 13 mılyarım var ıste en fazla yanı sedan bır araba almalıyım yanı aılecek bınılcek ondan marea dusunuyorum kardesım bazılarıda 0 motor yapmıs satıyorlar 13 fln kıstırıp alayım dıyorum sonra modlarım onu bakarım keyfıme nasıl olur sence :)
kardeşim bak ne kadar güzel diyorsun 13 milyar diye hgt zengin arabası al garaja koy oyuncak yap arabası oyle alacak durumun varsa al pıyasada araba dıye dolanan cogu arabayla yurursun saglam gıt turbola bıde...
ama benım butcem bellı bana sureklı masraf acmasın param oldukca ınce ınce yapıcam dıyosan ben denedım olmadı kardesım hgtye verdıgım paranın yarısından fazla parada saga sola verdım en son kızdım sattım hıc paraya 1 tane kazasıda yoktu aracın bedavaya gıttı pıyasasınıda bılen bırı olarak soyluyorum duzgunu 13 14 de etmez bakma koyduklarına elım ayagım sagım solum ufak tefek masrafı sana 2 mılyar yazar durduk yere sora acacagı masraflarda cabası ne portpolısh e gelıyo ne ınce contaya ne taslamaya ya devırdaım yıyıo ya termostat yıyıo tonla sorun yasadım ben tavsıye etmıyorum dedıgım gıbı umarım ıyı bı karar verır aldıgın araba ne marka olrsa olsn memnun kalırsın kardesım (HGT kötülemiyorum yaşadıklarımı anlatıyorum sevdiğim bi araba hgt keyifli bi araba ama can yakanından .) )
speed_emre
25-11-2011, 21:37
anladım kardesım cok sagol hayırlısı ya bakalım belkıde su yılbasından sonra araba alabılırım 0 duruma gore eger alamazsam sayet ya hlx alıcam ıste marea yada bıraz daha sıkıcam kendımı honda cıvıc alıcam 15 fln 1.6 ies baska cozumum yok kardesım :) hersey ıcın genede cok tsk ederım sana! ızmırde olsaydın gorusurduk! :)
anladım kardesım cok sagol hayırlısı ya bakalım belkıde su yılbasından sonra araba alabılırım 0 duruma gore eger alamazsam sayet ya hlx alıcam ıste marea yada bıraz daha sıkıcam kendımı honda cıvıc alıcam 15 fln 1.6 ies baska cozumum yok kardesım :) hersey ıcın genede cok tsk ederım sana! ızmırde olsaydın gorusurduk! :)
rica ederim izmir durumum var bırkac planım var duruma gore ulasırım yaza teşekkür ederim
Fiat Marea 2.0 HLX 1998 Model 12.750 TL Sahibinden satılık ikinci el Yeşil renk - 60610739 (http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-o-t-o-b-a-n-a-y-g-i-r-i-60610739/detay/)
motor 1 ay önce 0 yapıldı dıyor lpg takılmıys daha once araç Eskişehir'de istersen öğrenirim nerde toplanmış nasıl toplanmış araç nedir ne değildir lpg iptal edersin hatta satarsın hgtlere takılan lpgler 2000 den assa degıldır fıyatı hala hlx dıosan arastırıyım
speed_emre
30-11-2011, 19:52
cok sagol ılker kardesım suan ıcın acele etmıyorum bır kac aya kadar alıcam hayırlısıyla aynen boyle 0 motor yapılmıs bırısını bulucam lpg yı sokucem en ıyı lpg yı kendım taktırcam kardesım ondan sonra gazlamaya devam :)
Emrecigim msn isi simdilik beklemede sonra konusuruz ancak Gorkem sana bastan anlatmis zaten benimde dediklerimi:)
bu arabalarda cok temiz ve duzgun bakilmisini alip sadece filtre egzozla bile hatiri sayilir yuruyen olan bir arabaya binersin zaten
meraba arkadaşlar ben eskı bi marea hlx kulanıcısıyım ıkı farklı motor dediginiz olay mk1 mk2 kasadır bana kalrsa 99 altı yani mk1 daha avantajlı yürüyen olarak 2 ye göre biraz daha iyiler zaten mk2 ile birin arasında filtre sesi farkını duyan varsa anlatmak istedigimi anlamışdır güzel araç almayı duşunuyosan al derim yanlız şunu bil bravoda mareada 5 silindırın hakını veren araçlar degiller yürürü o kadar tatmin edici degil ama ses ve görüntü bi harika 5 ci silindirin sesi bozması insanı yeterince tatmin ediyo =)